Connect with us
Publicitate

Actualitate

Pavel Ciurea, un elev de 18 ani din Iași, considerat cel mai bun la matematică din lume. A obținut două medalii de aur la Olimpiada Internațională de Matematică

Publicat

Publicitate

România, în decursul multor ani, a reușit să dea omenirii adevărate genii, a căror trecere prin această lume este consemnată în istorie. Unul din acești viitori genii poate fi și un român de 18 ani, considerat cel mai bun la matematică din lume. Află, așadar, cine este Pavel Ciurea, tânărul medaliat cu două medalii de aur consecutive, scrie playtech.ro.

Pavel Ciurea, considerat cel mai bun la matematică din lume

Din când în când, de la o generație la alta, apar genul acela de oameni care au potențialul de a deveni remarcabili prin mintea pe care o au. Unul din acești tineri remarcabili, astăzi ajuns la vârsta de 18 ani, este Pavel Ciurea.

Publicitate

Un român de 18 ani este considerat cel mai bun la matematică din lume. Cine este Pavel Ciurea, tânărul medaliat cu două medalii de aur consecutive

În timp ce unii și alții vorbesc despre politicienii României, care nu fac altceva decât demagogie, populism și fug după beneficii, unii români demonstrează de ce această mică țară poate fi una din cele mai importante pepiniere de genii.

O dovadă a acestei afirmații stă în existența unui român, considerat cel mai bun la matematică din lume. Pavel Ciurea este un tânăr român remarcabil, cunoscut pentru performanțele sale în matematică, fiind multiplu medaliat la olimpiade internaționale.

Publicitate

Încă din timpul liceului, Pavel a demonstrat un talent excepțional în matematică, reprezentând România cu succes și obținând medalii de aur la Olimpiada Internațională de Matematică (IMO). În 2023, acesta a reușit să obțină a doua medalie de aur la IMO, consolidându-și poziția printre cei mai buni olimpici români.

De pe băncile școlii, la marile competiții de matematică mondiale

Încă de pe vremea școlii generale, Pavel Ciurea a demonstrat capacitatea sa analitică, precum și pasiunea pentru matematică, concretizată în câte 60 de ore de lucru pe săptămână, și ulterior în rezultatele obținute la nivel local, național, și mai apoi la nivel internațional.

Un român de 18 ani este considerat cel mai bun la matematică din lume. Cine este Pavel Ciurea, tânărul medaliat cu două medalii de aur consecutive

Publicitate

În ultimul an de liceu acum, tânărul olimpic spune că educația este extrem de importantă, indiferent despre ce domeniu am vorbi, iar munca duce la perfecționarea aptitudinilor elevilor.

În aceeași măsură, vorbind despre pasiunea sa, matematica, Pavel Ciurea susține că materia ar trebui prezentată ca o poveste, astfel devenind atrăgătoare și pentru cei care nu excelează la nivelul olimpic. Mai trebuie reamintit că la IMO 2024, echipa olimpică României a reușit să câștige nu mai puțin de 6 medalii olimpice.

Pavel Ciurea, tânărul medaliat cu două medalii de aur consecutive

Așa cum precizam anterior, Pavel a reușit performanța de a câștiga două medalii de aur consecutive la prestigioasa competiție internațională IMO, ceea ce l-a propulsat pe prima scenă a olimpicilor la nivel internațional.

Un român de 18 ani este considerat cel mai bun la matematică din lume. Cine este Pavel Ciurea, tânărul medaliat cu două medalii de aur consecutive

Deși lucrează cel puțin 12 ore pe zi pentru a-și perfecționa cunoștințele în domeniul matematicii, Pavel Ciurea nu uită să-și umple timpul și alte activități, la fel de relaxante, dar nu atât de competitive, precum matematica.

Și ca o concluzie a performanțelor excepționale, tânărul matematician spune că „Medaliile de la concursuri reprezintă nu doar efortul meu, ci și o confirmare că munca mea va fi răsplătită”.

Sursa: playtech.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșani: Acțiune a polițiștilor rutieri pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu cei ai subunităților de profil au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare nerespectarea regimului legal de viteză.

Activitățile s-au desfășurat în intervalul orar 9:00-13:00, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere din județ, prilej cu care au fost controlate peste 180 de autovehicule, iar 46 dintre conducătorii auto au fost surprinși circulând cu viteză peste limita legală.

 

Publicitate

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei.

 

De asemenea, au fost reținute în vedere suspendării exercitării dreptului de a conduce trei permise de conducere, respectiv,  pentru depășire neregulamentară, neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept și conducere agresivă.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr fără permis, din Coțușca, depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, din muncipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Coțușca.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult decât atât, plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului emise de un stat străin, erau expirate din anul 2020.

Publicitate

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Transportatori verificați de polițiștii rutieri cu aparatele Tachoscan

Publicat

Publicitate

Polițiștii rutieri verifică legalitatea transportatorilor utilizând aparatele Tachoscan din dotare.

 

Această aparatură oferă informațiile existente pe cardul tahograf al conducătorului auto, privind timpii de conducere, pauză și odihnă. Respectând aceste obligații impuse de legislația incidentă, conducătorul auto este apt să conducă autovehiculele în condiții de siguranță pentru toți participanții la trafic.

Publicitate

 

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani există două astfel de aparate utilizate în cadrul activităților specifice.

 

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

31 octombrie: Halloween. Originile unei sărbători care a ajuns și în România

Publicat

Publicitate

Haloween este o sărbătoare anuală, în data de 31 octombrie. Această zi, exportată în toată lumea din Statele Unite ale Americii, a devenit tot mai populară în rândul românilor, mai ales pentru generațiile tinere. De cele mai multe ori, atunci când ne gândim la Haloween ne imaginăm copii costumați în diverși monștri și creaturi supranaturale, care colindă străzile pentru a primi bomboane și alte surprize dulci, dovleci ornamentali și alte decorațiuni pe care oameni le folosesc pentru a-și împodobi casele, scrie alba24.ro.

Cu toate că această celebrare are o componentă comercială puternică, originile sale sunt legate de spiritualitate și obiceiurile unei civilizații antice.

Haloween: Originile celebrării

Rădăcinile Haloween-ului sunt strâns legate de cultura celtică.

Publicitate

Celții au fost o populație din perioada antichității, care au trăit acum 2.000 de ani, pe teritoriile de astăzi ale Franței, Marii Britanii și Irlandei.

Mai exact, este vorba despre sărbătoarea religioasă Samhain.

În tradiția celtică, această sărbătoare marca sfârșitul verii și al recoltelor și începutul întunericului și al iernilor aspre, o perioadă asociată adesea cu moartea, scrie History.

Publicitate

Celții credeau că în noaptea de Samhain bariera dintre lumea viilor și cea a morților devine aproape inexistentă. Acest fapt ar fi permis spiritelor malefice să intre în lumea oamenilor.

Pentru a comemora această zi, druizii (preoți celtici) aprindeau focuri controlate pentru ca membri comunității să sacrifice părți din recoltă și animale.

În timpul ceremoniei, celții purtau costume alcătuite din capete și piei de animale. Acesta era un simbol al situației materiale a fiecărui individ.

Publicitate

După ce Imperiul Roman a cucerit zonele populate de celți, elemente din Samhain au fost asimilate de cultura romană.

Foto: Alba24

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending