Connect with us

Eveniment

Parohia Pacea Botoșani: DONĂM URGENT haine și încălțăminte

Publicat

Publicitate
Pana MIERCURI, Parohia Pacea vrea să doneze o mare parte din hainele și incaltamintea de la casa „Sf Irina”, de la Biserica Pacea, Botoșani, pentru a avea spatiu sa ne organizam pentru alte donatii si activități din preajma sarbatorii ” Nasterii Domnului”.
ORICINE are nevoie de haine sau incaltaminte, de la BEBELUSI pana la ADULTI, poate merge AZI, MAINE si POIMAINE sa-si aleagă orice ii prinde bine în intervalul orar 9:00-16:30 ( telefon voluntar +40722179366).
Ne dorim sa sprijinim orice familie, inclusiv cele care muncesc si pretuiesc lucrurile.
Pana pe data de 10 DECEMBRIE nu mai primim haine, ci doar ceea ce avem nevoie urgent:
– SALTELE ANTIESCARE ( împotriva ranilor) pt oamenii imobilizati la pat ( avem nevoie de cel putin încă 50 de bucati, le-am distribuit pe toate pe care le-am vazut, costa 200 lei/buc)
– CUTII TRANSPARENTE de depozitare ( avem NEVOIE URGENT ptr a ne putea organiza sa-i ajutam pe cei ce au nevoie. Acestea nu le donam mai departe, raman la noi ptr a putea organiza mai usor ceea ce donam. )
– SACI TRANSPARENTI (noi cumpărăm de la Imprim plast din zona industriala cu 100 lei/ 100 buc)
– HAINE LEJERE, sport ptr AZILELE DE BATRANI ( va rog sa scrieti pe saci ” azil” si sa puneti doar ceea ce este adecvat ptr acestia, adică tot ceea ce este mai lejer, moale și mai confortabil)
– PRODUSE DE IGIENA
După data de 10 DECEMBRIE vom primi și cele enumerate in postarea de mai jos, dar cu rugamintea de a le pune în saci transparenti pentru a le putea distribui mult mai usor.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

O femeie de 84 de ani, din Hudești, a ajuns la spital intoxicată cu fum, în urma unui incendiu izbucnit în locuința ei

Publicat

Publicitate

O femeie, în vârstă de 84 de ani, a ajuns la spital intoxicată cu fum, în urma unui incendiu izbucnit în locuința ei. Vecinii au observat flăcările și au ajutat-o să iasă din casă, după care au sunat la 112 după ajutor. S-a întâmplat în această dimineață, în localitatea Mlenăuți.

La caz s-au deplasat pompierii militari și voluntari de la Punctul de Lucru Darabani și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Hudești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță de la Darabani.

Aceștia au constatat faptul că ardeau bunurile dintr-o cameră și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la întreaga locuință.

Femeia a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate de către echipajul medical.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind utilizarea focului deschis în spații închise.

Pentru evitarea situațiilor în care poate fi pusă în pericol viața persoanelor, ISU Botoșani vă recomandă să respectați principalele reguli de prevenire a incendiilor în locuințe, la utilizarea focului deschis.

Publicitate

Pentru a gestiona în mod operativ situațiile de urgență, pompierii botoșăneni sunt la datorie, pregătiți să intervină cu mijloacele tehnice din dotare.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult

Eveniment

Județul Botoșani se află pe loc fruntaș la numărul de beneficiari din rândul pensionarilor agricultori

Publicat

Publicitate

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în noiembrie 2024, de 919.906 persoane, cu 5.959 mai mic în comparaţie cu luna precedentă, conform datelor centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP).

Dintre aceştia, 829.495 erau pensionari din sistemul public, iar 90.411 pensionari proveniţi din fostul sistem de pensii al agricultorilor.

În cazul pensionarilor din sistemul public, valoarea medie a indemnizaţiei suportate de la bugetul de stat a fost de 527 de lei. Cele mai mari valori au fost înregistrate în judeţele: Maramureş (de 612 lei), Hunedoara (598), Cluj (595 lei), Bistriţa-Năsăud şi Prahova (586 lei).

Cei mai mulţi beneficiari ai acestei indemnizaţii erau în Bucureşti – respectiv 38.663 – şi în judeţele Suceava (34.739 pensionari), Iaşi (30.737), Dolj (29.661), Prahova (27.487) şi Bacău (26.889).

În ceea ce priveşte pensionarii agricultori, indemnizaţia socială medie suportată de la bugetul de stat a fost de 342 de lei, valoarea cea mai mare fiind înregistrată în judeţele Ilfov (482 lei), Gorj (443 lei), Hunedoara (422 lei) şi în Sectorul 2 al Capitalei (438 lei).

Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de beneficiari din rândul pensionarilor agricultori se înregistra în judeţul Iaşi (6.318 persoane), urmat de judeţele Botoşani (5.952), Dolj (5.790), Olt (5.269) şi Teleorman (5.203).

Publicitate

CNPP precizează că beneficiarii sistemului public de pensii, ale căror venituri din pensii şi indemnizaţii, cumulate, se situează sub valoarea de 1.281 de lei, încasează lunar acest cuantum, denumit „Indemnizaţie socială pentru pensionari”, conform prevederilor Legii nr. 196/2009, cu modificările şi completările ulterioare. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Tânăr din municipiul Botoșani, arestat preventiv pentru 30 de zile

Publicat

Publicitate

Instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă a unui tânăr, de 20 de ani, din municipiul Botoșani, bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta ar fi sustras un atoturism, aparținând unui bărbat pe care îl cunoștea și l-ar fi condus pe drumul public, din comuna Lunca, fără a deține permis de conducere și fiind sub influența alcoolului, aparatul etilotest, indicând o valoare de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult decât atât, acesta a provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani pentru următoarele 30 de zile.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Reabilitare Muzeul Memorial „George Enescu” Dorohoi. Contractul a fost semnat

Publicat

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani anunță semnarea, în calitate de Beneficiar, a contractului de finanțare nerambursabilă nr. 53 din 18.11.2024, cu Institutul Național al Patrimoniului, în calitate de Finanțator. Documentul are drept obiect acordarea finanțării nerambursabile pentru proiectul „Reabilitare Muzeul Memorial „George Enescu” și Anexă”, depus în cadrul subprogramului „Case memoriale”/„Elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru intervenții asupra monumentelor istorice”, parte integrantă a Timbrului Monumentelor Istorice coordonat de Institutul Național al Patrimoniului.

Imobilul vizat de demersul de proiectare este Casa Costache Enescu (cod LMI BT-II-m-B-01974), care găzduiește în prezent Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi (Strada George Enescu, nr. 81). Monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul local și regional, casa a fost construită în 1860, fiind achiziționată de către Costache Enescu, tatăl muzicianului George Enescu, în 1910, anul în care familia Enescu s-a mutat din satul Liveni în orașul Dorohoi. Aici, lui George Enescu i s-au amenajat două încăperi, în care marele muzician va locui și va crea în perioadele șederilor sale la Dorohoi. Având în vedere semnificația majoră a monumentului pentru biografia artistului, clădirea principală va traversa ample reparații între 1954-1957, la finalul cărora va fi inclusă în circuitul turistic național. Astăzi, Muzeul Memorial „George Enescu” din Dorohoi constituie un reper esențial pentru arealul cultural botoșănean, încorporând o colecție de peste 1.200 de piese de valoare patrimonială substanțială, inclusiv o suită de obiecte personale care au aparținut compozitorului (costumul de concerte, bagheta, două viori, cufărul de călătorie sau pianul).

În prezent, imobilul se găsește într-o stare avansată de degradare, fiindu-i afectată inclusiv structura de rezistență, iar corpurile de clădire prezintă deteriorări considerabile, care fac din intervențiile viitoare de restaurare un imperativ. În stadiul curent, serviciile de proiectare asigurate conform prevederilor contractuale vor include fazele DALI, DATC, DE și PFU (Proiect Fază Unică – componente artistice). Termenul contractual final este 30.11.2025, iar Institutul Național al Patrimoniului va livra Beneficiarului, în trei tranșe, suma de 249.000 lei pentru întreg demersul de proiectare.

 

 

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending