Connect with us

Eveniment

Organizația PSD Botoșani este alături de viceprimarul orașului Bucecea, Daniel Avătămăniței, la decesul tatălui

Publicat

Publicitate

 Colegii din Organizația PSD Botoșani sunt alături de domnul viceprimar al Orașului Bucecea, Daniel Avătămăniței, în acest moment de tristețe și doliu, când tatăl lui drag, Constantin Avătămăniței, a plecat dintre noi.

„Transmitem cele mai sincere condoleanțe, dorim multă putere și liniște interioară familiei, pentru a trece peste această pierdere. 
Dragostea celor dragi și apropiați să vă fie sprijin în aceste zile de durere sufletească.
Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!”, este mesajul trimis de Organizația PSD Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Pui de pisică salvați de pompierii botoșăneni din tavanul fals al unei camere

Publicat

Publicitate

Mieunaturi slabe, care păreau să vină de nicăieri, i-au atras atenția unui trecător. Bărbatul s-a oprit, a ascultat atent, a căutat prin jur, dar sunetul continua, neliniștitor. După zeci de minute de încercări fără rezultat, a alertat pompierii.

La caz s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului Botoșani, care a început să verifice clădirile din zonă. În cele din urmă, bănuiala lor s-a adeverit: mieunatul se auzea dintr-una din clădiri, mai exact… din tavanul fals al unei camere.

Intervenția a fost delicată. Cu grijă, salvatorii au decupat o porțiune din plafon, în timp ce mieunatul devenea tot mai slab. După câteva minute tensionate, trei ghemotoace de blană au fost scoase la lumină – speriate.

Puii de pisică au fost lăsați în grijă medicilor veterinari care dețin cafeneaua „La mâțe” din municipiul Botoșani.

Într-o lume grăbită, trei suflete mici au fost salvate pentru că cineva s-a oprit, a ascultat și a decis să nu rămână indiferent.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Arafat: Inundațiile au afectat 201 localități; peste 500 de persoane din 12 localități au fost evacuate

Publicat

Publicitate

Un număr de 201 localități din 30 de județe au fost afectate de inundațiile și fenomenele meteo din ultimele zile, a informat, joi, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Au fost evacuate în total 549 de persoane din 12 localități, iar aproximativ 150 au revenit la caselor lor, a precizat secretarul de stat în MAI, în cadrul unei conferințe de presă, la Palatul Victoria. Au fost evacuate persoane din județele Covasna, cele mai multe, Botoșani, Brașov și Vrancea.

Pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 104 case, 17 anexe gospodărești, 339 de curți, șase incinte ale unor instituții publice, un operator economic, 86 de beciuri sau subsoluri și 32 de străzi.

În localitatea Boroșneu Mare (Covasna) au fost afectate aproximativ 100 de gospodării, în urma unei breșe în dig, realizată pentru a preveni inundarea unui număr și mai mare de case. Locatarii au fost evacuați în prealabil.

‘Cele mai multe persoane au fost evacuate în județul Covasna. Au fost evacuări făcute acum o perioadă, acum două zile, oamenii s-au întors, din nou a fost făcută evacuarea azi noapte, fiind riscul de rupere a digului și, cum am zis, sperăm că oamenii se vor întoarce, semnalele sunt pozitive, apa a fost în scădere de astăzi dimineață, oamenii se vor întoarce acasă, însă clar că am rămas mai liniștiți pentru că nu erau sub un risc iminent dacă se rupe digul’, a explicat Arafat.

 

Publicitate

De asemenea, s-a intervenit pentru degajarea a 171 de copaci, a 11 elemente de construcție și a unui stâlp, fiind afectate 126 de autoturisme, 15 din cadrul Inspectoratului Poliției Județene Dâmbovița.

Circulația rutieră a fost afectată pe șase drumuri naționale și pe opt drumuri județene.

Traficul feroviar a fost afectat pe magistrala căii ferate 300, între stațiile Predeal și Timișu de Sus, din cauza surpării terasamentului pe o lungime de circa 50 de metri. Potrivit lui Raed Arafat, situația urmează să fie remediată, iar în prezent trenurile circulă pe un singur fir, ceea ce poate genera întârzieri.

Secretarul de stat a reamintit că o persoană din județul Caraș-Severin a decedat, fiind lovită de trăsnet. O altă persoană a fost rănită, din același motiv, fiind transportată la spital.

‘Sfătuiesc populația, când se dau avertizări, să nu rămână în spații deschise, pe câmp. Să citească pe fiipregatit.ro sau pe aplicația DSU recomandările, ce au de făcut pentru a evita astfel de situații’, a menționat Arafat.

1.078 de persoane din localitatea Ciugheș (Bacău), dar și persoane din Neamț sunt izolate rutier. IGSU a luat măsuri, astfel încât să existe echipe de intervenție în zonă, în caz de situații de urgență.

‘Circulația rutieră este restricționată pe două drumuri naționale la acest moment, drumul național 2B din Galați și drumul național 13E din Covasna, respectiv este blocată pe patru drumuri județene, drumul județean 103B din Covasna, drumul județean 281B din Iași, drumul județean 121G din Covasna și drumul județean 282E din Iași, din cauza apei și a aluviunilor acumulate, precum și a copacilor căzuți’, a menționat secretarul de stat. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

ITM Botoșani: Avantajele și beneficiile contractului colectiv de muncă

Publicat

Publicitate

Legea nr.367/2022 privind Dialogul Social prevede că negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători. În cazul în care într-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită să participe la negocierea colectivă, conform prezentei legi, poate iniția negocierea contractului colectiv de muncă în orice moment (art.108, alin.3 din Legea nr. 367/2022).

  1. Contractul colectiv de muncă aduce avantaje semnificative salariaților, întrucât completează și îmbunătățește prevederile contractului individual de muncă.

Iată cele mai importante beneficii:

  • drepturile salariale îmbunătățite,
  • salarii mai mari decât minime prevăzute de lege sau contract individual de muncă,
  • sporuri suplimentare ( condiții grele de muncă, ore suplimentare, muncă de noapte),
  • tichete de masă, vouchere de vacanță sau alte beneficii extrasalariale.

 

  1. Protecție în fața concedierii

Contractul colectiv de muncă poate prevedea proceduri mai stricte pentru concediere, inclusiv:

  • consultarea sindicatului,
  • perioade de preaviz extinse,
  • compensații la disponibilizare.

 

  1. Drepturi sociale extinse:
  • zile libere suplimentare (ex. pentru evenimente familiale),
  • concedii de studii în condiții avantajoase,
  • ajutoare financiare în caz de boală, deces, naștere.

 

Publicitate
  1. Siguranță și condiții mai bune la locul de muncă

Contractul colectiv de muncă cuprinde obligații clare ale angajatorului privind :

  • echipament de protecție,
  • instruirea periodică,
  • evaluarea riscurilor.

 

  1. Participarea la decizii și transparență

Angajații, prin sindicat sau reprezentanți, pot negocia periodic condițiile de muncă.

Contractul colectiv de muncă poate obliga angajatorul să consulte salariații înainte de:

  • reorganizări,
  • reduceri de personal,
  • schimbări majore în program.

 

  1. Stabilitate și predictibilitate

Contractul colectiv de muncă are o durată determinată (de regulă 1-2 ani), ceea ce oferă un cadrul stabil pentru relații de muncă și se aplică tuturor salariaților, indiferent dacă sunt membrii de sindicat sau nu.

 

  1. Accces la formare profesională

Contractul colectiv de muncă poate conține obligații ale angajatorului privind:

  • cursuri de perfecționare plătite,
  • promovarea internă a angajaților.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Ziua Eroilor a fost sărbătorită la Botoșani

Publicat

Publicitate

Ziua Eroilor a fost sărbătorită joi, 29 mai, la Botoșani. Au fost organizate mai multe evenimente de către autoritățile județene și locale, la Cimitirul Eroilor. 

Joi, de la ora 12:00, la Cimitirul Eroilor a fost organizat un ceremonial religios, urmat de o alocuțiune privind semnificația evenimentului.

Au fost depuse de coroane și a defilat Garda de onoare.

Oficialitățile au  transmis mesaje privind importanța Zilei Eroilor.

Pomenirea eroilor români la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920 şi consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001, când această zi a fost proclamată sărbătoare naţională bisericească.

Publicitate

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending