Connect with us
Publicitate

Eveniment

Nu se mai găsesc siropuri pentru copii sau antibiotice pentru adulţi. Criză de medicamente în farmaciile din România

Publicat

Publicitate

Criza medicamentelor ameninţă în continuare vieţile românilor. La aproximativ o săptămână de la suspendarea exportului de antibiotice şi antitermice pentru copii, sunt în continuare probleme cu stocurile din farmacii, informează antena3.ro.

Nu se mai găsesc nici clasicele antibiotice pentru adulţi sau siropurile pentru răceală, ori alte produse pe bază de paracetamol sau ibuprofen, în farmacii.

 

Publicitate

Măsura de a opri exportul este criticată dur de Asociaţia Distribuitoare Europenă de Medicamente (ADEM).

Românii aşteaptă o rezolvare din partea autorităţilor pentru a avea acces la medicamentele uzuale pentru răceală, dar şi cele pentru afecţiuni cronice.

 

Publicitate

“Sperăm că se rezolvă cât mai repede şi în caz de regim de urgenţă mai apelăm la o rudă care mai are, tratamente mai naturale “, a declarat o femeie.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că opreşte exportul pentru nouă antibiotice, dar şi pentru unele antitermice destinate copiilor. Cu toate acestea măsura nu a schimbat momentan situaţia din farmacii.

“Noi nu am simţit încă această măsură, nu au ajuns încă la noi efectele acestei măsuri. Încă avem deficit în a achiziţiona antitermice, antibiotice, mai ales cel pentru copii lipsesc. Au înceout să lipsească şi cele pentru adulţi”, a transmis Carina Ionescu, reprezentant farmacie.

Publicitate

“Primim aceleaşi promisiuni că în cursul săptămânii viitoare că vom primi medicamente, vom vedea. Panadolul Sirop nu se găseşte la noi cel puţin,  nu se mai găsesc nici supozitoarele cu paracetamol”, a adăugat Adina Nabulsi, farmacistă.

 

Distribuitorii europeni de medicamente nu cred că soluţia suspedării exportului de medicamente este tocmai una bună.

Publicitate

“Problema sunt importurile, nu sunt exporturile, mai degrabă într-o situaţie de criză, dacă tot vorbim de importuri restrânse la importul actual o vedem ca reglementarea importului paralel. Problema este acum la nivel de agenţie europenă a meicamentului. Amoxacilina, într-adevăr, lipseşte la nivel european”, a susţinut  Coralia Kreyer, reprezentant ADEM.

Criza antibioticelor se agravează în toată Europa, de aceea un grup de Organizaţii Europene de Pacienţi şi Consumatori a cerut măsuri urgente în acest sens.

Valul de gripă şi viroze ţine încă spitalele sufocate
Peste 300 de copii ajung zilnic la Spitalele Marie Curie sau Grigore Alexandrescu. De asemenea, în spitalele pentru adulţi ajung peste 200 de pacienţi.

În camerele de gardă şi în unităţile de primiri urgenţe se prezinză în continuare sute de bolnavi, mulţi cu forme severe ale condiţiei.

Medicii spun că mai avem încă de furcă, însă că va urma un trend descendent destul de curând. Între timp, este aşteptată raportarea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) pentru a se stabili dacă România a trecut deja de ce era mai rău. Problema este că nu s-a remediat nici situaţia critică a medicamentelor care nu se mai găsesc, adică antibiotice şi antitermice pentru copii.

Sursa: antena3.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, Botoșani

Publicat

Publicitate

Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Ioan Butnaru, primarul comunei Hilișeu-Horia, Botoșani.
Ioan Butnaru a vorbit despre candidatura sa pentru un nou mandat de primar al acestei comune, dar și despre investițiile care se fac în această zonă din Nordul României prin Programul Național de Reconstrucție și Dezvoltare (PNRR), Programul Național „Anghel Saligny”, proiectele care se desfășoară prin AFM, PIM, POR sau cu bani de la Compania Națională de Dezvoltare. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: Incendiu la Flămânzi. Un transformator electric pe bază de ulei a luat foc. Două ore au luptat pompierii cu flăcările

Publicat

Publicitate

Un transformator electric pe bază de ulei a luat foc, cel mai probabil, din cauza suprasolicitării. S-a întâmplat în această după-amiază, la un punct de trasformare din orașul Flămânzi. Localnicii au observat că iese fum din clădire și au sunat la 112 după ajutor.

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au constatat faptul că ardea violent transformatorul și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se se extindă la celelalte încăperi ale clădirii, dar și la alte construcții din apropiere, inclusiv la Casa de Cultură din orașul Flămânzi. După stingerea incendiului, pompierii au răcit transformatorul, eliminând astfel pericolul de explozie care putea să apară că urmare a supraîncălzirii celor aproximativ 1000 de litri de ulei.

Intervenția a durat mai bine de două ore.

Publicitate

Specialiștii furnizorului de energie electrică urmează să remedieze defecţiunile.

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Publicitate

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

3 Mai: Ziua soțiilor de militari

Publicat

Publicitate

Nu e uşor să fii soţie de pompier! Deloc! E mai greu decât să fii chiar pompier! Pentru că soţiile noastre poartă în suflet toată responsabilitatea familiei. Ele ne poartă de grijă atunci când plecăm, ele se frământă toată noaptea, până ne întoarcem sănătoşi, ele încurajează copiii şi îndepărtează grijile din jurul lor, când suntem în misiune, a dezvăluit maiorul Alin Găleată de la ISU BUCOVINA.

Dar cele mai grele momente pentru soţiile de pompier sunt acelea în care vin să-şi comemoreze soţii căzuţi la datorie sau pe cei care au pierdut bătălia cu boli necruţătoare, unele survenite la vârste la care nici la pensie nu apuci să te gândeşti…

Nu! Nu e uşor să fii soţie de pompier! Şi dacă pentru pompieri sunt atât de multe statui ridicate, sunt sigur că şi soţiile noastre merită adevărate monumente închinate lor, pentru viaţa pe care şi-o asumă alături de noi…

Publicitate

* * *

Ziua soțiilor de militari a fost decisă, la nivel internațional, în anul 1984.

La mulți ani cu sănătate jumătăților noastre, care ne-au fost alături si fără de care nu am fi putut suporta privațiunile serviciului militar!

Publicitate

La mulți ani tuturor soțiilor de militari !

Citeste mai mult

Eveniment

MAE condamnă ferm actele de violenţă împotriva jurnaliştilor. Mesajul tranșant transmis de Ziua Libertății Presei

Publicat

Publicitate

MAE condamnă “ferm” toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

În context, MAE reiterează importanţa libertăţii şi pluralismului media, părţi componente ale libertăţii de exprimare şi liberului acces la informaţie, elemente esenţiale pentru o democraţie consolidată, rezilientă şi pentru un stat de drept funcţional.

“Prin tema din acest an aleasă la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite/UNESCO, A press for the Planet: Journalism in the face of the environmental crisis, comunitatea internaţională subliniază importanţa pe care jurnalismul şi libertatea de expresie îl au în contextul crizei mondiale a protecţiei mediului, activitatea jurnaliştilor fiind esenţială în diseminarea informaţiilor privind chestiuni de actualitate în acest domeniu, precum schimbările climatice, poluarea şi, mai ales, educaţia pentru mediu a tinerei generaţii”, se precizează într-un comunicat transmis, vineri, de reprezentanții instituției conduse de Luminița Odobescu.

Publicitate

MAE îşi exprimă susţinerea pentru jurnalismul independent, siguranţa şi protecţia jurnaliştilor şi a lucrătorilor media şi reafirmă importanţa acţiunilor decisive care asigură funcţionarea mass-media într-un mediu politic, economic şi juridic viabil.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending