Connect with us
Publicitate

Actualitate

Noul Duster și Bigster vor fi produse în România. Când va avea loc lansarea noilor modele Dacia

Publicat

Noul model SUV Dacia bazat pe conceptul Bigster va fi produs în România. Lansarea va avea loc în 2025.

Cu un an mai devreme, din uzina de la Mioveni își va face apariția cea de-a treia generație a modelului Duster.

Odată cu prezentarea, în data de 14 ianuarie 2021, a planului strategic Renaulution, a fost anunțată ambiția Dacia de a-și extinde gama de modele și de a-și afirma prezența în segmentul C european.

Pentru a pune în practică acest obiectiv, a fost luată decizia ca viitorul model bazat pe conceptul Bigster să fie produs la uzina de la Mioveni.

Noul SUV va fi lansat în 2025.

Cu un an mai devreme, în 2024, pe linia de montaj a uzinei de la Mioveni își va face apariția și cea de a treia generație a modelului Duster.

„Atât viitorul Duster, cât și noul SUV bazat pe conceptul Bigster, sunt dezvoltate pe platforma CMF-B a Renault Group.

Această platformă, competitivă și extrem de flexibilă, reprezintă un element important în strategia industrială a mărcii Dacia, asigurând dezvoltarea unei game largi de vehicule, cu lungimi de la 4,1 metri la 4,6 metri.

Pe această platformă se pot astfel produce vehicule cu tipuri diferite de caroserie : sedan, hatch și SUV din segmentele B și C, cu tracțiune 4×2 sau 4×4, și echipate cu motorizări termice sau hibride, conforme cu evoluția reglementărilor în domeniu. Datorită platformei CMF-B, Dacia dispune de agilitatea necesară pentru dezvoltarea noului său plan produs.

Pentru a susține ofensiva în segmentul C, începând din al doilea trimestru al anului 2024, modelul Jogger, inclusiv versiunea Jogger HYBRID 140, va fi produs și în uzina din Tanger (Maroc)”, informează Mihai Bordeanu, Director General Automobile Dacia.

sursă: Mediafax

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

După moartea Alexandrei: 10% dintre medici afirmă că au suferit o agresiune fizică în legătură cu actul medical efectuat

Publicat

10% dintre medici afirmă că au suferit o agresiune fizică în legătură cu actul medical efectuat, iar cei mai expuşi sunt cei cu vârste sub 35 de ani, conform unui studiu realizat de Colegiul Medicilor din România, relatează agenția de presă RADOR.

Datele sunt amintite în contextul evenimentelor recente de la Secţia Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean din Botoşani, unde personalul medical susține că se confruntă cu reacţii violente din partea rudelor pacienților care nu mai au încredere în medici.

La unitatea medicală din Botoşani au fost raportate mai multe situaţii tensionate după moartea Alexandrei Ivanov, mămica gravidă a decedat pentru că nu a primit la timp asistenţa necesară.

Într-un comunicat, Colegiul Medicilor afirmă că înţelege îngrijorarea şi durerea provocate de un incident sau pierdere în rândul pacienţilor, însă “este esenţială menţinerea respectului şi a înţelegerii pentru munca medicilor şi a personalului medical, care depun constant eforturi pentru a oferi îngrijire de calitate, deseori în condiţii de stres şi resurse limitate”, mai relatează sursa citată.

Situația a fost făcută publică pentru prima dată la “Interviurile Botoșani24.ro” de Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” Botoșani.

Interviul poate fi urmărit și aici:

 

Citeste mai mult

Eveniment

Dacă îl vedeți sunați la 112. Un bărbat este căutat de polițiști după ce s-a externat din spital dar nu a mai ajuns acasă

Publicat

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat, de 54 de ani, din localitatea Petricani.

Acesta a fost externat din dintr-o unitate spitalicească din municipiul Botoșani, la data de 22 septembrie a.c., iar până în prezent nu a ajuns în localitatea de domiciliu.

SANDU ILIE are următoarele semnalmente: 1,80 m înălțime, păr cărunt, aproximativ 100 de kg, ochi căprui.

Vestimentația cunscută: trening de culoare gri, șapcă de culoare albastră, papuci sport negri.

“Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 113 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

După patru ani: Doi tineri din Știubieni au fost trimiși în judecată în stare de libertate pentru tentativă de omor

Publicat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a anunțat că a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaților H.O.S., în vârstă de 23 de ani, și H.C., în vârstă de 21 de ani, ambii din com. Știubieni, jud. Botoşani, cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de omor”.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a precizat într-un comunicat că în ziua de 26.03.2019, în jurul orei 22.30, în timp ce se aflau pe terasa unui bar din localitatea de domiciliu, inc. H.C. a imobilizat persoana vătămată Z.G.C., iar inc. H.O.S. i-a aplicat mai multe lovituri cu mijloace și corpuri contondente peste cap și corp, cauzându-i leziuni traumatice pentru vindecarea cărora a necesitat pentru vindecare 55-60 de zile de îngrijiri medicale.

“Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

 

Citeste mai mult

Educație

MINORII AGRESORI şi PĂRINŢII acestora vor fi OBLIGAŢI să facă consiliere psihologică

Publicat

Minorii care săvârșesc fapte penale și părinții acestora vor fi obligați să participe la programe speciale de consiliere psihologică, după ce un proiect legislativ în acest sens a fost adoptat marți, 26 septembrie, de către Camera Deputaților, în calitate de for decizional, relatează agerpres.ro. 

Potrivit Codului penal, minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal, iar cei cu vârsta între 14 şi 16 ani răspund penal numai dacă se dovedeşte că au săvârşit faptele penale cu discernământ.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că minorul agresor şi părinţii săi vor fi obligaţi să participe la programele speciale de consiliere psihologică, organizate de serviciile de specialitate publice sau private.

S-au înregistrat 228 voturi pentru şi 36 abţineri.

Proiectul modifică şi completează în acest sens art. 84 din Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului şi art. 121 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Iniţiativa vizează instituirea obligaţiei minorului agresor şi a familiei sale de a participa la programele speciale de consiliere psihologică, organizate de serviciile de specialitate publice sau private, iar în lipsa acordului părinţilor, măsura să poată fi dispusă de instanţele judecătoreşti competente, în sarcina minorului agresor.

Potrivit proiectului, „părinţii copilului care săvârşeşte fapte penale şi nu răspunde penal au obligaţia de a participa la programele speciale de consiliere psihologică organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau de alte instituţii de specialitate publice sau private”.

Totodată, copilul va participa la programele speciale de consiliere psihologică, cu acordul părinţilor sau al altui reprezentant legal, dacă instanţa judecătorească nu dispune altfel.

În lipsa acordului părinţilor, măsura poate fi dispusă de către instanţa judecătorească, mai prevede actul normativ.

Proiectul prevede şi modificarea art. 121 din Codul penal în acest sens. „Pe durata executării măsurilor educative neprivative de libertate, instanţa să poată impune minorului să participe, singur sau, după caz, împreună cu părinţii sau cu un alt reprezentant legal, la programele speciale de consiliere psihologică, organizate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sau de alte instituţii de specialitate publice sau private”, stipulează textul adoptat.

Camera Deputaților este for decizional.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending