Connect with us
Publicitate

Eveniment

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (34)

Publicat

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

„Contemporanul. Ideea europeană” nr. 3 din 2022 este generos cu spaţiul botoşănean, aducându-ni-se  în faţă joncţiunea dintre doi titani: Eminescu şi Enescu.. Se  cunoaşte faptul că în 1876 Eminescu a publicat poemul în trei părţi, „Strigoii”. Despre acest poem scrie, în revista amintită, Maria-Ana Tupan în eseul „Contexte eminesciene”. Pentru că acest poem al lui Eminescu este mai puţin cunoscut/citit, vom spicui din cele scrise de  Alex Ştefănescu în „Eminescu poem cu poem”. Privind partea I, spune distinsul critic: „La Eminescu, în poezia Strigoii, ideea de strigoi este reconsidera­tă, pentru a deveni compatibilă cu o poveste de dragoste. Nu mai este vorba de întruparea post-mortem a unui om rău, ci de un fel de viaţă după viaţă de care are parte o femeie angelică, regina unor ţinuturi dunărene, Maria. (O viaţă după viaţă trăieşte şi personajul lui Mircea Eliade, Christina, din romanul Domnişoara Christina, roman vizibil influenţat de poemele eminesciene Strigoii şi Luceafărul.) Maria îi iese în întâmpinare lui Arald, conducătorul avarilor, ca să-l convingă să nu-i cotropească ţara şi (spre deosebire de Mircea cel Bătrăn din Scrisoare III care încearcă în zadar să-l oprească prin elocvenţa lui, pe Baiazid) îl şi convinge, făcându-l să se îndrăgostească de ea. Arald însuşi evocă acest coup de foudre (cu implicaţii geopolitice, am zice azi), în timp ce stă de veghe la catafalcul reginei”.

Privind celelalte două părţi ale poemului, reluăm din  explicaţiile aceluiaşi critic: “În partea a II-a, îl vedem pe Arald chinuit de dorinţa nebunească de-a o aduce înapoi la viaţă pe iubita lui (ca Orfeu pe Euridice). El se adresează în acest scop unui preot păgân, care are puteri oculte. Preotul recurge la un compromis: printr-un act de magie neagră o tre­zeşte pe moartă la o viaţă de strigoaică şi, transformându-l şi pe Arald in strigoi, îi dă posibilitatea să se întâlnească noaptea cu iubita lui. În partea a III-a, şi ultima, ne este relatată într-un stil declamativ-romantic o asemenea întâlnire. Conform concepţiei populare, strigo­ii nu au voie să rămână pe pământ după ce răsare soarele. Dacă întârzie fie şi numai o secundă, mor definitiv, dispar în nefiinţă ca şi cum nici n-ar fi existat vreodată. Absorbiţi fiecare de prezenţa celuilalt, Arald şi Maria uită de această regulă. Drept urmare, nimeni, nici măcar preotul păgân, cel iniţiat în secretele ultime ale morţii, nu mai poate să-i sal­veze. Îndrăgostiţii plătesc, cu ştergerea lor definitivă din cartea lumii, fericirea de a se fi întâlnit.”

Faţă  de acest poem  George Enescu va avea o motivaţie aparte pentru a-l transpune în muzică.  De aici pleacă eseul Mariei-Ana Tupan: “Este puţin probabil ca interesul lui Enescu pentru poemul “Strigoii”, să fi fost motivat de celebritatea poetului, deoarece, în ciuda valorii sale, poemul ocupa un loc modest în percepţia criticii, acela de emulaţie a baladei “Lenore” de Burger sau de reverenţă romantic înspre imaginarul folcloric. Adevărul este că, în ultimul pătrar al secolului al XIX-lea, poemul “răsărea” cu un întreg alai de asociaţii din sfera literaturii, muzicii şi artelor plastic. Un cunoscător al literaturii române vechi şi al tradiţiei biblice, precum Dorin Octavian Picioruş (“Eminescu: întrte modernitate şi tradiţie. Importanţa tradiţiei literare şi spirituale româneşti pentru viziunea romantică eminesciană”), a identificat mulţimea de aluzii livreşti, nu numai în mottourile celor trei părţi, ci în întregul poem.”

Eseul Mariei-Ana Tupan face conexiuni cu  Wagner („privind rezonanţa dintre istorie şi mit”), cu poetul Algernon Charles Swinburne („ispitirea eroului, prins între chemarea simţurilor şi exigenţele religiei”), cu pictorul Gustave Moreau („opţiunea pentru estetic în dauna sentimentului religios”) sau cu George Baronzi („prin superstiţiile folclorice”). Merită reţinute câteva puncte de vedre ale autoarei despre poemul în discuţie: 1. „e tors dintr-un caer mitosofic în care se pierd graniţele dintre arte. Tema este aceea a opţiunii între lumea păgână şi cea creştină”; 2. „ debutează cu un motto din slujba pentru înmormântare citând Moliftelnicul din 1834. E un peisaj sumbru al vieţii înăbuşite, dezavuate ca emblemă a vanităţii spectacolului lumesc. Ceremonia creştină abundă în imagini ale austerităţii, reducţiei coloristice şi a degradării vocii clericilor într-un gângăvit ininteligibil. E ca şi când nu s-ar stinge doar universul, ci şi manifestările sale percepute prin simţuri (sunete, culori)”; 3. „apare ca o verigă într-un lanţ al creaţiunii poetico-estetice a vremii sale, ce traversează nu doar graniţele dintre arte, ci şi dintre culturi”.

Publicitate

Revista publică şi un interviu al Soranei Mihăilescu luat dirijorului Gabriel Bebeşelea,  „care face parte dintr-o generaţie de dirijori români aplaudaţi în fruntea celor mai mari orchestre ale lumii”. Gabriel Bebeşelea  ţine să precizeze că e „preocupat şi interesat foarte mult de aducerea în faţa publicului a cât mai mult din creaţia lui George Enescu”. Din această perspectivă, la pupitrul Orchestrei Radio din Berlin, a dirijat în premieră în 2018 lucrarea „Strigoii” de George Enescu. Istoricul descoperirii acestei partituri enesciene este povestit astfel de Gabriel Bebeşelea: „Mi se datorează într-o extrem de mică măsură, aflându-mă doar în finalul lanţului trofic care a generat această premieră enesciană. În primul rând, meritul este al maestrului Cornel Ţăranu, binecunoscut compozitor şi recunoscut enescolog, care a reuşit să pună cap la cap schiţele complete ale oratoriului, pierdute în timpul Primului Război Mondial prin haosul creat de trimiterea celebrului tezaur la Moscova şi retragere Familiei Regale şi a guvernului la Iaşi.  Aceste schiţe au fost recuperate în anii 70 de controversatul deja Romeo Drăghici, fondatorul şi primul director al Muzeului „George Enescu”. (…) După ce Cornel Ţăranu a realizat o versiune pentru voci şi pian, acesta i-a transferat lui Sabin Păutza sarcina orchestrării În schiţele complete, aflate la Cabinetul de manuscrise al Bibliotecii Academiei Române, Enescu notează în particella orchestraţia pe care şi-o doreşte, lucru care a trasat linia de instrumentaţie”. Adaugă Gabrtiel Bebeşelea despre „Strigoii”: 1. „”susţin cu tărie că este ceea ce nouă ne lipsea din creaţia enesciană pentru a înţelege cum s-a realizat tranziţia între  creaţia vocală de tinereţe şi „Oedip”. Acest oratoriu e momentul în care Enescu experimentează tehnici componistice pe care ulterior le dezvoltă şi finisează în „Oedip”.  2. „aş porni de la următoarea idee: există două lucrări în care George Enescu şi Mihai Eminescu s-au întâlnit: „Strigoii” şi „Simfonia a V-a”, în care Enescu utilizează „Mai am un singur dor”.

 

„Ziarul Lumina” nr. 84 (5051) din 4 mai 2022. Din pagina literară şi artistică a acestui ziar aflăm că în condiţii grafice şi editoriale foarte elegante, a apărut la Editura „Muşatina”  a Centrul Cultural Spiritual Văratic volumul album „Anotimpurile poeziei lui Eminescu la Văratic – 170 de ani de la naşterea Românului Absolut Mihai Eminescu” care se vrea, şi reuşeşte, să fie o oglindă vie şi poetică a popasului marelui poet la Mănăstirea Văratic. Dorina Stoica, autoarea  acestui articol-informaţie ţine să precizeze: „O astfel de publicaţie aduce un plus de imagine spiritualităţii ortodoxe moldave, fiind, aşa cum scria în prefaţă acad. Ioan Aurel Pop, „un album despre Eminescu, la peste 170 de ani de la naşterea sa. Despre Eminescu şi Veronica, despre Eminescu şi Creangă, despre Eminescu şi gura de rai moldavă nu poate să fie decât o sărbătoare a spiritului”. Autoarea articolului preia şi  un citat al Emiliei Ţuţuianu, una din persoanele implicate în acest proiect: „În nopţile de vară, mai mult ca oricând, ne vin în minte versurile Luceafărului, ilustrând în modul cel mai profund posibil genialitatea eminesciană. Acum înţelegem poate tristeţea şi deznădejdea Veronicăi Micle, la mormântul căreia apele plâng amintindu-ne de-a pururi iubirea  tragică a nefericiţilor îndrăgostiţi”. 

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Reduceri pentru studenți la călătoria cu trenul. Care sunt condițiile în anul universitar 2024-2025

Publicat

Publicitate

Studenții trebuie fie în vârstă de până la 30 de ani și să fie înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate din România și din Academia Română, scrie alba24.ro.

Aceștia beneficiază de facilități la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a 2-a, pe tot parcursul anului calendaristic astfel:

  • bilete de călătorie cu reducere 90%
  • abonamente lunare cu reducere 90% cu număr nelimitat de călătorii, pe distanțe până la 300 km.

Studenții cu unul sau ambii părinţi decedaţi, precum şi studenţii proveniţi din centrele de plasament sau care au fost în plasament la familia extinsă, substitutivă sau la asistent maternal beneficiază de:

  • bilete de călătorie cu reducere 100%
  • abonamente lunare cu reducere 100% cu număr nelimitat de călătorii, pe distanțe până la 300 km.

În cazul călătoriei la clasa 1 sau la vagon de dormit/cuşetă, studenții vor achita integral diferențele tarifare.

Reduceri pentru studenți la călătoria cu trenul. Cum se emit bilete și abonamente

Pe baza legitimației de student pentru reducere/gratuitate transport, vizată pentru anul universitar 2023-2024, facilitățile se acordă doar pentru călătoriile care se efectuează până la data de 30  noiembrie 2024, inclusiv.

Studenții din anii terminali pentru care instituţia de învăţământ a scris ”an terminal” în dreptul anului universitar 2023-2024 nu mai beneficiază de facilitățile aferente începând cu data de 1 octombrie 2024.

Publicitate

Studenții din anul I – până la obținerea legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport – pot beneficia de facilitățile aferente:

numai în baza adeverinței, în original, emisă pentru anul universitar 2024-2025 de unitatea de învățământ de apartenență, până la data de 30 noiembrie 2024.

De la data de 1 decembrie 2024, facilitățile acordate studenților (inclusiv și celor din anul I) la călătoria cu trenul (bilete/abonamente lunare) se vor acorda numai în baza legitimației de student pentru reducere/gratuitate la transport vizată pentru anul universitar 2024-2025.

Publicitate

Reduceri pentru studenți la călătoria cu trenul. Noutăți pentru studenții cu reducere 100%

Din 1 octombrie, aplicația de cumpărare bilete online ainclude și funcționalitățile specifice pentru procurarea biletelor/abonamentelor online aferente studenților beneficiari de gratuitate. Aceștia trebuie să își creeze un cont personal de utilizator. După autentificarea pe cont este necesară înregistrarea ca student prin completarea datelor specifice (facultate, serie legitimație, etc.). După ce datele sunt confirmate de către facultate, primesc pe e-mail ID-ul de student cu care va putea ulterior să își procure biletele online.

Reduceri pentru studenți la călătoria cu trenul. Cum se pot obține biletele și abonamentele

În baza ID-ului obținut prin crearea profilului de utilizator direct pe site-ul CFR Călători sau de la casele de bilete, toți studenții –  atât cei beneficiari de gratuitate, cât și cei care beneficiază de reducere 90%, pot obține legitimații de călătorie prin canalele de vânzare, astfel:

  • bilete de călătorie gratuite /cu reducere 90%
    • de la casele de bilete din stațiile și agențiile CFR Călători cu personal propriu;
    • în tren, de la personalul de tren, numai bilete de călătorie valabile la trenul curent și eventual la următorul tren de legătură, în următoarele situații: stația cf de urcare nu este deschisă activității de vânzare cu personal propriu CFR Călători; îmbarcarea se face în afara orelor de program de la casa de bilete a stației;
    • de la automatele de bilete ale CFR Călători
    • online direct de pe site-ul www.cfrcalatori.ro sau prin aplicația descărcabilă pe telefon ca document pdf.electronic sau tipărit pe hârtie cu cod QR.
  • abonamente de călătorie lunare gratuite / cu reducere 90%, cu număr nelimitat de călătorii
    • de la casele de bilete din stațiile și agențiile CFR Călători cu personal propriu;
    • de la automatele de bilete ale CFR Călători;
    • prin aplicația descărcabilă pe telefon, sub formă de cod QR cu elemente dinamice.

Pentru studenții beneficiari de gratuitate, pe verso legitimaţiei de student pentru reducere/gratuitate la transport trebuie să existe înscrierea ”Gratuitate”, semnătura, respectiv ștampila instituției de învățământ superior într-o căsuță separată față de viza de valabilitate.

Verificarea biletelor

La verificarea călătoriei în tren, în cazul în care studenții nu prezintă documentele aferente:

legitimația de student pentru reducere/gratuitate la transport, în original, vizate sau adeverința care atestă calitatea de student în anul I, în original, plus un act de identitate

sau prezintă alte documente eliberate de unităţile de învăţământ superior de apartenență, aceştia vor fi consideraţi ca fiind fără bilet/abonament de călătorie şi vor fi trataţi conform legislaţiei în vigoare (vor suporta plata tarifelor de taxare în tren – superioare tarifelor de la casele de bilete).

Citeste mai mult

Eveniment

AJOFM Botoșani: În atenția agenților economici privind comunicarea locurilor de muncă vacante

Publicat

Publicitate

Aducem în atenția agenților economici faptul că pentru acordarea serviciilor de medierea a muncii începând din această luna se utilizează Platforma Unică de Livrare  Serviciilor integrat “𝐏𝐔𝐋𝐒” pentru declararea locurilor de muncă vacante precum și a serviciilor integrate de mediere a muncii facilitând selecția sau identificarea automatizată a potențialilor candidați în vederea ocupării .

 

Pentru accesarea contului dumneavoastră din PULS este necesară setarea unei parole folosind link-ul https://puls.anofm.ro/#/reset-password-request și adresa de e-mail la care aveți acces(dacă ați avut un cont in SEMM) sau prin creare cont.

Mai multe informații despre accesul la platformă și utilizarea acesteia găsiți la adresa: https://docs.ngeneration.ro/docs/documentatie/  .

 

Informații suplimentare la telefon 0231.536791 / 0231.536792 / 0231531160 sau la  următoarea adresa de e-mail : ajofm.bt@anofm.gov.ro .

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Report uriaș la LOTO 6/49, în valoare de peste 34 de milioane de lei. Sumă foarte mare și la Noroc

Publicat

Publicitate

Un report în valoare de peste 34,22 milioane de lei (peste 6,87 milioane de euro) se înregistrează la Loto 6/49, la categoria I. La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 10,22 milioane de lei (peste 2,05 milioane de euro), a anunţat luni Loteria Română, scrie alba24.ro.

Joi, 3 octombrie, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile loto de duminică, 29 septembrie, Loteria Română a acordat peste 23.500 de câştiguri în valoare totală de peste 1,94 milioane de lei.

La Joker, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste un milion de lei (peste 204.700 de euro), iar la categoria a II-a reportul depăşeşte 732.300 de lei (peste 147.100 de euro).

La Noroc Plus, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 39.900 de lei (peste 8.000 de euro).

La Loto 5/40, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 62.400 de lei (peste 12.500 de euro).

La tragerea Super Noroc de duminică s-a câştigat premiul de categoria I în valoare de 168.191,44 lei. Biletul norocos a fost jucat pe bilete.loto.ro.

Publicitate

Citeste mai mult

Economie

Aproape 800 de locuri de muncă disponibile la Botoșani. Lista locurilor de muncă anunțată de AJOFM

Publicat

Publicitate

Aproape 800 de locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici și făcute publice la începutul acestei săptămâni.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR ECONOMIC SC DIACONU CONSULT OFFICE SRL;Tel:0723331583

E-mail:mdwaytosuccess@gmail.com

DIRECTOR ECONOMIC SANATORIUL DE NEUROPSIHIATRIE PODRIGA

Tel:0231/541211

SEF BIROU /SERVICIU SERVICIU FINANCIAR CONTABILITATE SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Publicitate

Telefon: 0741068575

SEF PROIECT/PROGRAM

(COORDONATOR LUCRARI)

SC ELSACO ELECTRONIC SRL

Str. Pacea nr. 41 A

Publicitate

Tel:0231/507060

SEF SERVICIU PLAN PRODUCTIE SC ABC CON INTERNATIONAL SRL ; C. Nationala nr. 233

Tel:0749772957

SEF ATELIER REPARATII SC MERCUR EXPRES SRL

Sat Zaicesti Com. Baluseni

Tel:0727818306

SEF DEPARTAMENT LOGISTICA SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

INGINER TEXTILE, PIELARIE SC JADE FASHION SRL

Str. Cornisa nr. 10

Telefon: 0753024148

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC ABC CON INTERNATIONAL SRL ; C. Nationala nr. 233

Tel:0749772957

PROIECTANT INGINER INSTALATII SC TEHNO INSTAL NORD SRL

Piata Revolutiei,nr.7

Tel:0728 984158

INGINER MECANIC SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGINER MECANIC SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

INGINER IN INDUSTRIA ALIMENTARA SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGINER IN INDUSTRIA ALIMENTARA SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

INGINER IN INDUSTRIA ALIMENTARA SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

INGINER AUTOMATIST SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

DESIGNER GRAFICA SC TEHNO INSTAL NORD SRL

Piata Revolutiei,nr.7

Tel:0728 984158

MEDIC PRIMAR-SPECIALITATEA MEDICINA INTERNA SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI;Str.Marchian nr.11

Tel:0231/518812

MEDIC SPECIALIST-SPECIALITATEA MEDICINA INTERNA SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI;Str.Marchian nr.11

Tel:0231/518812

ASISTENT MEDICAL GENERALIST SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI;Str.Marchian nr.11

Tel:0231/518812

MEDIC VETERINAR SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

MEDIC VETERINAR   SC KENENA VET SRL

Havarna;  Tel:0733610900

MEDIC VETERINAR DIRECTIA SERVICII PUBLICE BOTOSANI

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0726291827

MEDIC SPECIALIST PSIHIATRU SANATORIUL DE NEUROPSIHIATRIE PODRIGA

Tel:0231/541211

PROFESOR  IN INVATAMANTUL PRESCOLAR GRADINITA CU PROGRAM PRELUNGIT CRESCENDO

Str. Varnav nr. 27

Tel:0743960903

AUDITOR INTERN SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI;Str.Marchian nr.11

Tel:0231/518812

CONSILIER ADMINISTRATIE PUBLICA PRIMARIA MUNICIPIULUI      BOTOSANI;Str. Piata Revolutiei nr. 1; Tel:0231/502200

 

 

CONSILIER ADMINISTRATIE PUBLICA

(CONSILIER JURIDIC)

PRIMARIA MUNICIPIULUI      BOTOSANI;Str. Piata Revolutiei nr. 1; Tel:0231/502200

 

 

INSPECTOR DE SPECIALITATE IN ADMINISTRATIE PUBLICA DIRECTIA SERVICII PUBLICE BOTOSANI

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0726291827

ECONOMIST SC DAGAMITEX SRL

C. Nationala nr.32,Botosani

Tel:0744373131

TEHNICIAN IN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

TEHNICIAN IN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC DAGAMITEX SRL

C. Nationala nr.32,Botosani

Tel:0744373131

TEHNICIAN IN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Telefon: 0231 534833

TEHNICIAN IN INDUSTRIA TEXTILA SC NEW FASHION SRL

C. Națională  nr.30B

Tel. 0231/517857;0747128199

E-mail:newfashion69@yahoo.it

Loc de muncă: SĂVENI

SEF FORMATIE INDUSTRIA CONFECTIILOR IMBRACAMINTE SC NEW FASHION SRL

C. Națională  nr.30B

Tel. 0231/517857;0747128199

E-mail:newfashion69@yahoo.it

Loc de muncă: SĂVENI

TEHNICIAN VETERINAR SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

CONTABIL SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

CONTABIL SC DAGAMITEX SRL

C. Nationala nr.32,Botosani

Tel:0744373131

CONTABIL SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

CONTABIL SC CONDOR DISTRIBUTIE SRL

Com. Curtesti; Sat Oraseni-Deal; Tel:0745259528

AGENT DE VANZARI SC GOLDEN STAR SRL

Iasi;Loc de munca în Botosani;Tel:0742122522

E-mail:golden_star_99@yahoo.com

AGENT DE VANZARI SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

AGENT DE VANZARI SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

ASISTENT MANAGER SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

ASISTENT MANAGER SC ABC CON INTERNATIONAL SRL ; C. Nationala nr. 233

Tel:0749772957

REGISTRATOR MEDICAL SPITALUL DE RECUPERARE „SF. GHEORGHE”

C. Nationala nr. 2

Tel:0231/512822

BUCATAR SEF SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

MAESTRU DE LUMINI

(operator lumini sunet)

TEATRUL PENTRU COPII SI TINERET „VASILACHE”

Str. Victoriei nr. 13

Tel:0231/514353

OPERATOR SUNET TEATRUL PENTRU COPII SI TINERET „VASILACHE”

Str. Victoriei nr. 13

Tel:0231/514353

OPERATOR INTRODUCERE SI PRELUCRARE DATE SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

RECEPTIONER HOTEL SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

RECEPTIONER HOTEL SC BIA GOLD HOTELS SRL

Str. Pacea nr. 45 A

Tel:0754010661

GESTIONAR DEPOZIT SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

BUCATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

BUCATAR SC BUENNO GABIANA SRL

Str.Viilor nr.18, Botosani

Tel:0745304443

PIZZAR SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0745672761

AJUTOR OSPATAR SC MULTI AKTIV MOLDOVA SRL

Str. Teatrului nr. 26

Tel:0740015420

OSPATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

OSPATAR SC VICTORIOUS BUSINESS RL

Str. Cuza Voda nr 4

Tel : 0747081800

BARMAN SC MULTI AKTIV MOLDOVA SRL

Str. Teatrului nr. 26

Tel:0740015420

FRIZER SC SALON BEAUTY ART BOEMIA SRL

Todireni;Tel:0757556214

GOSPODAR ASOCIATIA DE PROPRIETARI NR. 23;Str. Primaverii nr. 14

(punct termic Teilor 2)

Tel:0231/527312

INGRIJITOR CLADIRI DIRECTIA SERVICII PUBLICE BOTOSANI

Pietonalul Transilvaniei nr.2 Tel:0726291827

CAMERISTA HOTEL SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

VANZATOR SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0745672761

VANZATOR SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

VANZATOR SC ANGIDO PANDOLI SRL

Aleea Parcului nr.3

Tel:0742983400

VANZATOR SC DORISCAKE ADRIDOR SRL

B-dul George Enescu nr. 16

Tel:0746543595

VANZATOR SC RIDACOM SRL

Str.Primaverii nr.22, Botosani

Tel:0231532305

LUCRATOR COMERCIAL   SC RAP MAR SRL

Saveni; Tel:0724553111

LUCRATOR COMERCIAL SC STOLERU SRL

P-ta Centrala,Platou B,nr.U15

Tel:0744789174

LUCRATOR COMERCIAL SC FREEFASHION SRL

Loc.Rachiti, jud.Botosani

Tel:0739555942

LUCRATOR COMERCIAL SC GMC PAPILLON LBS SRL

C. Nationala nr.144;U1-B3

Tel:0749110077

INGRIJITOR GRUPA INVATAMANT PRESCOLAR SCOALA GIMNAZIALA NR. 1 SAVENI;Str. N. Iorga nr.3

Tel:0231/541278

ZIDAR SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

ZIDAR SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. Octav Onicescu nr 3, parter, camera 3

Tel:0745521363

ZIDAR SC DOMUS ACAD SRL

Ibanesti;Tel:0753686893

ZIDAR SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

ZIDAR SC ABC CON INTERNATIONAL SRL ; C. Nationala nr. 233

Tel:0749772957

FIERAR BETONIST SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

FIERAR BETONIST SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

FIERAR BETONIST SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. Octav Onicescu nr 3, parter,camera 3

Tel:0745521363

FIERAR BETONIST SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

FIERAR BETONIST SC ABC CON INTERNATIONAL SRL ; C. Nationala nr. 233

Tel:0749772957

DULGHER SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

DULGHER SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

DULGHER SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. Octav Onicescu nr 3, parter,camera 3

Tel:0745521363

DULGHER SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

DULGHER SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

DULGHER SC ABC CON INTERNATIONAL SRL ; C. Nationala nr. 233

Tel:0749772957

CONSTRUCTOR DE ACOPERISURI SC DOMUS ACAD SRL

Ibanesti;Tel:0753686893

FAIANTAR SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

ZIDAR SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

IZOLATOR TERMIC SC DOMUS ACAD SRL

Ibanesti;Tel:0753686893

CONFECTIONER TAMPLARIE DIN ALUMINIU SI MASE PLASTICE SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

CONFECTIONER MONTATOR TAMPLARIE CU VITRAJ IZOLANT SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

INSTALATOR APA,CANAL SC DOMUS ACAD SRL

Ibanesti;Tel:0753686893

INSTALATOR APA,CANAL SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

INSTALATOR APA,CANAL SC SILVABEL SRL

Stancesti;Tel:0747225365

INSTALATOR INSTALATII TEHNICO SANITARE SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

FRIGOTEHNIST SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

ZUGRAV SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

ZUGRAV SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. Octav Onicescu nr 3, parter,camera 3

Tel:0745521363

ZUGRAV SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

ZUGRAV SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

SUDOR MANUAL CU ARC ELECTRIC SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

SUDOR SC ELSACO ELECTRONIC SRL

Str. Pacea nr. 41 A

Tel:0231/507060

LACATUS MECANIC SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

LACATUS MONTATOR

(cu atrib. de lacatus mecanic,tamplar,

fochist)

TEATRUL PENTRU COPII SI TINERET „VASILACHE”

Str. Victoriei nr. 13

Tel:0231/514353

MECANIC AUTO SC APETRANS MARYSOF SRL

(SERVICE AUTO APETRANS-GARA) Str. Garii nr. 4

Tel:0757803803

MECANIC INTRETINERE SI REPARATII MASINI DE CUSUT INDUSTRIALE SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Tel. 0231 534833

FILATOR SC DOROTEX SRL

C. Nationala nr. 1

Tel:0231/511478

CROITOR STANTATOR ARTICOLE MAROCHINARIE SC ROMED SRL

Str. Ion Pillat nr. 27A

Tel:0784235872

GESTIONAR SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

TIPOGRAF PRINT DIGITAL ȘI OFFSET SC TEHNO INSTAL NORD SRL

Piata Revolutiei,nr.7

Tel:0728 984158

ELECTRICIAN IN CONSTRUCTII SC DOMUS ACAD SRL

Ibanesti;Tel:0753686893

ELECTRICIAN IN CONSTRUCTII SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

ELECTRICIAN DE INTRETINERE IN CONSTRUCTII SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

ELECTRICIAN  EXPLOATARE CENTRALE SI STATII ELECTRICE SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Tel. 0231 534833

ELECTRICIAN INTRETINERE SI REPARATII SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

ELECTRICIAN INTRETINERE SI REPARATII   SC CARREMAN ROMANIA SRL

C. Nationala nr. 30

Tel:0231/606309

ELECTROMECANIC SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Telefon: 0231 534833

TRANSATOR SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

MACELAR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

AFUMATOR CARNE SC CONDOR DISTRIBUTIE SRL

Com. Curtesti; Sat Oraseni-Deal; Tel:0745259528

BRUTAR SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

COFETAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

COFETAR SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

COFETAR SC DORISCAKE ADRIDOR SRL

B-dul George Enescu nr. 16

Tel:0746543595

COFETAR SC ROMSIM ALIMENT SRL

Dorohoi;B-dul Victoriei nr. 2

Tel:0748320302

PATISER SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

PATISER SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0745672761

PATISER SC GMC PAPILLON LBS SRL

C. Nationala nr.144;U1-B3

Tel:0749110077

CROITOR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

CONFECTIONER PRELUCRATOR IN INDUSTRIA TEXTILA SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

CONFECTIONER PRELUCRATOR IN INDUSTRIA TEXTILA SC STOLERU SRL

P-ta Centrala,Platou B,nr.U15

Tel:0744789174

CONFECTIONER PRELUCRATOR IN INDUSTRIA TEXTILA SC VIZITEU SRL

C. Naţională nr.32, et.3A (incinta JATEX);

Tel.0745594533

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr. 1

Tel:0746261893

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC GARMENT OPERATIONS SRL

C. Nationala nr. 2A

Tel:0745592093

MULTIPLICATOR SABLOANE CROITORIE SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

CONTROLOR CALITATE SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Telefon: 0231 534833

CONTROLOR CALITATE SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr. 1

Tel:0746261893

CONTROLOR CALITATE SC VIZITEU SRL

C. Naţională nr.32, et.3A (incinta JATEX);

Tel.0745594533

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC PRIVILEGE INVEST SRL

Str. Postei nr. D8

Tel:0748605896

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Telefon: 0231 534833

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC SUMMER CONF SRL

C.Nationala, nr.30C

Telefon:0231530395

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC DAGAMITEX SRL

C. Nationala nr.32,Botosani

Tel:0744373131

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC JADE FASHION SRL

Str. Cornisa nr. 10

Telefon: 0753024148

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC NEW FASHION SRL

C. Națională  nr.30B

Tel. 0231/517857;0747128199

E-mail:newfashion69@yahoo.it

Loc de muncă: SĂVENI

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC LTP BALKAN SRL

Calea Nationala, nr.3

Tel: 0231 708050

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC CONFEZIONI MODERNI SRL

Saveni;Tel:0743176915

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC ALDACONF DUALY SRL

C. Nationala nr. 32, et.3 (incinta Jatex)

Tel. 0740022193

SPANUITOR CONFECTII SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

SPANUITOR CONFECTII SC VIZITEU SRL

C. Naţională nr.32, et.3A (incinta JATEX);

Tel.0745594533

TAIETOR CONFECTII SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr. 1

Tel:0746261893

OPERATOR LA VALORIFICAREA SUBPRODUSELOR DE ABATOR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

OPERATOR LA VALORIFICAREA SUBPRODUSELOR DE ABATOR SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

OPERATOR LA FABRICAREA MEZELURILOR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

OPERATOR LA FABRICAREA PROD. FAINOASE SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0745672761

FOCHIST UAMS „DR. ELENA POPOVICI” FLAMANZI

Tel:0231/552713

OPERATOR ETICHETARE SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

CONFECTIONER-ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE SC GARMENT OPERATIONS SRL

C. Nationala nr. 2A

Tel:0745592093

SOFER SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

SOFER SC CONDOR DISTRIBUTIE SRL

Com. Curtesti; Sat Oraseni-Deal; Tel:0745259528

CONDUCATOR AUTO TRANSPORT RUTIER DE MARFURI SC MERCUR EXPRES SRL

Sat Zaicesti Com. Baluseni

Tel:0372/766373

CONDUCATOR AUTO TRANSPORT RUTIER DE MARFURI SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MACARAGIU SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

FEMEIE DE SERVICIU ASOCIATIA SES BIOCLEANING NORD;Soseaua Iasului nr.85

Tel:0752220402
FEMEIE DE SERVICIU SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

FEMEIE DE SERVICIU SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Telefon: 0231 534833

CALCATOREASA LENJERIE SC DAGAMITEX SRL

C. Nationala nr.32,Botosani

Tel:0744373131

CALCATOREASA LENJERIE SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Telefon: 0231 534833

SPALATOR VEHICULE II HARTIE ANCA

Sat.Hutani Com. Vladeni

Tel:0740497286

SPALATOR VEHICULE SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0752024748

INGRIJITOR ANIMALE SC CONDOR DISTRIBUTIE SRL

Com. Curtesti; Sat Oraseni-Deal; Tel:0745259528

MUNCITOR NECALIFICAT IN CONSTRUCTII SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

MUNCITOR NECALIFICAT IN CONSTRUCTII SC ALERO SRL

C. Nationala nr. 21

Tel:0744556520;0740233630

AMBALATOR MANUAL SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

AMBALATOR MANUAL SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

MUNCITOR NEC. LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MUNCITOR NEC. LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

MUNCITOR NEC. LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

MUNCITOR NEC. ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC JADE FASHION SRL

Str. Cornisa nr. 10

Telefon: 0753024148

MUNCITOR NEC. ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr. 1

Tel:0746261893

MUNCITOR NEC. ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Telefon: 0231 534833

MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA SI MONTAREA PIESELOR SC DANIVAS SRL

Dorohoi;Tel:0751434840

MANIPULANT MARFURI SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MANIPULANT MARFURI SC SAMCOM AS SRL

Rosiori;Str. Principala FN

Tel:0728317733

AJUTOR BUCATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

AJUTOR BUCATAR SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0745672761

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending