Connect with us
Publicitate

Eveniment

Modificări la decontarea lemnului de foc și pentru beneficiarii cardului de energie. Decizii luate de Guvern

Publicat

Publicitate

Mai multe decizii în ceea ce privește beneficiarii cardului de energie și decontarea lemnelor de foc au fost luate miercuri, 11 ianuarie, de Guvern. 

Potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, Guvernul a adoptat o ordonanță simplă cu patru modificări importante pentru beneficiarii de card de energie.

Beneficiarii care nu au nomenclator stradal

„Prima măsură reglementată este cea privitoare la beneficiarii care au domiciliul fără nomenclator stradal, la sate sau mai ales în zona rurală.

Publicitate

Sunt peste 550.000 de beneficiari ai cardului de energie care nu au nomenclator stradal. Este vorba despre situații întâlnite în mediul rural, în care locuitorii apar la aceeași adresă”

Ca urmare, beneficiarii vor fi stabiliți printr-un sistem de declarații pe propria răspundere și cu ajutorul informațiilor culese pe teren de angajații Poștei Române.

„De luni, 16 ianuarie, până pe 1 februarie, vor fi distribuite aceste declarații în localitățile rurale (…) Astfel reușim să clarificăm calitatea de beneficiar al cardului de energie”, a spus Marcel Boloș.

Publicitate

În cazul beneficiarilor care au colocatari, aceștia se vor adresa Primăriei din raza de domiciliu pentru întocmirea unei anchete sociale.

„Dacă are colocatari, fie îi radiază din evidențe, fie se adresează Primăriei. (…) Este o modalitate pe care am găsit-o pentru cei care situația locativă este neclară sau locuiesc la adresă împreună cu alți co-locatari”, a mai explicat ministrul.

În ceea ce privește lemnele de foc cumpărate pentru sezonul de frig, a fost stabilit un sistem de decontare.

Publicitate

Citește și: Valoarea ajutorului de încălzire pentru cei care folosesc lemne sau combustibilii petrolieri s-ar putea tripla. Proiect

„Dacă au documente justificative, respectiv factură și documentul de plată, intră în sistemul de decontare și pot ridica în numerar de la poștaș sau de la oficiile poștale sumele pe care le-au cheltuit. Un mecanism în favoarea beneficiarilor care permite decontarea sumelor achitate în numerar”, a precizat ministrul Boloș.

Toate modificările au fost făcute prin decizii ale Guvernului în urma ședinței de miercuri.

Material în curs de actualizare 

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Tânără șoferiță cu permis american, care circula cu viteză excesivă, oprită în comuna Roma. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 296, în comuna Roma, un autoturism condus de o tânără, de 29 de ani, din aceeași localitate, care circula cu viteză peste limita legală.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceasta deținea un permis emis de autoritățile S.U.A, fără a avea drept să conducă pe teritoriul României, iar autoturismul pe care îl conducea era radiat din luna iunie a.c.

Publicitate

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără drept și punerea in circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Publicitate

 

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Beat criță, așa a condus un tânăr din Drăgușeni până l-au scos polițiștii din trafic

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Drăgușeni, un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât acetsa emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO ȘTIREA TA: Mai mulți botoșăneni sunt împotriva amplasării unor toalete publice ecologice la ieșirea din Parcul Tineretului

Publicat

Publicitate

Locatarii unui bloc din Botoșani sunt tot mai nemulțumiți de decizia autorităților de a amplasa două toalete publice ecologice chiar în fața imobilului lor, la iesirea din Parcul Tineretului. Aceștia se tem că, din cauza mirosului generat de aceste toalete, nu vor putea deschide ferestrele pe timpul verii, afectându-le astfel calitatea vieții.

Publicitate

Mai mult decât atât, proiectul de amenajare a parcului este întârziat, termenul inițial de finalizare fiind decembrie 2023. Locuitorii spun că lucrările nu sunt nici pe departe terminate, iar aleile au fost recent regândite pentru a proteja copacii existenți, fapt care a necesitat deja modificări în planul inițial. Cu toate acestea, proiectanții refuză să schimbe amplasarea toaletelor, argumentând că locul ales este cel mai accesibil pentru vidanjare, deși nu singurul.

Locatarii consideră că există alte variante pentru amplasarea toaletelor, chiar dacă acestea nu ar fi la fel de comode pentru proiectanți, și cer autorităților să ia în considerare mutarea lor într-o zonă mai îndepărtată de blocuri, pentru a reduce disconfortul cauzat de mirosuri și aglomerație.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Până când ține vântoasa în județul Botoșani. Anunțul meteorologilor

Publicat

Publicitate

Potrivit actualizării meteo, vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50 – 65 km/h.

Meteorologii au actualizat prognoza și au prelungit Codul Galben de vânt pentru județul Botoșani, până la ora 22:00.

Pentru a preveni situațiile de urgență, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

✔ fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

✔ nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate;

✔ parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

Publicitate

✔ îndepărtați copacii sau ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

✔ nu atingeți firele căzute la pământ.

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112!

Publicitate

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending