Connect with us

Eveniment

Modern Calor Botoșani: Citirea contoarelor de energie termică de la branșament va avea loc în perioada  8 – 10 ianuarie

Publicat

Publicitate

S.C. Modern Calor S.A aduce la cunoștința abonaților săi că citirea contoarelor de energie termică de la branșament va avea loc în perioada  8 – 10 ianuarie, această decizie fiind luată pentru a facilita desfășurarea sărbătorilor de iarnă într-un mod liniștit și fără inconveniente.

Din acest motiv, vă comunicăm că facturile aferente consumului de energie termică pentru luna decembrie vor fi emise cu o întârziere corespunzătoare. Acest decalaj nu va afecta în niciun fel corectitudinea calculării consumului și a sumelor datorate.

Pentru o desfășurare optimă a procesului de citire, rugăm asociațiile de proprietari să asigure accesul la contoarele de energie termică pentru reprezentanții autorizați în perioada specificată.

Înțelegem că această modificare poate cauza mici inconveniente de aceea vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Dorim să vă informăm că echipa noastră este întotdeauna aici pentru a vă sprijini și a vă oferi clarificările necesare în orice situație legată de consumul dumneavoastră.

De asemenea pentru orice neclarități, vă încurajăm să ne contactați folosind numerele de telefon 0231.535.340, 0231.515.159, 0231. 537.100 sau la adresele de email office@moderncalor.ro , relatii.clienti@moderncalor.ro.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Teatrul „Vasilache” Botoșani angajează. Detalii despre concurs

Publicat

Publicitate

Teatrul Vasilache organizează concurs, pe durată determinată de 1 an, pentru ocuparea postului vacant (post unic) de maestru lumini sunet, treaptă prof. III.

Condiții specifice
– Studii medii absolvite cu diploma de bacalaureat
– Vechime în muncă / specialitate: minim 6 luni
– Cunoștințe operare PC (cunoașterea cel puțin a unui program de procesare sunet, lumini)
– Cunoștințe în domeniul procesării luminii și a sunetului
– Disponibilitate la program de lucru repartizat inegal, zilele de sâmbătă și duminică și sunt considerate zile lucrătoare, repausul săptămânal fiind acordat în alte zile ale săptămânii
– Disponibilitate pentru deplasări (turnee în țară și străinătate)

Condiţiile generale, calendarul concursului, conţinutul dosarului, bibliografia şi tematica pot fi consultate accesând link-ul  https://posturi.gov.ro/anunt/maestru-lumini-sunet-treapta-prof-iii-2/https://posturi.gov.ro/anunt/maestru-lumini-sunet-treapta-prof-iii-2/ sau la sediul Teatrului „Vasilache”

Citeste mai mult

Eveniment

Tragedie la Suceava! Un bărbat a murit după ce un microbuz cu şapte persoane s-a răsturnat. S-a activat Planul Roşu de Intervenţie

Publicat

Publicitate

Cinci persoane vor fi transportate la spital în urma accidentului produs vineri dimineaţă pe DN 17A între localităţile Vatra Moldoviţei şi Ciumârna, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

O altă persoană este inconştientă şi i se aplică manevre de resuscitare, iar cea de-a şaptea persoană refuză transportul la o unitate medicală.

Un microbuz, în care se aflau şapte persoane, a ieşit, vineri dimineaţă, în afara părţii carosabile, pe raza localităţii Ciumârna.

Potrivit ISU, pentru o optimă gestionare a situaţiei, la nivelul judeţului Suceava s-a activat Planul Roşu de Intervenţie.

Astfel, la faţa locului, echipajele operative intervin cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare, trei ambulanţe SMURD şi patru echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Toate cele şapte persoane implicate în evenimentul rutier sunt adulte. Două dintre victime au rămas încarcerate.

Publicitate

„Una dintre persoanele încarcerate a fost extrasă şi predată echipajelor medicale. Cea de-a doua persoană încarcerată este în stare de inconştienţă. A fost şi ea extrasă şi au început manevrele de resuscitare”, au precizat oficialii ISU. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Poșta Română închide oficiile tradiționale, dar lansează o licitație de 27 de milioane de lei

Publicat

Publicitate

Poșta Română face un pas major în transformarea sa, anunțând închiderea treptată a tuturor oficiilor poștale, spații considerate „lipsite de viitor” de către directorul general, Valentin Ștefan. În acest context, compania lansează o licitație publică cu o valoare estimată la 27,5 milioane RON pentru modernizarea logisticii. Poșta Română a lansat o licitație publică ce vizează achiziția a trei sisteme automate de sortare a coletelor, care vor fi instalate în hub-urile regionale din Constanța, Ploiești și Craiova. Acesta reprezintă o investiție strategică pentru automatizarea proceselor logistice și digitalizarea infrastructurii Poștei.

Poșta Română, unul dintre cei mai vechi furnizori de servicii publice din țară, se află într-un moment de schimbare. Compania își propune să renunțe la modelul tradițional de operare prin închiderea oficiilor poștale și să investească în digitalizare și eficiență. În acest sens, Poșta a lansat o licitație publică, vizând automatizarea logisticii în trei hub-uri regionale majore.

Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române, a anunțat că toate oficiile poștale ale companiei vor fi închise treptat, explicând că acestea nu mai sunt profitabile. „Vom închide oficiile poștale. Miza pentru care încă le ținem deschise este că avem oameni pentru care avem o datorie morală. Sunt oameni care au lucrat 30-40, unii chiar 50 de ani pentru companie și nu poți să le spui: de mâine caută-ți de lucru. Adevărul este că aceste oficii nu mai au niciun viitor economic. Ne gândim să le transformăm în surse de venit prin închiriere, ceea ce ne-ar aduce mai mulți bani decât din vânzarea de timbre,” a declarat acesta, adăugând că decizia vine în contextul necesității de a moderniza și de a orienta Poșta Română spre viitor.

Această decizie afectează rețeaua de peste 5.000 de subunități poștale, care vor fi înlocuite cu alte surse de venit, cum ar fi închirierea spațiilor. „Vom face mai mulți bani din închirierea acestor spații decât din vânzarea de timbre,” a adăugat Ștefan.

Lansată oficial pe 23 decembrie 2024, licitația publică are ca obiect achiziția a trei sisteme automate de sortare a coletelor. Valoarea licitației este de 27,5 de milioane de lei fără TVA, iar obiectivul este automatizarea proceselor logistice și digitalizarea operațiunilor Poștei. Locațiile hub-urilor vor fi la: Constanța, cu un sistem de sortare cu 100 de ieșiri și capacitate de 7.000 colete pe oră; Ploiești, cu un echipament cu 22 de ieșiri și capacitate de 3.000 colete pe oră; Craiova, cu detalii asemănătoare celei din Constanța. Durata contractului este de 24 de luni, incluzând și mentenanță pentru doi ani.

Sistemele vor putea procesa colete cu greutăți între 2 și 30 de kilograme, contribuind astfel la reducerea timpiilor de livrare și la creșterea eficienței operaționale. Acest proiect este considerat important pentru transformarea Poștei Române într-un furnizor competitiv pe piața curieratului, de când au apărut firmele de curierat. Automatizarea proceselor logistice va permite companiei să se alinieze standardelor internaționale și să răspundă mai bine nevoilor clienților.

Publicitate

Valentin Ștefan a subliniat că aceasta este doar o parte dintr-un proces mai amplu de modernizare: „Poșta are 162 de ani și a trecut prin numeroase schimbări. Este momentul să facem un pas curajos spre viitor.”

stiridinbucovina.ro

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfânta Cuvioasă Genoveva, ocrotitoarea Parisului

Publicat

Publicitate

Sfânta Genoveva era o simplă fată de ţăran, născută în oraşul Nanterre din Franţa. Într-un zi, în oraşul Nanterre a sosit sfântul Germain din Auxerre (arhidiacon de Auxerre), care era în drum spre Marea Britanie. El s-a oprit în sat şi a ţinut o predică în care le-a vorbit oamenilor despre Dumnezeu.

După ce a terminat de vorbit, o copilă în vârstă de şapte ani s-a apropiat de el şi i-a spus că doreşte să-şi închine viaţa lui Dumnezeu. Era Genoveva. El a încurajat-o, spunându-i: „Copila mea, tu să ai inima pură, să crezi în Dumnezeu din toată inima ta şi cu toată fiinţa ta. Să faci cunoscută credinţa lui Dumnezeu şi celorlalţi semeni, iar Domnul îţi va dărui tăria necesară pentru a-ţi îndeplini misiunea“.

După decesul părinţilor ei însă, Genoveva a mers să locuiască cu bunica Luteţia, în Paris. Sfântul Germain i-a dat Genovevei un medalion de bronz ce avea gravat o cruce şi i-a spus fetei să o poarte mereu, că este mult mai folositoare decât orice bijuterie sau colier de aur sau argint. Sfânta Genoveva avea să poarte întreaga viaţă acel medalion. La vârsta de 15 ani a depus jurământul de călugărie în timpul unei ceremonii religioase oficiate de episcopul Parisului. Genovevei îi plăcea să meargă singură în biserică noaptea să se roage. S-a întâmplat ca, într-o noapte, în timp ce se ruga, vântul să-i stingă lumânarea.

Genoveva a atribuit acest episod diavolului care a încercat să o sperie. Mulţi ani mai târziu, Genoveva avea să apară în diverse picturi ţinând o lumânare în mână, în timp ce în fundalul picturii apare un diavol ce o pândeşte. Sfânta Genoveva a trecut la Domnul pe 3 ianuarie în anul 512, la numai cinci săptămâni de la moartea regelui Clovis. Mormântul sfintei Genoveva a devenit loc de pelerinaj, pentru că îi erau atribuite minuni chiar şi după trecerea sa la cele sfinte.

Cu toate că, în timpul Revoluţiei Franceze, racla sa şi multe dintre moaştele sale au fost distruse, cultul ei încă se mai păstrează. Actualmente, Sfânta Genoveva este protectoarea oraşului Paris. Numele ei este invocat deseori în dezastre naturale, cum ar fi: inundaţii sau secetă.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending