Connect with us
Publicitate

Administratie

Ministrul Muncii, Marius Budăi: Am reintrodus acordarea șomajului tehnic și noi măsuri de protecție socială

Publicat

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, deputatul PSD de Botoșani Marius Budăi a anunțat în această seară că măsurile de protecție socială pe perioada pandemiei de COVID au fost reînnoite.

 Este vorba dspre acordarea șomajului tehnic de 75% din salariu.

”Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, a fost aprobată o Ordonanță de urgență a Guvernului care cuprinde măsuri de protecție socială, atât pentru angajați, cât pentru angajatori, dar și pentru ceilalți profesioniști (sportivi, antrenori și alte categorii de liber profesioniști).

Practic, prin acest act normativ am reintrodus acordarea șomajului tehnic și reglementăm noi măsuri de protecție socială, atât de necesare în această perioadă, când, din cauza situației pandemice, există riscul de a se suspenda, limita sau chiar întrerupe activitatea.

Este acea indemnizație de șomaj de 75% din salariul aflat în plată, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe țară folosit la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022” a scris acesta miercuri seară, pe contul său de Facebook.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Cum vor fi localizate apelurile 112. Legea a fost promulgată

Publicat

Noua configuraţie va permite arii mult mai restrânse, cu precizii de localizare de ordinul zecilor sau sutelor de metri, în funcţie de tehnologia de comunicaţii mobile utilizată. Practic, localizarea cu precizie a apelului la 112 se va realiza atât din telefonul mobil, cât şi din reţea, informează alba24.ro.

Îmbunătățiri la Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă. Este vorba despre un nou tip de localizare cu acurateţe crescută a apelurilor la 112. Legea care aprobă OUG în acest sens a fost promulgată miercuri. 

Ordonanţa de Urgenţă adoptată în mai anul trecut de Executiv prevede implementarea unor măsuri de creştere a preciziei localizării apelurilor efectuate la 112.

Acest nou tip de localizare este furnizat doar pe timpul gestionării unei situaţii de urgenţă. Poate fi realizat independent de tipul de telefon mobil utilizat, inclusiv pentru cele cu tehnologii mai vechi.

Ariile de determinare a poziţiei vor fi restrânse de până la 25 de ori în unele cazuri, potrivit Agerpres.

Iniţiativa legislativă aparţine Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării. A fost elaborată împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi cu Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, în urma consultărilor cu operatorii de telefonie mobilă din România.

Îmbunătățiri la sistemul național unic pentru apeluri de urgență

Actul normativ permite implementarea unei soluţii tehnice care reprezintă o premieră la nivelul serviciilor de urgenţă europene. Sunt rezultatul analizării celor mai noi tehnologii disponibile în domeniu.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Cătălin Flutur: Am încheiat etapa de consultare publică pe care am lansat-o în vederea întocmirii Noii Viziuni de Dezvoltare a Municipiului Botoșani – NOVIO 2024

Publicat

Ieri am încheiat etapa de consultare publică pe care am lansat-o în vederea întocmirii Noii Viziuni de Dezvoltare a Municipiului Botoșani – NOVIO 2024.

Am avut bucuria să constat o implicare consistentă din partea dumneavoastră, participarea la cercetare fiind peste așteptări. Ca să exemplific cu date concrete, formularul de chestionar – asupra căruia aș face observația că a fost în mod necesar unul complex – a avut 1.481  de accesări. De asemenea, rata de răspuns a depășit-o cu mult pe cea aferentă consultării inițiate de actuala administrație locală în anul 2022 (pentru proiectarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU), la acea dată au fost menționate ca sursă numai 267 de chestionare provenite de la cetățeni – informația este preluată de pe site-ul primăriei) . Avem, în concluzie, 515 răspunsuri complete, validate științific, care ne dau o imagine clară a stării de fapt, o radiografie a orașului prin care se evidențiază lipsa de performanță în domenii cheie, cum ar fi cel edilitar-administrativ, al antreprenoriatului și pieței locurilor de muncă, dar și în ceea ce privește urbanismul, sănătatea, educația sau cultura.

Pentru a proba cu un exemplu cele afirmate, expunem rezultatele de la prima întrebare din formular, exact așa cum au fost redate de către aplicația soft utilizată pentru culegerea și prelucrarea datelor (platforma Survio):

Rezultatele cercetării vin și cu o listă impresionantă de propuneri de proiecte, dar și cu fixarea unor repere de dezvoltare locală, considerate de către dumneavoastră a fi  modele de civilizație urbană (Oradea și Cluj, mai cu seamă,  dar și Iașul).

În cele ce urmează vom parcurge a doua etapă de lucru, analiza rezultatelor, urmând ca, în final, să dezvoltăm și să propunem programul administrativ NOVIO 2024 (cele mai importante idei-cadru vor fi prezentate public în cea mai scurtă vreme).

Țin să vă mulțumesc încă o dată pentru contribuțiile aduse acestui proiect!

Cu prețuire,

Cătălin Flutur

Citeste mai mult

Eveniment

OPINII. Cătălin Silegeanu: Eliberăm perimetrele școlilor de tentații periculoase

Publicat

În calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani, una dintre prioritățile mele vizează protecția tinerilor față de tentațiile și riscurile asociate cu unitățile care comercializează produse pe bază de cafea, tutun și alcool în apropierea școlilor.

Această problemă, des întâlnită în preajma unităților de învățământ, subminează eforturile educative și pune în pericol sănătatea elevilor. De aceea, propun implementarea unor restricții suplimentare care să extindă zona de siguranță din jurul școlilor. Așa cum susțin și cetățenii cu care am discutat în acțiunile stradale, este necesar să interzicem funcționarea chioșcurilor și a localurilor care desfac produse destinate adulților pe o rază mai mare decât cea actualmente stipulată de lege.

Prin această măsură, nu doar că vom limita accesul elevilor la substanțe nocive, dar vom contribui și la creșterea prezenței acestora la ore. Observăm frecvent că proximitatea acestor puncte de vânzare facilitează absenteismul, elevii fiind tentați să își petreacă timpul liber în aceste locații în timpul orelor de curs. Extinderea zonei de restricție va reduce semnificativ aceste oportunități de a chiuli, încurajând frecvența școlară și concentrarea asupra educației.

Adițional, măsurile propuse includ și o colaborare mai strânsă cu Inspectoratul Școlar și cu Poliția Locală pentru a asigura respectarea noilor reglementări. Implementarea unui sistem eficient de monitorizare și sancționare va descuraja proprietarii de localuri să încalce regulile, contribuind la un mediu mai sigur și mai sănătos pentru elevii noștri. De asemenea, vom organiza campanii de conștientizare în rândul elevilor despre riscurile consumului de alcool, tutun și alte substanțe stimulative.

Măsurile pe care le propun reprezintă o viziune comună pentru un viitor în care educația și sănătatea tinerilor noștri sunt pe primul loc. Aștept în continuare idei și sugestii care să completeze această inițiativă și programul de guvernare locală pe care îl propun botoșănenilor.

Citeste mai mult

Eveniment

O femeie din Vlăsinești a plecat la oraș și nu s-a întors de o săptămână. Polițiștii cer ajutorul populației

Publicat

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 37 de ani, din comuna Vlăsinești, care, la data de 10 aprilie a.c. a părăsit în mod voluntar domiciliul pentru a se deplasa în municipiul Botoșani, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

MARIEAN VALENTINA are următoarele semnalmente: aproximativ 1.70 m înălțime, păr lung șaten, ochi verzi.

Vestimentația cunoscută:
Pantaloni si geacă de culoare gri.
Avea asupra sa un rucsac bleu cu gri și un troller de dimensiune medie.

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adrezese celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending