Connect with us
Publicitate

Eveniment

Medalii și diplome din partea social democraților pentru micii handbaliști din Botoșani

Publicat

Într-un cadru festiv, social democrații botoșăneni i-au premiat astăzi pe copiii care au participat la prima ediție a Cupei “Moș Crăciun”, organizată de Asociația Județeană de Handbal Botoșani.

Evenimentul este dedicat copiilor care practică handbal, aceștia participând la o competiției amicală, care s-a desfășurat cu mult entuziasm și râsete, sub atenta îndrumare a antrenorilor Cătălin Ungureanu și Iuliana Teodoru.

“Am organizat Cupa Moș Crăciun – Ediția I în Sala Polivalentă, ce are misiunea de a evidenția munca juniorilor, care, deși au un program încărcat, își fac timp și pentru antrenamentele de handbal. Competiția a avut loc pentru grupa de vârstă 6-12 ani, băieți și fete. Mulțumim Organizației Județene PSD Botoșani pentru că a acceptat să ne fie partener la această competiție și sperăm să ne fie alături și pe viitor”, a declarat Cătălin Ungureanu, antrenor și președinte al Asociației Județene de Handbal.

Micii handbaliști au primit din partea Asociației Județene de Handbal și a social democraților medalii, diplome și dulciuri ca recompensă pentru activitatea lor sportivă din anul ce stă să se încheie.

“Am dat curs invitației domnului antrenor Cătălin Ungureanu fără să stăm pe gânduri. Ne-am bucurat să vedem copii voioși, implicați și serioși pentru că ei sunt viitorul nostru. Am fost onorat să coordonez această acțiune, iar  alături de colegii mei din PSD am luat parte la aceste momente frumoase care încununează efortul sportiv de peste an al micilor handbaliști. Felicitări organizatorilor, dar mai ales celor peste 40 de copii care astăzi ne-au înveselit ziua”, a declarat Gabriel Galan, consilier județean PSD.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

FOTO&VIDEO: „Bădița Isidor”, ctitorul Mănăstirii Știubieni, a plecat în veșnicie. L-a plâns tot satul

Publicat

Comunitatea din Știubieni este în doliu, după ce Mihai Isidor Dămii, „Bădița” cum îi spunea lumea, a trecut în veșnicie, luând cu sine un noian de fapte de bune în cei 98 de ani în care a slujit lui Hristos și semenilor. De numele său se leagă realizări incredibile care i-au asigurat un loc în memoria celor care au rămas să îi  cinstească jerfa, dar cu siguranță unul și în Împărăția Sa.

Joi, aşezământul monahal de la Mănăstirea Ştiubieni, aflat pe un tărâm binecuvântat de Dumnezeu, s-a aflat cernit, apăsător, chiar dacă soarele a dogorit. Zeci de persoane l-au condus pe ultimul drum pe Isidor Dămii, după ce de dimineață a fost oficiată slujba Sfintei Liturghii viață de către un sobor de preoți și diaconi în frunte cu P.S.Varlaam Ploieşteanul, un moment de mare încărcătură duhovnicească, de o frumusețe de care se învrednicesc doar oamenii care s-au sfințit în această viață. „Domnul Iisus Hristos, Dumnezeul nostru, Care a dat sfinţilor Săi ucenici şi apostoli dumnezeieştile porunci ca să lege şi să dezlege păcatele celor căzuţi, şi de la dânşii asemenea şi noi am primit putere să facem aceasta, să te ierte pe tine, fiule duhovnicesc, Mihai Isidor, de tot ce ai greşit în viaţă ca om, cu voie sau fără voie; acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”, a rostit duhovnicul său, Melchisedec Sandu, în plânsul tăcut al familiei și tuturor celor care l-au iubit pe „Bădița”.

Mihai Isidor Dămii a fost înmormântat în curtea mănăstirii, la doi pași de ctitoria sa, închinată Sfântului Nectarie la care avea o evlavie profundă.

O viață în slujba lui Dumnezeu

De numele soților Mihai Isidor și Ana Dămii se leagă ctitorirea Mănăstirii Știubieni, unde a contribuit cu terenul și cu tot ce a fost nevoie ca PS Varlaam Ploieșteanul, celălalt ctitor, să ridice mândrețe de lăcaș.

Tot Mihai Dămii a fost cel care s-a „zbătut”pe vremea comunismului, atunci când bisericile erau dărâmate și mănăstirile închise, să fie ridicată Catedrala din Știubieni, folosindu-se de calitatea sa de epitrop.  Lucrările au cuprins perioada 1973-1978 și s-au derulat  prin osteneala pr. Emilian Moruz şi cu sprijinul P. S. Adrian Hriţcu, fiu al satului, atunci arhiereu vicar al Mitropoliei Moldovei şi Sucevei și cu contribuția lui MIhai Isidor Dămii. Biserica din perioada 1973-1978 s-a construit în jurul bisericii vechi, care a fost apoi demolată şi scoasă din biserica nouă, care s-a sfinţit la 30 iulie 1978.

Și nu s-a oprit aici. Și-a îngrijit de suflet, participând activ la toate slujbele din sat, sprijinind cu tot ce a fost posibil biserica din sat, până când s-a oferit ocazia să se ridice în zonă o mănăstire, la inițiativa Preasfințitului Varlaam Ploieșteanul. A donat suprafața de teren și a ajutat cu bani și tot ce a fost nevoie pentru a vedea lăcașul monahal gata de închinare.

Aproape toată averea sa a cheltuit-o ajutând oamenii din sat și biserica, fiind neobosit când era vorba să poposească pe meleagurile din Știubieni vreun ierarh. În casa sa s-a așezat să se odihnească chiar și Preafericitul Daniel, în perioada când era mitropolit al Moldovei, dar și arhiepiscopul românilor din EUropa, vrednicul de pomenire IPS Adrian Hriţcu, născut chiar la Știubieni.

Mihai Isidor Dămii a trecut la cele veșnice la venerabila vârstă de 98 de ani și va rămâne în amintirea comunității fiind un om extrem de onest, cel mai gospodar și cel mai evlavios. S-a jertfit pentru credința sa profundă în Hristos și a lăsat în urma sa un loc lăcaș de rugăciune unde oamenii care intră pentru prima dată ajung să-și închine viața lui Dumnezeu.

 

 

 

 

 

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Acțiune a polițiștilor din Dorohoi. Zeci de mașini controlate, amenzi pe capete

Publicat

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, nr. 5 Mihăileni și nr. 6 Pomîrla au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere în zona de competență.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 176 de persoane și au fost controlate 163 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei. Totodată, polițiștii au reținut două certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat din Mileanca, bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

Publicat

Miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat de 56 de ani, din comuna Mileanca, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în noaptea de 19 spre 20 septembrie a.c. ar fi sustras o bovină, de pe un teren din extravilanul localității Mileanca, pe care, ulterior,  ar fi sacrificat-o în curtea locuinței sale.

 

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Zilele Siguranței ROADPOL, la Botoșani

Publicat

În perioada 16 – 22 septembrie 2023, Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere– ROADPOL va realiza Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 20 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

În această perioadă polițiștii rutieri desfășoară activități informativ – preventive, în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending