Connect with us
Publicitate

Actualitate

Marcel Ciolacu anunță majorarea și impozitarea tichetelor de masă. Cine nu mai are dreptul

Publicat

Publicitate

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat creșterea valorii tichetelor de masă începând cu data de 1 ianuarie 2024, dar și impozitarea acestora.Totodată o categorie de salariați nu va mai beneficia de tichete de masă. Măsura va fi luată luni dar se va aplica începând din prima lună a anului viitor.

Întrebat dacă tichetele de masă vor fi impozitate, potrivit noilor măsuri de austeritate care ar urma să fie adoptate săptămâna aceasta, Marcel Ciolacu a declarat că nu va fi nimic impozitat.

CASS aplicat la tichete de masă, după majorare

”La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Acesta a confirmat faptul că salariații cu venituri mai mari de 8.000 de lei nu vor mai beneficia de această măsură.

”Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net”.

Comisioane la emiterea tichetelor de masă

Există însă și câteva probleme în ceea ce privește tichetele de masă care trebuie rezolvate cât mai repede, potrivit premierului.

Publicitate

”Marea problemă în cazul acestora este că la emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect.

Mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețurile alimentelor. Iar soluția este să stăm la masă și să hotărâm. Urmează să facem asta astăzi” a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Guvernul pregătește un program Rabla pentru utilaje agricole

Publicat

Publicitate

Guvernul pregătește Rabla pentru tractoare. Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre prin care persoanele fizice autorizate din domeniul agricol vor putea beneficia de cofinanțare pentru achiziționarea de utilaje agricole autopropulsate, scrie alba24.ro.

„Persoanele fizice autorizate ca producători agricoli vor putea să beneficieze de fonduri pentru achiziționarea de utilaje agricole autopropulsate cu un cuantum de confinanțare din fondul Administrației Fondului pentru Mediu de 65%.

Ce este nevoie pentru a fi eligibili? E nevoie de depunerea unei cereri și de alte criterii care vor fi detaliate în normele de aplicare care vor veni în curând după această hotărâre de Guvern adoptată astăzi”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Conform acestuia, va fi un program asemănător cu Rabla.

„Trebuie depus un autovehicul sau un alt utilaj agricol, printr-un program Rabla să spunem, și în urma analizei dosarului acești beneficiari se pot califica pentru confinanțare pentru a achiziționa tractoare sau utilaje”, a explicat Mihai Constantin.

Publicitate

În cazul tinerilor sub 40 de ani confinanțarea va fi asigurată în proporție de 80%.

Bugetul programului va fi de 500 de milioane de lei.

Fermierii vor putea achiziționa tractoare și utilaje agricole noi în valoare de cel mult 55.000 de euro cu sprijin de la stat, în schimbul casării tractorului vechi. Printre condițiile impuse fermierilor este ca, la trei ani de la primirea finanțării, să se transforme din persoane fizice într-o formă de organizare juridică.

Publicitate

Ministerul Mediului și Administrația Fondului pentru Mediu au lansat în dezbatere publică ghidul de finanțare, însă nu au stabilit deocamdată când va demara programul.

„Este un program-pilot, pentru că nu am mai finanțat până acum tractoare sau mașini agricole autopropulsate. Finanțăm inclusiv accesorii auto noi, nepoluante”, a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet, într-o conferință de presă.

Bugetul programului de înnoire a parcului național de tractoare este de 500 de milioane de lei.

Prin acest program, se poate achiziționa un tractor nou, cu utilajele aferente, în valoare de maximum 55.000 de euro cu TVA inclus.

Valoarea sprijinului este între 65 și 80%. Tinerii fermieri, care au până la 40 de ani, pot deconta 80%, iar alte categorii vor putea beneficia de finanțare de maximum 65%.

Rabla pentru tractoare: Condiții de participare

  • Fermierul trebuie să fie persoană fizică
  • Să dețină atestat de producător.
  • După trei ani de la primirea acestei finanțări, fermierul persoană fizică trebuie să se transforme într-o formă de organizare juridică: persoană fizică autorizată sau întreprindere individuală. În caz contrar va trebui să dea banii înapoi.

Cum se va face achiziția utilajului agricol prin Rabla

  • Fermierul va casa un tractor vechi
  • Va primi un voucher
  • Cu acel voucher se va duce la dealer, își va achiziționa un tractor și utilaje aferente tractorului respectiv până la valoarea maximă de 55.000 de euro.
  • Dealerul va depune decontul la AFM”

Citeste mai mult

Eveniment

APIA Botoșani a demarat plata avansului pentru cererile de plată aferente anului 2024

Publicat

Publicitate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Centrul Județean Botoșani informează că începând cu data de astăzi – 16.10.2024 a demarat plata avansului pentru cererile de plată aferente anului 2024. Au fost autorizate la plată 3499 de dosare cu suma de  2.225.959,05 EURO, echivalentul a 11.074.814,50 lei. 

Nivelul avansului este prevăzut la 70% din cuantumul plății iar cursul de schimb aplicat la efectuarea plăților este de  4,9753 de lei /euro. Avansul se va plăti în perioada 16.10 – 30.11 2024 și se va acorda  pentru :

  • sector vegetal–  intervenții aferente plăților directe :

 

  • PD-01Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS)                                     

                  96,39 euro/ha;

  • PD-02       Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul

                 sustenabilității (CRISS)    52,34 euro/ha ;

  • PD-03Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii  fermieri                                     

                 42,47 euro/ha;

Publicitate
  • PD-04Practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil

                  69,76 euro/ha;

  • PD-05 unei agriculturi. prietenoase cu mediul în fermele mici

                      (gospodăriile tradiționale) 98,80 euro/ha;

  • PD-06Înierbarea intervalului dintre rânduri în plantatiile pomicole,

               viticole, pepiniere și hameiști  102,60 Euro/ha.

Publicitate

 

  • sector zootehnic– intervenții  aferente sprijinului cuplat :

 

  • PD-21Sprijin cuplat pentru venit – vaci de lapte

                   296,12 euro / cap de animal;

  • PD-22Sprijin cuplat pentru venit – carne de vită

                  190,82 euro /cap de animal;

  • PD-23Sprijin cuplat pentru venit – bivolițe de lapte
  • euro p/ cap de animal;
  • PD-24     Sprijin cuplat pentru venit – ovine- caprine.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO Botoșani: Amplă acțiune de prevenire a accidentelor rutiere desfășurată în tot județul

Publicat

Publicitate

Astăzi, polițiștii rutieri desfășoară o amplă activitate de prevenire a accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare abateri ale pietonilor, neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversare, precum și neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, acestea fiind cele mai întâlnite cauze ale accidentelor rutiere produse în județul nostru.

Polițiștii rutieri din tot județul acționează pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere a participanților la trafic.

„Pentru siguranța dumneavoastră si a celorlalți participanti la trafic, vă recomandăm să respectați regulile de circulație!”, transmit polițiștii.

 

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un șofer din Flâmânzi care s-a urcat beat la volan

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Flămânzi au identificat în trafic, un autoturism condus de un bărbat, de 43 de ani, din localitate, care emana halenă alcoolică.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending