Connect with us
Publicitate

Eveniment

Mai sunt 14 locuri! Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în școlile din județul Botoșani

Publicat

Publicitate

Concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Botoșani – sesiunea ianuarie-aprilie 2022

 

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a validat astăzi, în ședința Consiliului de administrație, lista cu rezultatele finale ale tuturor candidaților participanți la proba de interviu din cadrul concursului de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct, sesiunea 2022.

La concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct  în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Botoșani, sesiunea ianuarie-aprilie 2022, s-au înscris 36 candidați.

La proba scrisă a concursului au fost prezenți 33 de candidați, din care 27 au obținut note mai mari de 7, cu o promovabilitate de 81,81 % la nivel județean, ceea ce a demonstrat o bună pregătire teoretică și reale competențe de management educațional ale candidaților.

Și-au exprimat opțiunile pentru funcția dorită și pentru unitatea de învățământ preferată un număr de 26 de candidați dintre cei 27 care au promovat proba scrisă. Au fost 14 unități de învățământ pentru care nu s-a înregistrat nicio opțiune, 8 din mediul rural și 6 din mediul urban.

Publicitate

Candidați singuri pe loc au fost 22 (9 în mediul urban și 13 din mediul rural), câte 2 sau 3 candidați pentru aceeași funcție au fost în 5 unități de învățământ (4 în mediul rural și 1 în mediul urban).

În zilele de 16 și 17 martie 2022 s-au susținut probele de interviu. Menționăm faptul că unii dintre candidații, care și-au depus opțiuni pentru mai multe școli, s-au retras ori nu s-au mai prezentat la proba de interviu pentru toate unitățile/funcțiile, ci doar acolo unde au considerat că au șanse maxime, astfel încât, în data de 30 martie 2022, nu au mai existat candidați promovați pe mai multe funcții.

La nivelul județului Botoșani, din cele 37 de funcții vacante, pentru care s-a organizat concurs în 2022, s-au ocupat 23 de posturi: 18 de director și 5 de director adjunct, rămânând neocupate prin concurs 10 posturi de director și 4 de director adjunct. Pentru aceste posturi urmează să fie numiți directori, prin detașare în interesul învățământului, până la sfârșitul anului școlar.

Publicitate

Rezultatele finale sunt publicate pe pagina Inspectoratului Școlar Județean Botoșani: https://isjbotosani.ro/management/management-institutional/concurs-director-director-adjunct-sesiunea-ianuarie-aprilie-2022.html

În data de 4 aprilie vor fi emise deciziile de numire în funcție pentru directorii care au promovat concursul, cu intrare în vigoare la data de 18 aprilie 2022.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani va publica, după această dată,  lista cu toți directorii unităților de învățământ/conexe din județul Botoșani.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Botoșani felicită participanții la concurs pentru că au demonstrat reale competențe manageriale, atât în practică, prin exercitarea atribuțiilor corespunzătoare funcției de director/director adjunct în ultimii ani, cât și cunoștințe teoretice temeinice care vor asigura un management mai performant al unităților de învățământ din județul nostru.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Patru cercuri pastorale vor avea loc, duminică, în Protopopiatul Botoşani. „Uitarea și indiferența, boli ale societății actuale”

Publicat

Publicitate

În această zi, în Protopopiatul Botoşani vor avea loc întâlnirile a patru cercuri pastorale:

– Biserica Parohiei Cucuteni va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar „Sfântul Nicolae” Trușești, în cadrul căreia părintele Marcel Terciu va susține conferința cu tema: Sfinții doctori fără de arginți, propovăduitori ai mântuirii;

– Biserica Parohiei „Sfânta Treime” Tudora va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar „Vovidenia” Vorona, în cadrul căreia părintele Vasile Cocoreanu va susține conferința cu tema: Sfinții Tămăduitori fără de arginți;

– Biserica Parohiei „Sfinţii Arhangheli” Draxini va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar „Sfinţii Ioan Iacob Hozevitul” Cristești, în cadrul căreia părintele Ovidiu Lungu va susține conferința cu tema: Sfinți tămăduitori în istoria Bisericii;

– Parohia Blândești va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar „Nașterea Maicii Domnului” Sulița, în cadrul căreia părintele Mihai Apătăchioaie va susține conferința cu tema: Uitarea și indiferența, boli ale societății actuale.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoşani: Drăguşeni, localitatea cu cale ferată şi haltă, în care trenul nu a ajuns niciodată

Publicat

Publicitate

Localitatea Drăguşeni din judeţul Botoşani are haltă şi cale ferată de peste 35 de ani, însă trenul nu a ajuns niciodată în ea.

Localitatea ste situată la doar opt kilometri de oraşul Săveni, iar regimul comunist a inclus-o pe traseul liniei de cale ferată care ar fi urmat să lege municipiul Iaşi de oraşul Darabani, din nordul judeţului Botoşani.

 

Foto: (c) Cristian Lupaşcu/AGERPRES

În 1986, calea ferată a ajuns la Săveni, iar un an mai târziu s-a extins până în Drăguşeni. A fost ridicată staţia de călători, cu peron şi spaţiile în care personalul feroviar ar fi urmat să îşi desfăşoare activitatea, însă nu s-a ajuns niciodată ca trenurile de călători să treacă pe aici.

Publicitate

“Trenul nu a circulat niciodată, de când s-a făcut calea ferată. Or fi vrut să fie mai aproape cu transportul, dar totul a rămas aşa. Timpul nu se mai întoarce”, spune Vica Nistor, o femeie prin spatele casei căreia trece calea ferată, astăzi dezafectată.

 

Publicitate

Foto: (c) Cristian Lupaşcu/AGERPRES


Localnicii spun că investiţia făcută la finalul anilor ’80 a fost una uriaşă, însă fără folos, pentru că acum totul este abandonat.

“Acum totul e distrus. Am mai trecut pe acolo, că am animale şi le duc la păscut în zonă. Nu mai sunt nici traversele de lemn. Şi alea sunt furate. A fost aproape de funcţionare, pe această cale ferată a fost un singur tren, care a adus piatra pentru construcţia liniei. Cât materiale au fost băgate aici… Păcat de investiţie!”, afirmă un pensionar din Drăguşeni, care îşi aduce aminte de viteza de derulare a lucrărilor.

Clădirea care ar fi vrut să fie haltă este transformată acum într-o fermă zootehnică, iar bucăţi din calea ferată dispar de la un an la altul.

 

Foto: (c) Cristian Lupaşcu/AGERPRES


“Este o clădire care ar fi trebuit să aibă destinaţia de gară. Aceea a fost dată de CFR în chirie la o familie. Acum … sincer, nu mai ştiu. Calea ferată nu a fost funcţională niciodată. E regretabil. Era bine dacă era funcţională… Nu s-a mai continuat lucrarea şi a rămas la Drăguşeni. Nici nu avea cum să fie funcţională, atâta timp cât nu a fost terminată (…) La momentul de faţă, e cam abandonat”, a declarat fostul secretar al comunei Drăguşeni, Livea Ursolinschi.

Pavel Ignat, fost şef al Staţiei CFR Botoşani, susţine că linia de cale ferată care ar fi trebuit să asigure legătura Iaşi- Săveni- Darabani a fost executată prost în anii ’80, iar din acest motiv a fost abandonată.

 

Foto: (c) Cristian Lupaşcu/AGERPRES


“De la Dângeni la Săveni s-a făcut, dar s-au făcut lucrurile aiurea. A început să se surpe. Era un director la Regionala de Căi Ferate Iaşi care a cerut să se facă repede, pentru că aşa cerea regimul comunist. A circulat trenul de vreo două ori, dar terasamentul a luat-o în scurt timp la vale, că lucrările au fost făcute de mântuială”, a afirmat Pavel Ignat. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Șofer de 53 de ani, din comuna Răchiți, prins beat la volan pe Calea Națională din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe Calea Națională, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Răchiți.

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de refuz de prelevare de mostre biologice de sânge .

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Peste 3.200 de animale și 14.000 de păsări au murit în Vaslui și Galați! Cifrele dezastrului după inundațiile fără precedent

Publicat

Publicitate

Un număr de 3.203 animale, 14.066 de păsări şi 291 de familii de albine au murit în zonele afectate de inundaţii din judeţele Vaslui şi Galaţi, până la data de 19 septembrie 2024, informează vineri Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), informează realitatea.net.
 

Din numărul total de animale, 75 sunt vaci, 27 cai, 1.888 oi, 364 capre şi 564 porci. Suplimentar au mai fost raportate ca mortalităţi şi 159 de câini, 128 iepuri precum şi 291 de familii de albine.

Potrivit monitorizării realizate de Celula de Criză din cadrul ANSVSA, cele mai afectate zone se regăsesc în 28 de localităţi din judeţele Vaslui şi Galaţi, unde există peste 6.500 de gospodării care deţin animale.

Pentru a veni în sprijinul acţiunilor, ANSVSA a mobilizat medici veterinari din cadrul DSVSA limitrofe pentru a desfăşura operaţiunile complexe de ecarisare, neutralizare şi dezinfecţie.

Conform datelor din Baza Naţională de Date – Sistemul Naţional de Identificare şi Înregistrare a Animalelor (BND), în cele 6.388 de exploataţii din localităţile afectate de inundaţii se regăsesc 10.384 de bovine, 2.002 de ecvine, 107.647 de ovine, 30.281 de caprine, 11.124 de suine şi 80.464 de păsări.

Autoritatea menţionează că toate localităţile afectate de inundaţii sunt acoperite din punct de vedere al acţiunilor sanitar veterinare de câte o Circumscripţie Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru asistenţă.

Publicitate

În funcţie de concluziile comisiilor de inventariere şi de analiza de risc, DSVSA va dispune măsuri/restricţii sanitar veterinare suplimentare, în vederea asigurării unui status epidemiologic liber de boli infecto-contagioase la nivelul judeţului.

Situaţia mortalităţilor şi a dispariţiilor este în dinamică şi, în funcţie de datele colectate de la medicii veterinari împuterniciţi, vom reveni cu informaţii actualizate.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending