Connect with us
Publicitate

Eveniment

Mai mult poșete PIERDUTE pe stradă, găsite și predate proprietarelor de polițiștii locali de la Botoșani

Publicat

Publicitate

Mai mult poșete pierdute în aceste zile pe stradă au fost găsite și predate celor care le-au pierdut de către polițiștii locali de la Botoșani.

Miercuri, 16 octombrie, în jurul orei 15:00, ofițerul de serviciu al Poliței Locale a municipiului Botoșani, a primit un apel telefonic, de la un cetățean care sesiza faptul că în stația de transport local, situată pe strada Calea Națională nr. 36 (în zona E-ON), pe bancă, se afla o poșetă de damă, de culoare neagră.

La fața locului, a fost direcționată patrula auto, care, în prezența celui care făcuse sesizarea, au controlat geanta respectivă, în interior fiind găsite mai multe bunuri, printre care și un telefon mobil, un portofel ce conținea suma de 620 lei, medicamente și o carte de identitate ce aparține unei persoane de sex feminin domiciliată în comuna Coșula, jud. Botoșani.

Pe baza informațiilor din actul de identitate, polițiștii locali au reusit să contacteze proprietara genții, pe care au invitat-o la sediul instituției, bunurile fiindu-i restituite.

În aceeași după-amiază, cu ocazia îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în jurul orei 15:45, în fața Centrului Județean Cultură, polițiștii locali care efectuau serviciul prin patrulare pedestră, au găsit pe o bancă o poșetă de culoare neagră în interiorul căreia se afla un telefon mobil, mai multe chei și suma de 240 lei.

Folosind telefonul mobil, polițiștii locali au luat legătura cu proprietara bunurilor, numita M.A. cu domiciliul în municipiul Botoșani, str. Ștefan Luchian, care s-a prezentat la sediul Poliției Locale, unde bunurile i-au fost predate pe bază de proces verbal.

Publicitate

“Pe această cale, sfătuim toți cetățenii să manifeste prudență în piețe, magazine, locuri aglomerate și să-și supravegheze bunurile pentru evitarea unor incidente neplăcute”, au transmis polițiștii locali de la Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Opt zile de pelerinaj de Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou. Moaștele căror sfinți se vor afla în Capitală între 20 și 28 octombrie

Publicat

Publicitate

Sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor,  va fi sporită de aducerea din Cipru a raclei cu moaștele Sfântului și Dreptului Lazăr și se va desfășura în perioada 20-28 octombrie 2024.

Între 20 și 28 octombrie, Bucureștiul devine locul de pelerinaj al ortodoxiei din România. Practic, cu ocazia Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, sărbătorită pe 27 octombrie, vor avea loc mai multe evenimente cu participarea pelerinilor.

Astfel, în zilele de 20-23 octombrie 2024, credincioșii se vor putea închina la Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie, care vor fi scoase din Catedrala Patriarhală și așezate în pridvorul acesteia în ziua de duminică, 20 octombrie 2024, la ora 7.00.

Joi, 24 octombrie 2024, începând cu ora 12.00, va avea loc procesiunea Calea Sfinţilor cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie, după cum urmează:

Potrivit Patriarhiei Române, prima coloană va pleca de la Catedrala Patriarhală cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir și ale Sfântului Ierarh Nectarie, pe traseul: Catedrala Patriarhală – Str. Patriarhiei – Bdul. Regina Maria – baza Dealului Patriarhiei (Piața Unirii);

A doua coloană va pleca de la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, pe traseul: Str. Bibescu Vodă – baza Dealului Patriarhiei (Piața Unirii).

Publicitate

În final, ambele coloane se vor întâlni, la baza Dealului Patriarhiei, cu delegaţia din Cipru purtând racla cu moaştele Sfântului și Dreptului Lazăr, şi vor urca, în procesiune, spre Catedrala Patriarhală.

La ora 12.45, va avea loc primirea raclei cu moaștele Sfântului și Dreptului Lazăr de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împreună cu Preafericitul Părinte Gheorghe, Arhiepiscopul Ciprului, la Altarul de Vară.

La ora 13.15, racla cu moaștele Sfântului și Dreptului Lazăr va fi ,depusă apoi spre închinare în Baldachinul Sfinților de pe Colina Patriarhiei pentru a fi cinstite de pelerini, alături de moaştele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin și Elena și ale Sfântului Ierarh Nectarie.

Publicitate

Programul liturgic în perioada 20-28 octombrie 2024 se va desfășura după cum urmează:

– Duminică, 20 octombrie 2024:

  • 09:30 – 12:30 – Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală.
  • 16:00 – 18:30 – Slujba Vecerniei cu Litie și Paraclisul Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, în Catedrala Patriarhală.

– Luni, 21 octombrie 2024:

  • 09:00 – 10:30 – Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală.
  • 16:00 – 18:00 – Slujba Vecerniei și Paraclisul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, în Catedrala Patriarhală.

– Marți, 22 octombrie 2024:

  • 09:00 – 10:30 – Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală.
  • 16:00 – 19:30 – Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie, în Catedrala Patriarhală.

– Miercuri, 23 octombrie 2024:

  • 09:00 – 10:30 – Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală.
  • 16:00 – 19:30 – Slujba Privegherii, în cinstea Sfinților Împărați Constantin și Elena, în Catedrala Patriarhală.

– Joi, 24 octombrie 2024:

  • 09:00 – 10:30 – Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală.
  • 12:00 – 12:45 – Procesiunea Calea Sfinților.
  • 17:00 – 21:30 – Slujba Privegherii, în cinstea Sfântului și Dreptului Lazăr, în Catedrala Patriarhală.

– Vineri, 25 octombrie 2024:

  • 09:30 – 12:00 – Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală.
  • 12:00 – 13:00 – Taina Sfântului Maslu.
  • 17:00 – 21:30 – Slujba Privegherii, în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, la Altarul de Vară.

– Sâmbătă, 26 octombrie 2024:

  • 09:30 – 12:30 – Sfânta Liturghie oficiată în Altarul de Vară.
  • 08:30 – 12:30 – distribuirea pachetelor cu anafură lângă Altarul de Vară.
  • 16:00 – 19:00 – Slujba Privegherii în cinstea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, în Altarul de Vară.

 Duminică, 27 octombrie 2024:

  • 09:30 – 12:30 – Sfânta Liturghie arhierească oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Preafericitul Părinte Gheorghe, Arhiepiscopul Ciprului, Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolitul Veriei, Naousei și Kampaniei și ierarhii Sfântului Sinod, precum și un sobor de preoți și diaconi, în Altarul de Vară.
  • 08:30 – 12:30 – distribuirea pachetelor cu anafură lângă Altarul de Vară.
  • 17:00 – 21:30 – Slujba Privegherii, în cinstea Sfântului Ierah Iachint, Mitropolitul Țării Românești și a Sfintei Cuvioase Teofana Basarab, la Altarul de Vară.

– Luni, 28 octombrie 2024:

  • 09:30 – 12:30 – Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Patriarhală.
  • 16:00 – 18:00 – Slujba Vecerniei și Paraclisul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, în Catedrala Patriarhală.

Sfintele Moaște vor fi reașezate în Catedrala Patriarhală după închinarea ultimului pelerin.

Citeste mai mult

Eveniment

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare

Publicat

Publicitate

Câinii din Adăpostul Public Botoșani au șansa de a câștiga un tir cu hrană. În ultimii ani, cu ajutorul botoșănenilor, am reușit să câștigăm această hrană! Haideți să ajutăm câinii și anul acesta!

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunității, printr-un simplu vot online. Competiția se desfășoară pe un site german, iar procesul de votare este rapid și simplu.

Cum ne puteți ajuta? Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos:

  1. Dați clic pe linkul de votare: https://www.spendenmarathon-tiere.de/voting/?vote=84;
  2. Completați formularul cu numele și adresa dvs. de e-mail. Apăsați pe butonul verde cu textul „Jetzt Abstimmen”;
  3. Verificați e-mailul și confirmați votul făcând din nou click pe butonul verde.

 

Întregul proces durează mai puțin de două minute. Fiecare vot contează enorm și poate face diferența pentru câinii din adăpost. Vă rugăm să ne sprijiniți și să împărtășiți mesajul cu familia și prietenii!

 

Publicitate

Urmează iarna, frigul și umezeala și câinii au nevoie de mai multă hrană. Toată hrana câinilor din adăpost provine din donații, dar din cauza numarului mare de câini și a prețului ridicat la hrană, procurarea acesteia în fiecare lună este o adevarată provocare. Un camion cu hrană gratuită ar fi o binecuvantare pentru acești câini abandonați.

 

Dacă vă întrebați de ce votul se face pe o pagină din Germania, explicația este simplă: padocul este reprezentat în competiție de un ONG german. Distribuiți și votați acum pentru a ajuta câinii din adăpost!

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Panouri fotovoltaice pentru persoane vulnerabile. Încep înscrierile pentru finanțări de 100%

Publicat

Publicitate

REPowerEU: Persoanele vulnerabile beneficiare de tichet de energie pot primi finanțare 100% nerambursabilă pentru instalarea de panouri fotovoltaice și sisteme de stocare a energiei, fără nici o contribuție financiară, scrie alba24.ro.

Înscrierile încep din data de 24 octombrie 2024, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.

Programul se desfășoară pe principiul primului venit, primul servit, iar locurile sunt limitate.

 

Beneficiarii ar urma să primească vouchere de câte 5.000 de euro, bani din PNRR.

Până acum s-au înscris în program instalatorii, iar din 24 octombrie pot depune documentele persoanele vulnerabile.

Publicitate

Bugetul programului depăşeşte 610 milioane de euro, pentru 122.000 de vouchere. Banii sunt din PNRR, potrivit ghidului de finanţare.

Documente necesare REPowerEU

1. Criteriu de eligibilitate

Beneficiarul final este persoană fizică cu domiciliul în România, iar adresa de domiciliu precizată în Cartea de identitate corespunde cu adresa clădirii rezidențiale obiect al proiectului;

Publicitate

Doar pentru Etapa I, Componenta A: Beneficiarul final se regăsește pe Lista persoanelor vulnerabile, preluată de către MIPE, în baza datelor colectate și existente la nivel național de către Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD)

Doar pentru Etapa I, Componenta A: Locul de implementare a proiectului este situat în raza administrativă a județului în care GUEE a realizat verificarea prealabilă

2. Documente privind dreptul proprietate

Pentru ultimele detalii legate de documentele necesare, consultați documentul de la finalul articolului, care cuprinde ultimele informații legate de subiect.

Pentru dovedirea dreptului de proprietate privată asupra imobilului (teren și / sau clădire) pe care se realizează investiția este prezentat:

  • A) Pentru Etapa I, Componenta A (consumatori vulnerabili de energie) – extras de carte funciară emis de autoritățile competente pe numele beneficiarului final (consumator vulnerabil de energie), cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la GUEE, sau Orice alt document eliberat de către autoritatea publică locală (APL) din care să reiasă dreptul de proprietate și cota de proprietate aferentă, emis cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la GUEE.
  • B) Pentru Etapa I, Componenta B si Etapa II – extras de carte funciară emis de autoritățile competente pe numele beneficiarului final, cu maxim 60 de zile calendaristice înainte de data depunerii dosarului Beneficiarului final la operatorul economic.

3. Contractul comercial între consumatorul vulnerabil de energie / consumator, în calitate de beneficiar final și solicitant.

MIPE a publicat în urmă cu o zi un document cu precizări legate de program. Consultați aici Ghidul Specific – Condiții de accesare a fondurilor europene din PNRR în cadrul apelurilor de proiecte aferent investiției 14 – Schema de Granturi sub formă de bonuri valorice pentru accelerarea utilizării energiei din surse regenerabile de către gospodării din cadrul Componentei 16 RePowerEu.

Citeste mai mult

Cultura

Expoziția de pictură și grafică „Trilogie autumnală”, în spațiul Colecției de Artă din Botoșani

Publicat

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani, prin Secția de Artă Plastică – Etnografie – Științele Naturii, organizează expoziția „Trilogie autumnală”, cu lucrări de pictură și grafică (acuarelă) aflate în patrimoniul artistic botoșănean, purtând semnătura artiștilor Petre Achițenie (1929-2006), Ion Murariu (1922-2012) și Constantin Piliuță (1929-2003).

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferată, de către fiecare dintre cei trei artiști. Născuți în județul Botoșani, aceștia reprezintă nume importante în istoria artelor plastice românești, fiind cunoscuți atât prin creațiile lor de certă valoare, cât și prin activitatea didactică de pregătire a numeroase generații de viitori artiști, ca în cazul lui Petre Achițenie (1968-1993).

Au fost creatori foarte prolifici, iar numeroasele lor opere, prezente de-a lungul vremii în diverse expoziții, au fost apreciate atât de public, cât și de critica de specialitate, primind distincții și premii foarte importante.

Expoziția poate fi vizionată în perioada 17-30 octombrie 2024 la Colecția de Artă Botoșani, zilnic, între orele 9.00 și 16.30. Taxa de vizitare este de 3 lei pentru copii, pensionari, persoane cu dizabilități și grupuri, respectiv de 6 lei pentru adulți.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending