Connect with us
Publicitate

Eveniment

Lucian Trufin, senator PSD: Jumătate de miliard de lei pentru dezvoltarea mediului rural botoșănean

Publicat

Județul Botoșani a atras aproximativ 100 de milioane de euro prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020, în cadrul căruia au fost finanțate peste 1400 de proiecte, clasându-se pe locul al treilea la nivel regional.

Cei mai mulți bani au fost alocați pentru investiții în exploatații agricole, modernizarea infrastructurii de procesare și comercializare a produselor agricole, instalarea tinerilor fermieri, crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mica, înființarea de activități neagricole în zone rurale și dezvoltarea fermelor mici.

„Botoșani este un județ cu potențial agricol uriaș. Mi-am asumat misiunea de a susține fermierii, procesatorii și oamenii care trudesc pământul, aceștia fiind nucleul de dezvoltare a mediului rural. PNDR este un loz câștigător pentru județ, dar și pentru mine. Am organizat întâlniri cu peste 1000 de fermieri botoșăneni pentru promovarea PNDR, prilej cu care am cunoscut profesioniști și oameni ghidați de valori autentice. Din tribuna Senatului sau din mijlocul sătenilor, am fost dintotdeauna și rămân portavocea fermierilor”, a afirmat senatorul PSD Lucian Trufin.

Județul Botoșani a depășit toate celelalte județe ale Moldovei la atragerea fondurilor nerambursabile pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole. S-au finanțat 17 proiecte în valoare de 32 de milioane de euro, sumă din care 52% sunt fonduri europene nerambursabile.

De asemenea, județul este lider de clasament la obținerea fondurilor pentru instalarea tinerilor fermieri. S-au finanțat 221 cereri în valoare de 9,21 milioane de euro, sumă acoperită integral prin PNDR. Tot pe prima poziție se află și în ceea ce privește dezvoltarea fermelor mici, 326 de beneficiari atrăgând 4,89 milioane de euro din fonduri europene.

Alte rezultate remarcabile vizează investițiile în exploatații agricole, cu 19 proiecte pentru care s-au atras 15,5 milioane de euro (locul III în regiune) și înființarea de activități neagricole în zone rurale, cu 47 de cereri pentru care s-au alocat 2,67 milioane de euro prin PNDR (locul II în regiune).

„Sunt încântat de rezultatele obținute în județul Botoșani privind absorbția de fonduri prin PNDR. Reușita se datorează bunei colaborări cu administrațiile locale, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Direcția Județeană de Agricultură și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cărora le mulțumesc. Am motive să cred în contribuția mea la acest succes. Anul 2023 a venit cu o nouă provocare favorabilă, deschizând calea prosperității prin Planul Național Strategic. Rămân un partener de încredere al fermierilor botoșăneni și demarez o campanie dedicată lor. Voi străbate județul și voi propovădui fiecare oportunitate de finanțare, oferind suport, consultanță și mediere la nevoie. Agricultura este cartea noastră de vizită, iar între oamenii care trudesc pământul mă simt acasă”, a subliniat Lucian Trufin.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

Economie

Se pregătesc noi taxe. Care sunt cele două scenarii aflate pe masa Guvernului

Publicat

Guvernul recunoaște indirect că se pregătesc noi taxe pentru români! Se reaprind discuțiile despre cotă unică fără excepții și impozitul progresiv, iar ambele variante presupun biruri noi pentru populație.
 

Pe de o parte, PSD ar vrea impozite mai mici pentru săraci, dar mai mari pentru bogati, în timp ce PNL insistă ca impozitul să fie același pentru toată lumea.

 

CE NOI TAXE PREGĂTEȘTE GUVERNUL
*varianta 1: cota unică (sigla PNL)
*varianta 2: impozit progresiv (sigla PSD)

SURSA: Realitatea PLUS

 

PROMISIUNI ÎNCĂLCATE DE GUVERN
-eliminarea taxei pe boală
-eliminarea păcănelelor
-creșterea salariului minim la 3.700 de lei în vară

SURSA: Realitatea PLUS

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

ANAF va amenda operatorii care nu dotează automatele cu aparate de marcat electronice

Publicat

ANAF anunță că operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) vor fi sancţionaţi, începând din octombrie, cu amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activităţii.

„Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri sau prestări de servicii prin intermediul automatelor comerciale care funcţionează pe bază de plăţi cu cardul, precum şi de acceptatoare de bancnote sau monede, au obligaţia de a le dota cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF) prevăzute la art. 3 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999, privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, conform prevederilor art. IV din Ordonanţa Guvernului nr. 11/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru modificarea unor termene”, se arată într-un comunicat al Fiscului, potrivit Agerpres.

Începând cu data de 1 octombrie 2024, operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu AMEF în vederea transmiterii datelor fiscale către sistemul informatic al ANAF, vor fi sancţionaţi cu: amendă de la 8.000 de lei la 10.000 de lei; confiscarea sumelor nejustificate; suspendarea activităţii operatorului economic la unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, până la dotarea cu AMEF şi prezentarea dovezii de plată a amenzii sau a jumătate din cuantumul acesteia, după caz.

În plus, de la data de 1 iulie, operatorii economici care nu transmit facturile în mod electronic către ANAF prin sistemul național e-Factură vor fi și ei sancționați, prin amenzi de curpinse între 1.000 și 10.000 de lei, la care se va adăuga și un procent de 15% din valoarea totală a facturilor netransmise în cadrul sistemului digital de facturare.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Citeste mai mult
Publicitate Enter ad code here

Eveniment

COD GALBEN de ceață pentru mai multe localități din județul Botoșani

Publicat

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Păltiniș, Broscăuți, Mileanca, Pomârla, Știubieni, Darabani, Drăgușeni, Corlăteni, Cordăreni, Viișoara, Concești, Lozna, Mitoc, Dimăcheni și Adășeni, valabil până la ora 12:00.

Din această cauză, pe drumurile din localitățile menționate se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic.

În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112!

Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24, gata pentru a vă sprijini în situații de urgență.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea portalului fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending