Connect with us

Eveniment

„Loteria Vizelor”: Au început înscrierile pentru programul de imigrare Diversity Visa DV-2024. Noutatea din acest an

Publicat

Publicitate

Miercuri au început înscrierile pentru programul de imigrare Diversity Visa DV-2024. Cei care vor să emigreze în Statele Unite trebuie să completeze cererile în format electronic de pe pagina de internet a Departamentului american de Stat, până în data de 8 noiembrie. Ca noutate, participanţii din acest an în „Loteria Vizelor” nu mai trebuie să deţină un paşaport valabil la data înregistrării.

Perioada de înregistrare în programul Diversity Visa DV-2024 a început miercuri şi se va încheia pe 8 noiembrie, a anunţat Departamentul de Stat american, potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA la Bucureşti. Programul DV-2024 se desfăşoară exclusiv în format electronic şi nu se percepe nicio taxă de înscriere.

Cererile se trimit pe site-ul dvprogram.state.gov. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie.

Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane. Participanţii care trimit mai multe cereri vor fi declaraţi ineligibili pentru acordarea unei vize de tip „Diversity Visa-DV”.

Instrucţiunile complete ale Programului DV-2024 se găsesc pe pagina publică a Departamentului de Stat la usvisas.state.gov/dv/instructions.

În anii precedenţi, Departamentul a solicitat participanţilor principali să includă în cererea de înscriere datele aferente unui paşaport valabil la momentul înscrierii în programul DV. Participanţii din acest an în program nu mai trebuie să deţină un paşaport valabil la data înregistrării.

Publicitate

Participanţii trebuie să transmită o fotografie făcută în ultimele şase luni care să respecte specificaţiile din instrucţiuni. Persoanele care trimit înscrieri care conţin fotografii transmise în programele anterioare sau care nu întrunesc cerinţele vor fi ineligibile pentru o viză DV.

Este foarte important ca participanţii să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puţin la data de 30 septembrie 2024. Cererile de înscriere trimise conform instrucţiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conţine numele participantului şi un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească. Pagina de confirmare va conţine informaţiile pe care participantul le va folosi pentru a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere prin opţiunea”Verificare stadiu cerere de înscriere” (Entrant Status Check) la adresa de internet: dvprogram.state.gov.

Numai participanţii care deţin informaţiile din pagina de confirmare vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere şi, în cazul în care vor fi selectaţi, vor putea primi instrucţiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obţinerea vizei. Un link pe pagina Entrant Status Check va permite participanţilor să recupereze numărul lor de confirmare prin introducerea adresei lor de email, a numelui de familie şi a anului naşterii.

Începând cu data de 6 mai 2023, toţi participanţii din programul DV-2024, inclusiv cei care nu au fost selectaţi, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de înscriere prin opţiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet: dvprogram.state.gov, dacă cererea lor a fost selecţionată. Pe aceeaşi pagină, Entrant Status Check, participanţii selectaţi vor putea găsi informaţii despre solicitarea vizelor DV şi despre programarea interviului de viză atât pentru ei, cât şi pentru membrii eligibili ai familiilor lor.

sursa: agerpres.ro

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

McDonald’s oprește temporar utilizarea aparatelor de gheață din toate restaurantele din România. Fast-food-ul amendat de ANPC

Publicat

Publicitate

Lanțul de fast-food-uri McDonald’s va opri temporar utilizarea aparatelor de gheață din restaurantele sale din România. Este o măsură luată pentru verificări suplimentare a calității apei potabile, au informat marți reprezentanții companiei, scrie alba24.ro.

Oprirea folosirii aparatelor de gheață vine după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a sancționat operatorul economic Premier Restaurants SRL cu o amendă de 30.000 lei.

Amenda a fost dată după ce inspectorii au constatat, în urma prelevării analizelor microbiologice, cuburi de gheață contaminate cu enterococi intestinali și bacterii coliforme.

Ce spun reprezentanții McDonald’s

‘Siguranța și calitatea produselor noastre sunt o prioritate la McDonald’s. Astfel, cu privire la analiza realizată în restaurantul nostru din Feeria Băneasa, dorim să precizăm că, în același timp cu prelevarea probei de către ANPC, la solicitarea companiei noastre, a fost prelevată o a doua probă din același lot de gheață, de către un laborator certificat de Ministerul Sănătății pentru monitorizarea calității apei potabile. Rezultatul acestei analize confirmă că gheața produsă în aparatul de gheață al restaurantului este conformă’, se arată într-o declarație oficială a companiei, citat de agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, toate echipamentele din restaurantele McDonald’s respectă cele mai înalte standarde de siguranță și igienă, fiind verificate constant prin protocoale riguroase, inclusiv filtrarea apei și igienizarea aparatului de gheață.

‘Echipamentele noastre sunt specializate, certificate CE și supuse unor controale periodice pentru a asigura calitatea și siguranța fiecărui produs oferit clienților noștri. Ca măsură suplimentară față de verificările recurente pe care le realizăm, vom solicita laboratorului certificat de Ministerul Sănătății pentru monitorizarea calității apei potabile să efectueze verificări suplimentare în toate restaurantele din țară. Astfel, am decis să oprim temporar utilizarea aparatelor de gheață din restaurantele McDonald’s din țară, până la obținerea acestor rezultate, pentru a asigura clienții noștri că totul este conform’, mai spun reprezentanții McDonald’s în România

Publicitate

Ce a spus șeful ANPC, Cristian Popescu Piedone

Președintele ANPC, Cristian Popescu Piedone, a arătat că problema nu este la apa potabilă livrată ci de la intrarea în mall a apei, în rețelele telescopice în care circulă, care nu au fost igienizate.

‘Problema nu este la apa potabilă livrată, depinde de oraș, în cazul București, mall Băneasa, de Apa Nova. Calitatea apei la intrarea în mall este zero, așa cum trebuie să fie și gheața și apa potabilă, deoarece gheața este asimilată apei potabile. Problema este de la intrarea în mall a apei, în rețelele telescopice în care circulă, nu au fost igienizate, în special în food-urile care au mașini de gheață proprii’, a precizat Popescu Piedone.

Potrivit acestuia, temperatura și necurățarea, neigienizarea, neutilizarea mănușilor când sunt puse cuburile de gheață în pahare etc. determină contaminarea acestora.

Conform sursei citate, contaminarea cu bacterii precum enterococii intestinali și coliformii poate pune în pericol sănătatea consumatorilor, iar utilizarea gheții contaminate în băuturi răcoritoare poate avea consecințe grave.

În acest context, operatorul economic Premier Restaurants SRL i-a fost dispusă și măsura opririi temporare a utilizării aparatului de gheață până la remedierea deficiențelor constatate.

În plus, au fost prelevate noi eșantioane de gheață din unități de alimentație publică, respectiv: Amrest Food – Burger King, Art Burger SRL – Hesburger și Amrest Coffee – Starbucks.

‘Scopul principal al prelevării acestor eșantioane este realizarea analizelor microbiologice pentru a verifica prezența microorganismelor periculoase, precum bacterii coliforme, enterococi și Escherichia coli. Eșantioanele au fost prelevate de către un reprezentant ICA’, se mai precizează în comunicatul ANPC.

sursă foto: Facebook, McDonalds, rol ilustrativ.

Citeste mai mult

Economie

Achiziția unei locuințe, tot mai greu accesibilă. Piața de închirieri începe să câștige teren. Studiu la nivel național

Publicat

Publicitate

Achiziția unei locuințe devine tot mai greu accesibilă, mai ales în marile orașe. Livrările de locuințe noi au scăzut cu 15% la nivel național și circa 20% în București. Cererea a crescut cu 7% în 2024, potrivit raportului anual Colliers, scrie alba24.ro.

Conform sursei citate, accesul tot mai dificil la finanțare și costurile ridicate ale materialelor de construcție frânează dezvoltările viitoare, amplificând deficitul de locuințe. Prețurile au continuat să crească peste rata inflației. În marile orașe achiziția unei locuințe devine tot mai greu accesibilă. În 2025, oferta limitată și cererea puternică vor menține presiunea asupra prețurilor, susțin consultanții Colliers.

În acest context, piața de închirieri începe să câștige teren, devenind o opțiune atractivă pentru cei care nu pot sau nu doresc să cumpere o locuință în condițiile actuale.

”Deși livrările de locuințe rămân peste media ultimului deceniu, decalajul față de cerere devine tot mai evident. Dacă în anii trecuți se autorizau și construiau un număr mai mare de locuințe, în ultimii doi ani suprafețele autorizate au scăzut semnificativ, semnalând o scădere importantă a livrărilor de locuințe în viitorul apropiat. Bucureștiul resimte cel mai puternic această tendință, cu o cerere ridicată, dar dezvoltări limitate de disponibilitatea redusă a terenurilor, reglementările stricte și creșterea costurilor de construcție.

În 2024, cererea de locuințe a crescut cu 7% față de anul anterior, potrivit agenției locale de cadastru. Piața imobiliară a avut evoluții diferite în funcție de oraș. În București, tranzacțiile cu apartamente au crescut cu 5%, iar în Cluj și Timișoara cu 3-4%. Iașiul a înregistrat cel mai mare avans, cu o creștere de 40%, susținută de livrarea unui număr mare de locuințe noi, care a atras tot mai mulți cumpărători”, explică Gabriel Blăniță, Director & Advisory Services la Colliers România, potrivit Agerpres.

Evoluția pieței imobiliare în 2024

Potrivit sursei citate, la nivel național, s-au înregistrat aproape 170.000 de tranzacții pentru apartamente, atât noi, cât și vechi. Deși sub recordul din 2021, volumul este cu peste 40% mai mare decât media anilor 2018-2019, arată analiza.

Publicitate

Consultanții Colliers subliniază că evoluția pieței nu a fost uniformă pe tot parcursul anului. În prima jumătate a lui 2024, tranzacțiile au fost mai dinamice, însă în a doua parte, ritmul de creștere a încetinit, mai ales în decembrie. Incertitudinile legate de bugetul pe 2025 și amânarea alegerilor prezidențiale au făcut ca mulți cumpărători să devină mai precauți. Acest climat de nesiguranță s-a resimțit în special în segmentul mediu și cel premium, unde achizițiile implică sume mari și condiții de finanțare mai stricte.

Construcția clădirilor rezidențiale a încetinit

La nivelul întregului an 2024, construcția clădirilor rezidențiale a încetinit cu circa 22%, conform celor mai recente informații publicare de Institutul Național de Statistică. Un factor important care a influențat piața în 2024 a fost accesul dificil la finanțare. Deși Banca Națională a redus rata dobânzii de politică monetară la 6,5%, indicele IRCC a rămas ridicat, în jur de 6%, din cauza modului în care este calculat, cu întârziere față de evoluțiile pieței. Chiar dacă băncile au continuat să ofere credite ipotecare cu dobânzi fixe mai atractive, costurile mari ale împrumuturilor au descurajat mulți cumpărători, ceea ce a încetinit ritmul achizițiilor prin credit ipotecar comparativ cu anii anteriori.

”Accesul la finanțare a continuat să fie dificil, însă creșterea salariilor peste rata inflației a contribuit la menținerea accesibilității locuințelor. Spre deosebire de alte piețe din regiune, unde prețurile și chiriile au crescut mult mai rapid decât veniturile, România a avut o evoluție mai echilibrată. Totuși, 2024 a fost un an de tranziție, cu vânzări moderate și factori economici care au influențat accesul la credite. În acest context, prețurile locuințelor au continuat să crească, influențate de oferta redusă și de specificul fiecărei piețe locale. La nivel național, acestea au depășit rata inflației (5,1% la final de an), dar au crescut mai lent decât salariile (+13,1% anual). Astfel, locuințele s-au scumpit moderat, însă accesibilitatea s-a menținut relativ stabilă”, punctează Gabriel Blăniță.

Achiziția unei locuințe a devenit tot mai costisitoare

În marile orașe, achiziția unei locuințe a devenit tot mai costisitoare, mai ales în zonele centrale, unde cererea este ridicată, iar oferta limitată. În schimb, în zonele metropolitane și periferice, unde terenurile sunt mai disponibile și costurile de construcție mai reduse, oferta de locuințe ar putea crește, contribuind la echilibrarea pieței. În orașele cu stoc limitat și cerere mare, prețurile au crescut semnificativ, subliniază consultanții Colliers.

București, Cluj-Napoca și Iași au înregistrat creșteri peste media națională, pe fondul livrărilor insuficiente. În schimb, în zonele cu o competiție mai mare între dezvoltatori sau cu o cerere mai redusă, au avut loc ajustări ușoare de preț, fără a indica o tendință de scădere generalizată a pieței.

Situația prognozată pe 2025

Dacă nu intervine o criză economică majoră, piața rezidențială va urma aceeași direcție și în 2025, anticipează consultanții Colliers, explicând că cererea ar trebui să rămână solidă, susținută de creșterea salariilor, scăderea dobânzilor și nevoia tot mai mare de locuințe, mai ales în București și marile orașe, pe fondul imigrației, dar și migrației interne.

În schimb, oferta va continua să scadă, în special în marile orașe, din cauza birocrației și a reticenței dezvoltatorilor. Cu mai puține locuințe noi și o cerere stabilă sau în creștere, presiunile asupra prețurilor vor persista. În aceste condiții, accesul la locuințe va deveni și mai dificil în zonele centrale și bine conectate, unde prețurile sunt deja ridicate în raport cu veniturile medii.

În acest context, piața de închirieri crește rapid, atrăgând tot mai mulți investitori interesați de venituri stabile pe termen lung. În București, acest segment urmează modelul piețelor mai dezvoltate din Europa Centrală și de Est, devenind o opțiune viabilă pentru cei care nu pot sau nu doresc să cumpere o locuință. Pe termen lung, creșterea populației, concentrată în marile orașe, menține cererea ridicată pe piața rezidențială, subliniază consultanții Colliers. România are una dintre cele mai mari rate de supraaglomerare din UE, ceea ce face ca necesitatea locuințelor să rămână o prioritate, indiferent de contextul economic.

”Extinderea infrastructurii va avea un impact semnificativ asupra pieței imobiliare, stimulând cererea pentru proiecte rezidențiale, comerciale și logistice. Totuși, această dinamică aduce provocări juridice complexe, de la achiziția terenurilor și procedurile de expropriere până la reglementările urbanistice stricte și conformarea cu noile standarde ESG. Pentru ca aceste investiții să fie sustenabile și eficiente, dezvoltatorii trebuie să alinieze proiectele la strategiile urbanistice locale și să gestioneze cu atenție cadrul legislativ”, subliniază Oana Bădărău, Partner & Head of Real Estate la firma de avocatură PeliPartners.

Citeste mai mult

Eveniment

Târgul Mărțișorului, pe Pietonalul Unirii din Botoșani. Peste 40 de meșteri populari și artizani din Botoșani, Suceava și Maramureș

Publicat

Publicitate
Joi, 27 februarie 2025, începând cu ora 12:00, vă invităm pe Pietonalul Unirii, la cea de-a XV-a ediție a activității Târgul Mărțișorului.
În cadrul târgului sunt prezenți peste 40 de meșteri populari și artizani din Botoșani, Suceava și Maramureș, după cum urmează:
Bujoreanu Simona Ștefania – Botoșani; Vieriu Elena-Lăcrămioara – Botoșani;
Ivan Gabriela – Asociația părinților copiilor cu autism din județul Botoșani – Victoria, Stăuceni, Botoșani;
Borș Mirela Simona – Botoșani;
Țibichi Ana Maria – Botoșani;
Ochiană Catinca – Avrămeni, Botoșani; Aniculăesei Mihaela – Vorona, Botoșani; Matraș Valentin – Vorona, Botoșani; Ungureanu Mihaela Dorina – Botoșani; Cociaș Laura – Botoșani;
Istrate Diana Georgiana – Vorniceni, Botoșani;
Tcaciuc Anișoara – Botoșani;
Cosma Lucia – Coșula, Botoșani; Poamă-Neagră Lăcrămioara – Botoșani; Irimia Bianca – Botoșani;
Silion Georgeta – Tocileni, Botoșani;
Silion Dumitru – Tocileni, Botoșani;
Grosu Doina – Dorohoi, Botoșani;
Vîrlan Elena Roxana – „Copilărie cu dichis” , Botoșani;
Filip Loredana Ramona – Botoșani;
Gavril Mihaela-Mădălina – Brehuiești, Vlădeni, Botoșani;
Călinescu Alin Adrian – CAbR Botoșani;
Chițac Maria Viorica – CAbR Botoșani; Ciubotariu Laura – CAbR Botoșani;
Hemen Carmen – Director Liceul Tehnologic Todireni, Botoșani;
Spoială Daniela Natașa – Liceul Tehnologic Todireni, Botoșani;
Iacob Loredana – Liceul Tehnologic Todireni, Botoșani;
Luchian Liliana – Botoșani;
Robu Alina Raluca – Botoșani;
Postolachi Daniela – Botoșani;
Năsui Cristina-Lucia – Vișeu de Jos, Maramureș;
Năsui Raluca-Otilia – Vișeu de Jos, Maramureș;
Scutelnicu Mihaela – Tudora, Botoșani; Scutelnicu Alexandru – Tudora, Botoșani; Alexa Condratov Lidia – Botoșani;
Alexa Condratov Marcel – Botoșani;
Vatavu Olimpia – Botoșani;
Adrobotoaei Viorica – Botoșani;
Țivlică Elena – Botoșani;
Neamțu Liliana – Botoșani; Livia Macovei – Mănăstirea Humorului, Suceava;
Cristian Gavriliu – Suceava.
Tot de la ora 12:00, vor fi și momente artistice susținute de tineri dansatori, soliști vocali și instrumentiști din cadrul Ansamblului ,,Stejărelul – Vlăstarele lui Enescu, coord. Alin Chiorescu: Delia Ciubotariu, Cosmina Lupu, Lavinia Muraru, Giulia Constantin, Andra Burciu, Mihnea Apopei și Denis Troian.
Precum și tinerii soliști vocali colaboratori ai C.J.C.P.C.T Botoșani: Alexandra Hoidrag, Rareș Marosac, Antonia Sarah-Gavril.

Citeste mai mult

Eveniment

Zilele Porților Deschise la subunitățile ISU din Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Trușești, Flămânzi, Coțușca și Darabani

Publicat

Publicitate

În perioada 26 februarie – 04 martie a.c., în cadrul celei de-a treia ediții a „Săptămânii Protecției Civile”, între orele 10:00 – 14:00, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Dorohoi, Ștefănești, Trușești, Flămânzi, Coțușca, Darabani și Săveni, își vor deschide porțile pentru toți cei care doresc să afle cu ce se ocupă salvatorii militari.

Botoșănenii vor avea ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite în misiunile operative și vor primi informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Activitățile se vor desfășura în aer liber.

În situația în care copiii vor fi însoțiți de cadre didactice, accesul se va realiza în mod organizat, pe baza unui tabel nominal al fiecărei clase în parte, întocmit în prealabil.

Vă reamintim că, pentru marcarea Zilei Protecției Civile din România, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează, la nivel național, o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv.

Sub sloganul „Împreună mai pregătiți”, în perioada 26 februarie – 04 martie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani va desfășura mai multe acțiuni de informare și educare preventivă. Astfel, botoșănenii interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending