Connect with us

Eveniment

LISTA telefoanelor pe care WhatsApp nu va mai funcționa din 2025. Ce modele sunt afectate

Publicat

Publicitate

LISTA telefoanelor pe care WhatsApp nu va mai funcționa din 2025: WhatsApp nu va mai fi disponibil pe mai multe modele de telefoane, printre care unele modele de iPhone, Samsung și Huawei, din luna februarie a anului 2025. Decizia vine după ce aplicația renunță la suportul pentru un sistem de operare mai vechi, ceea ce va afecta milioane de utilizatori, scrie alba24.roSunt afectate telefoanele care rulează versiuni vechi ale sistemelor de operare. În prezent, WhatsApp este compatibil cu trei sisteme de operare pentru dispozitive mobile: Android, iOS și KaiOS.

De ce nu mai poate fi folosit WhatsApp pe anumite dispozitive, din 2025

În urma unei analize realizate de echipa WhatsApp, s-a constatat că versiunile mai vechi ale anumitor sisteme de operare, cum este KaiOS, nu mai îndeplinesc cerințele de securitate necesare pentru a susține noile actualizări ale aplicației.

Din acest motiv, pentru a continua să folosești WhatsApp, va fi nevoie de un dispozitiv cu un sistem de operare mai modern. Din cauză că KaiOS nu mai poate ține pasul cu aceste cerințe, aplicația nu va mai funcționa pe acest sistem. Potrivit techadvisor.com, după teltarif.de, WhatsApp poate fi încă folosit până în februarie 2025, însă după aceea, utilizatorii care dețin un model mai vechi de telefon nu vor mai putea accesa aplicația.

LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din 202

Publicitate

5

  • Samsung: Galaxy Note 3, Galaxy S3 Mini, Galaxy S4 Mini, Galaxy Ace Plus, Galaxy Core, Galaxy Express 2, Galaxy Grand, Galaxy Note 3 și Galaxy S4 Zoom
  • Apple: iPhone 5, iPhone 6, iPhone SE, iPhone 6S și iPhone 6S Plus
  • Motorola: Moto G și Moto X
  • Huawei: Ascend P6 S, Ascend G525, Huawei C199, Huawei GX1s și Huawei Y625
  • Lenovo: Lenovo 46600, Lenovo A858T, Lenovo P70 și Lenovo S890
  • Sony: Xperia Z1 și Xperia E3
  • LG: Optimus 4X HD, Optimus G, Optimus G Pro și Optimus L7

Această schimbare este determinată de actualizările regulate de securitate și funcționalitate pe care aplicația le implementează.

Pentru utilizatori, aceasta înseamnă că trebuie să-și actualizeze dispozitivele sau să treacă la modele mai noi pentru a continua să folosească WhatsApp.

Aceasta este o practică obișnuită pentru aplicațiile care doresc să rămână eficiente și sigure în fața amenințărilor cibernetice.

În 2024, o categorie extinsă de modele de telefoane au rămas fără acces la WhatsApp.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Prezidenţiale2024/ BEC: Renumărarea şi reverificarea buletinelor de vot nu s-a finalizat în toate birourile electorale implicate

Publicat

Publicitate

Biroul Electoral Central a informat, sâmbătă seara, că renumărarea şi reverificarea buletinelor de vot de la turul întâi al alegerilor prezidenţiale nu s-a finalizat în toate birourile electorale implicate.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public privind procesul de renumărare şi reverificare a tuturor buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate şi cele nule la alegerile pentru preşedintele României din data de 24 noiembrie, Biroul Electoral Central pentru alegerea preşedintelui României din anul 2024 (BEC) aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că activitatea de renumărare şi reverificare a buletinelor de vot nu s-a finalizat în toate birourile electorale implicate”, se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

Curtea Constituţională a României a cerut, joi, Biroului Electoral Central renumărarea voturilor valabil exprimate şi cele nule de la primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Plenul Curţii Constituţionale a examinat, joi, cererea de anulare a alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României din data de 24 noiembrie 2024, formulată de Cristian Vasile Terheş, şi, cu unanimitate de voturi, a dispus reverificarea şi renumărarea tuturor buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate şi cele nule la alegerile pentru funcţia de preşedinte al României.

Joi seara, Biroul Electoral Central a adoptat o decizie privind modul în care va fi soluţionată solicitarea Curţii Constituţionale de reverificare şi renumărare a voturilor exprimate la alegerile prezidenţiale, stabilind ca termen data de 1 decembrie, ora 22,00, pentru trimiterea versiunii scanate a proceselor-verbale prin e-mail. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Județul Botoșani se află sub COD GALBEN de ceață! Vizibilitate redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri

Publicat

Publicitate

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis un nou Cod galben de ceață până la ora 21:00, pentru județul Botoșani.

Din această cauză, pe drumurile din județ se reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!

Citeste mai mult

Eveniment

Activități derulate de structurile MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE în contextul alegerilor parlamentare

Publicat

Publicitate

Campania electorală pentru alegerile parlamentare, începută la data de 1 noiembrie, s-a încheiat oficial astăzi la ora 7.00, deci continuarea propagandei electorale, inclusiv pe rețelele de socializare, poate fi sancționată cu amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei.

Potrivit deciziei Biroului Electoral Central, prin continuarea propagandei electorale se înțelege:
• afișarea, lansarea sau distribuirea de materiale electorale de orice tip care se referă la alegerile parlamentare
• difuzarea de mesaje electorale care se referă la alegerile parlamentare în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice sau private ori prin intermediul unor vehicule special amenajate.
• sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumiți candidați.
De asemenea, până la încheierea votării, organizatorii evenimentelor de orice gen și participanții la acestea nu pot derula acțiuni de propagandă electorală.
Menținerea conținutului cu caracter electoral referitor la alegerile parlamentare, ce a fost publicat pe durata campaniei electorale pe paginile de internet și pe platformele online de socializare și care nu face obiectul unei promovări active, plătită pentru afișarea respectivului conținut ulterior încheierii campaniei electorale, nu constituie acțiune de continuare a propagandei electorale.
Pe parcursul campaniei electorale, structurile MAI au avut ca principale atribuții menținerea și asigurarea ordinii și liniștii publice, inclusiv cu ocazia evenimentelor cu caracter electoral, precum și cercetarea sesizărilor cu privire la posibile incidente electorale. Concluzia evaluării realizate la nivelul MAI este că din punct de vedere al sarcinilor MAI, campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a desfășurat în condiții de normalitate.
Astăzi, efectivele MAI vor asigura protecția pe timpul transportului buletinelor de vot și a celorlalte materiale electorale de la locurile de depozitare către secțiile de votare.
Președinții birourilor electorale ale secțiilor de vot, împreună cu membrii acestora, trebuie să fie prezenți la sediile secțiilor de votare, astăzi la ora 18:00, pentru a dispune măsurile necesare pentru asigurarea ordinii și corectitudinii operațiunilor de votare. Totodată, președinții secțiilor de votare vor dispune fixarea posturilor de pază în jurul localului de vot.
Începând de la acel moment, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor asigura măsurile de protecție la cele 433 de secții de votare, urmând ca mâine dimineață, la ora 6:00, secțiile să fie predate președinților birourilor electorale, cu sigiliile intacte.
În misiunile de astăzi sunt implicate peste 1.300 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne.
În ziua alegerilor, forțele de ordine vor fi angrenate, în principal, în misiuni de menținere a siguranței publice, de asigurare a protecției secțiilor de vot și de cercetare a sesizărilor privind incidentele electorale.

Citeste mai mult

Eveniment

Alegeri pentru Senat și Camera Deputaților: Peste 18 milioane de alegători, așteptați duminică la urne

Publicat

Publicitate

Alegeri pentru Senat și Camera Deputaților: Autoritatea Electorală Permanentă a informat sâmbătă că, pentru alegerile parlamentare, sunt înscrişi în listele electorale permanente un număr total de 18.008.555 de alegători, scrie alba24.ro.

Într-un comunicat transmis Agerpres, Autoritatea Electorală Permanentă a precizat că:

numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.403 cetăţeni;
numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondenţă prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro şi înscrişi în listele electorale permanente din străinătate pentru votul prin corespondenţă este de 6.656 cetăţeni;
numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secţia de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro şi sunt înscrişi în listele electorale permanente din străinătate este de 5.864 cetăţeni.

Potrivit Legii nr. 208/2015, cu modificările şi completările ulterioare, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare.

Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară.

Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending