Connect with us

Eveniment

Lista câștigătorilor premiilor Oscar 2023: Everything Everywhere All at Once, marele câştigător al celei de-a 95-a gale

Publicat

Publicitate

„Everything Everywhere All at Once” a câștigat duminică, în cadrul celei de-a 95-a gale de decernare a premiilor Academiei de film americane, Oscarul pentru cel mai bun film.

Iată lista premiilor:

  • Cel mai bun film: „Everything Everywhere All at Once”
  • Cea mai bună actriță: Michelle Yeoh, „Everything Everywhere All at Once”
  • Cel mai bun actor: Brendan Fraser, „The Whale”
  • Cel mai bun actor în rol secundar: Ke Huy Quan, „Everything Everywhere All at Once”.
  • Cea mai bună actriță în rol secundar: Jamie Lee Curtis, „Everything Everywhere All at Once”
  • Cântec original: „Naatu Naatu Naatu” din „RRR”
  • Cel mai bun montaj: „Everything Everywhere All at Once”
  • Cel mai bun regizor: Daniel Kwan și Daniel Scheinert, „Everything Everywhere All at Once”.
  • Cel mai bun film de animație: „Pinocchio, de Guillermo del Toro”
  • Cel mai bun lungmetraj internațional: „All Quiet on the Western Front” (Germania)
  • Lungmetraj documentar: „Navalny”
  • Cel mai bun scurtmetraj de acțiune live: „An Irish Goodbye”
  • Machiaj și coafură: „The Whale”
  • Costume: „Black Panther: Wakanda Forever”
  • Scurtmetraj documentar: „The Elephant Whisperers”
  • Scurtmetraj de animație: „The Boy, the Mole, the Fox and the Horse” (Băiatul, cârtița, vulpea și calul)
  • Design de producție: „All Quiet on the Western Front”
  • Muzică (partitura originală): „Western Western Western Western”: Volker Bertelmann, „All Quiet on the Western Front”
  • Efecte vizuale: „Avatar: Drumul apei”
  • Scenariul original: „The World’s Film”: „Everything Everywhere All at Once”
  • Scenariu adaptat: „Women Talking”
  • Sunet: „Top Gun: Maverick”.

Filmul „Everything Everywhere All at Once” a fost marele câştigător al celei de-a 95-a gale de decernare a premiilor Oscar, organizată duminică seară la Los Angeles, unde această peliculă regizată de cineaştii Daniel Kwan şi Daniel Scheinert a câştigat şapte trofee, inclusiv la categoria „cel mai bun lungmetraj”, informează revista Variety.

Pelicula, o combinaţie între comedie şi film SF, despre proprietara americano-chineză a unei spălătorii, care trebuie să facă faţă unui audit din partea fiscului şi care se luptă în acelaşi timp cu atacatori veniţi din universuri paralele, s-a impus şi la categoriile „cea mai bună regie”, „cea mai bună actriţă în rol principal” (Michelle Yeoh), „cel mai bun actor în rol secundar” (Ke Huy Quan), „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Jamie Lee Curtis), „cel mai bun scenariu original” (Daniel Kwan şi Daniel Scheinert) şi „cel mai bun montaj” (Paul Rogers).

 

YouTube video

Publicitate

 

Aceste victorii reprezintă un veritabil triumf pentru A24, studioul cinematografic care a realizat un film independent ce a reuşit să obţină încasări de aproximativ 100 de milioane de dolari pe plan mondial – o realizare uluitoare într-o perioadă în piaţa filmelor de artă este în scădere. Acelaşi studio a reuşit totodată o performanţă rară, câştigând toate cele patru premii pentru interpretare – trei au fost obţinute cu „Everything Everywhere All at Once”, iar cel de-al patrulea cu filmul „The Whale”.

Gala organizată duminică seară de Academia de film americană a fost un eveniment marcat de numeroase reveniri şi de câteva premiere. Michelle Yeoh a devenit prima actriţă de origine asiatică premiată cu Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin. Artista malaeziană are în spate o carieră îndelungată şi s-a remarcat în trecut în filme de arte marţiale şi în pelicule de acţiune, precum „Crouching Tiger Hidden Dragon” şi „Yes, Madam”.

„Doamnelor, nu lăsaţi pe nimeni să vă spună vreodată că aţi trecut de prima tinereţe. Tuturor acelor copii, băieţi şi fete, care arată ca mine şi care ne privesc în această seară, le spun că acest premiu este o sursă de speranţă şi de posibilităţi”, a declarat Michelle Yeoh pe scena galei Oscar 2023.

Brendan Fraser a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal datorită interpretării unui bărbat gay diagnosticat cu obezitate morbidă, care încearcă să reia legătura cu fiica lui înstrăinată în filmul „The Whale”. Brendan Fraser, odinioară un star de prim rang la Hollywood, cunoscut pentru filme mai degrabă populare, precum „George of the Jungle” şi „The Mummy”, a petrecut ultimul deceniu rămânând departe de luminile reflectoarelor, din cauza unor probleme de sănătate şi familiale. Victoria sa de duminică seară reprezintă o revenire remarcabilă.

„Mi-am început cariera în această industrie în urmă cu 30 de ani şi succesul cu siguranţă că nu a fost uşor pentru mine, dar era ceva pe care nu l-am apreciat în acea vreme, până când a dispărut”, a declarat Brendan Fraser, vorbind despre perioada mai puţin fastă din cariera sa recentă. Actorul i-a mulţumit apoi regizorului filmului „The Whale”, Darren Aronofsky: „Mulţumesc că mi-ai aruncat un colac de salvare şi că m-ai adus înapoi la bordul navei”.

Ke Huy Quan a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar datorită interpretării soţului protagonistei din „Everything Everywhere All at Once”. Fostul copil-minune de la Hollywood, născut în Vietnam, a jucat în filme precum „Indiana Jones and the Temple of Doom” şi „The Goonies”, însă a renunţat la actorie în urmă cu câţiva ani, din cauza lipsei de oportunităţi la Hollywood pentru actorii asiatici.

„Călătoria mea a început pe o barcă. Am petrecut un an într-o tabără pentru refugiaţi şi, cumva, am ajuns pe cea mai mare scenă de la Hollywood. Se spune că poveşti precum aceasta se petrec doar în filme. Nu-mi vine să cred că mi se întâmplă chiar mie. Acesta este visul american”, a declarat el pe scena galei Oscar 2023.

Jamie Lee Curtis, o veterană a industriei filmului, cunoscută din producţii de mare succes, precum „Halloween”, şi totodată fiica unor legende de la Hollywood, Tony Curtis şi Janet Lee, a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar datorită interpretării unei agente a fiscului american în „Everything Everywhere All at Once”.

„Dedic acest premiu tuturor oamenilor care au susţinut genul de filme pe care le-am făcut în toţi aceşti ani. Mama mea şi tatăl meu au fost amândoi nominalizaţi la Oscar, în diverse categorii. Eu tocmai am câştigat un Oscar”, a declarat celebra actriţă americană, vizibil emoţionată.

Filmul „All Quiet on the Western Front”, o nouă adaptare a romanului omonim publicat de Eric Maria Remarque despre viaţa petrecută în tranşee de soldaţii germani în timpul Primului Război Mondial, a câştigat duminică seară patru premii Oscar, inclusiv premiul pentru cel mai bun lungmetraj internaţional. Aceeaşi peliculă, care denunţă violenţele şi absurditatea războiului, s-a impus şi la categoriile „cea mai bună coloană sonoră”, „cea mai bună scenografie” şi „cea mai bună imagine”.

Printre ceilalţi câştigători importanţi s-au numărat filmele „Pinocchio”, regizat de Guillermo del Toro”, care s-a impus la categoria „cel mai bun lungmetraj animat”, şi „Women Talking”, care a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat (Sarah Polley).

Superproducţiile „Avatar: The Way of Water” şi „Top Gun: Maverick” au fost recompensate la categoriile „cele mai bune efecte vizuale”, respectiv „cel mai bun sunet”.

„Navalny”, un film despre liderul opoziţiei ruse Alexei Navalny, a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj documentar. Yulia Navalny, soţia politicianului rus – aflat în prezent la închisoare -, a urcat pe scena galei Oscar şi a susţinut un scurt discurs prin care s-a adresat soţului ei, criticându-l totodată pe Vladimir Putin: „Visez la ziua în care vei fi liber şi în care ţara noastră va fi liberă”.

Jimmy Kimmel, care a prezentat gala Oscar pentru a treia oară, a întreţinut o atmosferă degajată. Celebrul prezentator TV american a coborât pe scena de la Dolby Theatre din Los Angeles cu ajutorul unei paraşute – trimitere evidentă la filmul „Top Gun: Maverick”, căruia i-a mulţumit pentru că a salvat industria de la Hollywood în vara anului trecut, făcându-i pe spectatori să revină în cinematografe după perioada dificilă cauzată de pandemia de coronavirus.

În semn de omagiu adus aceluiaşi film, două avioane de vânătoare au survolat la mică înălţime clădirea în care s-a desfăşurat evenimentul, cu puţin timp înainte de începerea acestuia.

Jimmy Kimmel nu a uitat nici momentul şocant petrecut pe scena galei din 2022, când Will Smith l-a pălmuit pe prezentatorul show-ului, Chris Rock, pentru o glumă despre coafura soţiei sale, Jada Pinkett Smith (care suferă de alopecie, o afecţiune ce cauzează căderea părului).

„Dacă cineva din această sală comite un act de violenţă în orice moment al show-ului, va primi Oscarul pentru cel mai bun actor şi va avea voie să rostească un discurs de mulţumire lung de 19 minute”, a glumit Jimmy Kimmel.

„Dacă ceva neaşteptat sau violent se petrece în timpul ceremoniei, să faceţi exact ce aţi făcut şi anul trecut – adică nimic. Să staţi acolo în scaune şi să nu faceţi nimic. Poate chiar să-i oferiţi atacatorului o îmbrăţişare”, a continuat prezentatorul galei în discursul său introductiv. AGERPRES

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Se anunță încă o noapte geroasă. Pompierii botoșăneni avertizează din nou: Verificați sobele, canalele şi coşurile de evacuare

Publicat

Publicitate
Se anunță încă o noapte cu temperaturi negative, iar mijloacele de încălzire vor fi utilizate la capacitate maximă în toate gospodăriile.
❗Grija față de modul în care acestea sunt exploatate este foarte importantă ❗️
Pentru a preveni incendiile, respectați următoarele recomandări:
✔verificați sobele, canalele şi coşurile de evacuare a fumului;
✔nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
✔ nu puneți în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
✔ stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
✔ nu adormiţi cu soba aprinsă;
✔ verificaţi integritatea aparatelor şi a mijloacelor de încălzire electrice;
✔ decuplaţi aparatele de încălzire electrice înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi;
✔ nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi, cu soba aprinsă ori cu aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Citeste mai mult

Eveniment

Alegeri prezidențiale 2025: A fost constituit Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui

Publicat

Publicitate

Alegeri prezidențiale 2025: Biroul Electoral Central pentru alegerea președintelui României a fost constituit, scrie alba24.ro. Din componența sa fac parte cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, președintele și vicepreședinții Autorități Electorale Permanente și câte un reprezentant al partidelor parlamentare PSD, AUR, PNL, USR, SOS România, POT și UDMR.

Potrivit redactorului nostru Alexandra Cristea, pe 27 februarie CNA va stabili regulile de desfășurare a campaniei electorale prin intermediul serviciilor de programe audio-vizuale.

Până pe 15 martie, partidele, alianțele politice sau electorale, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale și candidații independenți își vor putea depune candidaturile, după care, în termen de 48 de ore, Biroul Electoral Central va decide în privința valabilității acestora.

Campania electorală va începe cu 30 de zile înaintea datei alegerilor, respectiv la 04 aprilie 2025 și se va încheia în data de 03 mai 2025.

Citeste mai mult

Eveniment

Îndrăgitul profesor Tiberiu HETRIUC a trecut la cele veșnice. Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona este în doliu

Publicat

Publicitate
Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona este în doliu, după ce profesorul Tiberiu Hetriuc a trecut în veșnicie.
Era un apreciat cadru didactic, foarte iubit de copiii care au deprins de la el secretele unui domeniu greu, ARTELE. I-a învățat pe elevii săi ce înseamnă să fii creativ și cum să scormonească în adâncul sufletelor fragede pentru a scoate la lumină lucruri minunate, așezate în culori pe foaia de desen.

„Cu profundă tristețe anunțăm decesul fostului nostru coleg TIBERIU HETRIUC.
Prin pasiunea , creativitatea și devotamentul său față de artă, a reușit să inspire și să modeleze generații întregi de elevi, lăsând o amprentă de neșters în inimile tuturor celor care l- au cunoscut.
Îl vom păstra mereu în amintirea noastră!
Colectivul de cadre didactice al Liceului Tehnologic ,Ștefan cel Mare și Sfânt”Vorona”, au transmis profesorii de la Liceul Tehnologic ,,Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona” .

Citeste mai mult

Eveniment

Măsuri de ordine publică pentru meciul dintre F.C. Botoșani și Universitatea Craiova

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, 22 februarie 2025, va avea loc meciul de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani și Universitatea Craiova.  Partida, contând pentru etapa a XXVIII-a a Superligii României, se va desfășura pe stadionul municipal din Botoșani și va începe la ora 18.00.

Pentru menținerea ordinii și siguranței publice, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău si Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor forma un dispozitiv integrat, acționând alături de celelalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne. Scopul principal este asigurarea unui climat de securitate optim atât în zona stadionului, cât și pe traseele de deplasare ale suporterilor.
Pentru prevenirea introducerii în stadion a materialelor pirotehnice și a altor obiecte interzise conform legislației în vigoare, se vor aplica măsuri suplimentare de control al autovehiculelor care intră în incinta arenei sportive. De asemenea, spectatorii vor fi supuși unui control corporal preventiv înainte de accesul pe stadion, care va fi permis începând cu ora 16:00.
Recomandăm tuturor celor care doresc să asiste la meci să se prezinte din timp la porțile de acces pentru a evita aglomerația și pentru a facilita intrarea tuturor spectatorilor înainte de startul partidei.

Recomandări pentru spectatori:

Pentru evitarea incidentelor, jandarmii transmit următoarele recomandări:
* Colaborați cu forțele de ordine pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerațiilor la accesul în stadion.
* Evitați implicarea în incidente care pot perturba ordinea și liniștea publică și delimitați-vă de orice formă de violență. Orice încălcare a legii va fi sancționată ferm de către forțele de ordine.
Pentru a preveni situațiile neplăcute, reamintim că:
* Este interzis accesul în stadion cu obiecte pirotehnice și orice tip de recipient cu capac.
* Este interzisă afișarea de inscripții care instigă la ură națională, rasială, de clasă sau religioasă, la discriminare ori violență.
* Spectatorii nu au voie să staționeze pe coronamentul arenei sportive sau pe scările de acces către scaune, pentru a nu bloca intervenția pompierilor în caz de urgență.
* Este strict interzisă pătrunderea spectatorilor pe terenul de joc, atât în timpul partidei, cât și după finalul acesteia.

Prevederi legale și sancțiuni:

Recomandăm tuturor participanților să adopte un comportament civilizat și să respecte legislația în vigoare. În acest sens, reamintim câteva dintre prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței la competițiile sportive:
Art. 20 – Spectatorilor le este interzis:
* m) să comită acte sau gesturi obscene, să adreseze injurii, expresii jignitoare ori amenințări cu violență la adresa altor spectatori, oficiali, jucători sau bunurile acestora;
* n) să profereze injurii, expresii jignitoare sau vulgare la adresa forțelor de ordine sau a personalului de securitate.
Conform art. 22 din Legea nr. 4/2008, aceste fapte constituie contravenții dacă nu au produs vătămări corporale sau pagube materiale. Sancțiunile sunt:
* Amendă între 150 și 400 lei sau 70-120 ore de muncă în folosul comunității.
* Pentru amenințarea forțelor de ordine (art. 20, lit. o), amenda este între 250 și 750 lei, iar sancțiunea complementară prevede 100-150 ore de muncă în folosul comunității și interzicerea accesului la competițiile sportive timp de 6 luni.
Forțele de ordine asigură condițiile necesare pentru desfășurarea meciului în siguranță, protejând toți participanții și persoanele aflate în spațiul public, atât înainte de startul partidei, cât și după finalul acesteia.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending