Connect with us
Publicitate

Eveniment

Liberalii botoșăneni sar în apărarea contribuabililor: „Vom vota fără echivoc împotriva majorării taxelor și impozitelor”

Publicat

Publicitate

Cei nouă consilieri municipali ai Partidului Național Liberal NU VOR VOTA miercuri, în cadrul ședinței extraordinare de consiliu local, propunerea de majorare a taxelor și impozitelor locale.

Nu este corect să votăm în cadrul unei ședințe extraordinare programate între Crăciun și Revelion, atunci când populația are cu totul alte preocupări, o majorare consistentă a taxelor și impozitelor plătite de botoșăneni în anul 2022, atâta timp cât cuantumul acestora a fost o dată fixat prin votul majorității în ședința de consiliu din luna aprilie a.c.

Totodată, ca liberali, ne menținem punctul de vedere exprimat clar la nivel național cu privire la taxe și impozite: nu trebuie introduse taxe și impozite noi, iar cele existente nu trebuie majorate.

Publicitate

Nici perioada în care se propune această majorare a taxelor nu este cea mai potrivită, în contextul instabilității prețurilor și tarifelor pentru toate mărfurile și serviciile și îndeosebi pentru energie.

Este greu de înțeles cum am putea justifica în ochii botoșănenilor faptul că guvernul a reușit creșterea pensiilor, alocațiilor și a altor venituri ale oamenilor în 2022, iar majorarea taxelor și impozitelor locale ar anula această creștere de venituri.

Apreciem de asemenea că municipiul Botoșani a beneficiat în ultima perioadă de sume consistente alocate de către Guvernul României, fiind redusă astfel substanțial presiunea privind creșterea veniturilor proprii prin majorarea taxelor și impozitelor locale.

Publicitate

În consecință, poziția consilierilor municipali PNL în ședința de miercuri, 29 decembrie, va fi fără echivoc ÎMPOTRIVA MAJORĂRII TAXELOR ȘI IMPOZITELOR plătite de botoșăneni în 2022.

O dezbatere extrem de serioasă cu privire la impozitele și taxele locale din anul 2023 va putea fi făcută, din punctul nostru de vedere, abia anul viitor, după stabilizarea inflației și depășirea crizei energetice.

Organizația PNL a Municipiului Botoșani

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

(P) VIDEO: Presa națională laudă investițiile în educație ale primarului Cosmin Andrei

Publicat

Publicitate

Cotidianul național Gândul relatează pe larg programul de investiții pentru modernizarea și dotarea unităților de învățământ derulat de primarul Cosmin Andrei, iar municipiul Botoșani e prezentat drept orașul cu cele mai multe școli și grădinițe modernizate din bani europeni.

https://www.gandul.ro/actualitate/educatia-prioritate-pentru-primarul-municipiului-botosani-50-de-milioane-de-euro-pentru-renovarea-unitatilor-de-invatamant-20212482

        Gândul.ro prezintă cum a reușit Cosmin Andrei să atragă toți banii europeni disponibili pe toate axele de finanțare pentru reabilitarea și dotarea școlilor cu mobilier și echipamente didactice noi. „Educația, prioritate pentru primarul municipiului Botoșani, 50 de milioane de euro pentru renovarea unităților de învățământ. Primarul Cosmin Andrei a reușit să atragă toate finanțările disponibile pentru educație, asigurând renovarea și dotarea cu echipamente moderne pentru 43 de școli, trei grădinițe și două creșe noi. În total, peste 18.000 de elevi și preșcolari vor beneficia de investițiile realizate din banii europeni”, a titrat Gândul.ro.

Publicitate

Edilul municipiului Botoșani a văzut că există posibilitatea de a finanța din bani europeni modernizarea școlilor și atunci a început împreună cu echipa de la Primărie să depună proiecte pentru toate cheltuielile eligibile până a reușit să atragă toți banii europeni care erau disponibili pentru domeniul educației. În momentul de față sunt 17 școli unde lucrările de renovare sunt în desfășurare și s-au aprobat proiectele pentru restul de 5, la care lucrările vor începe în curând. În plus, vor fi reabilitate și 3 grădinițe din municipiu”, se arată în articolul publicat în presa națională de publicația Gândul.

Cosmin Andrei le cere europarlamentarilor să susțină la U.E. investiții mai mari în educație în zonele sărace ale Europei

Primarul municipiului Botoșani a explicat ziarului Gândul că educația este cel mai bun mod de a combate sărăcia și de a asigura un trai mai bun generațiilor viitoare.

Publicitate

Eu am învățat de la părinții mei și acum le spun și eu copiilor mei că educația va fi mereu baza care îți asigură un trai decent, indiferent de greutățile care pot apărea în viață. De aceea mi-am dorit mult să aduc școlile la un nivel civilizat, astfel încât copiii din municipiu Botoșani să aibă cele mai bune condiții pentru a învăța. Din același motiv m-am zbătut să avem și o universitate la noi în oraș, iar acum avem o filială a Universității Alexandru Ioan Cuza de la Iași. Dacă vom avea copii bine educați, noile generații vor avea un trai mai bun. Educația este calea cea mai sigură de ieșire din sărăcie”, a subliniat Cosmin Andrei.

Plecând de la acest principiu, primarul a făcut apel la viitorii europarlamentari de a promova la Bruxelles un program special pentru dezvoltarea educației în zonele cu nivel scăzut de trai din Uniunea Europeană.

Acesta e mandatul meu pentru europarlamentarii social-democrați pe care îi susțin la aceste alegeri: când vor ajunge la Bruxelles să promoveze un program special pentru dezvoltarea educației în zonele cu cel mai scăzut nivel de trai din Uniunea Europeană”, a declarat Cosmin Andrei, citat de Gândul.

Publicitate

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Incendiu violent la Dimăcheni

Publicat

Publicitate

Un incendiu violent a izbucnit, în această dimineață, într-o gospodărie din localitatea Dimăcheni. Acoperișul casei și bunurile dintr-o cameră au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul, proprietara era în casă. A reușit să iasă afară și a sunat după ajutor, la pompieri.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani.

Aceștia au constatat faptul că ardeau violent acoperișul casei, dar și bunurile din bucătărie.

Publicitate

Pompierii au intervenit rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă la întreaga construcție.

Totodată, au înlăturat pericolul de explozie, din interior fiind scoase două butelii.

Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, trei uși din lemn, trei geamuri din lemn, bunurile și mobilierul din bucătărie. Au fost protejate de foc bunurile din cinci camere și un depozit de furaje.

Publicitate

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul.

Pentru înlăturarea riscului de incendiu, ISU Botoșani recomandă:

▪ verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat. Orice modificare a acesteia poate fi făcută doar cu avizul distribuitorului de energie şi numai de specialiști în domeniu;

Publicitate

▪ nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

▪ la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

▪ verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

Publicitate

▪ nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective. De asemenea, acordaţi atenţie modului în care introduceţi sau extrageţi cablurile de alimentare din priză;

▪ nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent. Avertismentul vizează alimentarea mai multor electrocasnice de putere electrică mare (frigider, maşină de spălat etc.) de la aceeași priză. Alocaţi, pe cât posibil, fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care folosiți mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi și provoca un incendiu;

▪ instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului din prospectul produsului. În cazul în care sesizaţi că produsul respectiv şi-a schimbat parametri de funcţionare, se încălzește foarte repede sau emană un miros de ars, scoateţi-l imediat din funcţiune şi adresaţi-vă unui specialist. În cazul aparatelor mari, asigurați un spaţiu de aerisire pentru a se putea emana căldura acumulată în timpul funcţionării;

▪ amplasaţi şi utilizaţi aparatele electrice departe de mediile umede. Unele accidente de natură electrică se produc din cauza folosirii curentului electric în apropierea sau la contactul cu apa.

Citeste mai mult

Administratie

Restaurarea Muzeului de Științele Naturii Dorohoi, scoasă la licitație

Publicat

Publicitate

Unul dintre cele mai importante proiecte din domeniul cultural ale Consiliului Județean Botoșani a fost scos la licitație. Este vorba despre consolidarea, restaurarea și punerea în valoare a Muzeului de Științele Naturii Dorohoi, proiect în valoare de 68,5 milioane lei, finanțat în cadrul Programului național de restaurare a monumentelor istorice din bugetul Ministerului Culturii și gestionat de Institutul Național al Patrimoniului.

„Reabilitarea clădirii Muzeului de Științele Naturii Dorohoi este un proiect important în domeniul cultural al județului Botoșani și ne bucurăm că a intrat în linie dreaptă. S-au depășit toți pașii birocratici, iar acum, constructorii interesați pot depune oferte până pe data de 26 iunie. Este cel mai important proiect care a obținut finanțare în cadrul Programului național de restaurare a monumentelor istorice”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Prin transpunerea în practică a acestui proiect, vom avea parte de un muzeu modern, care va pune în evidență valoroasele exponate pe care le are în patrimoniu, precum colecția de insecte și fluturi exotici a profesorului Ioan Nemeș, colecția de fluturi exotici a farmacistului Wilhelm Weber, colecția de păsări de pe continentul african a profesorului Cătălin Rang sau expoziția de obiecte de sticlă-porțelan realizate în fosta fabrică de sticlă din Dorohoi.

Publicitate

Pe lângă lucrările de consolidare, restaurare și punere în valoare a patrimoniului expozițional, la Muzeul de Științele Naturii Dorohoi se va readuce la viață biblioteca ce deține peste 6.500 de volume de specialitate, care vor putea fi consultate în sala de lectură. De asemenea, se vor amenaja două laboratoare – unul de cercetare și unul de conservare –, un auditorium, o sală de educație muzeală, una pentru conferințe și simpozioane și o cafenea.

Clădirea Muzeului a fost construită în 1887 ca sediu al Prefecturii județului Dorohoi, fiind prima clădire publică din oraș care a beneficiat de instalație de apă, canalizare și încălzire centralizată.

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

ANAF: Anunț pentru firme. Termen limită pentru depunerea situațiilor financiare anuale aferente anului 2023

Publicat

Publicitate

ANAF – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov informează privind termenul limită pentru depunerea situațiilor financiare anuale aferente exercițiului financiar 2023, relatează alba24.ro. Acesta este, în funcție de tipul societății raportoare, 29 mai 2024 / 150 de zile de la închiderea exercițiului financiar.

Obligația fiscală este pentru:

  • societățile comerciale
  • societățile/companiile naționale
  • regiile autonome
  • institutele naționale de cercetare-dezvoltare
  • persoanele juridice străine care au locul de exercitare a conducerii efective în România
  • subunităţile fără personalitate juridică din România care aparţin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, cu excepţia subunităţilor deschise în România de societăţi rezidente în state aparţinând Spațiului Economic European.

ANAF: Termen limită pentru alte entități

Celelalte entităţi au obligația depunerii situațiilor financiare anuale astfel:

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending