Connect with us

Actualitate

Lansarea proiectului „Acțiunea Înseamnă Schimbare”: Tinerii din Botoșani, Prahova și Suceava își asumă rolul de lideri în comunitate

Publicat

Publicitate

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, în parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret Prahova și Fundația Națională pentru Tineret, anunță lansarea oficială a proiectului „Acțiunea Înseamnă Schimbare” – Proiect cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Acest proiect ambițios, are ca scop principal creșterea implicării civice și sociale a tinerilor din județele Botoșani, Prahova și Suceava, prin promovarea educației non-formale și a participării active.

Proiectul „Acțiunea Înseamnă Schimbare” își propune formarea unui grup de 18 tineri facilitatori, care vor fi instruiți în cadrul unui curs organizat la Botoșani, între 29 august și 2  septembrie 2024. Acești tineri vor deveni lideri în comunitățile lor, contribuind la dezvoltarea socială și civică prin organizarea de activități educative, dezbateri și întâlniri cu tinerii din județele implicate.

„Tinerii sunt viitorul, iar acest proiect le oferă șansa de a se dezvolta personal și profesional, de a învăța să-și asume responsabilități și de a deveni agenți ai schimbării în comunitățile lor,” Emilian Ivasuc, Manager de Proiect.

Activitățile cheie ale proiectului includ:

  • Organizarea unui curs de formare pentru facilitatori, cu participarea tinerilor din Botoșani, Prahova și Suceava.
  • Desfășurarea de întâlniri și dezbateri pe teme de educație civică și participare activă.
  • Organizarea Forumului Tineretului, un eveniment care va reuni ONG-urile locale pentru a promova colaborarea și implicarea tinerilor.

Proiectul va avea un impact semnificativ asupra comunităților locale, consolidând cooperarea între organizațiile de tineret și promovând principiile europene de nediscriminare și egalitate de șanse. De asemenea, va contribui la dezvoltarea unui model replicabil de educație non-formală, care să poată fi extins la nivel național.

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani este o organizație non-profit dedicată sprijinirii tinerilor din județul Botoșani prin programe și proiecte de educație non-formală, voluntariat și dezvoltare comunitară. Fundația colaborează activ cu parteneri locali și internaționali pentru a crea oportunități de dezvoltare pentru tineri.

Publicitate

Pentru mai multe informații despre proiectul „Acțiunea Înseamnă Schimbare” sau pentru a vă implica, vă rugăm să ne contactați.

Contact: Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani
Telefon: 0756.981.972
Email: Emilian.ivasuc@fjtbotosani.ro
Website: www.fjtbotosani.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Crin Antonescu a anunțat numele Alianței care îl susține la alegerile prezidențiale: România, Înainte”

Publicat

Publicitate

Candidatul comun al coaliției la prezidențiale, Crin Antonescu, a anunțat miercuri că partidele care îl susțin – PNL, PSD și UDMR – s-au unit în Alianța ”România, Înainte”.

”România este un avion în picaj, în timp ce piloții și echipajul au fost luați ostatici de o parte dintre pasageri, nemulțumiți de destinația aleasă. De ce mergem spre Vest? Noi vrem să ne întoarcem. Și nu oricum, noi vrem ca domnul Georgescu să piloteze, nu contează că nu are licență de pilot, e patriot, nu are cum să prăbușească avionul.

Cuprinși de panică, restul de pasageri asistă la răzmeriță, sperând să vină americanii să-i salveze.

Unii din ei chiar își dau ghes: nu ai făcut curs de planorism la primărie? Deci, poți să conduci și ditamai țara, sunt aceleași principii. Se caută soluții, se cârpesc oferte.

Mai sunt câteva minute și ne zdrobim de pământ. Asta este situația României pe 12 februarie 2025. Și asta vreau să opresc”, a transmis Crin Antonescu, într-o postare pe Facebook, însoțită de un material video.

”Am venit să salvăm țara de la catastrofă. Nu că ne facem de rușine, cum a spus președintele Iohannis.

Publicitate

Rușinea nu doare, cum doare prăbușirea economică sau alte sute de mii de oameni care pleacă din țară de frica întoarcerii la vremurile lui Ceaușescu.

De ce eu? Pentru că sunt singurul om politic care a arătat că nu ține cu dinții de scaun, fie el de parlamentar, ministru, de președinte de partid sau de președinte de țară.

Am arătat că sunt îndeajuns de puternic încât să renunț la putere”, a adăugat Crin Antonescu, citat de Agerpres.

El a mai precizat că PNL, PSD și UDMR, care îl susțin, au format Alianța ”România, Înainte”.

”De azi, cele trei partide care mă susțin – PNL, PSD și UDMR – s-au unit în Alianța ‘România, Înainte’. Nu mai e loc de întors, timp de pierdut.

Sunt singurul care știe să îndrepte aeronava și să restabilească traiectoria spre Vest. Cu înțelepciune și curaj, trecem și peste asta. România, Înainte!”, a afirmat Antonescu.

Citeste mai mult

Eveniment

O femeie din Havârna parcă a intrat în pământ! Dacă o vedeți, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 51 de ani, din satul Balinți, comuna Havârna, care, la data de 10 februarie a.c. a fost externată dintr-o unitate medicală, din Dorohoi, iar până în acest moment nu a ajuns la domiciliu.

Pomîrleanu Liliana are următoarele semnalmente:
1, 65 m înălțime, aproximativ 75 de kg, păr șaten închis, ochi căprui.

La momentul externării purta pantaloni de culoare neagră și o geacă de culoare verde.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult

Eveniment

Ministrul Educației a discutat cu reprezentanții elevilor aspecte legate de sistemul de învățământ preuniversitar

Publicat

Publicitate

Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanții Consiliului Național al Elevilor, pentru a discuta aspecte esențiale legate de sistemul de învățământ preuniversitar din România, printre subiectele abordate o atenție deosebită fiind acordată proiectelor de planuri-cadru pentru învățământul liceal.

Potrivit unui comunicat transmis presei, discuțiile au condus la o serie de concluzii comune, menite să sprijine ‘modernizarea’ educației și adaptarea acesteia la nevoile reale ale elevilor:

* susținerea descentralizării, astfel încât școala și elevii să aibă un cuvânt mai important de spus în curriculum, inclusiv printr-un ghid care să susțină decizii informate, valorizând astfel și planul individualizat de învățare;
* susținerea transversală a disciplinelor legate de cultura națională, în condițiile regândirii modelelor și programele, pentru a facilita asimilarea adecvată a acestora indiferent de filieră;
* reducerea încărcării curriculare pentru a permite o educație mai eficientă și personalizată, după principii psihopedagogice bazate pe dovezi;
* includerea unor materii relevante pentru viață, precum educația pentru sănătate, educație pentru media, educația civică și gândirea critică, nu doar ca unități de învățare în discipline din trunchiul comun, ci și ca discipline oferite prin curriculum la decizia elevului din oferta școlii.

‘Această întrevedere marchează un pas important spre un sistem educațional mai eficient și modern, care pune accent pe nevoile reale ale elevilor și pe dezvoltarea competențelor necesare pentru viitor’, se arată în comunicat. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Mircea Cărtărescu NU a fost admis ca membru corespondent în Academia Română. Cel mai cunoscut scriitor român a căzut la vot

Publicat

Publicitate

Mircea Cărtărescu NU a fost admis ca membru corespondent în Academia Română: i-a lipsit un vot în cadrul procedurii de admitere care s-a desfășurat, miercuri, în Adunarea Generală a forului, scrie alba24.ro.

Membrii corespondenți ai Academiei Române sunt, teoretic, aleși dintre personalitățile cu activitate de creație de mare valoare, apreciată după impactul asupra dezvoltării științei, culturii, vieții sociale și economice a societății.

Mircea Cărtărescu este scriitorului român contemporan cu cea mai mare notorietate națională și internațională, dar

acest lucru nu pare a fi suficient.

Mai mult, de numele lui s-a vorbit și în contextul premiului Nobel, fiind considerat singurul scriitor român cu șanse să îl obțină în prezent.

Edupedu.ro a vorbit cu șefa secției de Filologie a Academiei, prof. univ. dr. Rodica Zafiu, care a spus că Mircea Cărtărescu obținuse, în urmă cu aproximativ o lună, 9 din 9 voturi în cadrul acestei secții, pentru o nominalizare ca membru corespondent, în cadrul procedurilor de desemnare a noilor membri.

Publicitate

„Din păcate, a căzut la votul Adunării generale, astăzi, la distanță de un vot. Trebuia să ia 74 de voturi ca să aibă două treimi din numărul votanților și a obținut numai 73. Este o mare părere de rău pentru noi, pentru că a fost susținut cu multă căldură de secție, dar…” a spus Zafiu.

Cine este Mircea Cărterescu

Mircea Cărtărescu este unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani români, cunoscut pentru stilul său complex, oniric și profund metaforic. S-a născut pe 1 iunie 1956 la București și este poet, prozator, eseist și profesor universitar.

Cărțile sale cele mai cunoscute includ:

  • „Nostalgia” (1993) – o colecție de proze fantastice
  • „Orbitor” (1996-2007) – o trilogie monumentală formată din Aripa stângăCorpul și Aripa dreaptă
  • „Solenoid” (2015) – considerat de mulți capodopera sa
  • „Melancolia” (2019) – un volum de proză scurtă introspectivă
  • „Theodoros” (2023) – un roman amplu cu elemente istorice și fantastice

Stilul lui Cărtărescu combină realismul magic, suprarealismul și literatura de factură autobiografică. A primit numeroase premii internaționale și este adesea menționat ca posibil laureat al Premiului Nobel pentru Literatură.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending