Connect with us
Publicitate

Eveniment

Lângă noi: Focar de COVID, cu 43 de angajaţi, dintre care 7 medici, la Spitalul Județean de Urgență din Suceava

Publicat

Un număr de 43 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, dintre care şapte medici, au fost confirmaţi cu infecţia cu noul coronavirus, a declarat, luni, managerul instituţiei, dr. Alexandru Clancea, relatează Romania24.ro.

El a precizat că, luni dimineaţă, erau în evidenţă 48 de angajaţi pozitivi la SARS-CoV-2, dar în urma testării la încheierea perioadei de izolare cinci dintre aceştia au ieşit din izolare şi au revenit la serviciu.

Potrivit managerului SJU Suceava, printre cei confirmaţi cu COVID-19 sunt şapte medici, dintre care doi sunt şefi de secţie, 23 de asistente medicale şi 12 infirmiere, cele mai multe cazuri de infectări fiind de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU), Medicină Internă şi Diabet.

Marea majoritate a acestor angajaţi confirmaţi cu SARS-CoV-2 sunt asimptomatici sau cu forme uşoare de boală şi se tratează la domiciliu, în izolare.

Totodată, dintre aceşti angajaţi diagnosticaţi cu infecţia cu noul coronavirus, 23 au fost vaccinaţi anti-COVID-19.

Managerul SJU Suceava a spus că, pentru a nu fi afectată activitatea spitalului, s-a decis suspendarea concediilor de odihnă, iar angajaţii care se aflau în concediu şi erau în localitate au fost chemaţi la serviciu.

De asemenea, s-a interzis temporar vizitarea pacienţilor de către aparţinători, cu excepţia cazurilor terminale, şi s-au suspendat stagiile de pregătire ale practicanţilor.

Sursa: Agerpres

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Domnișoarele simandicoase” din politică sunt rugate de primarul Cosmin Andrei să nu mai pună instituțiile statului pe drumuri

Publicat

S-au înmulțit plângerile din partea partidelor politice care au intrat în cursa electorală, motivul principal fiind că le sunt devastate corturile amplasate pentru strângerea de semnături. Primarul Cosmin Andrei a găsit cauza distrugerilor și pune pe seama vântului.

„Am observat în ultima vreme că domnișoarele simandicoase din politică fac tot felul de reclamații că le sunt vandalizate corturile de campanie și îndrăznesc să îi rog sa nu mai pună institutiile statului pe drumuri și să consume resursele inutil ci sa își vadă liniștiți de campanie pentru că nu este nicio conspirație. Inclusiv corturile noastre au fost afectate, dupa cum puteti vedea, din cauza vântului”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Citeste mai mult

Eveniment

Trei școli au reprezentat județul Botoșani la întâlnirea regională a liceelor agricole

Publicat

Vineri, 12.04.2024, la Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași,  a fost organizată întâlnirea regională a liceelor agricole. Județul Botoșani a fost reprezentat de Liceul Tehnologic „Demostene Botez” Trușești, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani și Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni.

La activitate au participat reprezentanți din instituții de învățământ superior, precum Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași, precum și de la World Vision Romania, Junior Achievement Romania, Fundația Civitas pentru Societatea Civila Cluj și Fundația Comunitară Iași.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute următoarele probleme de interes pentru liceele cu specializări preponderent agricole:

  • îmbunătățirea imaginii învățământului agricol;
  • colaborarea cu agenții economici;
  • resurse pentru materialele didactice;
  • modele de buna practică;

Au fost prezentate noi oportunități de finanțare pentru învățământul profesional și tehnic preuniversitar.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Ce concedii vor fi luate în calcul la vechimea în muncă. Ministrul Muncii anunță noutățile impuse de Legea pensiilor

Publicat

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, se aduc modificări esențiale în ceea ce privește calculul vechimii și stabilirea cuantumului pensiilor, oferind anumite beneficii semnificative în special pentru femei. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a explicat noutățile din Legea pensiilor, scrie realitatea.net.

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a dezvăluit câteva dintre aceste facilități oferite de noua legislație. Potrivit noilor prevederi, concediile pentru creșterea copilului, fie ele maternale sau paternale, vor fi luate în considerare ca perioade contributive la pensie.

„Subliniez o noutate a noii legi. Este considerată perioadă contributivă și concediul de creștere copil, fie că este concediu maternal, fie că este concediu paternal. Adică o mamă care a stat în concediu de creștere copil pentru doi copii, 4 ani, va avea o creștere a stagiului de cotizare cu patru ani”, a declarat Simona Bucura-Oprescu.

În plus, noua lege a pensiilor aduce modificări semnificative și în ceea ce privește vârsta de pensionare pentru femei. Aceasta va fi redusă cu şase luni pentru fiecare copil. De asemenea, vârsta de pensionare a femeilor va fi treptat egalizată cu cea a bărbaților până în 2035. Astfel, dacă în prezent vârsta de pensionare pentru femei este de 62 de ani și două luni, până în 2030 aceasta va crește la 63 de ani, iar apoi, până în 2035, va ajunge la 65 de ani.

Noua lege a pensiilor prevede și majorări pentru pensionari, aceștia urmând să se bucure de noi creșteri începând cu anul viitor.

„Avem un mecanism clar stipulat în lege, noutatea fiind că, în fiecare an, în luna ianuarie, vom avea, conform articolului 84, alineatul 6, o majorare în baza unei formule clare astfel încât să nu lăsăm pensionarii în izbeliște, fiindcă au fost ani în care nu am avut majorări ale pensiilor sau au fost ani în care aceste majorări s-au făcut din septembrie.

Vechea lege nu stipula data la care trebuiau făcute majorările. Formula pe baza căreia se calculează majorarea este reprezentată de inflația din anul precedent, comunicată de Institutul Național de Statistică. Pentru pensionari este foarte important să știe că datorită noii legi avem garanția că în fiecare an, indiferent de guverne, nu mai avem majorări ad-hoc și că avem un mecanism clar instituit de lege.

„Această formulă era și în legile anterioare, numai că nu se specifica data la care se fac aceste majorări”, a mai explicat Simona Bucura-Oprescu.

Aceste modificări aduc o mai mare certitudine și predictibilitate pentru pensionari, asigurându-le o ajustare anuală a pensiilor în concordanță cu inflația.

Citeste mai mult

Eveniment

Bogdan Cărăușu invită botoșănenii la lansarea candidaturii independente pentru Consiliul Local

Publicat

Duminică, 21 aprilie 2024, începând cu orele 16.00, în sala „George Enescu” a Hotelului Rapsodia, botoșănenii sunt invitați la lansarea candidaturii independente pentru Consiliul Local a binecunoscutului activist, Bogdan Cărăușu.

Activând în mediul civic începând din anul 2015, an în care a intrat în atenția publicului prin organizarea protestelor anticorupție după tragedia de la clubul Colectiv din București, Bogdan Cărăușu este președinte al asociației „Scut Botoșănean”, cadru de desfășurare a generații întregi de tineri care și-au dat mâna și, la inițiativa lui, au inițiat acțiuni filantropice, acte umanitare, activități de promovare a istoriei naționale românești, a reperelor și valorilor tradiționale, a credinței ortodoxe, acțiuni de sprijinire a educației și a familiei, de ecologizare și împădurire, tabere de lucru la azilele de bătrâni, conferințe, proiecte în colaborare cu tinerii din Basarabia, comemorări ale eroilor naționali și locali, a disidenților anticomuniști precum Mugur Călinescu, frații Ioan și Vasile Maluș sau sfinții închisorilor.
Evenimentul este organizat pentru a marca decizia lui Bogdan de a candida pentru un loc în Consiliul Local al municipiului, promițând prin candidatura independentă să reprezinte vocea botoșănenilor, nu a unui partid politic aflat la putere. Alături de Bogdan se vor afla personalități de frunte ale orașului nostru și nu numai.

„Toți botoșănenii sătui de maniera partinică în care se desfășoară jocul politic sunt așteptați să cunoască o perspectivă nouă, liberă, independentă, dedicată interesului cetățenilor. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile”, spune Bogdan Cărăușu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending