Connect with us
Publicitate

Eveniment

La Frumușica ar putea lua ființă un PARC de producere a energiei electrice cu eoliene

Publicat

O companie românească este interesată să învestească într-un parc de producere a energiei electrice eoliene la Frumușica, în sudul județului Botoșani.

Anunțul a fost făcut de primarul comunei Frumușica, Constantin Corneliu Bălășanu, care a explicat la “Interviurile Botoșani24, că zona este propice pentru o astfel de investiție iar ideea ar putea fi pusă în practică în cel mai scurt timp.

“Zona noastră este bună pentru o astfel de investiție iar compania ar oferi în jur de 4500 de euro pe an doar pentru găzduirea unei eoliene. Față de un parc fotovoltaic ar fi un mare avantaj pentru că permite celor care au animale să folosească și suprafața de pășune din jurul eolienei. În total ar fi interesat de 3 – 4 hectare de teren”, a explicat Constantin Corneliu Bălășanu la “Interviurile Botoșani24”.

Întregul interviu poate fi vizionat aici:

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

Restricții de circulație pe o stradă din municipiul Botoșani

Publicat

În vederea finalizării lucrărilor de asfaltare pe strada Sucevei, este necesară restricționarea traficului rutier pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu strada Primăverii și Calea Națională.
Restricțiile de circulație vor intra în vigoare astăzi, 28 septembrie 2023, de la ora 18:00 și mâine, 29 septembrie 2023, de la ora 18:00.
„Restricțiile se impun pentru a închide șantierul de pe strada Sucevei. Urmare acestor lucrări, unul din cele mai tranzitate tronsoane din municipiul Botoșani va fi la standarde moderne. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și rugăm șoferii să utilizeze rute alternative”, a conchis primarul Cosmin Andrei.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Utilaj agricol în flăcări într-o localitate din Botoșani

Publicat

Pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești au intervenit în urmă cu puțin timp pentru a stinge un incendiu izbucnit la un utilaj agricol aflat pe un câmp din apropierea localității Dămideni. La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, stabilindu-se că flăcările au cuprins un utilaj tractat pentru recoltarea porumbului și au pornit de la un rulment defect care s-a supraîncălzit și a aprins materialele plastice, existând pericolul sa se extindă la celelalte suprafațe agricole. Incendiul a fost stins în mai puțin de 20 de minute.

Având în vedere consecinţele pe care le pot avea incendiile asupra mediului înconjurător, vieţii şi a bunurilor, ISU Botoșani recomandă proprietarilor de terenuri agricole și deţinătorilor de utilaje agricole şi de transport, câteva măsuri specifice de apărare împotriva incendiilor ce trebuiesc respectate pe timpul desfăşurării acestor activităţi :

– În perioada de strangere a recoltei, aprinderea focurilor şi arderea miriștilor şi buruienilor sunt interzise
– Utilajele agricole, precum și autovehiculele de transport ce se vor folosi la recoltare, trebuie verificate din punct de vedere tehnic de către persoane autorizate, înlaturându-se toate defecțiunile care ar putea cauza incendii;
– Autovehiculele care se utilizează în perioada de recoltare, vor fi pregătite în mod special de către deţinători, conform normelor specifice şi instrucţiunilor producătorului;
– Toate tractoarele și autovehiculele folosite la lucrările agricole trebuie să fie dotate cu stingătoare cu praf și CO2 în stare de funcționare.

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat din Corlăteni s-a urcat beat la volan și pe o stradă din Dorohoi a dat nas în nas cu polițiștii

Publicat

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi –Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret, din municipiul Botoșani, un autoturism, condus de un bărbat, de 53 de ani, din comuna Corlăteni.

 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

Citeste mai mult

LIFESTYLE

De ce NU se mai majorează salariul minim din construcții și agricultură. Guvernul a retras proiectul de pe ordinea de zi

Publicat

NU se mai majorează salariul minim din construcții, agricultură și industria alimentară: Guvernul retrage proiectul de ordonanță privind majorarea salariului minim în aceste domenii, a anunța joi, premierul Marcel Ciolacu. 

Motivul este acela că unele salarii ar fi scăzut după introducerea contribuțiilor la sănătate, în ciuda majorării de pe hârtie.

„Calculele prezentate în această dimineață de Ministerul Finanțelor arată că în urma introducerii asigurărilor de sănătate pentru toți angajații, indiferent de activitate, salariul minim net al angajaților din construcții, agricultură și industria alimentară ar fi putut scădea.

Cu toții, și mai ales, eu am promis că nu se va întâmpla acest lucru și nu sunt de acord cu acest lucru. Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă.

Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul”, a declarat Ciolacu, în ședința de Guvern de joi, citat de G4Media.

Până atunci, toate salariile din construcții, agricultură și industria alimentară vor rămâne la fel, a precizat el.

Guvernul avea pe ordinea de zi a ședinței de joi un proiect de hotărâre prin care salariul minim general brut se majorează de la 3.000 la 3.300 lei, începând cu 1 octombrie.

Totodată, pe ordinea de zi se regăsea și un proiect de ordonanță pentru majorarea salariului minim brut în construcții, agricultură și industria alimentară, de la 4.000 la 4.500 lei.

Însă prin legea privind măsurile fiscale pe care Guvernul și-a asumat marți răspunderea, în construcții, agricultură și industria alimentară se reintroduce plata contribuțiilor de asigurări de sănătate.

În aceste condiții, chiar și după majorarea salariului minim în aceste sectoare, reintroducerea contribuțiilor la sănătate va face ca salariul net să scadă.

Cu cât ar fi rămas ”în mână” un angajat, după creșterea salariului minim

De remarcat că din această sumă de 300 de lei, angajații din România ar fi rămas la salariul net cu doar 93 de lei.

Restul de 207 lei ar fi mers la stat sub forma diferitor taxe.

Facilitatea de a scuti de taxe 200 de lei din salariul brut nu s-a menținut în noul proiect de hotărâre.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Trending