Connect with us
Publicitate

Actualitate

La Botoșani TAXA DE SALUBRIZARE crește cu 1,02 lei de la 1 ianuarie 2023. O familie cu patru persoane va plăti anual 864 de lei

Publicat

Taxa de salubrizare va crește la Botoșani la 18 lei de persoană pe fiecare lună. Astfel, dacă o persoană va avea de plată 216 lei pe an, atunci o familie cu patru persoane va avea de plătit anual pentru salubrizare nu mai puțin de 864 de lei.

La fel ca în fiecare an, municipalitatea a pus în această perioadă în dezbatere publică noua taxă de salubrizare.

Pentru anul 2023, în Municipiul Botoșani, Primăria a propus următoarele niveluri ale taxei speciale de salubrizare SIMD:

– 18 lei/persoană/lună – pentru utilizatorii casnici;

– 800,00 lei/tonă – pentru utilizatorii non-casnici.

Dacă în 2021 s-a aplicat o taxă de salubrizare de 14,60 lei de persoană lunar, iar în 2022 taxa a fost de 16,98 de lei de persoană lunar, majorarea pentru anul 2023 față de ceea ce se plătește în prezent este de 1,02 lei.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

OFICIAL: Plafonare tarife RCA prelungită cu trei luni, până în 30 iunie

Publicat

Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor poliţelor RCA, a anunțat joi premierul Marcel Ciolacu a anunţat.

„Prelungim cu încă trei luni plafonarea tarifelor RCA, până la 30 iunie.

Vrem să combatem acest risc de creştere excesivă a preţurilor din cauza dezechilibrelor produse anterior pe această piaţă şi să dăm o mână de ajutor românilor, cum a făcut recent ASF-ul şi a redus serios asigurarea RCA în cazul transportatorilor”, a anunţat Ciolacu.

Plafonarea tarifelor RCA expira la 31 martie, iar o propunere privind noua plafonare a fost pusă în transparență decizională de Guvern.

Conducerea ASF și transportatorii au în continuare puncte de vedere diametral opuse asupra modificărilor legislative ce vizează stabilirea prețului polițelor c și efectul lor asupra pieței.

Citeste mai mult

Administratie

Încă un lot din secţiunea montană a Autostrăzii A8, care leagă Moldova de Transilvania, va fi scos la licitaţie

Publicat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat, joi, că intră în licitaţie contractul pentru încă un lot din secţiunea montană a Autostrăzii A8, relatează mediafax.ro.

CNAIR a transmis, joi, spre validare la ANAP documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului Miercurea Nirajului-Sărăţeni, de 23,4 km, potrivit ministrului Sorin Girindeanu.

„Pe traseul acestui lot de autostradă vor fi construite inclusiv două tuneluri cu o lungime totală de 1,07 km. Contractul prevede o perioadă de maximum 30 de luni (6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie), iar finanţarea va fi asigurată prin Programul Transport (PT) 2021-2027. După validarea documentaţiei de atribuire, va fi publicat anunţul de participare la licitaţie în cadrul căruia va fi precizată şi valoarea estimată a contractului”, spune ministrul Transporturilor, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, în termen de 30 de zile de la finalizarea procedurii de achiziţie publică, acest contract va fi preluat de la CNAIR de nou înfiinţata Companie pentru Investiţii Rutiere (CNIR), care se va ocupa de implementarea lui.

Citeste mai mult

Eveniment

A fost prelungită valabilitatea CARDURILOR DE ENERGIE. Până la ce dată vor putea fi utilizate

Publicat

Valabilitatea cardurilor de energie a fost extinsă, după ce acestea urmau să expire la data 31 martie 2024. Anunțul a fost făcut de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, relatează alba24.ro.

”Prelungim valabilitatea cardurilor de energie, până la 31 mai 2024. Este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe.

Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vital să luăm această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească”, a anunțat ministrul Marcel Boloș, joi, pe Facebook.

Este una dintre măsurile aprobate joi, la Guvern, potrivit sursei citate.

Prin intermediul cardurilor de energie, beneficiarii pot plăti facturile la energie electrică și termică în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, rumeguş, cărbune și orice alte materiale de încălzire care pot fi folosite pentru locuințe.

Citeste mai mult

Eveniment

TELEMEDICINĂ pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi

Publicat

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi au devenit parte a unui proiect național de implementare a sistemului de telemedicină.

Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

„Ministerul Sănătății a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat astăzi. Rolul principal al sistemului de telemedicină va fi acela de a facilita asigurarea de consultații de specialitate la distanță pentru pacienții ce se prezintă la unitățile sau compartimentele de primire urgențe. Se va putea asigura un diagnostic mult mai rapid și se vor lua deciziile cele mai potrivite în legătură cu tratamentul și transferul pacienților între unitățile sanitare. Sistemul de telemedicină, care va fi implementat și la spitalele din Botoșani, va asigura transmiterea de date – audio și video – în timp real, astfel încât cadrele medicale din centrele universitare mari să poată ajuta echipele medicale locale”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Prin proiectul gestionat de Ministerul Sănătății, 131 de unități de primire urgențe (UPU) și compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene și municipale vor fi dotate cu echipamente IT (hardware și software), sisteme de comunicații date (audio și video), echipamente și dispozitive medicale specifice și alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgență.

La nivel național vor fi înființate patru centrele regionale de telemedicină de urgență la: București, Târgu Mureș, Timișoara și Iași.

Valoarea proiectului este de 6,5 milioane de lei și este finanțată de Banca Mondială.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending