Connect with us

Eveniment

ITM Botoșani: Eliberarea adeverințelor de vechime, o obligație legală! Campanie națională de conștientizare a angajatorilor

Publicat

Publicitate

Perioada în care se desfășoară această campanie este 11.10.2024-31.12.2024.

 

Motivarea campaniei

Potrivit dispozițiilor Codului muncii și Hotărârii Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților, la încetarea activităţii salariatului, angajatorii au obligaţia să îi elibereze acestuia o adeverinţă care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, durata activităţii, salariul, vechimea în muncă şi în specialitate.

Acest document aduce informații necesare despre perioada de activitate a salariatului, în cadrul angajatorului și cuprinde următoarele elemente: datele de identificare ale salariatului, datele de identificare ale angajatorului, data și numărul contractului individual de muncă, tipul de contract, data începerii activității, funcția ocupată, salariul de bază și sporurile prevăzute în contractul de muncă, modificările suferite în executarea raportului de muncă, data încetării contractului individual de muncă, temeiul de încetare, perioadele de absențe nemotivate și concedii fără plată, semnătura reprezentantului legal al angajatorului și ștampila.

Având în vedere numărul mare de sesizări prin care sunt semnalate dificultăți întâmpinate cu privire la obținerea adeverințelor referitoare la activitatea realizată în baza unui contract de muncă, este necesară desfășurarea la nivel național a unei campanii de informare și conștientizare cu privire la eliberarea acestora.

Publicitate

 

Obiectivul campaniei

Informarea persoanelor fizice care au sau au avut calitatea de salariat cu privire la condițiile în care pot solicita adeverințe de vechime și informarea și conștientizarea angajatorilor și a altor deținători de arhivă,  cu privire la obligația legală de eliberare a acestora.

 

Grupul–țintă al acestei campanii sunt angajatorii, administratorii judiciari/lichidatorii judiciari, salariații/foștii salariați.

 

Până la data de 31.12.2010, actul oficial prin care s-a dovedit vechimea în muncă, vechimea neîntreruptă în muncă, vechimea neîntreruptă în aceeaşi unitate, vechimea în  funcţie, meserie sau specialitate, timpul lucrat în locuri de munca cu condiţii deosebite, retributia tarifara de încadrare şi alte drepturi ce se includ în aceasta, a fost carnetul de muncă.

Persoanele care au fost încadrate în muncă până la data de 31.12.2010 pot solicita adeverințe de vechime aferente perioadelor lucrate, în cazul pierderii carnetului de muncă, în cazul în care în carnetul de muncă nu se regăsesc toate perioadele lucrate sau în cazul în care nu au avut întocmit carnet de muncă.

Adeverințele de vechime se solicită fostului angajator.

În cazul în care acesta nu mai există, adeverințele se vor solicita în scris, după cum urmează:

   unității care a preluat arhiva acestuia, în cazul angajatorilor cu capital de stat și mixt;

 

–   inspectoratului teritorial de muncă în a cărui rază teritorială a avut sediul social angajatorul, în cazul angajatorilor cu capital privat, în schimbul unei taxe de 20 lei/document.

 

  1. Angajatorii au obligația de a elibera adeverințe de vechime, astfel:

 

–  la încetarea activităţii salariatului, fără a fi  necesară vreo solicitare în acest sens, din partea acestuia;

la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, în termen de 15 zile de data solicitării formulate în scris.

În cazul în care angajatorul se află, la momentul solicitării, în procedura de insolvență, faliment sau lichidare conform prevederilor legale in vigoare, administratorul judiciar sau, dupa caz, lichidatorul judiciar este obligat sa elibereze salariatilor, in termen de maximum 60 de zile calendaristice, un document care sa ateste activitatea desfasurata de acestia, conform prevederilor art. 34 alin. (5) din Legea nr. 53/2003– Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

 

  1. Succesorii în drepturi ai angajatorilor desființați au obligaţia de a elibera, la cerere, în termen de maximum 60 de zile calendaristice, adeverinţe cu datele existente în documentele pe care aceștia le deţin.

Cererea poate fi depusă în format letric sau în format electronic.

  1. În cazul în care angajatorul este desființat fără ca activitatea acestuia să fie continuată de un alt angajator, obligația de a elibera adeverințele de vechime o au operatorii economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice.

 

Documentele care stau la baza eliberării adeverinței de vechime se predau, pe bază de contract, operatorilor economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice, cu notificarea Arhivelor Naţionale sau, după caz, a serviciilor judeţene/Serviciului Municipiului Bucureşti ale/al Arhivelor Naţionale.

 

Notificarea conţine toate denumirile anterioare cunoscute ale angajatorilor desfiinţaţi, de la înfiinţare şi până la desfiinţare sau radierea din registrul comerţului, după caz.

 

Prin urmare, pentru a identifica operatoratul economic căruia trebuie să îi solicite adeverința, fostul salariat se va adresa Arhivelor Naţionale sau, după caz, a serviciilor judeţene/Serviciului Municipiului Bucureşti ale/al Arhivelor Naţionale.  

 

Serviciile arhivistice prestate de către operatorii economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice se efectuează contra cost, pe baza unor tarife ale căror limite maxime sunt stabilite anual de către Arhivele Naţionale.

 

Date privind societățile și succesorii în drepturi ai acestora pot fi obținute de la ONRC.

 

Adeverinţele, se eliberează în format letric şi se predau, la sediul deţinătorilor de documente, personal sau prin reprezentant legal, ori se transmit prin servicii de curierat/poştale, cu confirmare de primire. Costul serviciilor de curierat/poştale este suportat de către solicitant.

 

Încălcarea de către angajator sau de către succesorul în drepturi a acestuia, a obligaţiei de a elibera adeverința de vechime, se constată și se sancționează de către Inspecția Muncii prin inspectoratele teritoriale de muncă.

 

Nerespectarea de către operatorii economici autorizaţi în prestarea de servicii arhivistice, a obligaţiei de a elibera adeverința de vechime se constată și se sancționează de către Arhivele Naţionale şi, după caz, ai serviciilor judeţene ale Arhivelor Naţionale.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Economie

Ce trebuie să verificați când cumpărați carne, ouă, dulciuri și vinuri pentru Paște. Sfaturi utile de la ANPC

Publicat

Publicitate

Directorul Direcției Generale Control și Supraveghere Piață din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, a transmis o serie de recomandări pentru cumpărătorii care se pregătesc de sărbătorile pascale. Printre sfaturile oferite se numără verificarea cu atenție a termenului de valabilitate al produselor, precum și achiziționarea acestora doar din spații special amenajate și autorizate, mai ales în cazul cărnii, ouălor, dulciurilor și vinurilor.

Potrivit lui Paul Anghel, perioada premergătoare Paștelui este una de vârf pentru comerțul cu produse alimentare. Echipele ANPC – Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor sunt deja pe teren în toată țara, desfășurând acțiuni de consiliere, prevenire și control, pentru a ne asigura că ceea ce ajunge pe masa de sărbători este sigur pentru consum.

La ce trebuie să fiți atenți când cumpărați carne, ouă, dulciuri și vinuri de Paști

Reprezentantul ANPC a oferit mai multe recomandări pe care consumatorii trebuie să le aibă în vedere atunci când fac cumpărăturile.

Carne și produse din carne (inclusiv miel):

  • Cumpărați doar din locuri autorizate (măcelării, magazine, piețe amenajate), cu ștampilă sanitar-veterinară.
  • Nu cumpărați din portbagajele mașinilor, chiar dacă prețul e mic.
  • Carnea trebuie să aibă un aspect proaspăt, miros plăcut, fără mucus sau culoare modificată.
  • Verificați prețul de la raft cu cel de pe bon!

Ouă:

  • Luați-le doar din spații autorizate, păstrate la rece.
  • Evitați ouăle fisurate, murdare sau păstrate la temperatura mediului ambiant.
  • Coaja trebuie să fie întreagă, iar la spargere albușul să fie dens, gălbenușul semiglobulos.
  • În cazul ouălor vrac, trebuie să fie afișate clar: calitatea, greutatea, metoda de creștere și data valabilității.

Vopsea de ouă:

Publicitate
  • Alegeți doar produse autorizate, cu etichetă completă: producător, ingrediente, instrucțiuni, dată de valabilitate.
  • Nu folosiți vopsele tipografice sau textile – pot fi toxice!

Produse de patiserie (cozonaci, checuri):

  • Cumpărați din locuri curate, autorizate.
  • Personalul trebuie să poarte echipament de protecție, iar produsele neambalate să fie bine protejate și servite cu ustensile.
  • Etichetele trebuie să arate clar ingredientele (inclusiv alergenii) și data de valabilitate.

Ciocolată, produse din cacao:

  • Verificați eticheta: denumirea, producătorul, data durabilității, conținutul de cacao.
  • Atenție la ambalaje deteriorate și produse fără traducere în limba română!
  • Nu cumpărați de la vânzători ambulanți!

Vin și băuturi alcoolice:

  • Eticheta trebuie să includă producătorul, concentrația alcoolică, volumul, tipul vinului și originea.
  • Verificați dacă lichidul este limpede și fără impurități.
  • Pentru băuturile spirtoase – eticheta trebuie să respecte normele Ministerului Finanțelor.

Pentru orice sesizare referitoare la un produs neconform, cumpărătorii pot solicita reprezentantului operatorului economic înlocuirea acestuia sau au la dispoziție platforma oficială www.anpc.gov.ro.

Citeste mai mult

Eveniment

Cinci botoșăneni trimiși în judecată pentru dare de mită. Au încercat să mituiască polițiști rutieri cu sume între 200 și 2.650 de euro

Publicat

Publicitate

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani a anunțat că a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a cinci persoane acuzate de comiterea infracțiunii de dare de mită, în cinci cauze distincte. Potrivit anchetatorilor, faptele au fost comise pe parcursul anului 2024, pe raza județului Botoșani, în contextul unor controale efectuate de poliția rutieră. 

În două dintre cazuri, inculpații, în calitate de conducători auto, au încercat să îi convingă pe agenții de poliție rutieră să nu întocmească acte de constatare privind săvârșirea unor infracțiuni rutiere. Unul dintre aceștia a promis suma de 400 de euro, în timp ce altul a oferit direct 2.650 de euro cu titlu de mită.

În celelalte trei situații, șoferii au încercat să scape de sancțiuni contravenționale – unele dintre acestea presupunând și suspendarea permisului de conducere – oferind agenților de poliție câte 200 de lei.

Parchetul a solicitat instanței confiscarea sumelor oferite sau remise cu titlu de mită, conform prevederilor legale în vigoare.

Autoritățile subliniază că această etapă procesuală reprezintă finalizarea cercetărilor penale și sesizarea instanței de judecată cu rechizitoriul. Totodată, se reamintește că inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri definitive.

“Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Cine sunt elevii din Botoșani care au obținut PREMII la Festivalul Regional Francofon de Artă Teatrală „Paroles et Théâtre”

Publicat

Publicitate

La Botoșani a avut loc sâmbătă, 12 aprilie 2025, cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Regional Francofon de Artă Teatrală „Paroles et théâtre”, desfășurat sub egida Asociației Române a Profesorilor de Limba Franceză – ARPF, filiala Botoșani, un eveniment care s-a ținut în Aula Magna a Colegiului Național „A. T. Laurian” și a fost organizat în parteneriat de trei licee de prestigiu din municipiu: Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul de Artă „Ștefan Luchian” și Colegiul Național „A. T. Laurian”.

Sponsorul principal al festivalului este Asociația franceză 5F, partener al Colegiului Național 1Mihai Eminescu” Botoșani de mai mult de 15 ani. În cadrul festivalului 20 de premii au fost acordate din partea ARPF pentru calitatea limbii franceze.

După cum a anunțat purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, profesor Ana-Maria LOGHIN,  festivalul, cu participare directă (există și participarea indirectă, pentru instituțiile școlare din afara județului Botoșani, ce se va desfășura în luna mai), a fost un adevărat maraton-spectacol, unde elevi pasionați de limba franceză au participat la trei secțiuni de concurs: teatru, interpretare vocal-instrumentală și recitare.  Festivalul a fost un adevărat regal de momente artistice, unde au evoluat elevi de gimnaziu și liceu, pe secțiuni în funcție de vârstă, coordonați de aproximativ 40 de cadre didactice.

La deschiderea oficială a festivalului au participat domnul inspector școlar general, prof. Bogdan Gheorghe Suruciuc, doamna inspector școlar pentru limbi moderne, prof. Irina Telișcă și directorii liceelor organizatoare: prof. Beatrice-Cătălina Păpădie, prof. Ioan Onofrei, prof. Mihaela Prăjinariu, prof. Cristina Chiriac și prof. Ștefan Oltean.

Juriul acestei ediții a fost alcătuit din profesori specialiști de limba franceză și artă muzicală și artiști: președinta juriului, doamna Irina Mititelu, actriță la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, Andreea-Gabriela Suceveanu, profesoară la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Botoșani, Andreea Anghelache, profesoară la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, Manuela Drobotă profesoară la Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani și doamna  Mihaela-Dorina Barbacaru, președinta ARPF Botoșani, profesoară la Școala Gimnazială „Grigore Antipa” Botoșani.

Momentele artistice au fost prezentate în cadrul unui program riguros conceput, iar concurenții au urcat pe scenă și au evoluat în concurs datorită mobilizării celor peste 30 de voluntari – elevi din liceele organizatoare.

Publicitate

Profesorii organizatori ai acestei ediții sunt: Camelia Șcarlii (Liceul de Artă “Ștefan Luchian”), Daniela Pintilei (Colegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani), Nicoleta Chiponcă (Colegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani), Gabriela Mangîr (Colegiul Național “August Treboniu Laurian”), Daria Ichim (Colegiul Național “August Treboniu Laurian”), Violeta Zamfirescu (Colegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani).

Prezentatorii spectacolului au fost elevi din Colegiul Național “Mihai Eminescu” Botoșani: Raul-Ionuț Păduraru și Ioana-Antonia Zamfirescu.

La ediția a XIV-a festivalului s-au acordat mai mult de 30 de premii:

Trofeul Festivalului, pentru cel mai bun moment artistic, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Trupa „Les Fortunés”, prof. Pintilei Daniela

Teatru Gimnaziu

Premiul I, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Trupa „Molière”, spectacolul Le rôti du lapin, prof. Cărăușu Camelia-Alina

Premiul II, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Trupa „Molière”, spectacolul La révolte des couleurs, prof. Cărăușu Camelia-Alina

Premiul III, Școala Gimnazială nr. 11, Trupa „Le rideau magique”, prof. Ștefan Crina-Daniela

Mențiune, Școala „Elena Rareș”, Trupa „Les gendarmes des sourires,” prof. Luțuc Nicoleta

Teatru Liceu

Premiul I, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, Trupa „Les Fortunés”, prof. Pintilei Daniela

Premiul II, Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, Trupa „Les Formidables”, prof. Șcarlii Camelia, Roua Vasilescu

Premiul II, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, Trupa „Les enthousiastes”, prof. Belciug Brîndușa

Premiul III, Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani, Trupa „Pluriel”, prof. Boca Cristina

Recitare Gimnaziu

Premiul I, Popovici David, Școala Gimnazială nr. 17, prof. Beldiman Raluca-Maria

Premiul II, Ghivireagă David, Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, prof. Onofrei Alina-Valentina

Premiul II, Cotruță Emma-Ioana, Școala Gimnazială „Elena Rareș”, prof. Luțuc Nicoleta

Premiul III, Popa Antonio- Teodor Cătălin, Liceul de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, prof. Șcarlii Camelia

Premiul III, Miron Carla-Maria, Colegiul Național „August Treboniu Laurian” Botoșani, profesor Ichim Daria

Recitare Liceu

Premiul I, Chiriac Tabita, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, prof. Pintilei Daniela

Premiul II, Vatavu Ioana, Colegiul Național „August Treboniu Laurian” Botoșani, prof. Mighiu Rodica

Premiul II, Abutnăriței Mihaela, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, prof. Niculăeș Marinela

Premiul II, Pricob Albert-Vasile, Colegiul Național „August Treboniu Laurian” Botoșani, prof.  Mighiu Rodica

Premiul III, Carcea George-Răzvan, Colegiul Național „August Treboniu Laurian” Botoșani, profesor Mighiu Rodica

Premiul III, Șchiopu Vasile, Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi” Botoșani, prof. Macovei Alina

Mențiune, Stejar Miriam, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, prof. Belciug Brîndușa

Mențiune, Petcu Iustina, Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani, prof. Boca Cristina

Mențiune, Țăpoi Alexandra-Gabriela, Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani, prof. Diaconu Iuliana

Muzică Gimnaziu

Premiul I de excelență, Corala George Holca, Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani, prof. Marcu Jenița-Daniela

Premiul I, Purice Iulia, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, prof. Suceveanu Andreea-Gabriela

Premiul I,  Nistor Denisa-Ioana, Școala Gimnazială nr. 1 Corlăteni, prof. Aiftincăi Petronela

Premiul II, Pînzar Tiana-Maria, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, prof. Suceveanu Andreea-Gabriela

Premiul II, Ionescu Maria Ilia, Colegiul Național ,,A.T. Laurian” Botoșani, prof. Ichim Daria

Premiul II, Anuței Ecaterina, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, prof. Cucu Ingrid

Premiul III, Hăilă Delia-Teodora, Școala Gimnazială ,,Octav Băncilă” Corni, prof. Pînzaru Mihaela

Premiul III, Aionesei Maria-Alexandra, Școala Gimnazială Nr.11 Botoșani, prof. Ștefan Crina-Daniela

Premiul III, Grupul vocal „Dor de plaiuri corlățene”, Școala Gimnazială nr. 1, Corlăteni, prof. Apostu Alina

Mențiune, Babii Amalia-Maria, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” Botoșani, prof. Chiponcă Nicoleta

Mențiune, Boldea Chirilă Maria-Antonia, Colegiul Național ,,A.T. Laurian” Botoșani, prof. Ichim Daria

Mențiune, Spînu Alessia, Școala Gimnazială Nr.1 Corlăteni, prof. Aiftincăi Petronela

Mențiune, Ghilenschi Ștefania-Maria, Școala Gimnazială ,,Elena Rareș” Botoșani, prof. Luțuc Nicoleta

Mențiune, Săcrieru Sophia-Ioana, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, prof. Cucu Ingrid

Muzică Liceu

Premiu I de excelență – Corul de fete al Liceului Pedagogic “Nicolae Iorga” Botoșani – prof. Palade Laurențiu

Premiul I – Rusu Teodora, Liceul de Artă, prof. Șcarlii Camelia

Premiul II – Lozneanu Lois, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi Botoșani, prof. Macovei Alina

Premiul II – Florescu Ioana – Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani, prof. Chiponcă Nicoleta

Premiul III – Spoială Iustina, Colegiul Național „August Treboniu Laurian” Botoșani, profesor Rusu Alina-Diana

Mențiune – Stejar Miriam, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” Botoșani, prof. Belciug Brîndușa

Mențiune – Sadici Daria-Iuliana, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani, Niculăeș Marinela

„Momentele artistice prezentate au evidențiat talentul și entuziasmul elevilor botoșăneni, pasionați de limba franceză și de arta teatrală. Această pasiune comună i-a reunit pe toți – concurenți, profesori organizatori, îndrumători, invitați, elevi-voluntari, părinți și susținători – generând o atmosferă efervescentă și profund motivantă de-a lungul întregului spectacol.” a declarat prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general.

Citeste mai mult

Educație

Matematică de top la sate: Olimpiada Satelor din România, etapa județeană, a adunat la Flămânzi cei mai buni elevi din rural

Publicat

Publicitate

Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi a găzduit la 12 aprilie 2024 etapa județeană a Concursului Național de Matematică „Olimpiada Satelor din România”.

Evenimentul, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, s-a adresat elevilor de gimnaziu din mediul rural, oferindu-le acestora oportunitatea de a-și demonstra abilitățile matematice într-un cadru competitiv și motivant.

Din cei 61 de participanți, la etapa națională a olimpiadei, care se va desfășura în perioada 9-11 mai 2025, la Cluj-Napoca, vor participa primii clasați la fiecare clasă, după cum urmează:

  • a V-a: PĂTRĂȘCANU ANTONIA MARIA, ȘCOALA GIMNAZIALĂ „OCTAV BĂNCILĂ” CORNI, pregătită de doamna profesoară Aștefănesei Brîndușa-Iuliana;
  • a VI-a ROMAN ANASTASIA, ŞCOALA GIMNAZIALĂ „NICOLAE IORGA” DERSCA, pregătită de doamna profesoară Ivan Angela;
  • cl a VII-a: AVĂDĂNI LORENA-ANNEMARIE, LICEUL „DEMOSTENE BOTEZ” TRUȘEȘTI, pregătită de domnul profesor Hasnaș Cătălin Dumitru;
  • a VIII-a: ABUZILOAE ALESIA-MARIA, LICEUL TEHNOLOGIC PLOPENII MARI, pregătită de domnul profesor Iacob Valentin-Constantin.

„Educația este fundamentul pe care se clădește viitorul, iar matematica, una dintre disciplinele esențiale care modelează gândirea logică și analitică. Concursul desfășurat ieri a fost o dovadă clară a pasiunii, ambiției și perseverenței elevilor din mediul rural. Apreciez efortul fiecărui participant și dorința de a-și depăși limitele. Vreau să felicit profesorii care au ghidat acești tineri și i-au încurajat să-și urmeze pasiunea pentru matematică. Sper ca această competiție să le insufle participanților și mai multă încredere în propriile abilități și să le deschidă noi oportunități pentru viitor.” a transmis prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC, inspector școlar general al ISJ Botoșani.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending