Connect with us
Publicitate

Educație

Inițiativă unică la Botoșani: Profesorii de discipline socio-umane stabilesc modalităţi unitare de corectare la BAC

Publicat

Pentru că evaluarea lucrărilor realizate de elevi la examenul de absolvire a liceului trezeşte numeroase controverse, numărul foarte mare de contestaţii fiind o dovadă în acest sens, profesorii de discipline socio-umane din Botoşani s-au gândit să facă ceva pentru a mai diminua fenomenul.

Astfel, la iniţiativa inspectorului de specialitate Ana Gabriela Tanasă, şi cu aportul Consiliului Consultativ al disciplinelor socio-umane, profesori de liceu cu specializări din acest domeniu, de la toate liceele şi şcolile din judeţ, s-au întâlnit în contextul unui cerc pedagogic pentru a stabili modalităţi unitare de corectare.

Cu ajutorul colegilor cu mai multă experienţă s-au discutat şi clarificat toate punctele nevralgice ale subiectelor şi baremelor la discipline precum Logică, argumentare şi comunicare, Filosofie, Psihologie, Economie şi Sociologie, acordându-se atenţie sporită aspectelor ce în anii anteriori au trezit controverse aprinse între corectori.

Dorindu-ne o evaluare cât mai unitară la examenul de bacalaureat, am avut o serie de discuţii cu colegi de specialitate din țară care fac parte din Corpul național al profesorilor evaluatori, dar şi cu profesori din Botoșani, iar acum clarificăm o serie de aspecte cu toţi colegii care doresc să fie evaluatori la examenul ce stă să vină. Lăsăm orgoliile deoparte, discutăm, analizăm şi ajungem la o manieră unitară de evaluare, iar cei mai câştigaţi vor fi absolvenţii de liceu din acest an”, a explicat inspectorul de specialitate Ana Tanasă.

Cum lucrările de bacalaureat se corectează încrucişat, este de bun augur iniţiativa de a adopta modalităţi unitare de evaluare.

Sunt de notorietate, din păcate, tensiunile apărute între profesori, părinţi şi elevi din diverse judeţe cu ocazia examenului de bacalaureat de-a lungul anilor, rivalităţile ajungând să afecteze notele şi rezultatele elevilor. De aceea, comunicarea interjudeţeană şi intrajudeţeană despre care vorbea inspectorul Ana Tanasă reprezintă paşi esenţiali şi necesari pentru ca absolvenţii de liceu să aibă şanse cât mai apropiate pentru a păşi în următoarea etapă a vieţii lor.

Exemplul de bună practică al profesorilor de socio-umane poate fi preluat şi de catedrele celorlalte discipline de bacalaureat, iar eforturile vor fi, cu siguranţă, apreciate de toţi actorii implicaţi în procesul didactic.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un șofer din municipiul Botoșani a luat pe capotă un pieton mort de beat

Publicat

Luni, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Săvenilor, din municipiul Botoșani s-a produs un accident rutier soldat cu victime omenești.

În urma deplasării la fața locului, s-a stabilit următoarea situație de fapt:

Un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Botoșani, în timp ce se deplasa cu autoturismul, pe strada Săvenilor ar fi acroșat un pieton, care se angajase în traversarea părții carosabile, prin loc nepermis și fără să se asigure.

 

În urma impactului, victima, un bărbat, de 73 de ani, a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Atât conducătorul auto, cât și victima au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului auto și 1,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul victimei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat din Dersca, fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat

Publicat

Luni, polițiștii din Mihăileni au oprit pentru control, drumul comunal DC 77, în comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat, de 43 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea nu este înmatriculat.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis și punere în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Polițiștii de frontieră curăță Prutul de plase monofilament interzise de lege

Publicat

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat, pe suprafaţa râului Prut, aproximativ 400 metri de plase monofilament, care au fost îndepărtate de pe luciul de apă.

 

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni, care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu ambarcaţiile din dotare, au observat plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 400 metri, de tip monofilament, ce aveau ochiul de plasă sub dimensiunile admise de lege.

Lucrătorii noştri au îndepărtat plasele de pescuit din apă, fiind ridicate în vederea cercetărilor, iar peştii prinşi în ele au fost redaţi mediului natural acvatic.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de producere, import, deţinere, comercializare sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament.

Citeste mai mult

Eveniment

Tineri din Dorohoi, prinși cu drogurile sub preș! Cum i-au „mirosit” polițiștii

Publicat

Marți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe strada Spiru Haret, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din aceeași localitate.

 

În interiorul autoturismului, în calitate de pasageri se aflau două persoane, de 21 și 38 de ani, ambii din aceeași localitate.

 

Întrucât aceștia aveau un comportament suspect, a fost efectuat controlul autoturismului, iar în interior, sub preșul din fața banchetei din spate, au fost identificate două plicuri din material plastic ce conțineau o substanță albă, sub formă de pulbere, susceptibilă a fi droguri.

 

În cauză cercetările vor fi continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending