Connect with us

Actualitate

Începe amenajarea VERSANTULUI de la PACEA din municipiul Botoșani. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 14.368.193 lei

Publicat

Municipalitatea de la Botoșani începe amenajarea versantului de la Pacea, o lucrare a cărei valoare totală este estimată la 14.368.193 lei.

Acest lucru după ce UAT Municipiul Botoșani a semnat cu Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 – Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei contractul nr. 5133/03.03.2020 având ca obiect acordarea finanțării nerambursabile pentru implementarea proiectului ”Amenajare Versant Pacea, str. Pacea, Municipiul Botoșani”.

Lucrarea a fost scoasă la licitație pe SEAP, platforma electronică care asigură transparența procesului și procedurilor de achiziții publice, și presupune achiziția de execuție lucrări inclusiv organizare de șantier și furnizarea de echipamente și dotări la obiectivele de investiție ”Amenajare Versant Pacea, str. Pacea, Municipiul Botoșani” și se speră în găsirea unui constructor serios.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea mediului urban al Municipiului Botoșani, în revitalizarea acestuia prin măsuri ce prevăd regenerarea unei zone degradate aparținând domeniului privat al municipiului, respectiv terenul de pe strada Păcii, nr. 108B mai exact conversia acesteia într-o Zonă de agrement cu facilități multiple de petrecere a timpului liber.

Astfel, prin prezentul proiect, administrația publică locală își propune transformarea unui teren degradat, neutilizat, amplasat în interiorul orașului, într-o zonă de agrement și de petrecere a timpului liber pentru locuitorii municipiului Botoșani.

Municipalitatea explică că prin reconversia acestui teren neutilizat, dar care are un potențial turistic ridicat, se dorește îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiu, prin punerea la dispoziția acestora a unor facilități moderne și atractive de petrecere a timpului liber, satisfăcându-le astfel dorința de recreere și in același timp contribuind la îmbunătățirea aspectului estetic al municipiului, precum și la reducerea nivelului de CO2, ca urmare a creșterii suprafețelor verzi.

Zona vizată de proiect este reprezentată de terenul neutilizat și degradat situat în Regiunea Nord-Est, județul Botoșani, municipiul Botoșani, Strada Pacea nr. 108 B, cu vecinătățile: Str. Primăverii, Poligon ACR, Strada Sucevei, Cimitirul Pacea. Acest teren are o suprafața măsurată de 216.001 mp, fiind de asemenea adiacent celui mai important produs turistic al Municipiului Botoșani, respectiv Parcul Regional de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa, creat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013.

Proiectul este în concordanță cu obiectivul specific al Programului Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 4, OS 4.2, prin reconversia și refuncționalizarea unei suprafețe degradate și transformarea acesteia într-un spațiu de agrement, proiectul aducându-și contribuția la atingerea indicatorului priorității de investiție privind „spații deschise create sau reabilitare în zonele urbane” prin construcția a 190.169,23 mp de spațiu verde.

Conform anunțului publicat pe SEAP, principalele activități din cadrul proiectului sunt: A. Odihnă și relaxare (zonă de picnic); B. Spații de agrement (skatepark, zonă pentru jocurile de iarnă, loc de joacă, zonă paintball, zonă escaladă, piste tir cu arcul, căsuțe în copaci, zonă tiroliană, terenuri sport, labirint natural); C. Construcții spații socializare, grup sanitar; D. Alei; E. Vegetație; F. Lucrări și echipamente edilitare.

De asemenea se vor achiziționa echipamente tehnologice care necesită montaj și dotări ce vor asigura operarea în condiții optime a obiectivului de investiție.

Investiția include:

  1. ODIHNA SI RELAXARE – Zona picnic – Foisoare – 4 bucati cu Sc = 50.30 mp/bucata – 12 gratare cu mobilier : 40 mese si scaune fixe – Banci de tip SMART amplasate in zona aleilor
  2. SPATII DE AGREMENT – Skatepark – Zona pentru jocurile de iarna (partie sanius si tubing) – Loc de joaca pentru copii – Zona paintball – Zona escalada – Piste tir cu arcul – Casute in copaci – Zona tiroliana – Terenuri de sport:fotbal, baschet – Labirint natural
  3. CONSTRUCTII SPATII SOCIALIZARE, GRUP SANITAR – Punct echipare zona paintball, escalada, tir cu arcul – Sc = 110.80 mp – Constructive parter cu spatii de socializare, grup sanitar – Sc = 237.30 mp D. ALEI Sistemul de alei va fi dimensionat in functie de gradul de ocupare al spatiilor. Aceste alei vor fi de tipul: – Aleea principala existenta (fosta sosea nationala), propusa spre reabilitare si transformare in alee pietonala si alee pentru biciclisti/role – Alei de promenade din pavele inierbate, piste alergare, alei de pamant pentru biciclisti (mountainbike).
  4. VEGETATIE In repartizarea generala a vegetatiei lemnoase se va tine cont de aspect functionale ca: realizarea de zone de umbra de-a lungul aleilor, de impadurire si implicit stabilizare a versantului existent, de mascare a limitei terenului pe latura cu cimitirul existent.
  5. LUCRARI SI ECHIPAMENTE EDILITARE Obiectivul va beneficia, prin cadrul tuturor documentatiilor de specialitate din acest proiect, de urmatoarele utilitati : energie electrica, sistem de alimentare cu apa centralizat, sistem de canalizare, instalatie de irigat, instalatie preechipare sistem de sonorizare si video. De asemenea, drenurile existente vor fi reparate si amenajate.

Valoarea estimată este în sumă de 14.368.193,60 lei fara TVA.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Darabani

Tristețe de nedescris la Cornești, în Darabani. Tânărul de 20 de ani care a suferit un accident săptămâna trecută a decedat

Publicat

Tânărul de 20 de ani din Cornești Darabani, care la sfârșitul săptămânii trecute a fost victima unui accident stupid a decedat, marți după-amiază, într-un spital din Iași.

Răzvan Zaharia, din Darabani, a suferit traumatisme severe la cap, iar cadrele medicale de la Clinica de Neurochirurgie din Iași nu au mai putut face nimic pentru salvarea acestuia.

Botoșăneanul a fost ținut în viață timp de patru zile cu ajutorul aparatelor, iar familia a sperat  că se va face bine.

Din păcat, marți după amiază, imediat după ora 16.00, inima lui Răzvan a încetat să mai bată, relatează Glasul Nordului.ro.

Răzvan Zaharia încerca să sudeze, vineri, o țeavă la un butoi cu diluant, iar la un moment dat s-a produs o explozie generată de gazele de diluant. În acel moment, a sărit capacul butoiului și l-a lovit direct în față. El a căzut inconștient la pământ, iar membrii familiei au sunat la 112 cerând ajutor.

Răzvan Zaharia a fost transportat de urgență la spital la Botoșani în comă, cu traumatism cranian și hemoragie. De aici, botoșăneanul a fost transferat la Iași, unde a și decedat.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult

Actualitate

Oficial: Măsurile pentru plafonarea prețului la gaze și electricitate au fost aprobate. Se aplică de la 1 februarie

Publicat

Guvernul României a aprobat astăzi, votat marți, 25 ianuarie, ordonanța de urgență prin care se plafonează prețul la gazele și energie electrică furnizată de companii în România.

Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Virgil Popescu, care a declarat că guvernul a votat OUG-ul.

Acesta a precizat că măsurile vor intra în vigoare de la 1 februarie. Măsurile vor fi aplicate pe luna februarie și martie.

Ce măsuri intră în vigoare

Mai exact, kilowatt-ul pe oră scade la 0.80 de bani pentru energie electrică și 0.31, pentru kilowatt la gaze naturale.  Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kilowati oră, energia elecrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 0,68 de bani pentru energie electrică și circa 0,22 bani, pentru gaze naturale, cu toate taxele inculse.

Pentru IMM-uri plafonarea prețurilor va fi aplicată la un 1 leu pe kilowatt oră pentru energie electrică și 0,37 bani pentru kilowatt oră gaze naturale

Potrivit premierului Ciucă, ”pentru populație nimeni nu va plăti mai mult de 0.80 bani pe kilowatt oră, la energie electrică și 0.31 bani pentru kilowatt oră la gaze naturale, indiferent de consum.

Pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kilowati oră, energia elecrică sau 300 metri cubi gaze naturale se va plăti 0,68 de bani pentru energie electrică și circa 0,22 bani, pentru gaze naturale, cu toate taxele inculse.

Am decis de asemenea ridicarea nivelului de comepensatie pentru a prelua cât mai mult din criza energetică, astfel efectele să fie resimțite mai puțin. Avem nevoie acum mai mult ca oricând.

Pentru consumatorii non casnici, IMM-uri vom plafona prețurile la 1 leu pe kilowatt oră pentru energie electrică și 0,37 bani pentru kilowatt oră gaze naturale”, a declarat acesta.

Reprezentații PSD spuneau că OUG-ul nu va fi votat marți

Anterior votului, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, după o discuție cu Florin Cîțu, că noua ordonanță nu va fi adoptată în ședința de guvern de marți. La scurt timp, Ciolacu a fost contrazis de Florin Cîțu, care a declarat că „ordonanța va fi dată azi”.

Ordonanța prevede amenzi de până la 200.000 de lei  în cazul firmelor furnizoare de energie care nu recalculează facturile greşite sau care nu aplică prevederile legale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult

Eveniment

Blue Air anunță că nu va relua zborurile din 10 octombrie. Care este motivul

Publicat

Compania Blue Air a anunța că nu va putea respecta termenul de 10 octombrie pentru reluarea zborurilor. Aceasta este în discuții cu potențiali investitori, creditori și cu Guvernul României.

Blue Air anunță, într-un comunicat de presă, se află în prezent în discuții cu potențialii investitori, creditori și Guvernul României pentru a-și restructura profilul de capital, astfel încât să poată reîncepe operațiunile aeriene. Acest lucru nu se va putea realiza la termenul anunțat, însă, cel de 10 octombrie.

„Având în vedere, însă, complexitatea acestui proces, Blue Air nu este, din păcate, încă în măsură să reînceapă să zboare din data de 10 octombrie 2022. Blue Air va trasnmite un anunț imediat după finalizarea discuțiilor în curs cu privire la momentul la care estimează că flota sa va decola din nou”, se arată în comunicat.

Blue Air spune că va continua să depună eforturi pentru a minimiza întârzierile în vederea reluării operațiunilor.

Compania și-a anulat zborurile în 6 septembrie după ce Autoritatea Fondului de Mediu a pus sechestru pe conturi. Inițial, reprezentanții Blue Air au anunțat reluarea zborurilor din 12 septembrie, apoi au revenit și a spus că operațiunile vor putea fi reluate din 10 octombrie.

sursă: Mediafax

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult

Eveniment

Rafila îi liniștește pe elevi. Nu se intră în online

Publicat

Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, din cauza infecției cu noul coronavirus, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Pentru învățământul online, solicitarea trebuie făcută la ministerul Educației, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de față un context medical, de sănătate publică care să pună într-un fel problema învățământului online. În momentul de față avem o incidență scăzută a infecției cu noul cocoronavirus”, afirmă Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății mai spune că asistența medicală este ambulatorie, nu mai este spitalicească.

„Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, adaugă Rafila.

Rafila îi liniștește pe elevi. Nu se intră în online: au crescut virozele, situația e normală
Ministrul Sănătății arată că este o situație obișnuită existența cazurilor de îmbolnăviri de la începutul anului școlar.

„Este o situație obișnuită, după începerea școlii. Nu uitați că școala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus și la creșterea incidenței virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenței medicale”, încheie ministrul Sănătății. MEDIAFAX

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult

Economie

FOTO: S-a deschis o fabrică nouă în industria ușoară la Botoșani. A fost prezent Ambasadorul Regatului Danemarcei

Publicat

Astăzi, la Botoșani, în prezența Excelenței Sale, Uffe Balslev, Ambasadorul Regatului Danemarcei în România și a reprezentanților managementului LTP Balkan, a fost inaugurată cea de-a 12-a și cea mai nouă firmă a acestei companii cu capital danez.

La întâlnire, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a salutat această inițiativă, exprimându-și totodată încrederea că tradiția forței de muncă cu bune aptitudini în domeniul industriei ușoare și a confecțiilor care există la Botoșani va face față cu succes cerințelor prestigioasei firme daneze.
În discursul său, primarul a subliniat importanța deschiderii acestei unități de producție și a locurilor de muncă nou create, a mulțumit pentru încrederea manifestată în competențele lucrătorilor botoșăneni și a recunoscut că munca în cadrul marii familii LTP Balkan le va fi benefică pentru dezvoltarea în viitor a capacităților profesionale.
Sediul fabricii din Botoșani a firmei LTP Balkan se află în Zona Industrială, dispune de echipamente performante, are în prezent aproximativ 150 de angajați și perspective de a crește acest număr.
Fondată în anii 1980, LTP produce atât branduri de echipament sportiv cât și mobilier.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Cățel salvat de pompieri dintr-un cămin dezafectat de pe strada Peco din municipiul Botoșani

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au fost solicitați în urmă cu puțin timp pentru a salva un cățel dintr-un cămin dezafectat de pe strada Peco, municipiul Botoșani.

Apelul a fost făcut de angajații unei societăți comerciale, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de interventie format din trei subofițeri și un soldat. Animăluțul se afla la o adâncime de aproximativ patru metri, iar pompierii salvatori au coborât în interior și l-au scos la suprafață nevătămat. Puiul de cățel era deshidratat și a fost preluat în îngrijire de angajatii societății comerciale.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate