Connect with us
Publicitate

Eveniment

Încă un permis reținut pentru drifturi la Botoșani. Tânăr, de 21 de ani, lăsat fără permis după o aventură în sensul giratoriu

Publicat

Publicitate

Polițiștii au controlat ieri peste 40 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 9.000 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat ieri, 23 noiembrie 2022, pe raza municipiului Botoșani, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră.

Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere în vederea suspendării acestui drept.

Publicitate

Dintre acestea, un permis a fost reținut pentru conducere agresivă, constând în derapaje controlate efectuate în sensul giratoriu de pe strada Tudor Vladimirescu, intersecția cu strada Grivița,  de către un autoturism condus de un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Botoșani.

“Zilnic, polițiștii rutieri sunt prezenți în trafic pentru monitorizarea și fluidizarea acestuia și pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite”, au explicat polițiștii botoșăneni.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

Copiii din Școala Gimnazială ”Ion Bojoi” din Flămânzi, vizitați de polițiști. Conduita din școli, pe lista subiectelor discutate

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi”, din orașul Flămânzi.

Prin intermediul activitățlor educative, cei peste 100 de elevi prezenți,  au fost informați cu privire la conduita pe care trebuie să o adopte atât în unitatea de învățământ, cât și în afara acesteia.

Polițiștii au  adus în discuție o temă de actualitate, cea a siguranței în mediul online, precum și siguranța rutieră, scopul activității fiind reducerea gradului de victimizare a elevilor și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în zona unităților de învățământ.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Dorohoi

Razie în trafic la Dorohoi: 117 sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză

Publicat

Publicitate

O amplă acțiune cu efective mărite a poliției a avut loc la Dorohoi în ultimele 24 de ore, zeci de oameni fiind legitimați și peste 100 de mașini fiind oprite la control.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi, au organizat la data de 23 aprilie 2024 o acțiune cu efective mărite,  împreună cu cei ai Secțiilor de Poliție Rurală arondate, a Poliției Municipiului Botoșani, a Poliției Orașului Săveni, a Poliției Orașului Ștefănești  și a Serviciului Rutier, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 135 de persoane și au fost controlate 130 de autovehicule.

Publicitate

“În urma neregulilor constatate au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 45.000 de lei, 117 dintre sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA la Botoșani: Peste 300 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni au organizat în ultimele 24 de ore nu mai puțin de 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate  BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 57 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

Astfel, în urma neregulilor constatate au fost  aplicate 305  sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 130.000 de lei.

Publicitate

“De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 8 permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Administratie

Dan Șlincu: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

Publicat

Publicitate

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pentru realizarea unui nou pod peste Siret pe DN29A între Vârfu Câmpului (Botoșani) și Zvoriștea (Suceava). Două oferte provin de la asocieri conduse de firme din Botoșani, două din Cluj și câte una din Bacău, București și Constanța.

„Proiectul construcției unui pod nou peste Siret a intrat în linie dreaptă. S-a depășit o etapă importantă, cea a depunerii ofertelor în cadrul procedurii de achiziție publice organizată de către CNAIR. Este necesar ca procesul de evaluare a ofertelor depuse să fie unul cât mai corect și cât mai rapid, astfel încât lucrările la noul pod să demareze cât mai curând”, a declarat deputatul social-democrat Dan Șlincu, care a subliniat că „echipa PDS Botoșani, condusă de președintele Consiliului Județean, doamna Doina Federovici, s-a implicat activ în modernizarea infrastructurii rutiere a județului”.

Podul peste Siret care leagă comunele Vârfu Câmpului (Botoșani) și Zvoriștea (Suceava), situat la kilometrul 22+859 de pe DN29A, a devenit strategic pentru zona de est a României în contextul situației din Ucraina. Valoarea totală a investiției se ridică la 95,3 milioane de lei, aproximativ 20 de milioane de euro, bani asigurați din Programul de Transport 2021-2027.

Publicitate

Noul pod va avea o lungime totală de 173 de metri și o lățime de 11,5 metri, iar partea carosabilă va fi de 7,8 metri. Soluția tehnică prevede înlocuirea podului existent cu unul nou cu cinci deschideri și cu suprastructura alcătuită din arc metalic pentru deschiderea principală și din grinzi de beton armat pentru celelalte deschideri.

În prezent, traficul pe drumul Dorohoi – Suceava se realizează peste râul Siret pe un pod vechi de 90 de ani, construit pe grinzi metalice, care din momentul dării în folosință și până astăzi nu a mai fost reabilitat. Podul prezintă probleme de siguranță, motiv pentru care traficul este restricționat.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending