Connect with us
Publicitate

Eveniment

În atenția agenților economici din Botoșani cu privire la acordarea îndemnizației de șomaj tehnic

Publicat

Publicitate

Modelul formularelor necesare pentru solicitarea de către angajatori a indemnizației de “șomaj tehnic” prevăzute de OUG nr, 2/2022 au fost aprobate prin Ordinul nr. 94/2022 al Ministrului Muncii și Justiției Sociale, publicat în Monitorul Oficial nr . 99/2022 și sunt disponibile  în format editabil pe site-ul ANOFM la sectiunea “Persoane juridice/Formulare” sau accesând adresa https://bit.ly/3ggMpSG .

 

Formularele se depun la adresa de e-mail botosani@anofm.gov.ro .

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șase mandate de percheziție în județul Botoșani, într-un dosar penal privind infracțiuni de evaziune fiscală

Publicat

Publicitate

În cursul zilei de astăzi, 24 octombrie 2024, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în cadrul operațiunii Jupiter, se desfășoară 36 de acțiuni operative, fiind efectuate 232 de percheziții, și emise 51 de mandate de aducere în diverse orașe din țară.

Acțiunile menționate reprezintă un efort coordonat pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, spălării banilor, infracțiunilor de fals, precum și al contrafacerilor, infracțiunilor de mediu și fraudelor informatice. De asemenea, sunt vizate și infracțiunile infracțiuni de obținere ilegală de fonduri, înșelăciune, proxenetism, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, împreună cu ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, pun în executare 6 mandate de percheziție în județul Botoșani, într-un dosar penal privind infracțiuni de evaziune fiscală.

În acest caz, se reține faptul că în anul 2023, administratorul unei societăți comerciale de pe raza județului Botoșani a evidențiat în actele contabile, documentele legale de achiziții de mărfuri în valoare de 2.345.245 lei, ce nu au la bază operațiuni reale, creând bugetului de stat un prejudiciu un cuantum de 193.644 lei.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

„Ziua recoltei” la Liceul Tehnologic Ștefan cel Mare și Sfânt Vorona. Peste 150 de copii au organizat o expoziție cu fructe și legume

Publicat

Publicitate

Elevii Liceului Tehnologic Ștefan cel Mare și Sfânt Vorona, alături de cei de la grădiniță, au reușit și anul acesta să aducă un omagiu Toamnei și au „țesut” împreună o expoziție, ingrediente fiind bogăția de fructe, legume, frunze și culori ale toamnei. Acțiunea a luat naștere din dorința cadrelor didactice din liceu și grădiniță de a transmite copiilor principalele repere ale acestui minunat anotimp, să le ofere experiențe care să le rămână întipărite în suflete.

Elevii claselor primare Step by Step ai Liceului Tehnologic Ștefan cel Mare și Sfânt și cei de la grădiniță , îndrumați de cadrele didactice au sărbătorit în Săptămâna verde Ziua recoltei. In acest sens cei peste 150 de copii au organizat o expoziție cu fructe și legume, precum și dovleci sculptați.

Activitatea s-a finalizat în pași de dans precum și cu acordarea de diplome.

Citeste mai mult

Administratie

Angiograf ultraperformant pentru Spitalul Județean Botoșani

Publicat

Publicitate

Un angiograf de ultimă generație, ultraperformant, va ajunge la începutul lunii decembrie la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani.

Achiziționarea angiografului s-a făcut grație unui efort comun al parlamentarilor PSD – Marius Budăi, Dan Şlincu, Alexandra Huțu și Lucian Trufin – care au depus și susținut la dezbaterea Legii Bugetului pe 2024 un amendament prin care s-au alocat 2 milioane de lei, și Consiliului Județean Botoșani, care a alocat peste 6,2 milioane de lei Spitalului Județean pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. „Când este vorba de sănătate, timpul nu are răbdare! Spitalul Județean nu avea angiograf și nici nu putea primi fonduri de la Ministerul Sănătății pentru achiziționarea unui astfel de aparat vital pentru pacienți, pentru că nu avea un medic specialist care să facă angiografii. Pe de altă parte, nici un medic specialist nu putea fi angajat, pentru că Spitalul Județean nu avea angiograf. Împreună cu colegii parlamentari PSD am găsit soluția să rupem acest cerc vicios. La dezbaterea Legii Bugetului pe 2024, colegii parlamentari au făcut un amendament și au deschis o filă de buget specială pentru achiziționarea angiografului, iar noi, Consiliul Județean, am asigurat diferența de bani necesară implementării acestui proiect foarte important pentru sistemul sanitar botoșănean”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Comisia de achiziții din cadrul Spitalului Județean a finalizat procedura de licitație, a desemnat firma câștigătoare, care până în prima parte a lunii decembrie va trebui să amenajeze spațiul pentru angiograf și să monteze aparatul.

Valoarea proiectului este de 8,2 milioane de lei, echivalentul a 1,65 milioane de euro.

„În urma dotării Spitalului Județean cu acest angiograf performant, care poate face diferența între viață și moarte, botoșănenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în alte județe sau să plătească investigații medicale la clinici private. Le mulțumesc colegilor mei parlamentari pentru implicarea și colaborarea în folosul sănătății botoșănenilor”, a mai spus Doina Federovici.

În ultimii patru ani, Consiliul Județean Botoșani a demarat proiecte ambițioase de modernizare a sistemului sanitar, asigurând cele mai mari fonduri pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală ultraperformantă. „Am atras cele mai mari finanțări europene și guvernamentale pentru proiecte, precum: construirea unei noi Unități de Primiri Urgențe, reabilitarea energetică și modernizarea Maternității, a Blocului Alimentar, extinderea Oncologiei, construirea Laboratorului de microbiologie, a unui nou Ambulatoriu de Specialitate și reabilitarea sediului SMURD. Odată finalizate, aceste proiecte vor schimba radical sistemul sanitar botoșănean. Valoarea investițiilor finalizate sau în derulare depășește 50 de milioane de euro”, a mai declarat Doina Federovici, amintind, totodată, și de cele trei proiecte de spitale noi – Pediatrie, Psihiatrie și Săveni – care sunt pregătite pentru a fi depuse imediat ce se vor deschide axele de finanțare. „Săptămâna trecută am primit de la Ministerul Sănătății avizul de oportunitate pentru noul spital de Pediatrie și cel de la Săveni, care au fost incluse în Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești. Partea cea mai dificilă am făcut-o noi! Îmi exprim speranța că viitorul președinte al Consiliului Județean va continua aceste proiecte vitale pentru sănătatea botoșănenilor și că va ști să atragă fondurile necesare implementării lor”, a conchis Doina Federovici.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Peste 200 de elevi și preșcolari de la Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani și Grădinița Chițoveni, alături de pompieri

Publicat

Publicitate

Musafiri sau gazde ale pompierilor, așa au ales elevii din Botoșani să-și petreacă o nouă zi din „Școala Altfel” sau „Săptămâna Verde”.

Peste 200 de elevi și preșcolari de la Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani și Grădinița Chițoveni au fost angrenați, în ultimele ore, în activități de informare și educare preventivă, organizate de pompieri la Liceul „Alexandru cel Bun” Botoșani și Punctul de Lucru Flămânzi.

Salvatorii le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Paramedicii SMURD le-au explicat cum pot ajuta o persoană care se află într-o situație critică, iar pirotehnicienii le-au spus ce trebuie să facă atunci când descoperă muniție rămasă neexplodată.
Și cum cel mai ușor poți învăța din exemple, pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care expun și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță.

Printre acestea se numără:

– nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări;

Publicitate

– nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;

– nu vă jucați în zona căilor ferate electrificate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face un selfie;

– dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba.

Publicitate

Copiii au avut ocazia să studieze, îndeaproape, autospecialele folosite în misiunile pirotehnice, de stingere a incendiilor sau acordare a primului ajutor și au ascultat cu interes cum funcționează fiecare accesoriu, în parte.

Nu știm dacă vor deveni pompieri sau nu, dar știm cu siguranță că ceea ce au învățat îi va ajuta să facă diferența dintre bine și rău.

Activitățile s-au desfășurat în baza Protocoalelor de colaborare încheiate între ISU și instituțiile de învățământ.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending