Connect with us
Publicitate

Eveniment

Imprudență maximă: Un tânăr din Botoșani și-a lăsat prietenul să conducă cu toate că era beat și nu avea permis

Publicat

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești, au oprit, marți, pentru control, pe Drumul Comunal DC 24,  un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Mihălășeni.

 

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, autoturismul pe care îl conducea, fiindu-i încredințat de către un prieten.

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr din Botoșani și-a lăsat prietenul să conducă cu toate că era beat și nu avea permis

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

OPINII. Cătălin Silegeanu: Eliberăm perimetrele școlilor de tentații periculoase

Publicat

În calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani, una dintre prioritățile mele vizează protecția tinerilor față de tentațiile și riscurile asociate cu unitățile care comercializează produse pe bază de cafea, tutun și alcool în apropierea școlilor.

Această problemă, des întâlnită în preajma unităților de învățământ, subminează eforturile educative și pune în pericol sănătatea elevilor. De aceea, propun implementarea unor restricții suplimentare care să extindă zona de siguranță din jurul școlilor. Așa cum susțin și cetățenii cu care am discutat în acțiunile stradale, este necesar să interzicem funcționarea chioșcurilor și a localurilor care desfac produse destinate adulților pe o rază mai mare decât cea actualmente stipulată de lege.

Prin această măsură, nu doar că vom limita accesul elevilor la substanțe nocive, dar vom contribui și la creșterea prezenței acestora la ore. Observăm frecvent că proximitatea acestor puncte de vânzare facilitează absenteismul, elevii fiind tentați să își petreacă timpul liber în aceste locații în timpul orelor de curs. Extinderea zonei de restricție va reduce semnificativ aceste oportunități de a chiuli, încurajând frecvența școlară și concentrarea asupra educației.

Adițional, măsurile propuse includ și o colaborare mai strânsă cu Inspectoratul Școlar și cu Poliția Locală pentru a asigura respectarea noilor reglementări. Implementarea unui sistem eficient de monitorizare și sancționare va descuraja proprietarii de localuri să încalce regulile, contribuind la un mediu mai sigur și mai sănătos pentru elevii noștri. De asemenea, vom organiza campanii de conștientizare în rândul elevilor despre riscurile consumului de alcool, tutun și alte substanțe stimulative.

Măsurile pe care le propun reprezintă o viziune comună pentru un viitor în care educația și sănătatea tinerilor noștri sunt pe primul loc. Aștept în continuare idei și sugestii care să completeze această inițiativă și programul de guvernare locală pe care îl propun botoșănenilor.

Citeste mai mult

Eveniment

O femeie din Vlăsinești a plecat la oraș și nu s-a întors de o săptămână. Polițiștii cer ajutorul populației

Publicat

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 37 de ani, din comuna Vlăsinești, care, la data de 10 aprilie a.c. a părăsit în mod voluntar domiciliul pentru a se deplasa în municipiul Botoșani, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

MARIEAN VALENTINA are următoarele semnalmente: aproximativ 1.70 m înălțime, păr lung șaten, ochi verzi.

Vestimentația cunoscută:
Pantaloni si geacă de culoare gri.
Avea asupra sa un rucsac bleu cu gri și un troller de dimensiune medie.

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adrezese celei mai apropiate unități de poliție!

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: 500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe

Publicat

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de pregătire a populației „Detector pentru viață”.

Aceasta se adresează persoanelor în vârstă, cu dizabilități sau din medii sociale defavorizate, unde încălzirea locuințelor se face cu sobe sau alte mijloace similare.

Parte a eforturilor de conștientizare și educare privind prevenire a riscului de incendiu, E.ON și Delgaz Grid au donat, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), pentru a fi distribuite, gratuit, către familii din mai multe zone din țară, inclusiv în județul Botoșani.

Campania își propune să evidențieze importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon.

Acest demers a fost impus de faptul că, în ultimii ani, a crescut numărul incendiilor, dar și al victimelor. Astfel, în județul Botoșani, în ultimii doi ani, pompierii militari și voluntari au intervenit pentru stingerea a 789 de incendii, izbucnite în gospodăriile cetățenești, majoritatea la case de locuit. În urma acestora 25 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar ale 20 au ajuns la spital cu arsuri.

Pe baza datelor statistice privind numărul de incendii produse la gospodării, în special cele rezultate cu victime, precum și cu sprijinul autorităților locale, au fost identificate locuințele care se încadrează în criteriile de montare a detectoarelor, de pe raza a 15 unități administrativ-teritoriale: Albești, Brăești, Coțușca, Cristești, Frumușica, Havârna, Hudești, Lunca, Românești, Suharău, Știubieni, Trușești, Ungureni, Vorona și Ștefănești.

La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul inspectoratului au ajuns 375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid carbon, care au fost distribuite astăzi, 17 aprilie a.c., subunităților de intervenție ale ISU Botoșani, pentru a putea fi montate în localitățile identificate, aflate în zona de competență a acestora. Tot cu această ocazie se va efectua și instruirea privind montarea conform prescripțiilor tehnice ale producătorului.

De asemenea, la sediul ISU Botoșani a avut loc o ședință de lucru la care au participat prefectul județului, Sorin Cornilă, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Elena Federovici, șeful Centrului Suceava – Botoșani din cadrul DELGAZ GRID, Cătălin Talpiz, coordonatorul tehnic al Centrului Suceava – Botoșani din cadrul DELGAZ GRID, Andrei Claudiu Axinte, primarii celor 15 localități, precum și pompierii militari implicați în campanie.

Cu prilejul acestei campanii, împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență (SVSU) vor fi realizate și o serie de acțiuni de prevenire a incendiilor la nivelul gospodăriilor cetățenești și de informare a populației, cu scopul de a-i învăța pe oameni și a-i determina să conștientizeze riscul la care se expun în situația nerespectării măsurilor de prevenire a incendiilor. Concret, se va verifica dacă mijloacele de încălzire sunt exploatate corespunzător, dacă instalațiile electrice sunt utilizate conform normelor menționate de producător, dacă materialele ușor combustibile sunt amplasate la o distanță de siguranță față de locuințe/anexe și surse de foc, precum și alte măsuri ce pot preveni izbucnirea unui incendiu.

Pe timpul acestor activități, la nivelul fiecărei localități, vor fi distribuite materialele de informare preventivă specifice campaniilor naționale de informare a populației – „Împreună pentru siguranță”, care are ca obiectiv reducerea numărului de victime generate de incendiile de locuințe în rândul persoanelor vârstnice, precum și materialele din cadrul celorlalte campanii, respectiv – RISC – „Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Ai grijă la cea mai mare grijă – Siguranța copilului tău”, „Stop incendiilor de vegetație uscată”, Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!” și „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești.

Aceste dispozitive au, în primul rând, un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu, prezența monoxidului de carbon sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari botoșaneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO&VIDEO: 30 de kilometri de plasă monofilament, 16 bărci gonflabile, unelte de pescuit. Bilanțul perchezițiilor de miercuri

Publicat

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea, împreună cu celelalte structuri ale I.P.J. Botoșani și cu sprijinul jandarmilor au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de braconaj piscicol, din comuna Vârfu Câmpului, județul Botoșani și comuna Hănțești, județul Suceava.

S-a beneficiat de sprijinul Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Botoșani.

În cadrul activităților desfașurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 148 de plase monofilament, măsurând peste 30 de kilometri, 16 ambarcațiuni gonflabile și alte unelte de pescuit, valoarea totală a bunurilor confiscate fiind estimată la 170.000 de lei.

În cadrul dosarului instrumentat de polițiștii din Bucecea sunt desfășurate activități specifice pentru probarea activității infracționale în cazul a 13 persoane bănuite de braconaj piscicol.

Prin săvârșirea infracțiunilor de braconaj piscicol sunt puse în pericol dezvoltarea și menținerea faunei piscicole și a altor viețuitoare care trăiesc în mediul acvatic, din apropierea locațiilor vizate, cu consecințe directe asupra mediului natural, atât în ceea ce privește depopularea masivă a speciilor de pește existente în habitatul indicat, cât și distrugerea acestuia prin folosirea neautorizată a plaselor monofilament și a curentului electric.

Scopul celor care desfășoară astfel de activități, este acela de a obține profit din comercializarea speciilor de pește.

Pânâ în acest moment, în urma cercetărilor desfășurate, 7 persoane au fost trimise in judecată pentru infracțiuni asimilate braconajului piscicol și riscă amendă penală sau închisoare până la 3 ani.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending