Connect with us
Publicitate

Eveniment

Ieșean care aducea lemne la Botoșani, amendat de polițiști. A rămas și fără „marfă”

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din Flămânzi au oprit pentru control, pe drumul european DE 58, în localitatea Frumușica, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 38 de ani, din județul Iași, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că datele înscrise în avizul de însoțire, nu corespundeau cu realitatea, întrucât acesta transporta o cantitate mai mare de material lemnos decât cea pentru care deținea documente.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, iar materialul lemnos transportat, în cantitate de 2 metri cubi, a fost supus confiscării.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

BLOCADA Botoșani: Peste 150 de amenzi date de polițiști, în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la 53 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 157 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 64.405 lei.

 

De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 14 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

 

Publicitate

Cele mai multe dintre sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Citeste mai mult

Eveniment

Beat și fără permis, așa s-a plimbat cu mașina prin sat un tânăr de 20 de ani prin Dângeni. A fost arestat

Publicat

Publicitate

Marți, instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, față de un tânăr, de 20 de ani, din comuna Dângeni, pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 17 octombrie a.c, ar fi condus un autoturism, pe drumul public, din comuna Dângeni, fără a deține permis de conducere, fără ca autoturismul să fie înmatriculat și cu o alcoolemie de 0,84 mg/l.

 

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un șofer din Coțușca care a condus beat

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din  Darabani au oprit pentru control, pe strada Florilor, din satul Nichiteni, comuna Coțușca, un autoturism, condus de un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat de 42 de ani, din Darabani, evacuat din domiciliu după ce și-a bătut soția. Nu are voie să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri de casă

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Darabani au emis ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 42 de ani, din comuna Dimăcheni, pentru faptul că i-a adresat amenințări cu acte de violență soției sale.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din domiciliu având mai multe obligații, printre care și aceea de a nu se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri, față de locuință și de soție. În situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încalcare a ordinului de protecție, iar față de aceștia poate fi dispusă o măsură privativă de libertate.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare și violență în familie, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Măsurile de siguranță care se pot lua în cazul violenței în familie 

Măsurile de siguranţă au ca scop eliminarea stării de pericol public şi prevenirea infracţionalităţii în general.

Publicitate

Astfel,  Legea nr. 217/2003 Rep., pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, prevede instituirea ordinului de protecţie.

Potrivit prevederilor art. 23, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată cu caracter provizoriu, prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, una sau mai multe dintre următoarele măsuri/obligaţii/interdicţii:

  • evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
  • reintegrarea victimei, și după caz, a copiilor în locuința familiei;
  • obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de copiii acesteia sau față de alte rude ale acesteia, ori  față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ ale victimei.
  • interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau orice alt mod cu victima.

 

Publicitate

Victima violenței în familie se poate adresa:

  • Poliției pentru a depune o plângere;
  • unei unități spitalicești, pentru a primi îngrijiri medicale;
  • medicului legist pentru a obține certificat medico legal;
  • Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a beneficia de servicii sociale complexe, mai ales în cazul în care sunt implicați copiii victimei.

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending