Connect with us
Publicitate

Eveniment

Hram 2024: A început sărbătoarea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Sfânta Parascheva își așteaptă pelerinii afară

Publicat

Publicitate

Ca în fiecare an, sărbătoarea cea binecuvântată a Iașului debutează cu tradiționala rânduială a așezării raclei cu moaștele Sfintei Parascheva în baldachinul amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane. Marți dimineața, 8 octombrie, racla a fost scoasă de către un sobor de preoți și diaconi, în prezența Preasfințitului Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Începând de astăzi, mii de pelerini din întreaga țară sunt așteptați la Iași, pentru a se ruga celei care sute de ani binecuvintează ținutul Moldovei, scrie D0xologia.

Această frumoasă tradiție rânduită de mulți ani în istoria Sfintei Cuvioase Parascheva la Iași a fost săvârșită și anul acesta, cu prilejul hramului. Racla cu moaștele Sfintei a fost purtată pe umeri de un sobor de preoți, și a fost depusă spre închinare miilor de pelerini care sosesc în capitala Moldovei în această perioadă. Anul acesta, ziua de 8 octombrie a reprezentat momentul scoaterii sfintelor moaște din Catedrala Mitropolitană și așezarea lor în baldachinul special amenajat și împodobit cu flori, situat în fața Căminului preoțesc „Sfântul Gheorghe”.

Pelerinii care vor poposi în această perioadă de sărbătoare la Iași sunt rugați să țină cont în permanență de prognoza meteo și să aibă îmbrăcăminte adecvată pentru acest anotimp. Potrivit ANM, de astăzi, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, astfel valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Totuși, organizatorii recomandă credincioșilor să aibă în vedere faptul că vremea este capricioasă.

Publicitate

De asemenea, cei care doresc să afle mai multe detalii cu privire la manifestările legate de hramul din acest an, pot apela la numerele de telefon 0757.579.100 şi 0757.033.466, disponibile non-stop. Liniile telefonice de asistență vor funcționa doar în perioada sărbătorii. Peste 300.000 de pelerini sunt așteptați în aceste zile la Iași.

Programul slujbelor de la Catedrala Mitropolitană continuă de la ora 7.00 cu Miezonoptica și Utrenia, iar de la ora 9.00 PS Nichifor Botoșăneanul va oficia Sfânta Liturghie.

Potrivit primelor estimări, până în acest moment, rândul de pelerini se întinde până la stâlpul 39.

Publicitate

Miercuri seara vor fi aduse de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos și sfintele moaște ale Sfântului Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon.

Sfaturi de la Jandarmeria Română

Și în acest an, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” din Bacău va asigura integrarea tuturor măsurilor de ordine și siguranță publică. În acest sens, jandarmii vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică, împreună cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași, Inspectoratul de Poliție Județean Iași, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Iași și Poliția Locală Iași, care va acționa 24 de ore din 24 în vederea asigurării unui climat de siguranță pentru toate persoanele prezente în aceste zile de sărbătoare la pelerinaj, prevenirea oricăror incidente ce pot perturba buna desfășurare a manifestărilor religioase, acordarea de sprijin persoanelor care vor avea nevoie de asistență medicală, precum și deplasarea în siguranță a tuturor persoanelor în zonele adiacente Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, fără a se bloca căile de comunicație rutieră.

Publicitate

Perioada de afluență maximă a pelerinilor va fi 13-14 octombrie 2024, când se estimează că vor fi permanent în culoarul de acces către raclă 50.000-60.000 de persoane, ceea ce va genera un șir de oameni de peste 3 km lungime și un timp de așteptare de peste 20 ore.

Pentru a evita aglomerarea de persoane și producerea de busculade, ca în fiecare an, s-a realizat un culoar unic de acces destinat pelerinilor, pe traseul Catedrala Mitropolitană – str. Arhitect G.M. Cantacuzino – str. Iordache Lozonschi – str. Cloșca – str. Petru Movilă – str. Uzinei – str.  Morilor – str. Alexandru Ipsilanti Vodă – str. Sfântul Andrei – stradela Alexandru Ipsilanti – bd. Regele Ferdinand I al României.

Pe toată perioada desfășurării manifestărilor religioase de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, preoți, voluntari și forțele de ordine vor fi prezente în zonele de deplasare ale pelerinilor și vor sta la dispoziția celor care vor avea nevoie de sprijin și îndrumare.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău face următoarele recomandări:

– manifestați răbdare și înțelegere față de măsurile luate de organizator cu privire la regulile de acces în zonele destinate pelerinilor și respectați indicațiile forțelor de ordine. Pe anumite tronsoane, timpul de așteptare poate fi mai mare. Această situație este cauzată de tranziția de pe un tronson mai lat, care permite un rând mai mare de persoane, pe unul care este mai îngust;

– acordați o atenție deosebită copiilor și persoanelor vârstnice împreună cu care călătoriți pentru a nu se rătăci, precum și a bunurilor personale.

– persoanele cu probleme grave de sănătate care doresc să participe la pelerinaj și care au nevoie constantă de îngrijire medicală, să se asigure că au asupra lor medicamentele necesare și istoricul medical, pentru a-l prezenta, în cazul unor urgențe medicale. Totodată, din estimările organizatorului și din experiența anilor trecuți, este recomandat să participați la pelerinaj în prima parte a perioadei, pentru că timpul de așteptare este mai scăzut;

– având în vedere condițiile meteorologice schimbătoare, specifice acestei perioade din an, asigurați-vă că aveți asupra dumneavoastră, după caz, elemente de îmbrăcăminte care vă asigură confortul termic și pelerine de vânt și ploaie.

– având în vedere că la această manifestare se preconizează prezența unui număr foarte mare de participanți și timpul de așteptare poate depăși, în anumite perioade ale pelerinajului, 14-16 ore, asigurați-vă că aveți asupra dumneavoastră apă și produse alimentare, pentru că este posibil să nu existe în apropierea locului unde vă aflați magazine pentru a vă procura cele necesare;

– în cazul în care, din orice motive, ieșiți din rând pentru o perioadă de timp, asigurați-vă că puteți păstra legătura cu persoanele din grupul cu care călătoriți sau cu cele din jurul dumneavoastră, ca să nu pierdeți rândul. Totodată, anunțați acest lucru preoților, voluntarilor și forțelor de ordine din zona în care vă aflați.

– pentru a vă asigura că puteți lua legătura cu grupurile cu care călătoriți sau cu membrii familiei, luați-vă măsuri ca telefonul mobil să fie încărcat, iar din experiențele misiunilor anterioare, vă recomandăm să aveți la dumneavoastră o baterie externă.

Venirea Sfintei Parascheva, la Iași

La 13 iunie 1641, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva ajungeau în Iaşi. Domnul Vasile Lupu şi toată suflarea capitalei aşteptau la podul Bahluiului, cu lumânări în mână şi lacrimi de bucurie în ochi, darul lui Dumnezeu pentru Moldova. Clopotele bisericilor Iaşului răsunau până departe, iar clerul în frunte cu mitropolitul cărturar Varlaam Moțoc a primit pe umeri odorul, din mâna delegaţilor Patriarhiei Ecumenice: Ioanichie al Iracliei, Partenie al Adrianopolei şi Teofan al Paleon-Patronului. Gazdă primitoare a Sfintei a fost, pentru multă vreme, biserica pe atunci nouă, cu hramul închinat Sfinţilor Trei Ierarhi. Aici, în fiecare an, pe 14 octombrie, moldovenii îşi cinsteau ocrotitoarea şi mângâietoarea. Sfintele moaşte au stat până la 26 decembrie 1888, când au fost scăpate prin minune de un incendiu şi, apoi, transferate în noua Catedrală Mitropolitană, unde se află şi astăzi.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Când se schimbă cauciucurile de iarnă 2024. La ce trebuie să fim atenți când le cumpărăm

Publicat

Publicitate

Se apropie sezonul rece și mulți șoferi iau cu asalt vulcanizările sau atelierele auto pentru a-și schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă. O parte sunt ferm convinși că anvelopele de iarnă trebuie montate până la 1 noiembrie. Alții cred că, de fapt, au timp până pe 15 noiembrie. Legislația românească în vigoare spune cu totul altceva și nu se leagă de nicio dată calendaristică, scrie Adevărul.

 Când se schimbă cauciucurile de iarnă 2024

Potrivit OUG nr.195/2002, în România, este interzisă circulația autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu gheață, polei sau zăpadă dacă nu sunt echipate cu anvelope de iarnă. Este singura prevedere legală referitoare la obligațiile șoferilor în sezonul rece privind schimbarea cauciucurilor. Cu alte cuvinte, nu există o dată de la care șoferii sunt obligați să aibă mașina echipată cu anvelope de iarnă. Fiecare pune cauciucurile de iarnă când vrea, numai să nu circule cu mașina pe zăpadă, polei sau gheață cu cele de vară.
Se recomandă ca șoferii care nu se grăbesc să facă schimbarea de anvelope să fie atenți la prognoza meteo, mai ales dacă vor să facă un drum lung, de câteva zile, timp în care vremea s-ar putea schimba. De reținut este faptul că dacă suntem surprinși de schimbările meteo, pe drum, tot sunt buni de plată dacă ne oprește Poliția și încă avem cauciucuri de vară. Tocmai de aceea, șoferii precauți schimbă cauciucurile până la 1 decembrie și după ce au consultat prognoza meteo pe următoarele trei săptămâni. Reprezentanții service-urilor auto recomandă ca schimbarea anvelopelor să se facă încă de la începutul lunii noiembrie, tocmai pentru a fi evitate cozile și aglomerație.

Publicitate

Ce amendă riscă șoferii dacă nu au cauciucuri de iarnă

Pedepsele pentru cei prinși cu mașina pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, polei sau gheață, dar fără cauciucuri de iarnă sunt destul de aspre. Penalizarea este cuprinsă între 9 și 20 de puncte amendă, adică între 1485 de lei și 3300 de lei. În plus, polițiștii pot reține și certificatul de înmatriculare auto, fără de care șoferii nu pot circula cu respectivul autoturisme. Certificatul este înapoiat doar atunci când se face dovada remedierii problemei pentru care a fost reținut, în speță montarea cauciucurilor de iarnă. În plus, dacă un șofer este implicat într-un accident auto și mașina pe care o conducea nu avea cauciucuri de iarnă, iar drumul era acoperit cu zăpadă sau gheață, nu va putea beneficia de acele despăgubiri garantate prin asigurarea auto.

De ce se schimbă anvelopele în sezonul rece

Publicitate

Dincolo de amenzi și reținerea certificatului de înamtriculare, lipsa cauciucurilor de iarnă pe un drum cu zăpadă sau gheață ne poate pune în pericol viața. Atât nouă cât și a celorlalți participanți la trafic sau pasagerilor din mașină. Este aproape un gest de inconștiență circulația cu cauciucuri de vară pe un drum plin de zăpadă. În primul rând, cauciucurile de vară își pierd aderența sub o temperatură exterioară de 7 grade Celsius. Chiar și dacă drumul este uscat. Ele nu sunt făcute pentru a avea aderență pe drumurile cu polei sau gheață.

Așa că riscul pierderii controlului mașinii este foarte crescut. În plus, frânarea nu este eficientă tocmai din cauza aderenței scăzute. Principala calitate a anvelopelor de iarnă este aceea de a avea o aderență sporită la sol, ceea ce implică o distanță de frânare mai mică.

La ce trebuie să avem grijă când alegem anvelopele de iarnă

Publicitate

Atunci când ne pregătim să echipăm mașina cu anvelope de iarnă trebuie să fim atenți la o serie de aspecte, tocmai pentru a conduce în siguranță pe timp de iarnă. În primul rând, trebuie verificată uzura anvelopelor de iarnă. Legea prevede ca adâncimea minim acceptată a profilului cauciucului de iarnă trebuie să fie de 1.6 mm, deși se recomandă ca acestea să nu scadă sub 4 mm, tocmai pentru a avea o aderență adecvată. În plus, sunt specialiști auto care recomandă șoferilor să cumpe alte cauciucuri de iarnă după cinci ani de utilizare a celor vechi, chiar dacă nu s-a atins limita de uzură.

În plus, aceiași specialiști recomandă achiziționarea de cauciucuri de iarnă marcată cu litera A, chiar dacă sunt mai costisitoare, tocmai datorită performanțelor acestora. De exemplu, conform testelor, distanța de frânare asigurată de o anvelopă de iarnă categoria A este cu 18 metri mai mică decât cea a cauciucurilor de iarnă categoria G. Cauciucurile de iarnă mai calitative pot contribui la reducerea consumului de carburant cu până la 8%

Dacă trebuie să cumpărăm cauciucuri de iarnă, prețul acestora variază în funcție de dimensiuni, calitate, dar și brand. Cauciucurile de marcă sunt mai scumpe. La fel și cele cu dimensiuni mai mari, pentru SUV-uri de exemplu. Manopera poate varia de la 120 de lei și până la 400 de lei, în funcție de ceea ce trebuie să facă mecanicii. Adică pe lângă montarea anvelopelor de iarnă, trebuie făcută o echilibrare a roților, dar și montarea de plumbi pentru jante.

Sursa: Adevărul

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO Inimă artificială pentru copii, care poate fi controlată cu o aplicaţie mobilă, creată de studenţii de la Medicină din Iași

Publicat

Publicitate

O inimă artificială pentru nou născuţi şi copii, care poate fi controlată printr-o aplicaţie mobilă, a fost construită de un grup de studenţi de la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr.T.Popa” Iaşi, care va reprezenta România în finala competiţiei mondiale HeartHackathon 2024 din Japonia.

Dintre cei 38 de studenţi care formează echipa UMF Iaşi MAVIS Artificial Heart, majoritatea fiind din cadrul Facultăţii de Bioinginerie Medicală, trei vor merge în finala din Japonia, care se va desfăşura pe 12 noiembrie.

Studenţii de la Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic MAVIS vor concura alături de alte nouă echipe de elită din Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Egipt, Thailanda şi Suedia.

Publicitate

 


Foto: (c) Daniela Malache / AGERPRES


“Este o nouă competiţie la care ne face plăcere să participăm. O echipă a UMF va participa cu o inimă artificială care să ajute la dezvoltarea unui proiect de inimă artificială. Colegii mei au muncit mult în ultimul an, zi lumină, în plus faţă de orele de la facultate. Suntem bucuroşi să îi putem susţine. De asemenea, suntem conştienţi că este o competiţie foarte dificilă pentru că vin studenţi de la universităţi de renume din toată lumea”, a declarat coordonatorul Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic MAVIS, prof. univ. dr. Ionuţ. Nistor.

Publicitate

Echipa de studenţi MAVIS s-a remarcat anul trecut prin câştigarea premiului “The most advanced design”, iar în acest an cu un nou proiect – o inimă artificială miniaturizată destinată pacienţilor pediatrici, controlată printr-o aplicaţie mobilă.

 


Foto: (c) Daniela Malache / AGERPRES

Publicitate

“Probabil este cea mai mică inimă artificială din lume. Din ce ştim, din literatura de specialitate, este cea mai mică artificială dezvoltată până acum. Dar o să vedem în Japonia cu ce proiecte vin şi celelalte echipe. Această inimă artificială a fost proiectată pentru un debit necesar unui nou născut, dar poate să crească această capacitate. O altă inovaţie pe care o aducem este eliminare a două din cele trei componente externe. Avem doar o singură componentă, o baterie smart, wireless, care transmite energia fără fir. Controlul asupra dispozitivului este realizat dintr-o aplicaţie de pe telefonul mobil, pacientul poate vizualiza toţi parametrii, care este nivelul de încărcare al bateriilor, dar şi viteza pompei şi debitul cardiac. De asemenea, este şi un buton de urgenţă. Desigur, urmează să dezvoltăm şi o interfaţă pentru medic pentru a avea doar el acces la setările iniţiale”, a explicat Alexandru Pleşoianu, coordonatorul echipei MAVIS.

 


Foto: (c) Daniela Malache / AGERPRES


Medicii cardiologi spun că dispozitivele de asistare ventriculară, fie că este vorba de dispozitive de scurtă durată sau o inimă artificială, sunt elemente foarte importante care pot salva vieţi.

 


Foto: (c) Daniela Malache / AGERPRES


“Majoritatea bolilor cardiovasculare au în final insuficienţa cardiacă, o boală foarte severă, cu o evoluţie care este de cele mai multe ori fatală, la care calitatea vieţii este foarte, foarte scăzută. În momentul actual în România dispozitivele de asistare ventriculară sunt în număr foarte mic, sunt foarte puţine centre medicale care au experienţa şi expertiza necesară. Aceste dispozitive sunt foarte scumpe şi indisponibile pentru un pacient cardiac obişnuit”, a declarat dr Carmen Pleşoianu, medic primar cardiolog în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Deputatul PSD Marius Budăi a prezentat propunerile PSD pentru creșterea veniturilor botoșănenilor prin programe de calificare în meserii mai bine plătite

Publicat

Publicitate

Deputatul PSD Marius Budăi – fost ministru al Muncii – a explicat într-o postare pe rețele sociale cum pot fi majorate veniturilor românilor prin dezvoltarea competențelor lor profesionale, astfel încât să poată obține locuri de muncă mai bine plătite.

            „Programul PSD propune mai multe măsuri în acest sens, de la dezvoltarea învățământului dual până la vouchere de calificare profesională. Botoșănenii care vor să învețe o meserie vor putea obține vouchere cu valoarea între 100-800 de euro, pentru plata cursurilor de calificare sau recalificare în domeniile de interes pentru economie și pentru investitori!”, a explicat Budăi.

Social-democratul a arătat că Programul PSD conține și măsuri care vin în sprijinul angajatorilor care vor să își califice angajații, însă condiția e ca la finalul instruirii să majoreze salariile celor calificați. „Angajatorii din Botoșani, vor putea deconta la stat până la 50% din costurile cu reconversia sau calificarea propriilor angajați, cu condiția ca la finalul perioadei de pregătire, cei calificați să obțină o creștere de salariu de cel puțin +20%”, a arătat fostul ministru al Muncii, adăugând că dacă PSD va face parte din viitorul guvern va oferi și alte forme de sprijin investitorilor care asigură calificarea la locul de muncă pentru noii angajați, astfel încât tinerii să nu mai refuzați la angajare pe motiv că nu au experiență.

Publicitate

La aceste programe de ucenicie vor putea participa și șomerii, care vor obține atestate pentru noile calificări”, explică deputatul PSD Marius Budăi.

https://www.facebook.com/100057810201244/posts/978823920721272/?rdid=HYzRBHzEt7yCrXPx

Toate măsurile propuse de PSD pot fi citite în Programul de Guvernare:

Publicitate

https://www.psd.ro/wp-content/uploads/2024/10/Program_Guvernare_PSD_2025_2028.pdf

 

CMF 11240017

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Nectarie din Eghina, grabnic ajutător în boli și în primejdii

Publicat

Publicitate

Nicolae Vasilievici Tihonov, după numele său de mirean, s-a născut în anul 1853, în localitatea Elit, din regiunea Orlov. Părinții săi, oameni simpli, nu aveau o situație materială deosebită. Tatăl său, care lucra la moara, a trecut la cele veșnice pe când Nicolae era încă mic. Mama sa, care i-a dăruit o educație deosebită, a trecut și ea la cele veșnice, nu după multa vreme. Rămânând orfan, copilul s-a angajat ca ajutor în prăvălia unui negustor din oraș. De fiecare dată, în timpul liber, el se îndeletnicea cu citirea cărților bisericești și cu participarea la sfintele slujbe.

În anul 1873, pe când avea doar 20 de ani, canarul Nicolae a pășit pe poarta Mănăstirii Optina, având în mana doar Sfânta Scriptura. După o convorbire cu starețul sihăstriei, anume Cuviosul Ambrozie, el nu a mai părăsit vreodată locul sfințit în care Dumnezeu i-a îndrumat pașii. A fost rânduit, ca ascultare, lângă Cuviosul Anatolie, iar ca duhovnic și l-a păstrat pe Cuviosul Ambrozie. După o perioada în care s-a ocupat de florile din gradina mănăstirii, fratele Nicolae a fost rânduit în slujirea de paracliser.

Chilia lui, în care se va nevoi mai bine de douăzeci de ani, se află în apropierea bisericii. Din pricina îndelungilor privegheri, fratele Nicolae întârzia adesea la biserica, iar ceilalți frați se plângeau de el. Cuviosul Ambrozie, însă, obișnuia să zică tuturor celor din obște: “Aveți răbdare, acest Nicolae va fi de folos multora!” Astfel, în data de 14 martie 1887, fratele Nicolae a fost tuns în monahism, primind numele “Nectarie”, iar în data de 19 ianuarie 1894 a fost hirotonit intru slujirea de ierodiacon. Mai apoi, în anul 1898, cuviosul a fost hirotonit intru ieromonah de către arhiereul din orașul Kaluga. Cuviosul Nectarie de la Optina a primit încă de la început mari daruri duhovnicești de la Dumnezeu. Între acestea, ceilalți frați au deosebit darul discernământului, al cunoașterii inimilor și al tămăduirii bolnavilor. Pe toate acestea, însă, cuviosul le ascundea cu o smerenie nebunească. În anul 1912, pe când avea 59 de ani, obștea din sihăstrie a hotărai să fie pus stareț.

Publicitate

Aflând aceasta, Sfântul Nectarie de la Optina a refuzat categoric, zicând: “Nu, părinți și frați! Am puțină minte și nu pot duce o astfel de povară.” În cele din urmă, după multe insistențe, primind canon de ascultare, cuviosul a acceptat stăreția. Câta vreme a fost stareț, sfântul a fost foarte cercetat de pelerinii care au venit în sihăstrie, el având pentru fiecare suflet medicamentul său mângâierea potrivită. Toți erau uimiți de înțelepciunea și cunoașterea sa, neputând crede că toate aceste daruri veneau doar din Sfânta Scriptură. În anul 1923, după închiderea mănăstirii, de către autoritățile atee, Cuviosul Nectarie a fost arestat și aruncat în închisoare. După eliberarea din închisoare, sfântul a locuit la un om simplu din satul Holmscina.

În ciuda tuturor greutăților vremii, mulți dintre fiii săi duhovnicești au continuat să-l viziteze, pentru îndrumare și pentru întărire. Sfântul Cuvios Nectarie a trecut la cele veșnice în data de 29 aprilie 1928, pe când avea 75 de ani, fiind înmormântat în cimitirul local. În data de 3 iulie 1989, după redeschiderea mănăstirii, cinstitele sale Moaște ale Sfântului Nectarie au fost aduse și așezate în biserica mare a Mănăstirii Optina. Haina în care a fost înmormântat sfântul era neputrezită, iar cinstitul său trup împrăștia o mireasma plăcuta.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Eveniment25 de minute ago

Când se schimbă cauciucurile de iarnă 2024. La ce trebuie să fim atenți când le cumpărăm

Eveniment2 ore ago

FOTO Inimă artificială pentru copii, care poate fi controlată cu o aplicaţie mobilă, creată de studenţii de la Medicină din Iași

Eveniment2 ore ago

Deputatul PSD Marius Budăi a prezentat propunerile PSD pentru creșterea veniturilor botoșănenilor prin programe de calificare în meserii mai bine plătite

Eveniment2 ore ago

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Nectarie din Eghina, grabnic ajutător în boli și în primejdii

Actualitate14 ore ago

VIDEO: Ansamblul folcloric „Floare Albastră” din Joldești a obținut TROFEUL Festivalului pentru Copii și Tineret „Curcubeul Artelor” Pașcani 2024

Eveniment14 ore ago

Părintele Ioan de la Mănăstirea Popăuți va sluji, sâmbătă, la Biserica „Sfântul Nectarie” Botoșani, cu prilejul hramului

Actualitate15 ore ago

Decizie majoră în piața de energie: statul trebuie să returneze companiilor sume estimate la 27 miliarde de lei

Eveniment15 ore ago

(P) PSD Botoșani îi îndeamnă pe locuitorii municipiului să participe la consultarea publică organizată  de primarulCosmin Andrei cu privire la evacuarea chiriașilor agresivi din Centrul Vechi

Eveniment17 ore ago

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Verginel Gireadă, vicepreședintele PSD Botoșani (P)

Actualitate19 ore ago

Ambrozia din municipiul Botoșani, plantă care dă reacții alergice severe, raportată la Garda de Mediu

Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending