Connect with us
Publicitate

Eveniment

Haiduc în trafic, găsit de polițiști la Călărași. Nici permis, nici asigurare, dar cu dosar penal

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282H, comuna Călărași, un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din aceeași comună.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere, pentru nici o categorie de vehicule, iar autoturismul nu are poliță RCA valabilă.

Tânărul a fost sancționat contravențional, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Val de scumpiri la produse și servicii: Serviciile poştale, detergenţii şi medicamentele se află în topul creșterilor de preț

Publicat

Publicitate

Cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la conservele din fructe (10,78%), alte produse alimentare (9,64%) şi carne de bovine (9,25%), scrie alba24.ro. Val de scumpiri la produse și servicii: Serviciile poştale, detergenţii şi medicamentele se află în topul scumpirilor înregistrate în aprilie 2024, comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior. 

Datele au fost publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS), potrivit Agerpres.

În aprilie 2024, preţul serviciilor poştale a urcat cu 26,25%, comparativ cu aprilie 2023, cel al detergenţilor cu 25,64%, iar cel al medicamentelor cu 23,86%.

Publicitate

În ceea ce priveşte mărfurile alimentare, acestea s-au scumpit, în medie, cu 2,07% comparativ cu aprilie 2023.

Cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la conservele din fructe (10,78%), alte produse alimentare (9,64%) şi carne de bovine (9,25%).

Ieftiniri au fost consemnate la făină (-30,34%), produse de morărit (-29,29%) şi la mălai (-27,99%).

Publicitate

Faţă de luna martie 2024, cel mai mult s-au scumpit margarina (4,27%), cartofii (2,49%) şi citricele şi alte fructe meridionale (1,97%).

Pe de altă parte, mălaiul a fost mai ieftin cu 1,41%, în aprilie 2024 faţă de luna anterioară, ouăle cu 1,06% şi untul cu 0,9%.

La capitolul mărfuri nealimentare, în aprilie 2024, faţă de aprilie 2023, cel mai mult s-au scumpit detergenţii, cu 25,64%, medicamentele, cu 23,86%, şi articolele medicale 20,68%.

Publicitate

În schimb, gazele au costat cu 10,79% mai puţin, energia electrică s-a ieftinit cu 3,08%, iar energia termică a consemnat o scădere a preţului de 0,9%.

Faţă de luna precedentă, în aprilie 2024, energia termică a costat mai mult cu 4,20%, tutunul şi ţigările au consemnat un plus de 2,28%, iar detergenţii au fost mai scumpi cu 2,04%.

Potrivit INS, la această categorie ieftiniri s-au înregistrat la gaze, 10,79% şi la energia electrică, de 4,15%.

Publicitate

În ceea ce priveşte serviciile, în ultimul an cel mai mult au crescut tarifele pentru serviciile poştale cu 26,25%, apă, canal şi salubritate – plus 16,49%, şi serviciile de îngrijire medicală, cu 13,67%.

La această categorie nu s-au înregistrat ieftiniri.

În aprilie 2024, faţă de luna anterioară, scumpiri au fost consemnate la serviciile de transport aerian (10,79%), cele de igienă şi cosmetică (1,30%) şi la cele de confecţionat şi reparat îmbrăcăminte şi încălţăminte (1,20%). Nici la această categorie nu s-au înregistrat ieftiniri.

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 2,07%, cele nealimentare cu 7,17%, iar serviciile cu 10,05%, potrivit datelor publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS)

Citeste mai mult

Eveniment

Alertă falsă cu bombă în municipiul Botoșani. Un bărbat a anunțat că a plasat o bombă într-un local public

Publicat

Publicitate

Luni, în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați de către o persoană anonimă cu privire la faptul că într-un local public, din municipiul Botoșani ar fi plasată o bombă, fără a oferi alte informații, iar la reapelare, telefonul era închis.

În cel mai scurt timp, la fața locului au fost direcționate mai multe echipaje de poliție, inclusiv cei din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, jandarmerie și pirotehniștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Au fost evacuate peste 200 de persoane, atât din interior, cât și din zona adiacentă localului, iar în urma verificărilor efectuate nu a fost identificat niciun dispozitiv exploziv.

Publicitate

Ulterior, la data de 13 mai a.c., în urma verificărilor efectuate, a fost stabilită identitatea persoanei care a efectuat apelul, fiind vorba despre un tânăr, de 33 de ani, din municipiul Botoșani.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, pentru alertarea falsă a forțelor de ordine, determinând astfel intervenția acestora în mod nejustificat.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Scuterist beat, din Păltiniș, oprit de polițiștii de frontieră. Când i-au cerut permisul, și-a amintit că trebuie să facă școală

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut au depistat în trafic un cetățean român care conducea un scuter, deşi consumase băuturi alcoolice și nu deținea permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

În data de 13 mai a.c., în jurul orei 22.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuți Prut – I.T.P.F. Iași, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, pentru un control de rutină, pe raza localității Horodiștea, comuna Păltiniș, județul Botoșani, un scuter marca Piaggio, condus de un cetățean român, în vârstă de 43 de ani.
Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul nu era coerent în vorbire și emana o halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Poliţiei Rutiere Darabani, în vederea testării cu aparatul etilotest pentru stabilirea alcoolemiei. În urma testării, a rezultat o alcoolemie de 0.66 mg/alcool pur în aerul respirat.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, colegii noștri au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
Persoana a fost condusă la Spitalul Municipal Dorohoi pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice și conducere fără permis.

Publicitate
Citeste mai mult

Cultura

„Micul Prinţ” vine la Teatrul „Vasilache” Botoșani

Publicat

Publicitate

În această săptămână,  la Teatrul “Vasilache”,  micuții botoșăneni pot viziona spectacolul „Micul Prinţ”. Programul spectacolelor anunțat de organizatori este următorul:

– joi, 16 mai 2024, de la ora 18:00

– duminică, 19 mai 2024, de la orele 11:00 şi 12:30

Publicitate

Spectacolul „Micul Prinţ” este o adaptare de Sorina Băleanu după Antoine de Saint-Exupéry. Regia artistică este semnată de Sorina Băleanu; scenografie, videomapping şi ecleraj: Gelu Rîșca; coregrafia şi efecte sonore: Victoria Bucun.

Din distribuţie fac parte actorii:  Adelina Cojocariu, Cosmin Tanasă, Oana Asofiei, Andrei Iurescu, Andrei Bordianu, Ioana Buta, Pavel Petraşi, Marius Rusu

 

Publicitate

„Spectacolul „Micul Prinţ” este călătoria fiecăruia prin „univers”, în căutarea unor suflete, a unor prieteni care simt şi gândesc la fel ca noi. O călătorie în trecut pentru regăsirea copilului din noi şi pentru şansa de a ne aminti că „toţi adulţii au fost şi ei cândva copii”, dar au uitat asta, aşa că acum se comportă ciudat. Iar pentru copii este foarte obositor să le tot explice adulţilor cum funcţionează viaţa.

„Micul Prinţ” este un spectacol de animaţie fără păpuşi, care se adresează copiilor peste 6 ani, dar şi tinerilor (nu-i exclude pe părinţii acestora).” Sorina Băleanu – regizor artistic.

 

Publicitate

Preţ bilet 15 lei

 

Biletele pentru spectacolele Teatrului „Vasilache” se pot achiziţiona on line https://www.entertix.ro/g/334/teatrul-pentru-copii-si-tineret-vasilache.html sau accesând www.teatrulvasilache.ro secțiunea Cumpără Bilet, ori de la sediul instituţiei, de marţi şi până vineri, între orele 10:30 şi 12:30, dar şi înainte de începerea fiecărui spectacol, în limita locurilor disponibile.

Publicitate

Accesul în sala de spectacole se face cu o jumătate de oră înainte de începere spectacolului.

 

Totodată, spectacolul MICUL PRINŢ va fi prezentat  şi sâmbătă, 18 mai 2024, începând cu ora 11:00 pe scena Teatrului Municipal “Matei Vişniec” din Suceava,  în cadrul Festivalului International Zilele Teatrului “Matei Vişniec” !

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending