Connect with us

Eveniment

Gerul cuprinde Romania. Cum ne poate afecta sănătatea variația mare de temperatură

Publicat

Publicitate

După temperaturi de 16-17 grade Celsius, o masă de aer foarte rece va cuprinde, de săptămâna viitoare, România. Nordul Europei este măturat de câteva zile de vânt, ger și ninsori puternice, iar în vest inundațiile au pus stăpânire pe Franța, Germania și Marea Britanie. Medicii atrag atenția că oscilațiile de temperatură din această perioadă sunt un adevărat pericol pentru imunitatea organismului și atrag după sine probleme de sănătate, scrie Adevărul .

O masă de aer foarte rece se abate asupra României

O masă de aer foarte rece care este acum în partea de nord, nord-est a Europei, unde sunt temperaturi foarte scăzute de câteva zile, tinde să se extindă și să influențeze și țara noastră, avertizează meteorologii.

Concret, temperaturile din nordul Europei au scăzut sub minus 40 de grade Celsius pentru prima dată după 2001, a anunţat institutul suedez de meteorologie SMHI. În unele regiuni din nordul Suediei, cum ar fi oraşul Umea situat în nord-estul ţării, temperaturile au atins cea mai scăzută valoare din ultimii 12 ani. Toate serviciile de trenuri de pasageri care circulă la nord de Umea au fost suspendate din cauza riscurilor asociate vremii deosebit de rece.

Potrivit SMHI, un front atmosferic cu presiune ridicată aduce aerul extrem de rece în nord-estul Suediei şi în nordul Finlandei. În Nikkaluokta, în apropiere de oraşul Kiruna din nordul Suediei, au fost înregistrate temperaturi de până la minus 41,6 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi din Suedia din acest secol au fost înregistrate în februarie 2001, când la Storbo a fost atinsă valoarea de minus 44 de grade Celsius. Temperaturile au scăzut, de asemenea, în ţara vecină, Finlanda, unde temperaturile s-au menţinut la valori cuprinse între minus 20 şi minus 30 de grade Celsius, după cum au anunţat marţi meteorologii. În unele regiuni din centrul şi nordul Finlandei au fost prognozate temperaturi minime de până la minus 40 de grade Celsius în următoarele zile.

Între timp, în vestul Europei sunt Coduri roșii de inundații. În Franța, Germania și Marea Britanie, mii de case au rămas fără curent electric. Multe drumuri au fost închise, trenurile au fost anulate şi zborurile întârziate. De altfel, Ministerul român de Externe a emis avertizări de călătorie pentru aceste țări.

Publicitate

Cât timp îi trebuie organismului să se adapteze
Oscilațiile de temperatură din această perioadă sunt un adevărat pericol pentru imunitatea organismului și atrag după sine probleme de sănătate. Trecerile bruște de la temperaturi ridicate la frig, ploaie și vreme mohorâtă dau peste cap funcționarea organismului și afectează în special copiii, persoanele anemice, bătrânii și bolnavii cronic, potrivit Direcției de Sănătate Publică. Organismul are nevoie de timp pentru a se adapta la aceste schimbări climatice. Spre exemplu, pentru a se adapta la o diferență de temperatură de 4 grade, corpul are nevoie de 14 zile. La o diferență de 10 grade, organismul resimte un stres foarte puternic.

Când organismul este forțat să treacă brusc de la o temperatură ridicată la una foarte scăzută, sistemul imunitar este slăbit instantaneu, iar corpul devine vulnerabil în față virozelor de sezon.

Mișcarea zilnică (20-30 de minute de exerciții fizice pe zi), combinate cu o alimentație echilibrată, din care să nu lipsească cele mai nutritive fructe și legume de sezon, care conțin vitamine și minerale esențiale, contribuie la menținerea unui organism sănătos, gata să lupte împotriva factorilor externi, ne sfătuiesc medicii.

Spitalele sunt deja pline
Iar avertismentele specialiștilor vin în contextul în care, la un singur spital din București, sunt înregistrate deja 500 de cazuri de gripă la copii în doar 3 săptămâni.

Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatrie şi şef de secţie la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Capitală, a declarat că în ultimele trei săptămâni au fost diagnosticaţi cu gripă la unitatea sanitară în jur de 500 de copii, o medie de aproximativ 200 de cazuri pe săptămână, în ultimele două săptămâni. Medicul spune că a crescut şi numărul cazurilor de infecţie cu virus sinciţial respirator, care poate duce la complicaţii grave mai ales în rândul copiilor de vârstă mică. În această perioadă sunt diagnosticaţi însă cu virus sinciţial respirator şi copii de vârstă mai mare, şcolari şi preşcolari.

„La Camera de gardă se prezintă un număr mare de pacienţi cu boli respiratorii, cu boli febrile, cu boli acute. Prin excelenţă vedem între 120 şi 170 de copii pe zi, cei mai mulţi sunt copii cu boli acute şi prin faptul că prin testări rapide putem să stabilim etiologia, putem să-i separăm pe categorii de boală. De departe cel mai numeros lot este cel al copiilor cu gripă, gripă de tip A, şi un număr mare de copii care au infecţie cu virus respirator sinciţial. Diagnosticăm în fiecare zi 18, 20, 22 de copii cu gripă, din cei 100 şi ceva testaţi şi în jur de 20 de copii cu virus respirator sinciţial. Aceştia din urmă adesea sunt foarte mici, sunt sugari şi au nevoie de internare. În momentul de faţă avem 22 de copii internaţi cu diagnostic de virus respirator sinciţial. De departe, infecţia cu virus respirator sinciţial este în creştere, iar numărul de cazuri de gripă este în platou, practic infecţiile cu gripă sunt aproximativ 500 de cazuri diagnosticate în ultimele trei săptămâni, în ultimele două fiind cu cifre în preajma lui 200 pe săptămână”, a spus dr. Ana Maria Daviţoiu.

Cu ce simptome ajung la spital copiii cu virus respirator sinciţial
Medicii îşi pot da seama din examinarea clinică de faptul că cei mici au o boală respiratorie, însă numai în urma testării se pune diagnosticul concret.

„Ne dăm seama că este o boală respiratorie, ne dăm seama din examenul clinic că este o boală respiratorie, infecţie respiratorie joasă, infecţia plămânului şi testul ne ajută să stabilim etiologia. Ei evoluează cu febră, cu modificarea stării generale, au insuficienţă respiratorie, cu sindrom funcţional respirator, adică respiră greu, tuşesc foarte rău, sunt încărcaţi de secreţii, sunt copii mici, care au nevoie de sprijin în spital, acesta este motivul pentru care avem atât de mulţi copii internaţi”, a declarat dr. Ana Maria Davitoiu.

Obligativitatea purtării măştilor revine în SUA
Spitalele din cel puţin patru state americane au restabilit obligativitatea folosirii măştilor, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID, gripă sezonieră şi alte boli respiratorii, relatează Reuters. Unităţile sanitare din New York, California, Illinois şi Massachusetts au făcut obligatorie folosirea măştilor pentru pacienţi şi furnizori.

Comisarul pentru sănătate din New York, dr. Ashwin Vasan, a declarat miercuri pentru postul de televiziune WABC TV că obligativitatea de utilizare a măştilor a fost reluată în toate cele 11 spitale publice din oraş, în 30 de centre de sănătate şi în cinci unităţi de îngrijire pe termen lung.

„Ceea ce nu ne dorim este lipsa de personal, nu-i aşa? Când am asistat la valul Omicron din 2022, cele mai mari probleme nu au fost doar oamenii care s-au îmbolnăvit, ci şi faptul că aveam o mulţime de lucrători din prima linie a sistemului medical care lipseau fiind bolnavi de COVID“, a declarat dr. Vasan pentru WABC.

Cele mai recente date săptămânale de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor arată că au existat peste 29.000 de spitalizări din cauza COVID în SUA în perioada 17-23 decembrie, în creştere cu peste 16% faţă de săptămâna precedentă. CDC a raportat, de asemenea, peste 14.700 de spitalizări cauzate de gripă în aceeaşi perioadă.

Mai mult de 1,1 milioane de americani au murit din cauza COVID, arată cifrele CDC, o rată mai mare decât cea a majorităţii celorlalte ţări bogate.

Sursa: Adevărul

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Polițiștii botoșăneni au fost prezenți în biserici. Activitatea vizează Campania de prevenire a violenţei în familie „Te ajutăm să fii în siguranţă!”

Publicat

Publicitate

În intervalul 23-25 aprilie a.c. , poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi la Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril Albeşti şi la Biserica Sfantul Gheorghe Săveni cu ocazia slujbelor prilejuite de sărbătorile religioase din această perioadă.

 

Activitatea se încadrează în cadrul Campaniei de prevenire a violenţei în familie  Te ajutăm să fii în siguranţă!, campanie ce are drept scop informarea grupurilor vulnerabile cu privire la prevederile legale şi măsurile de protecție ce trebuie adoptate pentru prevenirea/sesizarea  faptelor de violență în familie/în cuplu.

 

Cu sprijinul protopopiatelor locale şi cu suportul preoţilor slujitori, poliţiştii de prevenire au informat persoanele prezente pe tema drepturilor victimelor violenţei în familie , accentul punându-se în special pe promovarea prevederilor Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie.

 

Publicitate

Activităţile au vizat  transmiterea unor sfaturi utile în situaţia în care aceştia din urmă sunt implicaţi în situaţii conflictuale intrafamiliale, ce pot face în astfel de situaţii, dar şi informații referitoare la modificările legislative apărute în situațiile de violență în familie.

 

Astfel,  cetăţenii au primit materiale tipărite în cadrul parteneriatului inițiat de IPJ Botoșani cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică , material informativ care precizează condiţiile în care se poate solicita un ordin de protecţie, serviciile de care poate beneficia o victimă şi o serie de recomandări pentru persoanele care sunt supuse abuzurilor intrafamiliale.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Elevii din Botoșani au umplut podiumul la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză

Publicat

Publicitate

Etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză, s-a desfășurat la Ploiești, în perioada 22–26 aprilie 2025, fiind organizată de Ministerul Educației și Cercetării din România și Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Județul Botoșani a fost reprezentat de zece elevi, însoțiți de prof.  Ichim Daria de la Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani:

  • PURICE L. Laura Alexandra – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a IX-a, intensiv/ bilingv, îndrumători, prof. Mangîr Gabriela și prof. Rusu Alina Diana
  • ROTARIU I. Alexandra Ioana – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a X-a, intensiv/ bilingv, îndrumători, prof. Ichim Daria și Rusu Alina Diana
  • COTRUȚĂ I.E. Vladimir – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a XI-a, intensiv/ bilingv, îndrumători, prof. Mangîr Gabriela și prof.  Constantin Mariana
  • CAZACINCU M. Bianca Maria – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a XI-a, intensiv/ bilingv, îndrumători, prof. Mangîr Gabriela și prof.  Constantin Mariana
  • SOCIANU G. Larisa Maria – Liceul „Regina Maria”, Dorohoi, clasa a IX-a, studiu Normal, îndrumător, prof. Ciobanu Iluca Cristina
  • HUMELNICU C. Alexandru Constantin  – Școala Gimnazială „Elena Rareș”, Botoșani, clasa a VIII-a, prof. îndrumător, Luțuc Nicoleta
  • AZOICĂI Gh. Ilinca Elena – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani clasa a X-a, studiu normal, îndrumător, prof. Mighiu Rodica
  • SIMION M. Ilinca – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a XI-a, studiu normal, îndrumător, prof. Ichim Daria
  • TOPALĂ V.S. Iosua Emanuel – Colegiul Național „Grigore Ghica”, Dorohoi, clasa a XI-a, studiu normal, îndrumător, prof. Jîșcanu Daniela Claudia
  • SĂVESCU V. Raluca – Colegiul Național „A.T. Laurian”, Botoșani, clasa a XII-a, studiu normal, îndrumător, prof. Mighiu Rodica

Rezultate deosebite au obținut următorii elevi:

  • Premiul ILaura Purice, de la Colegiul Național „A.T. Laurian”, profil bilingv franceză, clasa a IX-a;
  • Premiul al III-lea și Mențiune specială „Pour la pertinence de l’argumentation et le style élégant” – Vladimir Cotruță, de la Colegiul Național „A.T. Laurian”, profil bilingv franceză, clasa a XI-a;
  • Mențiune specială – Alexandra Ioana Rotariu, de la Colegiul Național „A.T. Laurian”, profil bilingv franceza, clasa a X-a.

„Felicitări tuturor elevilor participanți! Ați reprezentat cu cinste județul și ne mândrim cu voi!” a declarat Bogdan Gheorghe SURUGIUC, inspector școlar general.

Citeste mai mult

Eveniment

Legea privind cooperarea polițienească internațională, promulgată

Publicat

Publicitate

Legea privind cooperarea polițienească internațională și pentru modificarea unor acte normative în domeniu a fost promulgată, luni, de președintele interimar Ilie Bolojan.

Actul normativ prevede crearea unui cadru legislativ și instituțional pentru prevenirea și investigarea infracțiunilor, conform reglementărilor naționale sau tratatelor la care România este parte și instrumentelor juridice ale Uniunii Europene.

Potrivit legii, cooperarea polițienească internațională se va desfășura în conformitate cu mai multe principii ale legalității, accesului echivalent, disponibilității, confidențialității, proprietății datelor, fiabilității datelor, prevalenței cooperării judiciare.

Actul normativ prevede că se va desemna un punct unic de contact pentru cooperarea polițienească internațională – Centrul de Cooperare Polițienească Internațională (CCPI), structură fără personalitate juridică din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. CCPI va fi autoritatea competentă responsabilă la nivel național de coordonarea și facilitarea schimbului de informații în temeiul acestei legi, cu excepția cazurilor în care prin acte normative se stabilesc atribuții specifice în sarcina altor autorități desemnate ca puncte naționale de contact în domeniul propriu de competență.

CCPI va avea acces la informațiile disponibile ale autorităților competente române în îndeplinirea scopului și asigură schimbul de informații, 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

Autoritățile competente române vor putea detașa la Inspectoratul General al Poliției Române, în cadrul CCPI, în condițiile legii, personal specializat pentru asigurarea schimbului adecvat și rapid de informații, conform competențelor specifice. CCPI va cuprinde următoarele structuri, fără a se limita la acestea: Unitatea Națională Europol; Biroul Național SIRENE; Biroul Național Interpol; Punctul Național Focal; Serviciul Suport Operațional.

Publicitate

În desfășurarea activităților specifice, la nivelul CCPI se va constitui sistemul electronic unic de gestionare a cazurilor.

Actul normativ mai prevede, printre altele, și reglementări în privința urmăririi transfrontaliere pe teritoriul statului român. Conform acestora, autoritățile competente ale unui stat Schengen, care, pe teritoriul statului lor, urmăresc o persoană aflată în situațiile de a fi surprinsă în flagrant în timpul comiterii infracțiunilor sau a evadat, vor putea continua urmărirea pe teritoriul statului român, fără informarea prealabilă a autorităților competente române, dacă sunt îndeplinite mai multe condiții. AGERPRES

Citeste mai mult

Educație

Lista elevilor din județul Botoșani, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor și concursurilor pentru care au fost stabilite rezultatele finale

Publicat

Publicitate

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a actualizat lista elevilor calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, până la data de 28.04.2025.

„Felicitări tuturor elevilor care participă la olimpiadele și concursurile școlare în acest an școlar! Munca, pasiunea și perseverența voastră sunt remarcabile! Elevilor calificați le doresc mult succes la etapele naționale! Este o adevărată bucurie să vedem cum Botoșaniul continuă să fie un reper al excelenței în educație.” a declarat inspectorul școlar general, prof. Bogdan Gheorghe SURUCIUC.

 

 Lista ISJ_BT_elevi_calificati_olimpiade_etape_nationale_28.04.2025 (1)

Nr. crt. Olimpiada /concursul Nume și prenume elev Școala de proveniență Clasa
1. CONCURSUL NAȚIONAL DE BIOLOGIE „GEORGE EMIL PALADE” DUMITRAȘ O. CIPRIAN-PARASCHIV SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a V-a
2. HĂPĂIANU EMA NATALIA SCOALA GIMNAZIALA NR 17 BOTOSANI a V-a
3. TĂRNĂUCEANU C. GABRIELA-CRISTINA SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VI-a
4. IACOB C. PAULA-IOANA SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VI-a
5. JUGLAN N. MARIA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a VII-a
6. PRODAN M. MAYA-MARIA SCOALA GIMNAZIALA NR.1 VACULESTI a VII-a
7. AVASILOAIE C. GEORGE-ALEX SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VIII-a
8. NANU I ALESSIA-IOANA SCOALA GIMNAZIALA „SPIRU HARET” DOROHOI a VIII-a
9. OLIMPIADA DE GEOGRAFIE ANISIE TEODORA MARIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VIII-a
10. DUBALĂ MARIUS ȘTEFAN SCOALA GIMNAZIALA „ALEXANDRU IOAN CUZA” DOROHOI a VIII-a
11. LUPU ROBERT IOAN LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
12. LIONTE ANDREI LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
13. BOARIU DARIANA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
14. VIȚALARIU YASMINA ELENA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a X-a
15. NACU ȘTEFAN ANTONIO LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a X-a
16. ANUȘCA DRAGOȘ-CEZAR COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a XI-a
17. AXINTE PAULA MARIA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a XI-a
18. ATOMEI CORNELIUS-PAUL LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a XII-a
19. OLIMPIADA DE PEDAGOGIE-PSIHOLOGIE Baltă Alexia Jenyfer LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI  a IX-a
20. Spatariu Maria Raluca LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a X-a
21. Viniarschi Narcisa-Diana LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a X-a
22. Ciobănașu Gabriela LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a XI-a
23. Mitrofan Paula LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a XI-a
24. OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE INTERPRETARE INSTRUMENTALĂ PENTRU ÎNVĂȚĂMÂNT GIMNAZIAL TĂRÎȚĂ EDUARD RĂZVAN LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOSANI a VI-a
25. COTRUȚĂ MATIAS-ALEXANDRU LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOSANI a VIII-a
26. GRUMEZA ILINCA LĂCRĂMIOARA LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOSANI

 

a VIII-a
27. ONSȘ CROS DASCĂLU ALESIA NARCISA SCOALA GIMNAZIALA „TIBERIU CRUDU” TUDORA  a VII-a
28. ISACHE LIVIU VASILICA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a VIII-a
29. PODARIU DENISA OLIVIA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a XII-a
30. EPURE VICTOR EMANUEL LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a XII-a
31. ONSȘ TETRATLON Și PENTATLON GROSU ALEXIA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a VII-a
32. ISACHE LIVIU VASILICA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a VIII-a
33. PODARIU DENISA OLIVIA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a XII-a
34. HALAIDA MARIO-MARCELO LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BOTOSANI a XII-a
35. OLIMPIADA INTERDISCIPLINARĂ DE LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ ȘI RELIGIE „CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE ROMÂNEASCĂ” MACOVEI C. MARIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a IX-a
36. RACU C. IASMINA NARCISA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a IX-a
37. BURLACU V. IOANA SCOALA GIMNAZIALA „ELENA RARES” BOTOSANI a V-a
38. GALAN I. IOANA SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VI-a
39. CIOBANU LĂZĂRESCU M.C. ANA SCOALA GIMNAZIALA NR 17 BOTOSANI a VII-a
40. POPOVICI S. ȘTEFANA SCOALA GIMNAZIALA NR 11 BOTOSANI a VIII-a
41. ANDRONIC C. C. EMA-IOANA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a XI-a
42. COROLEA-UNGUREANU S.-D. MARIA LICEUL „REGINA MARIA” DOROHOI a XI-a
43. OLIMPIADA NAȚIONALĂ DE CHIMIE ȚIBICHI M.S. MIHAI ALEXANDRU COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
44. SACARĂ I. ANDREI COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
45. PETRACHE R. DAVID- ANDREI COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
46. CUTI C. COSMIN GABRIEL COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
47. MIRON R.M. ANTONIA – VERONICA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a VII-a
48. GRINDEI I. IANIS COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
49. NECULAU F.V. COSMIN MANUEL COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
50 MARIȘCU C. IOANA AMELIA SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VIII-a
51. BABII M.D. ANDREI DARIUS SCOALA GIMNAZIALA NR. 7 BOTOSANI a VIII-a
52. POPESCU D. I. DARIUS TEODOR COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a IX-a
53. GLASBERG M.S. SANDRA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a X-a
54. ANISIE I.Ș. TUDOR ȘTEFAN COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a XI-a
55. CROITORIU M. ANTONIE- SIMEON COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a X-a
56. HOROPCIUC  I. ȘTEFANIA LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a XI-a
57. CONCURSUL NAȚIONAL ȘCOLAR DE GEOGRAFIE TERRA IACOB ȘTEFAN-VALENTIN COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VII-a
58. HORNARU VICTOR LEON SCOALA GIMNAZIALA „GRIGORE ANTIPA” BOTOSANI a VII-a
59. STRUGARU THEODOR MATEI SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VII-a
60. STRUGARU OLIVIAN GAVRIL SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VII-a
61. ARUȘTII MIHAIL ARMIN SCOALA GIMNAZIALA „GRIGORE ANTIPA” BOTOSANI a VII-a
62. STIRBAT  TEODOR STEFAN SCOALA GIMNAZIALA NR 17 BOTOSANI a VI-a
63. HÎNCU TUDOR ALEXANDRU COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VI-a
64. PAHONI CORNELIU CIPRIAN SCOALA GIMNAZIALA NR 11 BOTOSANI a VI-a
65. PAVELIUC GIULIA MIHAELA SCOALA GIMNAZIALA „GRIGORE ANTIPA” BOTOSANI a VI-a
66. CHIHAIA ANDREI IONUT SCOALA GIMNAZIALA „ELENA RARES” BOTOSANI a VI-a
67. DOMINTE SARA-MARIA SCOALA GIMNAZIALA NR. 7 BOTOSANI a V-a
68. APOSTOL OCTAVIAN-ANDREI SCOALA GIMNAZIALA „DIMITRIE POMPEIU” BROSCAUTI a V-a
69. LUPU DARIA IOANA SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a V-a
70. TREMURĂ GABRIEL – MIHAI SCOALA GIMNAZIALA „DIMITRIE POMPEIU” BROSCAUTI a V-a
71. DUMITRAȘ CIPRIAN-PARASCHIV SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a V-a
72. TAPIA-ȚIPRIGAN MARIA CECILIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a V-a
73. OLIMPIADA DE ISTORIE CIMPOI YASMINA – ADELINA SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VIII-a
74. MIRĂUȚĂ TIMOTEI CLEMENT SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VIII-a
75. RÎZNIC ALEXANDRU SCOALA GIMNAZIALA NR. 7 BOTOSANI a VIII-a
76. CAZACIUC YANIS-ANDREI COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a VIII-a
77. BELINSCHI EMANUEL COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a VIII-a
78. ȘTEFĂNICĂ IONELA MIRUNA SCOALA GIMNAZIALA „LEON DANAILA” DARABANI a VIII-a
79. BERECHEA CODRIN PAUL SCOALA GIMNAZIALA „MIHAIL KOGALNICEANU” DOROHOI a VIII-a
80 FELICANU TEODOR COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a IX-a
81 CLIVEŢ DENISA ALEXANDRA LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a X-a
82 HRIȘCĂ MARIO-CIPRIAN COLEGIUL NATIONAL „GRIGORE GHICA” DOROHOI a XI-a
83. MARCIUC OCTAVIAN COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a XII-a
84. ANDRIEȘ ANDREEA NARCISA LICEUL DE ARTA „STEFAN LUCHIAN” BOTOSANI a XII-a
85. ISTORIE ȘI SOCIETATE ÎN DIMENSIUNE VIRTUALĂ GHEORGHICA ALEXANDRU COLEGIUL ECONOMIC „OCTAV ONICESCU” BOTOSANI a XI-a
86. OLIMPIADA DE EDUCAȚIE TEHNOLOGICĂ ȘI APLICAȚII PRACTICE ILAȘ R. ȘERBAN ANDREI SCOALA GIMNAZIALA NR 11 BOTOSANI a V-a
87. URSU C. ALEXANDRU CLAUDIU SCOALA GIMNAZIALA NR.1 VLADENI-DEAL a VI-a
88. BURAGA L. C. MĂDĂLINA DARIA SCOALA GIMNAZIALA NR 10 BOTOSANI a VII-a
89. MEZENIUC V.F. ALISIA MARIA SCOALA GIMNAZIALA NR.1 VLADENI-DEAL a VIII-a
90 OLIMPIADA DE MECANICĂ TURTĂ I ROBERTO GABRIEL IONUȚ COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
91. UNGUREANU G. MIHAI COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
92. GAVRIL M. BOGDAN PETRU LICEUL „DIMITRIE NEGREANU” BOTOSANI a XI-a
93. PRESCORNIȚĂ S. ALEXANDRA LICEUL „DIMITRIE NEGREANU” BOTOSANI a XI-a
94. LUNGU C. CONSTANTIN COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
95. CHIȘCĂREANU V. OCTAVIAN VLAD COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
96. OLIMPIADA ELECTRONICĂ, AUTOMATIZĂRI, TELECOMUNICAȚII OSTAFI C. E. TEODOR COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
97. ARMĂSARU G. GIANI VALENTIN COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
98. SUDITU A. D. MARTINIAN GABRIEL COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
99. POPOVICI I. COSMIN TUDOR COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
100. TIMIȘAG R. SORIN COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
101. URSĂCHIANU C.I. RADU ANTONIO COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
102. OLIMPIADA DOMENIUL ELECTRIC, ELECTROTEHNIC, ELECTROMECANIC MARCU D. MATEO ALEXANDRU COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
103. ADĂSCĂLIȚEI O.M. NICU OCTAVIAN COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XI-a
104. BARARIU P RUBEN COLEGIUL TEHNIC „GHEORGHE ASACHI” BOTOSANI a XII-a
105. OLIMPIADA DE INDUSTRIE TEXTILĂ ȘI PIELĂRIE CARP V. ANA MARIA LICEUL „ALEXANDRU CEL BUN” BOTOSANI a XI-a
106. OLIMPIADA DOMENIUL  ECONOMIC, ADMINISTRATIV, COMERȚ BRUMARI D. GABRIEL COLEGIUL ECONOMIC „OCTAV ONICESCU” BOTOSANI a XI-a
107. OLIMPIADA DOMENIUL TURISM ȘI ALIMENTAȚIE MAXIM C. ANDREEA ȘTEFANIA COLEGIUL ECONOMIC „OCTAV ONICESCU” BOTOSANI a XI-a
108. OLIMPIADA DOMENIUL AGRICULTURĂ – CULTURA PLANTELOR ȚURLEA G. IOANA LICEUL „DEMOSTENE BOTEZ” TRUSESTI a XI-a
109. OLIMPIADA DOMENIUL INDUSTRIE ALIMENTARĂ – INDUSTRIE ALIMENTARĂ ANDRIȘ C.MIHAELA NICULINA LICEUL „DIMITRIE CANTEMIR” DARABANI a XI-a
110. COMPETIȚIA EUROPEANĂ DE STATISTICĂ 2024-2025 MIHALACHE CONSUELA

Publicitate

OSTAFE MARTA-IOANA

PĂDURARIU DIANA-ANDREEA

LICEUL ”GRIGORE ANTIPA” BOTOȘANI juniori
111, GHEORGHITA RAMONA

MIRON ADINA MIRIAM

RUGINA GABRIEL SEBASTIAN

LICEUL ”GRIGORE ANTIPA” BOTOȘANI seniori
112. OLIMPIADA DE LIMBĂ NEOGREACĂ VASILCIUC IULIAN SCOALA GIMNAZIALA „MIHAI CONSTANTINEANU” DOROBANTI a VII-a
113. PURICE L. LAURA-ALEXANDRA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a IX-a
114. PRICOPE I IOANA MAGDA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a X-a
115. LUPUTOC G. A. ANDREEA-MARIA COLEGIUL NATIONAL „MIHAI EMINESCU” BOTOSANI a XI-a
116. BACIU D DEMETRIA-ANASTASIA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a XI-a
117. BURLACU C EMANUEL-IOSIF COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a XI-a
118. VASILCIUC D. RALUCA-EMIMA COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a XII-a
119. OLIMPIADA DE LIMBĂ RUSĂ MATERNĂ CONDRATOV V. KIRA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a VII-a
120. CONDRATOV V. ANNA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a IX-a
121. PETROSCEAC F.M. RĂZVAN-MATEI COLEGIUL NATIONAL „A.T.LAURIAN” BOTOSANI a IX-a
122. OLIMPIADA DE RELIGIE ORTODOXĂ DE RIT VECHI CONDRATOV V. KIRA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a VII-a
123. CONDRATOV V. ANNA LICEUL PEDAGOGIC „NICOLAE IORGA” BOTOSANI a IX-a
124. OLIMPIADA DE LIMBĂ UCRAINEANĂ MATERNĂ TCACIUC MARA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIA ENESCU COSMOVICI” MIHĂILENI a VI-a
125. IVANICIUC GEORGE ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIA ENESCU COSMOVICI” MIHĂILENI a VI-a
126. IVANCIUC BIANCA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 1 CÂNDEȘTI a VII-a
127. IVANICIUC ELENA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIA ENESCU COSMOVICI” MIHĂILENI a VIII-a
128. DUMITRAS IULIANA ȘCOALA GIMNAZIALĂ „MARIA ENESCU COSMOVICI” MIHĂILENI a VIII-a

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending