Connect with us

Eveniment

FOTO&VIDEO: Șase frați din Botoșani au primit daruri de la pompieri. Anul acesta, casa în care locuiau cu părinții a luat foc

Publicat

Publicitate

Misiune de suflet a pompierilor botoșăneni, la Flămânzi Sărbătorile nu sunt un prilej de bucurie pentru toată lumea. Sunt oameni loviți de soartă care privesc viitorul cu ochii în lacrimi și doar un sprijin, uneori neașteptat, le poate reda speranța în suflet.

O familie formată din opt persoane, dintre care șase copilași, din orașul Flămânzi, a trecut prin momente grele la începutul acestui an, atunci când casa le-a fost cuprinsă de flăcări.

Într-o clipă, s-au trezit sub cerul liber. Încă de atunci salvatorii botoșăneni, care au intervenit pentru stingerea incendiului, s-au gândit mereu la ei și și-au propus să le dea o mână de ajutor, cum de altfel au mai făcut și în alți ani. În acestă dimineață, pompierii s-au întors la Flămânzi și i-au găsit pe toți, mama, tatăl și cei șase copii în noua casă, recent construită de autoritățile locale.

Odata cu darurile oferite, le-au umplut sufletele de bucurie. Marian – Andrei (3 ani), Ștefan (6 ani), Ionela (9 ani), Vasile (12 ani), Maria-Magdalena (14 ani) și Gabriela (18 ani) au primit îmbrăcăminte, dulciuri, jucării, fructe și alimente. Darurile cumpărate de pompieri din sume donate de colegi, au fost primite cu emoție și lacrimi de mulțumire.

Dăruind câte puţin, fiecare a adus speranța în inimile acestor copilași. La rândul lor, ne-au dăruit zâmbete și îmbrățișări, un „Crăciun” pe care îl vom păstra permanent în inimile noastre.

Publicitate

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șoferi prinși băuți la volan, în Dorohoi și Todireni. Cea mai mare alcoolemie, aproape 1 la mie

Publicat

Publicitate

Trei bărbați au fost depistați de polițiștii botoșăneni în timp ce conduceau sub influența alcoolului, în doar două zile. Valoarea cea mai ridicată a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, înregistrată în comuna Todireni.

Primul caz a fost înregistrat pe 1 iulie, în municipiul Dorohoi, unde un bărbat de 56 de ani a fost oprit pentru control de un echipaj rutier. Acesta mirosea a alcool, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Tot în Dorohoi, în aceeași zi, polițiștii au tras pe dreapta un tânăr de 33 de ani, din comuna George Enescu. Și în cazul său, aparatul etilotest a confirmat suspiciunea: 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Al treilea caz s-a produs în noaptea de 2 iulie, în comuna Todireni. Un tânăr de 20 de ani, din Trușești, a fost oprit pe drumul județean DJ 282. Testul a indicat o alcoolemie de 0,99 mg/l în aerul expirat – cea mai mare dintre cele trei.

Toți șoferii au fost duși la spital pentru probe de sânge, iar polițiștii continuă cercetările pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

AJOFM Botoșani: Lansarea proiectului „Tineri NEETs în acţiune-TIN ACT”

Publicat

Publicitate

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Botoșani, în calitate de Lider, împreună cu ASOCIAŢIA „INSTITUTUL PENTRU PARTENERIAT SOCIAL BUCOVINA” în calitate de Partener, anunță lansarea proiectului „Tineri NEETs în acţiune-TIN ACT” – cod SMIS 337798.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European Plus – Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021 – 2027 și a fost depus în cadrul Apelului PEO/459/PEO_P2/OP4/ESO4.1/PEO_A22 – Dezvoltarea unei rețele pentru tineret care să furnizeze servicii personalizate și de calitate tinerilor, cu precădere din categoria NEETs – Regiuni mai puțin dezvoltate, derulat pe o perioadă de 36  luni : Iulie 2025 – Iunie 2028 și are o valoare totală de 9.944.869,88 lei.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea accesului la piața muncii și a incluziunii sociale pentru 1600 de tineri cu vârsta peste 14 și sub 30 de ani (dintre care minim 245 de tineri de etnie romă) din regiunea de Nord – Est, prin dezvoltarea unei rețele de tineret care să furnizeze servicii personalizate și de calitate. Din cei 1600 de tineri vizați de intervenția proiectului se are în vedere ca minim 1124 să fie reprezentați de tineri NEETs care se vor înregistra în evidența AJOFM Botoșani .

Prin implementarea proiectului care va avea un impact concret în viața tinerilor din județul Botoșani, se are in vedere :

-crearea unei rețele regionale de sprijin și 1 centru operational pentru tineri în Municipiul Botoșani-TIN ACT-HUB care să furnizeze servicii integrate: informare, consiliere, orientare în carieră și dezvoltare personală;

-organizarea unor campanii privind prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor;

Publicitate

-organizarea unei campanii pentru prevenirea abandonului școlar;

-desfășurarea de activități și servicii de identificare a tinerilor în vederea activării lor și înregistrării în evidența Serviciului Public de Ocupare;

-furnizarea de servicii personalizate de informare, consiliere și orientare în carieră;

-desfășurarea de activități nonformale și cultural-educative pentru implicarea în comunitate vizând teme precum: educație financiară, competențe antreprenoriale, responsabilitate civică și birocrație, instruire în utilizarea tehnologiei moderne, activități cultural  educative;

-desfășurarea de activități pentru dezvoltarea de competențe transversale,voluntariat și de implicare proactivă, stagii de voluntariat, educație ecologică, sănătate fizică și mentală , orientare rurală/urbană, cetățenie activă și educație civică.

 

Activitățile de sprijin dedicate grupului țintă vor fi lansate începând cu luna 3 de implementare (septembrie 2025) și se vor derula pe toată durata proiectului .

Pentru informații suplimentare, persoanele interesate sunt așteptate la sediul AJOFM Botoșani, situat pe Str. Colonel Victor Tomoroveanu nr. 2, pot contacta echipa de implementare a proiectului la numărul de telefon 0231536791/0231536792, prin e-mail la ajofm.bt@anofm.gov.ro sau pot urmări activitățile desfășurate pe pagina de Facebook.com/AJOFM Botosani, pe website-ul www.anofm.ro/botosani și pe website-ul  www.bucovinainstitute.org.

Citeste mai mult

Eveniment

Nova Apaserv Botoșani anunță întreruperea furnizării apei pe o stradă din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

În vederea efectuării lucrărilor de remediere a unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, realizată din material PEHD, cu diametrul de 110 mm, situată în municipiul Botoșani, pe strada Săvenilor, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, începând de astăzi pentru o perioadă de 24 de ore.

Astfel, sunt afectați de lipsa furnizării apei potabile utilizatorii care locuiesc în imobilele situate pe strada Săvenilor nr. 104, 106, 108, 110, 112.

„Ne cerem scuze față de abonații afectați și îi asigurăm că se va interveni cu operativitate pentru finalizarea lucrărilor, astfel încât disconfortul creat să fie cât mai redus”, au transmis oficialii Nova Apaserv.

Citeste mai mult

Eveniment

Întâlnire de cerc pastoral la Parohia Cotârgaci – Pastorația tinerilor, între misiune și responsabilitate

Publicat

Publicitate

Duminică, la Parohia Cotârgaci a avut loc o întâlnire de cerc pastoral a preoților din Cercul Misionar-Pastoral „Sfântul Spiridon” Leorda. Evenimentul s-a desfășurat în prezența Părintelui vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, Timofte Marian și a Părintelui Protopop Apetrei Ionuț, fiind un moment de comuniune liturgică și reflecție pastorală pentru slujitorii Sfintelor Altare din această zonă, informează Slova Creștină de Dorohoi,

 

Întâlnirea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în biserica parohială din Cotârgaci, păstorită de Părintele Ovidiu Lazăr, în prezența credincioșilor din parohie. La finalul slujbei, Părintele Vicar a rostit un cuvânt de învățătură cu tematică duhovnicească, subliniind importanța jertfei personale în viața creștinului, ca drum al mântuirii și al dăruirii autentice pentru Dumnezeu și aproapele.

 

După momentul liturgic, participanții au efectuat o scurtă vizită la Căminul Cultural din localitate, unde se află amenajat un spațiu muzeal ce păstrează obiecte tradiționale din gospodăria țărănească – un veritabil tezaur al memoriei locale.

 

Publicitate

În continuare, în biserica parohială s-a desfășurat lucrul efectiv al cercului pastoral, având ca temă centrală „Pastorația tinerilor – prioritate și oportunitate în lucrarea Bisericii”. Referatul a fost susținut de Părintele Gabriel Biță de la Parohia Brăiești, care a evidențiat provocările contemporane cu care se confruntă preoții în misiunea lor de a-i apropia pe tineri de Hristos și de Biserică. S-au subliniat atât nevoia unei prezențe constante a slujitorului în mijlocul tinerei generații, cât și importanța organizării unor activități care să răspundă nevoilor reale ale acestora.

 

În cadrul dezbaterii care a urmat, au fost schimbate idei și exemple de bune practici, subliniindu-se necesitatea unui efort comun și susținut pentru atragerea și implicarea tinerilor în viața parohială.

Întâlnirea s-a încheiat cu un cuvânt de încurajare și îndemn din partea Părintelui Vicar Timofte Marian, care a accentuat nevoia implementării unor proiecte educative și catehetice consistente, menite să întărească legătura dintre copii, tineri și Biserică.

 

Astfel de întâlniri reflectă responsabilitatea misionară a preoților și dorința sinceră de a răspunde provocărilor actuale prin comuniune, rugăciune și implicare activă în viața comunităților parohiale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending