Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO&VIDEO: Peste 100 de copii din Botoșani au participat în această după-amiază un concurs pe un traseu aplicativ

Publicat

Publicitate

Peste 100 de copii au participat în această după-amiază un concurs – traseu aplicativ propus de jandarmi și Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Botoșani.

Premiile au fost o surpriză plăcută pentru câștigători și au constat în căști wireless pentru locul III, smartwatch pentru locul II și tabletă pentru ocupanții locului I.

„Se spune că fiecare vârstă are farmecul ei, dar că vârsta copilăriei este minunată și o păstrăm în suflet pentru tot restul vieții.
Din acest motiv, am pregătit în această după-amiază un concurs – traseu aplicativ pentru copii, împreună cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Botoșani.
Dacă ne-a bucurat azi ceva, cu siguranță a fost numărul mare de copii care s-a înscris la cele două categorii de vârstă, emoția pe care ne-au transmis-o și nouă, precum și competitivitatea de care au dat dovadă, în pofida soarelui arzător.
Peste 100 de copii au parcurs integral traseul, dând dovadă de o determinare extraordinară, iar cei mai buni dintre ei au fost premiați la sfârșitul concursului.
Premiile au fost o surpriză plăcută pentru câștigători și au constat în căști wireless pentru locul III, smartwatch pentru locul II și tabletă pentru ocupanții locului I.
Ne dorim să repetăm această experiență plăcută și anul viitor, având în vedere succesul acestei ediții a concursului SĂNĂTATE PRIN MIȘCARE.
La mulți ani, copii!”, au transmis jandarmii botoșăneni într-un comunicat remis redacției.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte, în municipiul Botoșani. Care sunt zonele vizate

Publicat

Publicitate

Primăria Municipiului Botoșani anunță cetățenii că marți, între orele 22 și 5 dimineața, se va desfășura operațiunea de dezinsecţie în vederea combaterii ţânţarilor, căpuşelor şi a altor insecte.

Dezinsecţia se va desfăşura pe raza Municipiului Botoşani în următoarele zone: Parcul Mihai Eminescu, Curcubeului, Tineretului, Primăriei, APM, Filateliei, Sucevei, Junior, G-ral Avrămescu, Liceul Pedagogic, Pietonalul Unirii, B-dul M. Eminescu, Biserica militară , parc plimbat animale de companie.  „Rugăm populaţia să evite aceste zone enumerate mai sus timp de 10 ore”, au transmis reprezentanții primăriei.

 

Citeste mai mult

Eveniment

BLOCADA Botoșani: Zeci de botoșăneni au cerut intervenția poliției prin apel la 112

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 46 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 121 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 47.685 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere.

Citeste mai mult

Eveniment

Ce salarii primesc românii în alte țări. Veniturile mai mari, condițiile de muncă și oportunitățile de dezvoltare

Publicat

Publicitate

Salariile românilor care aleg să muncească în străinătate sunt de trei sau patru ori mai mari decât cele din România, indiferent dacă este vorba de joburi entry-level, muncitori calificați sau specialiști, scrie tvrinfo.ro. Datele de la platforma de recrutare online eJobs arată că această diferență salarială semnificativă este un factor major care motivează mulți români să își caute un loc de muncă peste hotare. Condițiile de muncă și oportunitățile de dezvoltare profesională sunt adesea mai bune în străinătate, ceea ce contribuie la decizia multor români de a emigra. Astfel, piața forței de muncă din România continuă să fie afectată de aceste plecări.

Salariile de la baza piramidei

Leafa unui șofer de tir pe curse internaționale pleacă de la 2.500 de euro pe lună. E un salariu bun față de ofertele din România pentru aceeași muncă, unde câștigurile sunt semnificativ mai mici. Similar, un curier în străinătate poate câștiga până la 2.000 de euro pe lună, ceea ce este de asemenea mult peste media salarială din țara noastră pentru această profesie. Pentru muncitorii necalificați, salariile în străinătate încep de la 700 de euro pe lună. În domeniul serviciilor de curățenie, salariile pornesc de la 1.000 de euro pe lună.

Deși acestea nu sunt salarii foarte mari comparativ cu cele ale altor profesii din străinătate, ele sunt totuși de două până la trei ori mai mari decât cele oferite în România pentru munci similare.

În fruntea clasamentului se află inginerii software, care în Germania pot câștiga lunar 6.500 de euro net plus beneficii. Acesta este un exemplu elocvent al diferenței uriașe de salarii între România și țările vest-europene.

De asemenea, un muncitor în depozit din Olanda poate câștiga între 1.800 și 2.000 de euro pe lună plus beneficii, ceea ce este considerabil mai mult față de salariile din România pentru același tip de muncă.

Aceste oportunități financiare, alături de condițiile de muncă și beneficiile oferite, fac ca emigrarea pentru muncă să fie o opțiune atractivă pentru mulți dintre conaționalii noștri.

Publicitate

Piața forței de muncă din România continuă să fie afectată de această migrație, în timp ce românii care muncesc peste hotare beneficiază de venituri mai mari și de un nivel de trai îmbunătățit. Acesta este și motivul pentru care patronii de la noi apelează la muncitorii asiatici.

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: O singură notă de 10 la Titularizare. Procentul notelor între 5 și 6,99 este de 37,2%

Publicat

Publicitate

Rezultatele înregistrate la proba scrisă din cadrul Concursului național pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învățământul preuniversitar 2024

(înainte de contestații)

 Rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar – sesiunea 2024 (înainte de înregistrarea contestațiilor) au fost publicate astăzi, 23 iulie 2024, pe pagina web dedicată: http://titularizare.edu.ro/ și  pe pagina Inspectoratului Școlar Județean Botoșani: https://isjbotosani.ro/.

La nivelul județului Botoșani, rata notelor peste 7 (șapte) obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 42,8%, peste procentul de 41,9% înregistrat la nivel național, iar procentul notelor între 5 și 6,99 este de  37,2%.

Un candidat a obținut nota 10 la disciplina Biologie, iar 226 candidați au obținut note între 7 și 9,99.

La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, s-au prezentat 578 candidați, din totalul de 662 de candidați  cu drept de participare.

Publicitate

În centrele de evaluare au fost notate 530 de lucrări, întrucât 48 de candidați s-au retras din concurs din motive personale/medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei.

Contestațiile pot fi depuse la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani:

  1. în data de 23 iulie 2024 contestațiile se depun, în scris, până la ora 21:00;
  2. în data de 24 iulie 2024 contestațiile se depun, în scris, până la ora 12:00.

Contestațiile se depun/transmit, în scris, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani sau la adresa de e-mail titularizarebt@isjbt.ro

Publicitate

Transmiterea contestațiilor la inspectoratele școlare se poate realiza și electronic (scanat), prin poștă electronică, în data de 23 iulie 2024 și în data de 24 iulie 2024 până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează în data de 31 iulie 2024 pe site-ul dedicat: http://titularizare.edu.ro/, la sediul și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani la adresa: https://isjbotosani.ro/.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină atât la proba scrisă cât și la inspecția la clasă/proba practică, minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină atât la proba scrisă cât și la inspecția la clasă/proba practică, minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaților care au obținut media de repartizare minimum 7 (șapte), conform art. 64 alin. (8) din Metodologia cadru, la concursul național, sesiunea 2024, indiferent de statutul acestora, pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, la nivelul județului în care au susținut proba practică sau inspecția specială la clasă în profilul postului, indiferent de județul în care au susținut proba scrisă, ierarhizați pe o listă unică, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va avea loc în perioada 1-2 august 2024, conform  unui grafic care va fi afișat pe site la adresa https://isjbotosani.ro/

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending