Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO&VIDEO: „Hristos s-a Înălțat”! Sute de credincioși la hramul unei biserici din municipiul Botoșani. Protopopul Petru Fercal: Rugați-vă neîncetat

Publicat

Publicitate

„Hristos s-a Înălțat!” au rostit  într-un glas sute de credincioși care au participat la sărbătoarea Bisericii „Înălțarea Domnului din municipiul Botoșani. Hramul este un moment de sărbătoare şi bucurie revărsată din darul ocrotitorului sfântului locaş, iar această biserică, așezată între blocuri, îl are ocrotitor pe însuşi Mântuitorul nostru Iisus Hristos. A fost alături de părintele paroh Thoader Pețenchea a fost un sobor numeros de preoți, în frunte cu protopopul Petru Fercal.

Miercuri seară, la slujba Vecerniei, clerici și credincioși s-au rugat împreună pentru liniște și iertare de păcate, pentru păstrarea valorilor strămoșești bineplăcute lui Dumnezeu. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de psalți de la bisericile din municipiul Botoșani, vocile lor și ale credincioșilor prezenți intonând la unison imnuri de slavă, astfel țesând o atmosferă duhovnicească impresionantă.

Părintele protopop Petru Fercal a binecuvântat, prin rugăciunea Litiei, pâinea, grâul, vinul și untdelemnul, elemente folosite în cultul divin public, după care a așezat la sufletul credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură cutremurător, rostit pe alocuri cu lacrimi. Mesajul părintelui, extrem de mobilizator, a îndemnat la răbdare și curaj, la iubire de Dumnezeu și de semeni. În timp ce unii se ridică împotriva lui Dumnezeu și lovesc în familie, lovesc în biserică, lovesc în sfințenie, impunându-ne să acceptăm ce au făcut SODOMA și GOMORA, din rătăcirea diavolească, avem datoria să rămânem uniți și puternici sub lucrarea Duhului Sfânt.

„Iată, trecem printr-0 perioadă destul de grea. O perioadă care deschide o prăpastie pentru cel care voiește să urmeze Domnului. Pentru că pe de o parte, zice Domnul: De Mă iubiți, păziți poruncile mele, pe altă parte, diavolul ne invită la neascultare, și este nevoie să reflectăm. Este pusă în pericol familia, cea binecuvântată de Dumnezeu, bărbat și femeie. Este pusă în mare pericol învățătura cea adevărată, izvorul vieții, care duce la sfințenie și la binecuvântare. Deci, învățătura, școala, este în mare pericol”, a spus părintele protopop.

Preotul Petru Fercal este una dintre vocile puternice din această zonă, care de peste 20 de ani îndeamnă oamenii să aleagă calea dreaptă care duce la Dumnezeu și să ocolească sfatul șiret al înșelătorului ce duce la pierzanie. Miercuri seară a amintit de credința pe care ne-a lăsat-o Mântuitorul care respectă libertatea noastră, nu ne obligă, nu ne impune. Nu ne înfricoșează, ci dimpotrivă, ne cheamă cu blândețe și cu pace.

„În vremurile de astăzi să fugim de ofertele satanei, de chemarea vrăjmașului care vrea să ne scoată de sub ascultarea de Hristos, pentru niște bucurii vremelnice, trecătoare, ca să ne răpească Veșnicia. Și atunci, cel care zidește casa pe nisip se prăbușește într-o astfel de încercare și chemare, iar cel ce își ridică casa pe stâncă, prin ascultarea de Dumnezeu, acela nu poate fi dărâmat pentru că spune Dumnezeu că : Porțile Raiului nu vor fi biruite. Trebuie să trecem prin furcile caudine, adică prin moarte. Cu o moarte toți suntem datori, dar nu-i totuna leu să mori, ori câine înlănțuit. Ori ce se ni  se pregătește nouă și copiilor noștri sunt lanțurile, sunt capcanele vrăjmașului care ne rupe de virtuți ca să ne afunde în fărădelegi și vai și amar de răspunsul nostru la Judecata de Apoi. Ne vom întreba: ce să face? Ne spune Domnul: Să trăim în pace și în iubire, să nu ne prigonim, să păstrăm Sfânta Liturghie cu evlavie în zi de duminică, să participăm cu dragoste la Sfânta Liturghie, nu din obligație sau prin cârtire, ci în mod firesc cum așteaptă copilul să se întâlnească cu mama. Să postim miercurile și vineri. Si cei care aveți râvnă să postiți și luni. Să venim și cu un post de bunăvoie, nu numaidecât păzind porunca, ca să arătăm că știm să fin recunoscători cu ceva care nu ne cere. Rugați-vă neîncetat ”, a spus celor prezenți protopopul Petru Fercal, într-un cuvânt de învățătură pătrunzător.

Publicitate

La finalul slujbei Vecerniei cu Litie, credincioșii prezenți au fost binecuvântați și de preotul paroh Thoader Pețenchea, un părinte extrem de iubit de fiii săi duhovnicești, dar și de botoșănenii care străbat întregul oraș pentru a participa la Sfintele Liturghii oficiate de acest părinte. Cu blândețe și cu hotărâre, părintele Pețenchea a reușit unească enoriașii în duhul rugăciunii profunde, al milosteniei, al iubirii de aproapele.

„Aceasta este misiune,dragii mei… Simpla deplasare de acasă până la biserică, deja…faci misiune. Am reușit să facem și misiune după această bucurie care credem noi ne-a inundat sufletul, ne-a cuprins, bucuria aceasta duhovnicească, care nu se va lua de la noi. După bucuri aceasta să umblăm, pe asta s-o dobândim. Dacă o bucurie vremelnică ne aduce pace și liniște , ne simțim bine când ne însoțește o asemenea bucurie, darmite bucuria duhovnicească, a Cerului care nu se va lua de la noi. A venit vremea să ne apropiem de Hristos. Dacă acum avem atâtea încercări în lumea aceasta, atunci de ce ar trebui să căutăm în altă parte bucuria, când uite Biserica, familia, nu se va lua de la tine. Să Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să intre în sufletului nostru(…) Este nevoie de rugăciune, dragii mei. Rugăciunea va schimba omenirea, dar în duh și în adevăr, nu în altă parte. Nu îl căutați pe Iisus Hristos în altă parte, atâta vreme cât nu l-ai găsit în inima și în viața ta.Du-te la Mormântului Domnului de la Ierusalim, stai și te închină zi și noapte, dar nu-L vei găsi, dacă nu l-ai găsit în inima și în viața ta ”, a spus părintele Thoader Pețenchea în cuvântul său emoționant, adresat credincioșilor prezenți la slujba Vecerniei.

Joi, sărbătoarea a continuat cu Sfânta Liturghie,  parastasul pentru cei adormiți, dar și cu o agapă frățească cu bunătăți pregătite de gospodinele din parohie.

Publicitate

Îndrăgitul duhovnic este născut pe 2 iunie 1956. A absolvit Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț, promoția 1979. De asemenea, este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloaie”, promoția 2007. A primit Taina Preoției pe 25 august 1983 pe seama Parohiei George Coșbuc, Protopopiatul Botoșani. O perioadă a îndeplinit funcţia de preot paroh la Parohia „Cuv. Parascheva” Mândreşti, Protopopiatul Botoşani, iar între 1 aprilie 1994 și  31 octombrie 2006  a îndeplinit funcția preot capelan la Penitenciarul Botoșani.
De la 1 noiembrie 2006, părintele Thoader Pețenchea păstorește sufletele credincioșilor din Parohia „Înălțarea Domnului” Botoșani.

Parohia „Înălţarea Domnului“ din Botoşani a fost înfiinţată în anul 1999, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. În anul 2006, pr. Toader Peţenchea a fost transferat în această parohie de la capela Penitenciarului Botoşani cu misiunea de a ridica o biserică. În anul 2007 au fost demarate lucrările de construcţie și, un an mai târziu, de sărbătoarea Înălţării Domnului, a fost săvârşită prima Sfântă Liturghie în demisolul sfântului lăcaş.

 

 

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Comunicat: Microbuze pline cu ajutoare au ajuns la familiile afectate de inundații din județul Galați, în urma campaniei umanitare desfășurate de organizația AUR

Publicat

Publicitate

Microbuze pline cu ajutoare au ajuns la familiile afectate de inundații din județul Galați, în urma campaniei umanitare desfășurate, săptămâna trecută, de organizația AUR din Botoșani. Zeci de membri ai partidului și simpli cetățeni au donat pentru a sprijini oamenii cărora calamitatea le-a distrus agoniseala de o viață.

Ne-am bucurat nespus că apelul nostru la unitate a avut un ecou atât de amplu și un răspuns atât de generos. Sediul AUR a fost aproape neîncăpător pentru zecile de cutii cu alimente neperisabile, haine, încălțăminte, veselă, pături, jucării, lucruri esențiale pentru familiile care au pierdut totul în calea apelor. Le mulțumim tuturor botoșănenilor care ne-au trecut pragul și au ales să împartă, mulțumim fiecăruia în parte pentru bunurile pe care le-au dăruit celor aflați în mare durere și nevoie. Ajutorul lor nu va fi niciodată uitat. Solidaritatea în fața suferinței este cel mai de preț liant al societății, iar județul Botoșani a dovedit o mare empatie față de semeni.

Microbuzele cu donații au ajuns în comuna Pechea, una dintre zonele cel mai grav afectate de inundațiile devastatoare. În satele componente, sute de case au fost complet distruse de viituri și mii de familii se văd nevoite să își reclădească viața de la zero.

Membrii AUR din toată țara au venit în ajutorul localnicilor pentru salvarea unor bunuri materiale și reparații. Vreme de două zile, împreună cu toți ceilalți lideri și candidați ai filialelor județene, am muncit umăr la umăr pentru ca sinistrații să poată recupera câtuși de puțin din agoniseala lor. O parte dintre colegi se află încă în localitate, iar de vineri AUR va mobiliza și mai multe forțe.

Pe lângă hrana și bunurile pe care le-am transportat din Botoșani, mâna de lucru a fost la fel de bine primită de locuitorii din Pechea. Când am ajuns acolo și am văzut dezastrul – ruinele, noroiul și nenorocirea lăsată în urma apelor – mi s-a părut că niciun coșmar nu poate concura cu acea realitate. Dar ceea ce a urmat va rămâne pentru totdeauna o amintire sfântă pentru mine.

Ne-am strâns mâinile și am început să lucrăm împreună, să ne cunoaștem, să ne împărtășim poveștile de viață. Am legat prietenii și, în mijlocul dezastrului, am găsit speranță și putere unii în ceilalți. Sătenii ne-au arătat o recunoștință sinceră și profundă, care m-a emoționat până la lacrimi. Am plecat de acolo la fel cum am venit: cu lacrimi în ochi, dar cu inima plină de speranță. Așa cum am promis, transmit botoșănenilor mulțumirile și îmbrățișările calde ale acestor oameni minunați.

Publicitate

Finalul acestei campanii umanitare este o lecție profundă despre forța comunității și despre cum, în cele mai grele momente, sufletul uman poate renaște din durere. Fiecare donație, fiecare gest de compasiune a fost un semn că, atunci când ne unim, putem înfrunta orice furtună. Pe măsură ce ne îndreptăm spre viitor, aceste gesturi de solidaritate nu doar că vor rămâne în amintirea celor afectați, ci ne vor reaminti tuturor că puterea unei națiuni stă în inima și bunătatea oamenilor săi. Această campanie nu a fost doar un răspuns la o tragedie, ci un semnal că, atunci când soarta ne încearcă, umanitatea noastră poate lumina chiar și cele mai întunecate zile.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO Lângă noi: Un camion şi o platformă auto s-au ciocnit la Suceava. O persoană încarcerată

Publicat

Publicitate

Şoferul unei platforme auto a rămas încarcerat în urma unui accident rutier produs, miercuri, pe raza oraşului Gura Humorului, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Potrivit sursei citate, auto-platforma, care transporta un autoturism, a intrat în coliziune cu un camion.

“În urma coliziunii dintre cele două autovehicule, conducătorul autoplatformei a rămas blocat în interior, fiind extras de către echipajul specializat pentru descarcerare şi predat echipajului de prim ajutor. După monitorizarea acestuia de către paramedicii SMURD, a refuzat transportul la o unitate spitalicească”, au precizat oficialii ISU.

La faţa locului au intervenit pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului cu o autospecială de stingere dotată cu modul pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD B2. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Administratie

Botoșani: Construirea unui centru de zi dedicat persoanelor vârstnice, un pas mai aproape de realizare

Publicat

Publicitate
A fost finalizată documentația necesară construirii unui centru de zi dedicat persoanelor vârstnice și urmează să fie lansată achiziția în vederea atribuirii contractului de execuție lucrări, după aprobarea valorii proiectului și a indicatorilor tehnico-economici în ședința de Consiliu Local.
Este vorba despre „Înființarea și dotarea cu echipamente unitate tip centru de zi pentru persoane vârstnice din municipiul Botoșani”, proiect depus și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 13 – Reforme Sociale.
Potrivit documentației, prin implementarea proiectului este prevăzută construirea și înființarea unui centru de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice, în parteneriat cu unitățile administrativ – teritoriale a comunelor Răchiți și Curtești.
Valoarea totală a obiectivului de investiții este estimată la 18,5 milioane de lei cu TVA și presupune o suprafață construită de 454 mp, cu regim de înălțime 2 etaje.
Durata de realizare a construcției este de 22 de luni, dar nu mai târziu de 30 mai 2026.
„Prin implementarea acestui proiect, realizăm un pas important și necesar pentru îngrijirea și sprijinirea persoanelor vârstnice! Construirea centrului va aduce multiple beneficii comunității. Va permite seniorilor să se bucure de servicii specializate și personalizate, să își mențină independența și să își îmbunătățească calitatea vieții”, a precizat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.
Centrul de zi va fi construit pe Bulevardul Mihai Eminescu, la ieșirea din oraș și va face parte din Ansamblul Urban Șoseaua Iașului. Va deservi aproximativ 50 de beneficiari zilnici pentru asistență și recuperare și 25 seniori pentru serviciile de îngrijire la domiciliu.
Vor fi oferite:
-servicii medicale (cabinet medical, consiliere psihosocială, etc.)
-servicii de îngrijire personală (frizerie, cosmetică, etc.)
-spațiu multifuncțional de recuperare fizică (sală kinetoterapie/ masaj/ fizioterapie/ gimnastică medicală)
-spații multifuncționale pentru măsuri de recuperare psihică, cameră senzorială
-spații multifuncționale pentru activități de petrecere a timpului liber (mișcare și activități fizice în sală/gimnastică, terapie ocupațională/activități artistice, etc.)
-spațiu destinat servirii mesei
-spații dedicate serviciilor de îngrijire la domiciliu
-spații depozitare
Vor mai fi amenajate alei, parcare și spații verzi.
Programul de funcționare al centrului va fi adaptat în funcție de beneficiari.

Citeste mai mult

Eveniment

Toamna se numără…amenzile. Bilanțul polițiștilor din Botoșani la final de sezon estival

Publicat

Publicitate

Sezonul estival este o perioadă caracterizată  prin mobilitate ridicată a persoanelor, atât din țară cât și din străinătate,  pe fondul concediilor de odihnă, a vacanței școlare, a manifestărilor cultural artistice  și nu numai. Această aglomerație și activitățile specifice acestui sezon pot avea impact asupra climatului de ordine si siguranță publică creând un context care să favorizeze comiterea de fapte antisociale.

 

Având în vedere aceste aspecte, pentru a preveni faptele de natură a tulbura ordinea și liniștea publică, poliția și jandarmeria și-au adaptat activitățile specifice și dispozitivele de ordine publică, punându-se accent pe zonele în care se formează aglomerări de persoane, zonele de agrement,  proximitatea lăcașurilor de cult, zone pretabile desfășurării manifestărilor cultural-artistice, sportive sau de altă natură.

 

În perioada 1 iunie -15 septembrie a.c., pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică s-a acționat pe două paliere, respectiv, prevenire și intervenție și combatere.

 

Publicitate

Prevenirea reprezintă activitatea principală a forțelor de ordine, prin prezența activă pe străzi, în zona localurilor publice și în zonele în care se formează aglomerări de persoane.  În această perioadă, la nivelul județului Botoșani, pentru realizarea misiunilor specifice au fost angrenați în medie, 130 de polițiști, cei mai mulți din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră, precum și din cadrul altor structuri, în funcție de specificul activității

 

De asemenea, au fost organizate 477 de acțiuni punctuale, în cooperare cu celelalte structuri cu atribuții privind ordinea și siguranța publică.

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate în aplicația EDAC peste 50.000 de persoane, rezultând o medie de aproximativ 500 de persoane verificate, pe zi.

 

În situațiile în care au fost constatate încălcări ale prevederilor legale, deși a existat componenta de prevenire, forțele de ordine au intervenit cu toate resursele pentru a combate efectele faptelor antisociale și pentru a identifica persoanele implicate, în vederea tragerii acestora la răspundere, potrivit legislației în vigoare.

 

Siguranța rutieră

Astfel, a fost asigurată prezența activă, la orele de vârf,  în zonele și pe principalele artere rutiere pentru depistarea, identificarea și sancționarea participanților la trafic care încalcă prevederile legale privind circulația pe drumurile publice, prevenirea accidentelor și a blocajelor rutiere, fluidizarea și controlul traficului, prilej cu care au fost aplicate peste  12.000  sancțiuni contravenționale, dintre care  167 de sancțiuni pentru conducere sub influența alcoolului, 5.168 de sancțiuni  pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 6.738 de sancțiuni pentru alte contravenții la regimul circulației, valoarea totală a acestora fiind de peste 5.800.000 de lei.

 

Totodată, au fost reţinute 1.316 de permise de conducere, dintre care  167 pentru alcool și 575 pentru viteză. În aceeași perioadă, au fost retrase 566 de certificate de înmatriculare.

 

„Avem o medie zilnică, de 12 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare reținute, pe zi”, au menționat polițiștii în raportul prezentat.

 

În ceea ce privește numărul accidentelor rutiere, în sezonul estival au fost înregistrate 19 accidente, soldate cu 4 decese și 18 persoane rănite grav.

Conviețuirea socială

În perioada analizată, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61 din 1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuie socială au fost aplicate  peste 2.610 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 1.600.000 lei. Cu o medie de 24 de sancțiuni pe zi.

 

Paza obiectivelor, bunurilor și valorilor

În vederea respectării normelor legale privind asigurarea securității proprietății  private și publice au fost realizate verificări privind modul în care se execută paza și protecția la unități, în special la cele unde se colectează și transportă valori monetare (hipermarketuri, bănci sau societăți comerciale), în scopul prevenirii producerii unor evenimente nedorite.

În urma neregulilor constatate privind modul de asigurare al unităților controlate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei.

 

Apeluri de urgență

În această perioadă în Dispeceratul  Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au fost primite peste 6.416 de apeluri prin Serviciul Național Unic de Urgență 112, 4.041 dintre acestea au fost în mediul rural, iar 2.375 au fost în mediul urban.

 

Dintre apelurile efectuate prin serviciul de urgență, 363 au fost false, iar 26 abuzive, apelanții fiind sancționați cu amendă contravențională, în valoare totală de peste 700.000 de lei.

 

Investigații Criminale

În vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică, s-a  acționat, de asemenea, pentru localizarea și prinderea persoanelor urmărite și punerea în executare a mandatelor de arestare preventivă ori de executare a pedepsei închisorii, verificarea respectării de către inculpați a obligațiilor ce le revin pe durata controlului judiciar sau a  arestului la domiciliu.

 

Astfel, au fost puse în executare 28 de mandate de execuare, dintre care 17  de executare a pedepsei cu închisoarea, 4 de arestare preventivă și 4 mandate de extrădare.

 

În această perioadă au fost efectuate 33 de percheziții domiciliare și au fost reținute 66 de persoane. Totodată, 237 dintre autori au fost surprinși în flagrant delict.

 

De asemenea, la nivelul județului Botoșani, în sezonul estival au fost înregistrate 1664 de infracțiuni, cu 218 mai puține, decât în aceeași perioadă a anului trecut,  dintre care 1.012 contra persoanei, (-196) și 511 contra patrimoniului (-103) .

 

Exemple:

Apel 112 neconfirmat

În luna august a.c., în Dispeceratul 112 s-a primit un apel, efectuat de o femeie, care anunța faptul că fiul său a fost răpit și este sechestrat într-un mijloc de transport și nu cunoaște date despre locul în care se află.

Au fost desfășurate de urgență activități pentru identificarea mijlocului de transport, a traseului și a locului în care se afla ”presupusa victimă”

Ulterior, din verificări a reieșit faptul că acesta s-a urcat într-un mijloc de transport în comun, din municipiul Botoșani și, fiind sub influența alcoolului, a adormit, ajungând într-o altă localitate, decât cea de domiciliu. Speriat, acesta și-a sunat mama și i-a spus că a fost răpit și nu știe unde se află.

 

Atragem atenția asupra modului de utilizare a Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și vă reamintim faptul că apelarea acestuia se face doar în situația în care este necesară intervenția forțelor de ordine, apelarea abuzivă sau nejustificată este sancționată cu amendă care poate ajunge până la 4.000 de lei.

 

Persoană arestată în Belgia în baza activităților specifice desfășurate de polițiștii de investigații criminale

În luna aprilie 2024, un tânăr de 26 de ani, din județul Botoșani, condamnat la pedeapsa închisorii cu executare de 3 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat și cultivare deținere și vânzare de droguri, a fost dat, inițial în urmărire la nivel național, și, apoi, pentru că existau informații conform cărora, acesta se sutrage executării pedepsei și ar fi părăsit țara, la solicitarea polițiștilor botoșăneni, a fost dat în urmărire și la nivel internațional, fiind emis un mandat european de arestare pe numele său.

 

Astfel, în urma activităților informativ-operative desfășurate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri și a cooperării internaționale pe canalele specifice, au fost transmise informații clare cu privire la locația în care se află persoana condamnată, iar în luna iulie a.c., tânărul a fost arestat în Belgia.

 

Ulterior, polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul INTERPOL  l-au preluat, fiind escortat către Penitenciarul Rahova, unde a fost încarcerat.

Fapta persoanei condamante a constat în aceea că, la începutul anului 2021, împreună cu alte două persoane, ar fi constituit o grupare infracțională organizată în scopul comiterii de infracțiuni de trafic și consum ilicit de droguri, în vederea obținerii unor foloase materiale.

Acesta a procurat semințe de cannabis și a cultivat plantele din care a obținut ulterior, droguri, pe care le-a vândut către diverse persoane. Activitatea infracțională s-a desfășurat pe raza județului Botoșani.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending