Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Ziua Armatei României sărbătorită și la Botoșani, cu flori și ceremonie militară

Publicat

Publicitate
Manifestările au debutat la bustul generalului Gheorghe Avramescu, din piața care poartă numele eroului botoșănean, unde cadrele militare, active și în rezervă, precum și membrii asociațiilor veteranilor de război au depus coroane de flori.
Următorul moment dedicat Zilei Armatei României a avut loc la bustul colonelului Victor Tomoroveanu, din strada Ștefan Luchian, unde au fost depuse jerbe și coroane de flori.
Acțiunile au continuat la Monumentul Eroilor Botoșăneni din cel de-al Doilea Război Mondial unde a fost oficiată o slujbă religioasă urmată de o ceremonie militară.
Sorin Cornilă, reprezentantul Guvernului în teritoriu:
”𝐒𝐚̆𝐫𝐛𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐦 𝐚𝐬𝐭𝐚̆𝐳𝐢 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐀𝐫𝐦𝐚𝐭𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐢̂𝐢 𝐬𝐚̆𝐫𝐛𝐚̆𝐭𝐨𝐫𝐢𝐦 𝐩𝐞 𝐜𝐞𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐧𝐨𝐛𝐢𝐥𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐚 𝐚𝐩𝐚̆𝐫𝐚 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧.
𝐃𝐢𝐧𝐭𝐨𝐭𝐝𝐞𝐚𝐮𝐧𝐚 𝐀𝐫𝐦𝐚𝐭𝐚 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐨 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐢 𝐚𝐮 𝐩𝐫𝐞𝐭̦𝐮𝐢𝐭-𝐨 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬-𝐚𝐮 𝐩𝐮𝐭𝐮𝐭 𝐛𝐚𝐳𝐚. 𝐏𝐫𝐞𝐬𝐭𝐢𝐠𝐢𝐮𝐥 𝐬̦𝐢 𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞𝐚 𝐀𝐫𝐦𝐚𝐭𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐬-𝐚𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐢̂𝐧 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐦.
𝐈𝐚𝐫 𝐜𝐚̂𝐧𝐝 𝐬𝐩𝐮𝐧𝐞𝐦 𝐚𝐫𝐦𝐚𝐭𝐚̆, 𝐬𝐩𝐮𝐧𝐞𝐦 𝐞𝐫𝐨𝐢. 𝐃𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐞𝐚, 𝟐𝟓 𝐎𝐜𝐭𝐨𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐨 𝐳𝐢 𝐚 𝐜𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐫𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐞𝐫𝐨𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐫𝐢, 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢-𝐚𝐮 𝐬𝐚𝐜𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭 𝐯𝐢𝐚𝐭̦𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐢𝐞, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐝𝐞𝐚𝐥𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐩𝐚̆𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬𝐜. 𝐀𝐝𝐮𝐜 𝐮𝐧 𝐨𝐦𝐚𝐠𝐢𝐮 𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐞𝐫𝐨𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐜𝐚̆𝐳𝐮𝐭̧𝐢 𝐥𝐚 𝐝𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐬̧𝐢 𝐭𝐮𝐭𝐮𝐫𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐭𝐞𝐫𝐚𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐫𝐚̆𝐳𝐛𝐨𝐢 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐚𝐮 𝐬𝐥𝐮𝐣𝐢𝐭 𝐜𝐮 𝐝𝐞𝐯𝐨𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭 𝐬̧𝐢 𝐨𝐧𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐧𝐞𝐚 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐚̆.
𝐀𝐫𝐦𝐚𝐭𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢, 𝐝𝐞𝐦𝐧𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐬̧𝐢 𝐝𝐞 𝐞𝐫𝐨𝐢𝐢 𝐬𝐚̆𝐢, 𝐫𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐞 𝐮𝐧 𝐫𝐞𝐩𝐞𝐫 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐝 𝐬̧𝐢 𝐬𝐞 𝐛𝐮𝐜𝐮𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐢̂𝐧𝐜𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐞𝐚 𝐢̂𝐧𝐜𝐮𝐫𝐚𝐣𝐞𝐳 𝐭𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐬𝐚̆ 𝐚𝐥𝐞𝐚𝐠𝐚̆ 𝐜𝐚𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞.
𝐀𝐝𝐫𝐞𝐬𝐞𝐳 𝐮𝐫𝐚̆𝐫𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐛𝐨𝐭𝐨𝐬̦𝐚̆𝐧𝐞𝐧𝐢 𝐬̦𝐢 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐢𝐯𝐢𝐥, 𝐯𝐚̆ 𝐟𝐞𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐢𝐥𝐞𝐣𝐮𝐥 𝐙𝐢𝐥𝐞𝐢 𝐀𝐫𝐦𝐚𝐭𝐞𝐢 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐯𝐚̆ 𝐝𝐨𝐫𝐞𝐬𝐜 𝐝𝐮𝐦𝐧𝐞𝐯𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐮𝐦𝐧𝐞𝐚𝐯𝐨𝐚𝐬𝐭𝐫𝐚̆ 𝐦𝐮𝐥𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐚𝐭𝐞.
𝐋𝐚 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐚𝐧𝐢, 𝐀𝐫𝐦𝐚𝐭𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐞𝐢!”, a spus prefectul.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

3 Mai: Ziua soțiilor de militari

Publicat

Publicitate

Nu e uşor să fii soţie de pompier! Deloc! E mai greu decât să fii chiar pompier! Pentru că soţiile noastre poartă în suflet toată responsabilitatea familiei. Ele ne poartă de grijă atunci când plecăm, ele se frământă toată noaptea, până ne întoarcem sănătoşi, ele încurajează copiii şi îndepărtează grijile din jurul lor, când suntem în misiune, a dezvăluit maiorul Alin Găleată de la ISU BUCOVINA.

Dar cele mai grele momente pentru soţiile de pompier sunt acelea în care vin să-şi comemoreze soţii căzuţi la datorie sau pe cei care au pierdut bătălia cu boli necruţătoare, unele survenite la vârste la care nici la pensie nu apuci să te gândeşti…

Nu! Nu e uşor să fii soţie de pompier! Şi dacă pentru pompieri sunt atât de multe statui ridicate, sunt sigur că şi soţiile noastre merită adevărate monumente închinate lor, pentru viaţa pe care şi-o asumă alături de noi…

Publicitate

* * *

Ziua soțiilor de militari a fost decisă, la nivel internațional, în anul 1984.

La mulți ani cu sănătate jumătăților noastre, care ne-au fost alături si fără de care nu am fi putut suporta privațiunile serviciului militar!

Publicitate

La mulți ani tuturor soțiilor de militari !

Citeste mai mult

Eveniment

MAE condamnă ferm actele de violenţă împotriva jurnaliştilor. Mesajul tranșant transmis de Ziua Libertății Presei

Publicat

Publicitate

MAE condamnă “ferm” toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

În context, MAE reiterează importanţa libertăţii şi pluralismului media, părţi componente ale libertăţii de exprimare şi liberului acces la informaţie, elemente esenţiale pentru o democraţie consolidată, rezilientă şi pentru un stat de drept funcţional.

“Prin tema din acest an aleasă la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite/UNESCO, A press for the Planet: Journalism in the face of the environmental crisis, comunitatea internaţională subliniază importanţa pe care jurnalismul şi libertatea de expresie îl au în contextul crizei mondiale a protecţiei mediului, activitatea jurnaliştilor fiind esenţială în diseminarea informaţiilor privind chestiuni de actualitate în acest domeniu, precum schimbările climatice, poluarea şi, mai ales, educaţia pentru mediu a tinerei generaţii”, se precizează într-un comunicat transmis, vineri, de reprezentanții instituției conduse de Luminița Odobescu.

Publicitate

MAE îşi exprimă susţinerea pentru jurnalismul independent, siguranţa şi protecţia jurnaliştilor şi a lucrătorilor media şi reafirmă importanţa acţiunilor decisive care asigură funcţionarea mass-media într-un mediu politic, economic şi juridic viabil.

Citeste mai mult

Eveniment

Jandarmii botoșăneni au promovat cariera militară în Parcul Cholet din Dorohoi. Școlile de subofițeri au scos 700 de locuri

Publicat

Publicitate
După ce jandarmii botoșăneni au promovat cariera militară în Jandarmeria Română pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, în fața Muzeului de Istorie, vineri, oamenii legii s-au aflat în Parcul Cholet din municipiul Dorohoi. Asta pentru oferi informații referitoare la oferta de școlarizare pentru Școlile Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și Drăgășani, care în sesiunea de admitere aprilie – iulie 2024 au pus la dispoziția candidaților nu mai puțin de 700 de locuri.
„Dacă ai vârsta de maxim 27 de ani, diplomă de bacalaureat și ești într-o formă fizică bună, atunci ai ocazia să te înscrii pentru examenul de admitere până pe data de 14 mai inclusiv.
Unul din cele 700 de locuri poate fi al tău, dacă dorești să lucrezi într-o echipă profesionistă”, dau asigurări jandarmii botoșăneni.

Citeste mai mult

Eveniment

Aproape 300 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare, în 2023

Publicat

Publicitate

Un număr de 295 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare, în 2023, cu 89 mai puţini faţă de anul anterior, conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

Dintre aceştia, 223 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 66 în secţiile de pediatrie, iar şase au fost lăsaţi în altă secţie de spital.

Pe de altă parte, anul trecut au fost externaţi 285 de copii părăsiţi în unităţi sanitare. Dintre aceştia, 58 s-au reîntors la familiile lor, unul a ajuns la familie extinsă, 20 au fost plasaţi la familii/persoane şi 192 la asistenţi maternali.

Publicitate

Totodată, un copil a fost trimis la un serviciu de tip rezidenţial, cinci au fost plasaţi în centre de primire în regim de urgenţă, iar opt copii se regăsesc în alte situaţii, conform datelor ANPDCA. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending