Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Slujbă arhierească în bisericuța din satul Ceir, Todireni. ÎPS Teofan: „Marea noastră orbire este că nu ne vedem păcatele”

Publicat

Duminică, în bisericuța din cătunul Ceir, comuna Todireni, care are ca ocrotitoare spirituală pe Sfânta Cuvioasă Parascheva, a fost emoție și bucurie divină, lăcașul de cult dovedindu-se neîncăpător pentru creștinii care au participat la slujba memorabilă oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de un sobor de preoți și diaconi. Ierarhul însuși a mărturisit că îl încearcă un sentiment de emoție, la amintirea vremurilor în care slujea în Oltenia în bisericuțe mici care au slava lor.

Contextul emoționantului popas duhovnicesc a fost prilejuit de binecuvântarea lucrărilor care s-au făcut la casa parohială, pe parcursul a trei ani, între 2020-2023. Construcția  o înlocuiește pe cea veche, demolată după cea fost aproape distrusă de inundațiile din anul 2019. Preotul paroh Ciprian Onu a fost cel care a coordonat lucrările de construire a casei parohiale și, în acest răstimp, nu o dată a pus reverenda în cui și alături de preoteasa sa, Nicoleta, au dat o mână de ajutor. Noua casa parohială a fost realizată prin jertfa enoriașilor parohiei, prin susținerea primarului comunei Todireni, Petru Toma, dar și cu sprijinul donatorilor și binefăcătorilor.

Satul Ceir din comuna Todireni, se numără printre localitățile defavorizate din judeţul Botoşani din cauza îmbrătrânirii populaţiei. Toate drumurile care duc spre această aşezare sunt degradate, pentru că în ultimii ani s-a reuşit doar întreţinerea parţială, nu şi reabilitarea. În mijlocul comunităţii parohiale misionare de aici a fost rânduit în luna august 2017, preotul Ciprian Onu. Părintele paroh poartă de grijă celor 50 de familii încredinţate spre păstorire. De fapt, mai bine de jumătate dintre casele credincioșilor de aici sunt locuite de văduvi.

„De multă vreme nu am mai slujit în așa biserică micuță, de sat…Am slujit de multe ori în tinerețea mea în bisericuțe mici. Și au bisericile mari splendoarea lor, au bisericile mici slava lor, toate pe gândul lui Dumnezeu aducându-i Lui slavă, laudă și cinste. Am înțeles din partea părintelui că prin strădanii deloc ușoare s-a zidit și s-a aranjat așa cum se cuvine sau se află spre aranjare casa parohiale a bisericii din acest cătun.

Sper să fie de folos preotului, doamnei preotese, care a lucrat mult cu mâinile ei și ale lui la cele ale preotului la această casă. Și să fie și spre binele credincioșilor din sat. Este minunat de bine ca în parohii să locuiască preotul cât mai mult. Este un semn de binecuvântare, de stabilitate, de nădejde, în general satele ca acesta se golesc de credincioși și ar fi bine ca preotul să fie ultimul care să părăsească localitatea. De fapt, să n-o părăsească, pentru că nădăjduim că poate vremurile se vor întoarce spre mai bine și vor mai fi oameni, vor mai fi copii, vor mai fi zămisliri în familiile noastre creștine” , a spus ÎPS Teofan.

 

Parohia Sfânta Cuvioasă Parascheva- Ceir a luat fiinţă în anul 1945 la solicitarea refugiaților din Bucovina care s-au stabilit aici pe meleaguri botoșănene.
Construcția bisericii a început în anul 1945 şi s-a finalizat în anul 1958. Biserica este construită din furci, iar de-a lungul timpului a fost restaurată și modificată. În anul 1974 s-a adăugat construcției și un turn clopotniță, s-a acoperit cu tablă, tot atunci a fost tencuită pe interior și exterior iar tavanul bisericii a fost înfrumusețat cu câteva picturi. În ultimii ani, biserica a avut parte de un amplu proces de renovare.

Jertfa părintelui paroh Ciprian Onu și a preotesei sale, Nicoleta, a fost încununată, duminică, cu bucurie prin săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii. Alături de ÎPS Teofan, au slujit părintele Timofte Marian – vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, părintele Protopop Petru Fercal, părintele Partenie Apostoaie  de la Parohia Vovidenia – Botoșani, părintele Gheorghe Grigoraș  de la Parohia Rosetti – Botoșani, părintele Constantin Aioanei de la Fălticeni și părintele paroh Ciprian Onu .

Frumusețea slujbei a fost completată de răspunsurile la strană care au fost oferite de membrii de Corului „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoșani, alături de Georgiana și Geanina Pricop,  două tinere din parohia Ceir.

La slujbă au participat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici și deputatul Alexandra Huțu,dar și primarul comunei Todireni, Petru Toma.

La finalul slujbei, ÎPS Teofan a ținut un emoționant cuvânt de învățătură, dezvoltând și explicând pericopa evanghelică a duminicii de ieri, de la Sfântul Evanghelist Matei, care evocă cazul unui orb, care prin binecuvântarea dumnezeiască a primit vederea. Ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să caute la suferința aproapelui, la nevoile celui de lângă noi.

„Noi vedem că ceilalți sunt păcătoși. Dar nu mă văd pe mine că sunt păcătos. Adică ochii sufletului și ai inimii nu văd și nu simt acest mare adevăr și anume că suntem oameni care am săvârșit păcate. Se spune în Pateric că era un călugăr și avea un săculeț mic pe care îl purta în față și un sac mare pe care îl purta în spate și se plimba prin mănăstire. Și a fost întrebat ce înseamnă sacul mic și ce înseamnă sacul mare. Păcatele mari sunt în spatele meu și nu le văd, iar păcatele mici sunt ale oamenilor din jurul meu și numai pe acelea le văd. Marea noastră orbire este că nu ne vedem păcatele. În al doilea rând nu-l vedem pe omul de lângă noi, adică nu vedem problemele lui, suferința lui. Ne gândim tot timpul la noi înșine. Văzându-l pe celălalt de fapt ne facem nouă un mare bine pentru că acela care îl vede pe sărac, în ziua cea rea îl va izbăvi pe el Domnul. Ziua cea rea înseamnă boala, suferința și dușmanii. Se cuvine să-I cerem lui Dumnezeu ochi să ne vedem propriile păcate, în al doilea rând să ne dăruiască ochi să-l vedem pe cel de lângă noi, așa cum este el cu bine și ai puțin bune. Se cuvine să avem ochi să vedem prezența lui Dumnezeu peste tot”, a spus în cuvântul său ÎPS Teofan.

Părintele paroh, susținut de preoteasa sa și de cei trei copilași superbi, a ținut să mulțumească tuturor pentru implicare și pentru prezență, dar înainte de toate Bunului Dumnezeu, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Sfintei Maicii noastre Parascheva pentru toate realizările de până acum.

„Nu ne rămâne rămâne în această zi decât să mulțumim Bunului Dumnezeu, Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și Sfintei Maicii noastre Parascheva, ocrotitoarea acestui sfânt lăcaș . Ne rugăm la Dumnezeu ca să putem să ducem mai departe misiunea și lucrarea aceasta duhovnicească, fără a uita și de cea gospodărească. Zicem așa : Mare ești, Doamne, și minunate sunt lucrurile Tale și niciun cuvânt nu este de ajuns pentru lauda minunilor Tale. Mulțumim și bunilor noștri enoriași care ne-au sprijinit, mulțumim și celor pe care i-am uitat din neștiință sau uitare, care ne-au ajutat la această lucrare a casei parohiale și a bisericii”, a spus și părintele Onu.

Cu toții au participat la final la o agapă frățească.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (224)

Publicat

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

PROFESORUL DE… TĂCERI

Se apropie 1 Martie şi trebuie să scriu despre Al. D. Funduianu. Spun “trebuie să scriu” fiindcă o merită din plin.  Prin  prezenţa sa, prin opera sa, prin vorbele sale, Al. D. Funduianu ne face să zâmbim şi să gândim.  Din multitudinea  “scurtisimelor” sale reţin două:  o “compesaţie” ( “cel care vorbeşte este înţeles de toată lumea / eu sunt captivat de cel care tace”)  şi o “ingratitudine” (“cum să socializez eu cu unul ca mine”).

Opera lui Al. D. Funduianu se află la limita plină de fineţe a tăcerii. El lasă să străbată lumina reflecţiei fără a ne da şi contururile, punându-ne gândirea la treabă.   Dacă nu aţi sesizat, el este un scriitor cu “program literar”, unul străbătut de tăceri.  Nu sunt tăceri în sensul pe care ţi-l asigură  surzenia, este  un fascicul  de tăceri concretizate în reflecţii. La Al. D. Funduianu cuvintele cad în alte cuvinte, eu aş zice că se devorează unele pe altele încât rămân cîteva care îşi arogă dreptul de a se etala într-un poem scurt, într-un umor sădit la nivelul epigramei, într-o aberaţie miezoasă sau într-un aforism tăios. Numai el poate face inventarul cuvintelor rămase închise în propria tăcere. Al D. Funduianu nu este numai profesor de matematică, este şi un “profesor de… tăceri”.

Cu mult timp în urmă, să fie doi sau trei ani, spuneam că  în afară de singura şi ceţoasa mea tentativă de a-l localiza în MARELE IMPERIU al TĂCERII, o mare greşeală în fapt, niciodată nu mi-am mai propus să-l încadrez într-o schemă, fiindcă el nu este numai al ştiinţei, numai al literaturii, numai al Ţării Candorilor. El este al tuturor.  Revin, şi iarăşi îl localizez pe Al. D. F. în acel IMPERIU AL TĂCERII.

Redau aici  cronica pe care am făcut-o ultimului său volum apărut anul trecut (2023):

[Cineva spunea că unele cărţi ar trebui gustate, altele devorate, însă doar câteva ar trebui mestecate şi digerate pe îndelete. Din  cea de-a treia categorie face parte şi „Viaţa într-o lacrimă” (Editura „Quadrat”, Botoşani, 2023), prin care autorul, Al. D. Funduianu, ne invită în labirintul său identitar. Ca de obicei, el este adeptul unui joc reuşit între cele două caracteristici ce-i sunt specifice: inteligenţa concretă şi inteligenţa abstractă. Se armonizează perfect interesul pentru lucruri cu interesul pentru idei, este evidentă  o împletire măiastră între a pune accentul pe fapte şi apelarea la raţionamentul deductiv, nevoia de a vedea şi a atinge se pliază perfect peste capacitatea de a înţelege, rezultând un realism al opiniilor exasperant de plăcut: „denivelat şi / plin de serpentine – drumul vieţii // de pe culmile victoriei în / abisurile disperării – / o clipă / şi eu / anevoie / rostogolind spre cer / un fir de nisip” (eu, petala unui fir de nimic): „seara / vorbeşte în şoaptă cu / amurgul cuibărit în adâncul / sufletului // iar noaptea – / un sfetnic / din ce în ce mai discret” (mister); „pe pietonalul lângă / arteziană / porumbeii socializează în / jurul unui cornet cu / seminţe – // numai noi / cu dreaptă credinţă şi optimişti / în pagube / trecem / unul pe lângă celălalt ca nişte / fantome // aici / nu e nici o iluzie – / e chiar ceea ce vedeţi” (ipostaze) etc.

Prin  acest volum autorul se raliază celor foarte mulţi care pun poezia ultimilor 10-15 ani sub o oarecare formă de autonomie. Au  trecut  asimptotic pe lângă poemul postmodern, de mare întindere şi adeseori plictisitor, raliindu-se, în general,  unor  trei direcţii: întoarcerea la tonurile şi ritmurile clasice,  o aplecare spre formele fixe ale genului liric şi  adoptarea poemelor scurte, de mică întindere, din care se ivesc idei cu caracter aforistic sau chiar filozofic.  Printre aceştia, un loc aparte îl ocupă Al. D. Funduianu, adept al ultimelor două direcţii,  din care cităm un poem-apoftegmă  care sună ca o sentinţă: „când / dintr-un poem / rămâne un gând / o stare / le scriu / numai pe acestea – // aşa redau / şi esenţa poeziei / reduc şi / consumul de hârtie” (cum m-am împrietenit cu mediul fără să renunţ la poezie). Volumul  este un veritabil jurnal de idei ivite în zona de separare dintre realitate şi poveste, zonă pe care poetul o  percepe ca pe o „pojghiţă de gheaţă” foarte subţire.   Ieşind din matrice (= lacrimă) – “destin / pe mine / m-a născut o lacrimă”-,  Al. D. Funduianu ne conduce către situaţia cârtiţei lui Kafka pe care, parafrazând,  descoperim că părăsind lacrima se simte vulnerabil: „drept / vă spun / mă mir şi eu… / când îmi văd trista / figură – // că-s naiv de felul / meu / şi candid de la natură” (chip în oglindă). Eliberarea din lichidul amniotic al lacrimii este o concretizare a dorinţei de a evada din sihăstria urbană şi retragerea în zona  de mare deschidere a Costeştiului. Volumul acesta este şi unul prin care Al. D. Funduianu abandonează periplul pe aleile idealului, el dorind să audă plânsul ierbii produs de  apăsarea tălpilor copilăriei: „părăsit de trăirile de altădată / străin şi / rece / doar în cimitir / acasă – // aprind o lumânare la mormântul / părinţilor / altele / la viii din memorie şi cam / atât // ba nu / plecând în răvăşite / amintiri / de sus / de pe linia orizontului / privesc / îngândurat în urmă / în ochi: / biserica / nişte case în alb / grădini împrejmuite / şi lucrurile din faţa satului – un fel de / lacrimi prelungite / pe frunza inimii” (satul – note subiective).

Dincolo  de cele spuse, trebuie să remarcăm că Al. D. Funduianu   este şi un senzorial. Versurile sale însemnă şi o cale de  scoatere din sine a tuturor acumulărilor producătoare de încântare şi revărsarea lor către cititori.  Filozoful francez Gaston Berger spune că autorii de tip senzorial „ne ridică undeva între aviditate şi tandreţe, între ataşamentul de sine şi ataşamentul de alţii”. Poemul  „orbirea de îngeri” („să te plimbi / într-o zi însorită de / primăvară / prin livada cu cireşi în floare / şi să te îndoieşti că există grădina / raiului – / iată / orbirea de sens”) este unul dintre cele multe care întăresc afirmaţia de mai sus, dar ne şi obligă să privim acest volum  ca pe un eseu, fiindcă scriitura relevă şi o natură meditativă, tonusul trăirilor fiind relevante şi convingătoare. Există şi un algoritm logic la care răspunde poetul-eseist, axându-se cu predilecţie pe destin: îşi exersează gândirea critică meditând de unul singur într-o partajare pe anotimpuri.  Umorist de marcă, unul ascuns sub umbrela delicateţei şi generalizărilor, după cum s-a văzut în câteva cărţi anterioare, volumul acesta  este un interesant eseu despre destin, ceea ce înseamnă că Al. D. Funduianu poate schimba cu uşurinţă registrul liric.]

LA MULŢI ANI!, AL D. FUNDUIANU, şi primeşte acest catren:

Poet de astăzi (şi de ieri),

Nu-l regăseşti printre fiţoşi,

El se afirmă prin… tăceri,

Să facă loc la zgomotoşi!

(GEORGICĂ MANOLE)

Citeste mai mult

Eveniment

„Marșul pentru Viață”, eveniment aflat la a XIV-a ediție. Când va avea loc

Publicat

Sâmbătă, 30 martie 2024, în cadrul și la finalul proiectului „Luna pentru viață 2024”, va avea loc a paisprezecea ediție a Marșului pentru Viață, eveniment care se desfășoară în București și în sute de localități din România și Republica Moldova.

În Luna pentru Viață 2024 se organizează activități de informare pro-viață la nivel național, tema evenimentului din acest an fiind „Construim împreună pentru viață”

Construim împreună o cultură a sprijinului față de femeia însărcinată, a celebrării valorii infinite și a demnității fiecărei persoane umane din primul moment al existenței ei. Construim împreună o cultură a empatiei și decenței, în care femeile însărcinate să poată împărtăși cu cei din jur, cu încredere și fără teamă, stările și problemele cu care se confruntă. Construim împreună o cultură a contribuției pentru o lume mai sigură și mai demnă. Construim comunități de sprijin.

Un proverb spune că este nevoie de un sat pentru a crește un copil. Noi credem cu tărie că este nevoie de o comunitate responsabilă și empatică pentru a ocroti femeia însărcinată, ca să poarte și să nască în cele mai bune condiții copilul cu care este însărcinată. Știm că doar prin implicarea generală putem construi această cultură.

Femeile au nevoie:

  • de familie și de prieteni care să le fie alături; de bărbați care să înțeleagă situația femeilor însărcinate și a mamelor și să le sprijine, astfel încât ele să poată avea viață personală, profesională, de familie și activitate socială.

  • de cadre medicale competente, cu statut recunoscut în societat, recompensat material în mod adecvat și cu un orar de lucru civilizat

  • de asistenți sociali, pregătiți profesional și respectați, care pot interveni în situații dificile; de psihologi, terapeuți, preoți și de alții care pot oferi sprijin sufletesc și psihologic.

  • de instituții/organizații de educație formală și informală, care să educe tinerii și comunitatea despre relații, respect, sprijin, valori.

  • de lideri și formatori de opinie care să conducă dialogul cu toți membrii societății noastre, pentru o informare și educare permanentă.

  • de autorități și actori politici care să înțeleagă problematica sprijinului pentru viață și să construiască o legislație corespunzătoare.

Tema ediției a Marșului pentru viață din acest an a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă de două zeci și cinci de ani, căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan. Alexandra Ivanov a fost printre organizatorii Marșului pentru viață în localitatea ei, a sprijinit tinere în criză de sarcină de când era în liceu și a fost o inimă a faptelor bune în comunitatea ei. Această ediție îi este dedicată ei și copilului nenăscut pe care l-a pierdut.

Viziunea:

O lume în care fiecare femeie însărcinată și fiecare copil sunt bineveniți și sprijiniți

Mesajul nostru se adresează întregii societăți, de aceea demersul nostru este apolitic, neconfesional și nu susține nicio formă de ostracizare a femeilor.

Suntem martorii lipsei de informare și educație integrală a tinerilor. De aceea, ne concentrăm eforturile pentru educația generației tinere, pregătindu-i să ia decizii informate.

Credem cu tărie că educația și informarea corectă sunt cele mai puternice arme cu care putem lupta pentru construirea unei societăți civilizate, care respectă drepturile omului.

Știm că numai prin conlucrare și colaborare putem avea impact solid în societate. Nu milităm pentru interzicerea legală a avortului. În schimb, încurajăm respectarea acestui drept fundamental: aducerea pe lume a fiecărei fiinţe umane, a persoanei care se zămisleşte într-o altă persoană, oferind sprijin femeii însărcinate, potenţial aflată într-o situaţie fragilă şi dificilă. Respectul față de viață, în orice stadiu, este esența dezvoltării armonioase a societății umane.

Milităm pentru creștere responsabilității față de viață prin sprijinul pentru mamă și copil.

Construim conștientizarea existenței vieții copilului nenăscut.

Aducem împreună stake-holderi care, prin viziune comună și colaborare, construiesc un viitor mai bun pentru generațiile viitoare.

Marșul pentru Viață și activitățile pro-viață se organizează benevol și independent în fiecare localitate din România de către organizatorii locali. Fiecare organizator își asumă responsabilitatea atât pentru activitățile organizate, cât și pentru mesajul transmis în cadrul acestora.

În cadrul lunii pentru VIAȚĂ, în peste 1000 de localități din țară au loc activități PRO-VIAȚĂ:

  • Evenimente artistice

  • Evenimente caritabile

  • Evenimente de informare și educare

  • Evenimente de socializare.

În București, Marșul pentru viață 2024 este organizat de către Asociația „Studenți pentru viață” București și Asociația „România pentru viață” și se va desfășura sâmbătă, 30 martie.

Adunarea participanților se va face începând cu ora 11.30 în Piața Universității, pe esplanada cu statui. La ora 12:30, participanții vor pleca pe traseul Bld. Regina Elisabeta – Bld. Schitu Măgureanu – Parcul Izvor. La ora 13:00 va începe concertul „Live for Life” în Parcul Izvor.

Vă așteptăm în luna martie la evenimentele și activitățile organizate în Luna pentru viață, iar sâmbătă, 30 martie vă așteptăm să construim împreună cel mai mare eveniment PRO-VIAȚĂ din 2024!

Contact:

Tel: 0770.758.070

contact@marsulpentruviata.ro

Comunicat de presă

Citeste mai mult

Eveniment

Amendă usturătoare pentru o firmă din Botoșani de la comisarii Gărzii de Mediu

Publicat

Ca urmare a unui control neplanificat o echipă de comisari din cadrul Garda de Mediu Botoșani a constat că pe un amplasament pentru care APM Botoșani a emis decizia etapei de încadrare pentru realizarea proiectului ” Diversificarea activității societății, prioritatea de investiții 2.2- sprijinirea creării și extinderii capacităților de producție și dezvoltarea serviciilor, construire hală de producție pentru tâmplărie, branșamente utilități, accese, amenajare parcare” se eliminau prin incendiere deșeuri provenite din lucrări de construcții, respectiv: polistiren expandat, resturi plăci rigips, vată minerală izolantă în amestec cu alte deșeuri care nu au putut fi identificate, acestea fiind incendiate în totalitate.

Pentru neconformitățile constatate s-au aplicat două sancțiuni principale: un avertisment și o amendă de 50.000 lei. Totodată s-au stabilit în sarcina operatorului economic măsuri cu termen în vederea conformării la legislația de mediu.

Citeste mai mult

Eveniment

Un număr de 13 primari, 10 viceprimari, 2 consilieri județeni și 2 tineri antreprenori din domeniul agricol au trecut în tabăra PSD Botoșani

Publicat

13 primari, 10 viceprimari, 2 consilieri județeni și 2 tineri antreprenori din domeniul agricol s-au alăturat astăzi echipei PSD Botoșani, urmând ca la alegerile locale care vor avea loc pe 9 iunie 2024 să candideze pe listele Partidului Social Democrat.

În fiecare caz, inițiativa a aparținut noilor colegi, ca urmare a colaborării bune pe care au avut-o cu reprezentanții PSD din administrația publică locală și județeană, cu parlamentarii și cu reprezentanții social-democrați ai guvernului, în beneficiul comunităților pe care le reprezintă.

„Pentru noi este onoare că acești oameni gospodari, respectați în comunitățile lor, au decis să vină alături de noi, considerând că în PSD vor putea să facă mai mult pentru cei pe care îi reprezintă. Este o confirmare a faptului că am procedat corect, ca președinte al Consiliului Județean, când i-am sprijinit în proiectele dumnealor, chiar dacă erau de la alte partide. În fond, tot ce am făcut împreună a fost pentru cetățenii pe care îi reprezentăm în egală măsură și așa cum am subliniat de atâtea ori, facem administrație în folosul tuturor botoșănenilor. De acum, vom avea o colaborare și mai strânsă”, a declarat președintele PSD Botoșani, Doina Federovici.

La rândul său, deputatul Marius Budăi, președintele executiv al organizației județene, a ținut să sublinieze că noii colegi au fost cei care și-au dorit să intre în echipa PSD.

„Nu a fost o acțiune politică sau electorală. Este rezultatul unei colaborări administrative pe care o avem cu domniile lor de ani de zile. Și-au dorit să vină la PSD, convinși de politica social-democrată axată pe interesul cetățenilor. Ușa partidului nostru a fost și va fi tot timpul deschisă pentru oamenii harnici și de calitate. Le mulțumesc pentru încredere și le urez bun venit în PSD!”, a adăugat deputatul PSD, Marius Budăi.

Lista noilor colegi:

– Adrian Nistor – primarul comunei Brăești;

– Cătălin Gavril – primarul comunei Corlăteni;

– Viorel Ciobanu – primarul comunei Coțușca;

– Ionel Lucian Borfotină – primarul comunei Cristești;

– Daniela Stredie – primarul comunei Cristinești;

– Claudiu Ilaș – primarul comunei Dângeni;

– Marinel Moruz – primarul comunei Dimăcheni;

– Ștefan Dulgheru – primarul comunei Leorda;

– Verginel Gireadă – primarul comunei Mihai Eminescu;

– Dumitru Buzoianu – primarul comunei Românești;

– Marcel Chelariu – primarul comunei Suharău;

– Cozmin Iulian Epuraș – primarul comunei Stăuceni;

– Constantin Cocoreanu – primarul comunei Tudora;

– Ilie Munteanu – viceprimarul comunei Brăești;

– Marinel Bosac – viceprimarul comunei Corlăteni;

– Vasile Aghiniței – viceprimarul comunei Coțușca;

– Liviu Stănuc – viceprimarul comunei Cristești;

– Sorin Dumitru Bobișteanu – viceprimarul comunei Dângeni;

– Maria Pîntea – viceprimarul comunei Dimăcheni;

– Valerian Maloș – viceprimarul comunei Leorda;

– Valeriu Drobotă – viceprimarul comunei Mihai Eminescu;

– Marius Răschip – viceprimarul comunei Românești;

– Neculai Pachițanu – viceprimarul comunei Tudora;

– Ionuț Gireadă – consilier județean

– Lazăr-Claudiu Vrajotis – consilier județean

– Cristian Câmpanu – antreprenor comuna Albești

– Lucian Ungureanu – antreprenor comuna Vorniceni

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending