Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Razie de amploare a polițiștilor în municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, cu sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, a Inspectoratului General pentru Imigrări, a Inspectoratului Județean de Jandarmi  și a reprezentanților S.C. Locativa S.A. au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și pentru verificarea legalității persoanelor care locuisc în imobile aparținând S.C. Locativa,  din  zona Parcul Tineretului, Centrul Vechi, zona străzii Adrian Adamiu, ANL Cișmea și Textila.

 

Activitățile au fost desfășurate la data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 07:00-13:00, prilej cu care au fost legitimate 340 de persoane, 9 dintre acestea fiind supuse controlului corporal, fără a fi identificate bunuri interzise la deținere, iar față de 3 persoane a fost dispusă măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

 

De asemenena, au fost controlate 280 de imobile aparținând S.C. Locativa S.A., prilej cu care au fost identificate cinci persoane vizate de anchete penale în curs, care au fost conduse la sediul poliției, ulterior față de două dintre acestea fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

 

Publicitate

În acelasși context, au fost controlate peste 100 de autovehicule, depistate în zonele vizate de polițiști, ia în urma neregulilor constatate au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 22.000 de lei.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un pompier din Botoșani și-a aniversat ziua de naștere dăruind jucării și dulciuri copiilor din zonele afectate de inundații

Publicat

Publicitate

Ei văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt puternici și speră să treacă mai repede această perioadă, să nu mai vadă doar noroi și mormane de gunoaie în locurile în care până odinioară se jucau.
Zâmbesc când își dau seama că pompierii și celelalte forțe de intervenție sunt acolo pentru ei. Să le ofere ajutor necondiționat.

Mai mult decât mâncare, apă, îmbrăcăminte și cazare, au nevoie de acele gesturi care să îi ajute să uite clipele trăite pe timpul și după inundații, să se simtă în siguranță.

O îmbrățișare, un zâmbet, o strângere de mână, o jucărie și ceva dulce – toate le-au făcut, astăzi, ziua mai frumoasă. Le-au primit în dar de la pompierii botoșăneni. Lor le-au fost oferite de un coleg care ieri și-a sărbătorit ziua de naștere și a vrut să dăruiască la rândul său bucurie.

Și ce poate fi mai emoționant decât un copil care se agață de gâtul tău și se simte, dintr-o dată, puternic?

Ziua de astăzi este a lor și a tuturor celor care dau o mână de ajutor!

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de ședere cu însemnele autorităților din Polonia, care era fals.

În data de 19 septembrie a.c., în jurul orei 19.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pasager într-un autocar, un bărbat, cetățean moldovean, în vârstă de 25 de ani.
La controlul de frontieră, pe lângă pașaportul moldovenesc, bărbatul a prezentat și un permis de ședere cu datele de identificare și fotografia proprie, având caracteristici similare celor eliberate de către autoritățile din Polonia.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că permisul de ședere în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.
Tânărul a declarat că a obținut permisul de ședere de la un cetățean moldovean, cunoscut pe internet, contra sumei de 2.000 de euro. Acesta a mai declarat că avea nevoie de un permis de ședere pentru a putea continua să muncească în Polonia, deoarece dreptul de ședere pe teritoriul statelor Schengen îi expirase.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Citeste mai mult

Eveniment

Cutremur, vineri dimineața, în România. INFP anunță intensificarea activității seismice în țara noastră

Publicat

Publicitate

Un cutremur s-a produs, vineri dimineața, în România, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului. 

Un cutremur de 2,3 grade s-a produs, vineri dimineața, în România. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 4:26, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

Seismul s-a produs la o adâncime de 126,4 km, în apropierea următoarelor oraşe: 38 km NV de Focșani, 73 km E de Sfântu-Gheorghe, 77 km N de Buzău, 82 km S de Bacău, 85 km SV de Bârlad, 89 km E de Brașov.

Reguli esențiale de comportament în caz de cutremur. Ce NU trebuie să faci ca să eviți o tragedie

Indiferent de pregătirea pe care o avem, un cutremur ne va lua mereu prin surprindere și pe cei mai mulți dintre noi ne va panica. Cum să acționăm în caz de cutremur?

1. Păstrați-vă calmul, NU INTRAȚI ÎN PANICĂ, liniștiți-i și pe ceilalți, protejați copiii, bătrânii și femeile. Nu vă speriați de zgomotele din jur.

Publicitate

2. Preveniți tendințele de a părăsi camera sau locuința, deoarece faza seismică inițială are o durată redusă, astfel încât, tocmai faza puternică a mișcării seismice vă poate surprinde pe scări, holuri, paliere, în aglomerație și panică, conducând la accidente grave, nedorite.

3. Atenție! Scările sunt elemente de construcții foarte sensibile la deplasările diferențiate ale etajelor și, chiar dacă ar rezista, deplasarea persoanelor pe scări, sub efectul oscilației seismice, este extrem de periculoasă. Chiar dacă ieșirea de la etajele inferioare sau dintr-o locuință parter ar fi în principiu posibilă și fezabilă în scurt timp, în special pentru persoane tinere, afară sunt multe alte riscuri: calcane și coșuri de fum, parapete, ornamente, vitraje etc.

4. Rămâneți în încăpere sau locuință, departe de ferestre care se pot sparge și vă pot accidenta, protejați-vă sub o grindă, toc de ușa solid, sub un birou sau masă care sunt suficient de rezistente spre a vă feri de căderea unor obiecte mobile suprapuse, lămpi, tencuieli ornamentale etc. În lipsa unor astfel de posibilități vă puteți proteja stând la podea lângă un perete solid, pe genunchi și coate, cu fața în jos, iar cu palmele împreunate vă veți proteja capul, ceafa, iar cu antebrațele pe lateral, capul. Această recomandare implică o cunoaștere prealabilă a acelor elemente de construcție rezistente, prin consultarea unui specialist atestat.

Publicitate

5. Dacă este posibil, închideți sursele de foc cât puteți mai repede, iar dacă a luat foc ceva interveniți imediat după ce a trecut șocul puternic.

6. Nu fugiți pe ușă, nu săriți pe fereastră, nu alergați pe scări, nu utilizați liftul, evitați aglomerația, îmbulzeala, iar dacă este posibil deschideți ușa locuinței spre exterior, pentru a preveni blocarea acesteia în vederea evacuării după terminarea mișcării seismice.

7. Nu alergați în stradă.

8. dacă vă aflați în afara unei clădiri, deplasați-vă cât mai departe de clădire, feriți-vă de tencuieli, căramizi, coșuri, parapete, cornișe, geamuri, ornamente care de obicei se pot prăbuși în stradă. Nu fugiți pe stradă, deplasați-vă calm spre un loc deschis și sigur.

9. Acordați primul ajutor persoanelor rănite.

10. În cazul în care sunteți surprinși de căderea unor tencuieli sau obiecte de mobilier răsturnate, cautați să vă protejați capul și membrele sau să vă asigurați supraviețuirea; ulterior veți caută să alarmați, prin diferite metode, vecinii cât și echipele de salvare-intervenție de prezența dumneavoastră.

Citeste mai mult

Eveniment

Slujire arhierească la Hlipiceni, sâmbătă, 21 septembrie. Botoșănenii beneficiază de transport gratuit

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, 21 septembrie, va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naționale.

Lăcașul de cult construit între 1990-1992 a trecut în ultimii doi ani prin lucrări ample de restaurare. Susținătorul principal al lucrărilor a fost Părintele Ciprian Grădinaru, a declarat pentru Basilica.ro preotul Ștefan-Cătălin Basanciuc, parohul bisericii, originar, la rândul său, din Hlipiceni.

Slujba de sfințire va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, împreună cu Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Programul liturgic va începe la ora 7:30 cu primirea ierarhilor și va continua cu slujba de sfințire urmată de Sfânta Liturghie.

O firmă privată asigură transport gratuit din Botoșani la Hlipiceni pentru persoanele care doresc să ajungă la eveniment.

Arhim. Ciprian Grădinaru este cetățean de onoare al comunei natale. Părintele a ctitorit și Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Hlipiceni, context în care a fost distins de Patriarhul Daniel cu Crucea Patriarhală.

Publicitate

 

Botoșănenii care vor să participe la slujbă în ziua de 21 SEPTEMBRIE 2024 beneficiază de transport gratuit, plecarea fiind la
 ora 06:45 din zona Capăt 1 – Autogara RVG (mai sus de maternitatea Botoșani).

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending