Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Pompierii botoșăneni au fost chemați să salveze un pui de pisică dintr-un canal adânc de patru metri

Publicat

Publicitate

Speriat, ud și obosit după ce a petrecut câteva zeci de minute într-un canal, la aproximativ patru metri adâncime. Așa a fost găsit un pui de pisică de pompierii militari de la Detașamentul Botoșani, chemați să îl salveze.

Felina a rămas în grija unor copii, martori la misiunea de salvare, care cu siguranță îi vor găsi un cămin călduros și o familie care să îi acorde toată atenția de care are nevoie.

Întâmplarea a avut loc astăzi, pe strada Calea Națională din municipiul Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dosar penal pentru un șofer din Coțușca care a condus beat

Publicat

Publicitate

Marți, polițiștii din  Darabani au oprit pentru control, pe strada Florilor, din satul Nichiteni, comuna Coțușca, un autoturism, condus de un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat de 42 de ani, din Darabani, evacuat din domiciliu după ce și-a bătut soția. Nu are voie să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri de casă

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Darabani au emis ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 42 de ani, din comuna Dimăcheni, pentru faptul că i-a adresat amenințări cu acte de violență soției sale.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din domiciliu având mai multe obligații, printre care și aceea de a nu se apropia la o distanță mai mică de 100 de metri, față de locuință și de soție. În situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încalcare a ordinului de protecție, iar față de aceștia poate fi dispusă o măsură privativă de libertate.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare și violență în familie, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Măsurile de siguranță care se pot lua în cazul violenței în familie 

Măsurile de siguranţă au ca scop eliminarea stării de pericol public şi prevenirea infracţionalităţii în general.

Publicitate

Astfel,  Legea nr. 217/2003 Rep., pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, prevede instituirea ordinului de protecţie.

Potrivit prevederilor art. 23, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată cu caracter provizoriu, prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, una sau mai multe dintre următoarele măsuri/obligaţii/interdicţii:

  • evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
  • reintegrarea victimei, și după caz, a copiilor în locuința familiei;
  • obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de copiii acesteia sau față de alte rude ale acesteia, ori  față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ ale victimei.
  • interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau orice alt mod cu victima.

 

Publicitate

Victima violenței în familie se poate adresa:

  • Poliției pentru a depune o plângere;
  • unei unități spitalicești, pentru a primi îngrijiri medicale;
  • medicului legist pentru a obține certificat medico legal;
  • Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a beneficia de servicii sociale complexe, mai ales în cazul în care sunt implicați copiii victimei.

 

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Lebăda neagră pentru PSD: Gigi Becali dezvăluie involuntar planul Ciolacu-Hrebenciuc prin care George Simion este ajutat să ajungă în turul 2

Publicat

Publicitate

Patronul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a susținut la Realitatea TV, că fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe George Simion în campania de la prezidențiale. Scopul acestui ajutor este de a-l duce pe liderul în turul 2 al prezidențialelor. „Eu am vorbit și cu Hrebenciuc. Și mi-a zis: «Măi, nea Gigi, haide să îl băgăm pe Simion în turul doi». Am zis bine, hai să îl băgăm. A zis acum vreo lună jumate”, a declarat Becali, la emisiunea „Culisele Statului Paralel”, moderată de Anca Alexandrescu.

Dezvăluirea patronului FCSB confirmă acuzațiile la adresa PSD, potrivit cărora ar urmări un blat cu AUR la alegerile prezidențiale. Consecințele acestei înțelegeri sunt, însă, extrem de periculoase pentru România.

Mai mulți lideri liberali, inclusiv președintele PNL, au atras atenția că, prin acest scenariu pus la care de PSD, social-democrații nu fac altceva decât jocul Rusiei. Este știut faptul că Moscova șiar dori ca aderența politică a României la UE să fie una mai slabă, iar creșterea ponderii AUR în Parlament ar servi acestui interes. Sesizând pericolul, conducerea PSD a ieșit public să dezmintă informația susținută de Gigi Becali.

Reacția personală a lui Marcel Ciolacu, prin care a încercat să se delimiteze de Viorel Hrebenciuc și să sugereze că acesta ar fi mai apropiat de Mircea Geoană decât de PSD, arată însă că deranjul este unul extrem de mare în tabăra social-democraților.
Practic, informația lansată de patronul FCSB ar putea deveni ceea ce specialiștii numesc ”lebăda neagră” a campaniei, respectiv o dezvăluire care răstoarnă, prin implicațiile sale, rezultatele unor alegeri.

Citeste mai mult

Eveniment

Riscurile masive de sănătate ale postului intermitent. Care este intervalul ideal recomandat de medici în care putem mânca

Publicat

Publicitate

Specialiștii spun că cei care țin post intermitent 16/8 au un risc uriaș de a dezvolta boli cardiovasculare. În plus, oamenii de știință au observat că acest tip de post nu reduce riscul de deces la nicio afecțiune. Pe scurt nu are beneficii dovedite din acest punct de vedere, scrie Adevărul.

Postul intermitent este foarte la modă, inclusiv în România. Mai ales metoda 16/8, adică 16 ore de post și un interval de opt ore în care se poate mânca. Unii o cunosc drept dieta la opt ore. Beneficiile acestui tip de post intermitent sunt descrise pe larg și cuprind pierderea în greutate, îmbunătățirea sensibilității la insulină, nivelul de energie crescut, scăderea colesterolului și alte beneficii pentru organismul uman care ar duce la evitarea riscului de deces cauzat de boli cardiovasculare în special.

Despre postul intermitent sau „fasting” se spune că ar ajuta inclusiv la evitarea de boli grave precum cancerul. Un grup de specialiști a prezentat la Sesiunea Științifică ”American Heart Association’s Epidemiology and Prevention│Lifestyle and Cardiometabolic Scientific Sessions”, susținută anul acesta în perioada 18-21 martie, la Chicago, au arătat pe baza studiilor că postul intermitent de tipul 16/8 poate predispune la probleme cardiovasculare serioase.

91% risc mai mare de deces cauzat de boli cardiovasculare

Pentru realizarea studiului s-a folosit un eșantion de peste 20.000 de adulți care urmau dieta de opt ore sau mai bine zis postul intermitent 16/8. Participanții la studiu sunt din Statele Unite și au vârsta medie de 49 de ani. Subiecții au fost urmăriți și testați pe o perioadă de minim opt ani și maxim 17 ani. Având în vedere beneficiile postului intermitent, cunoscute și popularizate mai ales în ultimul deceniu, rezultatele au fost de-a dreptul uimitoare. Mai precis, medicii și oamenii de știință implicați au observat că cei care mănâncă doar opt ore din 24 și postesc restul de 16 ore sunt predispuși la deces cauzat de boli cardiovasculare. Iar procentul de risc este uriaș. Mai precis cei care urmează dieta de opt ore au risc cu 91% mai mare, față de cei care nu țin post intermitent să moară din cauza unei afecțiuni cardiovasculare.

Am fost surprinși să observăm că cei care resticționează alimentația la acel interval de opt ore, sunt mult mai predispuși la deces ca urmare a unei boli cadriovasculare”,  precizează Victor Wenze Zhong, medic și profesor, șef al departamentului de epidemiologie și biostatistică la Universitatea Shanghai Jiao Tong din Shanghai, China.

În plus, aceleași studii arată că de fapt postul intermitent 16/8 nu prelungește viața și nici nu reduce riscul de deces cauzat de diferite boli. „Chiar dacă acest tip de dietă este foarte populară, datorită beneficiilor pe termen scurt, cercetările noastre arată clar că, prin comparație cu dieta normală de 12-16 ore pe zi, dieta scurtată, la opt ore, nu este asociată cu o viață mai îndelungată”, arată Zhong.

Publicitate

Postul intermitent și pietrele la vezica biliară

Pe lângă problemele cardiovasculare, cei care țin dieta de opt ore riscă să facă și pietre la vezica biliară. Doctorul Valter Longo a precizat pentru Newsinhealth că postul intermitent poate fi responsabil pentru apariția pietrelor la vezica biliară, la anumiți indivizi. Studiile au demonstrat că cei care postesc mai mult de 16 sau 18 ore au un risc mult mai crescut de apariție a pietrelor. În special la vezica biliară. În cele mai multe cazuri a fost nevoie de îndepărtarea chirurgicală a vezicii biliare.

12 ore cel mai sigur interval pentru o viață sănătoasă

În plus, studiile indică faptul că pe termen scurt, postul intermitent are beneficii. Pe termen lung în schimb pot apărea probleme serioase de sănătate. „La modul general acest studiu sugerează că alimentația restricționată în funcție de timp, poate avea beneficii pe termen scurt dar efecte adverse pe termen lung”, precizează și medicul  Christopher D. Gardner pentru newsroom.heart.org. Specialiștii au identificat faptul că echilibrul este cel mai important. Adică este bine să măncâm într-un interval de 12 ore, iar restul până la 24 de ore să „postim”. De altfel acel interval de odihnă alimentară coincide și cu perioada de somn. „Tiparul de 12 ore în care se consumă alimente este foarte obișnuit în rândul celor care bat recorduri de longevitate.”, precizează Longo.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending