Connect with us
Publicitate

Educație

FOTO: Peste o sută de elevi și profesori de la școlile din Știubieni și Negreni au participat la campania de curățenie națională ,,LET`S DO IT, ROMANIA!”

Publicat

Publicitate

Peste o sută de elevi și profesori voluntari de la Școala Gimnazială Nr.1 Știubieni și Școala Gimnazială Nr.2 Negreni au participat la acțiunea de ecologizare din cadrul campaniei de curățenie națională ,,LET`S DO IT, ROMANIA!” 2024.

Scopul activ al evenimentului a fost ca elevii să conștientizeze importanța grijii față de natură și protejarea mediului înconjurător, fiind un gest de responsabilitate socială pe care școala îl practică și promovează, cu convingerea că, astfel, viitorul poate arăta mai bine.

„Primul semn al civilizației și al educației este curățenia. Felicitărilor elevilor și cadrelor didactice care au participat la această acțiune de voluntariat. Felicitări părinților care au înțeles că această activitate face parte din educația copiilor și trebuie cu toții să contribuim la păstrarea curățeniei. Mulțumim autorităților locale pentru sprijinul acordat”, a declarat directorul Rusu Laura.

Peste 16000 de elevi și preșcolari și 1700 de cadre didactice din județul Botoșani au participat astăzi, 21 septembrie 2024, la activitatea de strângere a deșeurilor organizată de Let’s Do It, Romania! Țara noastră s-a alăturat altor 198 de țări în efortul comun de a reduce deșeurile și de a promova o lume mai curată în cadrul Proiectului Ziua de Curățenie Națională, la cea de a XI-a ediție.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, împreună cu unitățile conexe, Casa Corpului Didactic Botoșani, Clubul Școlar Sportiv Botoșani și toate unitățile de învățământ preuniversitar, au participat la una dintre cele mai importante lecții pe care le-o putem oferi copiilor noștri: GRIJA PENTRU MEDIUL ÎNCONJURĂTOR.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Pompierii botoșăneni prezenți la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

Publicat

Publicitate

Tinerii interesați de o carieră de salvator au aflat, astăzi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, mai multe informații despre instituțiile de învățământ care pregătesc ofițerii și subofițerii de pompieri și protecție civilă. Organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, acțiunea a reunit, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani, persoane aflate în cautarea unui serviciu, standul pompierilor fiind unul dintre cele mai vizitate.

Astfel, specialiștii din cadrul Biroului Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani le-au prezentat tinerilor prezenți la bursă mai multe informații despre admiterea la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, dar și la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești.

A fost pus accent pe facilitățile asigurate elevilor și studenților, printre care se numără: școlarizare gratuită; condiții de cazare și hrănire, fără costuri; locul de muncă asigurat după absolvire, prin repartiţie și multe altele.

Mai multe detalii referitoare la admitere și procesul de formare în cadrul Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești și Facultății de Pompieri sunt disponibile pe site-urile instituțiilor: www.scoaladepompieri.ro și https://academiadepolitie.ro/facultatea-de-pompieri/ .

Informații suplimentare pot fi obținute de la Serviciul Resurse Umane al ISU Botoșani, de luni până vineri, între orele 09:00-15:00, telefonic, la numărul 0231/508 128.

În contextul sărbătoririi Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, tinerilor le-au fost prezentate broșura „De la risc la reziliență: copii protejați, comunitate sigură”, dar și modalitățile prin care pot să facă voluntariat la ISU Botoșani, în cadrul programului național „Salvator din pasiune”.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Doi polițiști au respins mita oferită de o șoferiță și au dat-o pe mâna ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție

Publicat

Publicitate

Joi, 10 octombrie 2024, în jurul orei 10:40, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați prin intermediul Call-center 0800.806.806 de către polițiști din cadrul IPJ Botosani cu privire la o faptă de dare de mită.

Astfel, s-a stabilit faptul că, în timp ce polițiștii se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza localității Coțușca, jud. Botoșani, au depistat și oprit un autoturism condus de către o persoana de sex feminin, în vârstă de 43 de ani, din jud. Suceava, întrucât aceasta a depășit limita legală de viteză pentru acel sector de drum, autoturismul acesteia fiind surprins circulând cu viteza de 88 km/h (+38 km/h) peste limita legală. Cu acest prilej, agenții de poliție au constatat inclusiv faptul că respectiva conducătoare auto nu purta centura de siguranță. După ce polițiștii i-au adus la cunoștință conducătoarei auto faptul că va fi sancționată contravențional, aceasta le-a oferit, cu titlu de mită, suma de 200 lei, printre actele autoturismului pentru ca aceștia să nu dispună măsurile legale pentru abaterile constatate.

Agenții de poliție au înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip body-cam și au refuzat categoric propunerea conducătorului auto sesizând Call center 0800.806.806.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au constatat infracțiunea flagrantă, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Concurs dedicat tinerilor, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Dezastrelor. Condiții și premii

Publicat

Publicitate

11-13 octombrie: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează un concurs dedicat tinerilor, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Dezastrelor. Pe lângă informațiile utile pe care tinerii le pot acumula, aceștia pot câștiga un rucsac de urgență cu un conținut minimal necesar supraviețuirii în caz de dezastre.

Concursul, intitulat  „Reducem riscurile, ajutăm comunitatea”, a fost lansat vineri, 11 octombrie, la ora 08:00 și va dura până în data de 13 octombrie 2024, ora 23:59.

Acesta urmărește verificarea cunoașterii informațiilor de bază privind riscurile de dezastre, precum și a regulilor privind pregătirea și comportarea în caz de dezastru.

Concursul este împărțit în două categorii de vârstă. Prima se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, iar a doua celor între 18 și 25 de ani.

Condiții de participare

Potrivit regulamentului, are drept de participare orice persoană fizică cu cetățenie română și/sau străină care îndeplinește cumulativ toate condițiile de mai jos:

Publicitate
  • are domiciliul legal sau un drept de ședere legal în România, pe toată perioada de desfășurare a concursului și pe perioada de revendicare a premiului câștigat;
  • are vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani, raportată la data de 06.10.2024;
  • are un cont personal de Google sau Google Classroom valabil;
  • în cazul în care este desemnată câștigătoare a Concursului, este de acord cu publicarea numelui său pe paginile web și pe cele de social media pe care este promovat Concursul;
  • confirmă că a citit și a înțeles prezentul Regulament și că este de acord în totalitate cu termenii și condițiile precizate de acesta, aspect confirmat prin participarea la Concurs;
  • participarea la Concurs implică faptul că răspunsurile furnizate vor fi utilizate pentru elaborarea, de către Organizator, de statistici privind nivelul de cunoaștere al riscurilor la nivelul categoriilor de vârstă 14-17, respectiv 18-25 ani.

Nu pot participa la acest concurs angajații organizatorului și unităților subordonate acestuia și copiii acestora.

Cum se face înscrierea

Concursul este organizat exclusiv în mediul online, prin intermediul serviciilor Google. Înscrierea la concurs se face prin completarea unui formular aferent categoriei de vărstă a celui interesat.

  • Formularul de înscriere pentru categoria 14-17 ani poate fi găsit AICI.
  • Formularul de înscriere pentru categoria 18-25 ani poate fi găsit AICI.

Cei care doresc să participe trebuie să dețină un cont de gmail, care să permită completarea unuia dintre chestionare.

Publicitate

În cazul în care o persoană a completat mai multe formulare, utilizând mai multe conturi Google, va fi luat în considerare doar primul formular completat și transmis.

Premii și desemnarea câștigătorilor

La finalul concursului, IGSU va acorda 10 premii – 5 premii pentru grupa de vârstă 14-17, respectiv 5 premii pentru grupa de vârstă 18-25 ani.

Premiul constă într-un rucsac de urgență cu un conținut minimal necesar supraviețuirii în caz de dezastre, pus la dispoziție de către Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale.

Premiile vor fi acordate prin tragere la sorți, care se va organiza în termen de 7 zile lucrătoare de la data încheierii concursului la sediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din București. Se vor extrage câte 5 câștigători, precum și 5 rezerve pentru fiecare grupă de vârstă dintre persoanele care au transmis formulare completate corect, în perioada de desfășurare a concursului.

Participanții desemnați câștigători vor fi contactați de către IGSU, la adresa de e-mail furnizată, în maximum 3 zile lucrătoare de la data extragerii, în vederea validării datelor de identificare.

foto: IGSU

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: Acțiune nocturnă a  polițiștilor pentru siguranța cetățenilor

Publicat

Publicitate

În noaptea de 10 spre 11 octombrie 2024, intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu cei de ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră  și jandarmi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

 

Astfel, au fost vizate zonele în care se formează aglomerări de persoane, cele din proximitatea localurilor publice și arterele rutiere, pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 60 de persoane, 11 dintre acestea fiind atenționate cu privire la modul de comportament în societate, iar 9 au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de peste 6.000 de lei.

 

Publicitate

Totodată, au fost testați alcoolscopic 14 conducători auto, fără a fi rezultate pozitive.

În același context, au fost sancționați 16 conducători auto pentru abateri la regimul rutier cu amendă în valoare totală de peste 14.000 de lei și au fost reținute 5 permise de conducere.

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending