Connect with us

Eveniment

FOTO: O familie din localitatea Prăjeni a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu. Cauza probabilă

Publicat

Publicitate

O familie din localitatea Prăjeni a rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui coșului de fum neprotejat termic față de materialele combustibile. S-a întâmplat seara trecută. Deși erau acasă, proprietara și fiica ei nu și-au dat seama că arde acoperișul locuinței. Un vecin a observat flăcările și le-a anunțat să iasă din casă.

La caz s-au deplasat pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi și Detașamentului Botoșani, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Prăjeni și un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Aceștia au constatat faptul că ardea acoperișul casei și exista pericolul de propagare a flăcărilor la bunurile din interior.

Nu au fost persoane rănite, însă acoperișul s-a deteriorat în totalitate. Suprafața afectată a fost estimată la aproximativ 400 de metri pătrați.

Vă reamintim faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Publicitate

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

De asemenea, pentru prevenirea intoxicaţiilor cu fum se recomandă montarea detectoarelor de incendiu în locuințe, în vederea semnalizării din timp a utilizatorilor referitor la eventualele acumulări de fum și gaze toxice.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șofer beat, scos din trafic de polițiștii din Darabani

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public, din orașul Darabani, un autoturism condus de un bărbat, de 50 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

„Daruri din suflet pentru zâmbete de Crăciun” pentru copiii internați în Secția de Pediatrie Botoșani, oferite de enoriașii Parohiei „Sfinții Arhangheli” Teișoara-Roma

Publicat

Publicitate
Joi, prin rpoiectul „Daruri din suflet pentru zâmbete de Crăciun”, organizat de Parohia „Sfinții Arhangheli” Teișoara-Roma, prin părintele paroh Irinel Constantin Puiu , mai mulți copii internați în SPitalul de Pediatrie Botoșani au avut parte de momente emoționante.
Micuții au primit daruri, dar și sprijin emoțional de la carismaticul părinte Irinel Puiu și în același timp au avut prilejul să simtă fiorul sărbătorilor de iarnă ascultând frumoase colinde interpretate de mai mulți tineri de la Seminarul Teologic „Sf. Gheorghe” din Botoșani, colaboratori în acest proiect.
„Am împlinit o inițiativă menită să reflecte dragostea lui Hristos pentru cei aflați în suferință și să aducem bucuria Nașterii Domnului în viața copiilor internați în spital, oferindu-le cadouri, sprijin emoțional și o atmosferă de sărbătoare. Prin implicarea câtorva colaboratori și prin bunăvoința domnului doctor Constantin Tudorache, medicul-șef al Secției de Balneofizioterapie din cadrul Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, am dorit să aducem un mesaj de speranță, o rază de lumină și bucurie acestor copii și familiilor lor, Nașterea Domnului învațându-ne să fim recunoscători, solidari și generoși, acest proiect fiind o expresie concretă a acestor valori.
Mulțumim de asemenea, colaboratorilor și tinerilor de la Seminarul Teologic Sf. Gheorghe din Botoșani, cu care am colindat”, a spus părintele Irinel Puiu.

Citeste mai mult

Eveniment

Trei luni fără părintele Ionică Alupoaiei, ctitorul Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din Botoșani. Dincolo de durere, credința învinge

Publicat

Publicitate

Au trecut deja trei luni de când părintele Ioan Alupoaiei, ctitorul Bisericii „Izvorul Tămăduirii”, a trecut la Domnul, pe patul unui spital din Iași, după o luptă „la sânge” cu o boală care ar fi survenit după o înțepătură de țânțar. Mii de oameni s-au rugat pentru o minune. Nu l-au putut opri toate lacrimile credincioșilor care au îngenuncheat seara și dimineața la slujbele săvârșite necontenit în sobor de preoți. Iubirea lor pentru părintele duhohnic a fost mai slabă decât dragostea preotului Ioan pentru Dumnezeu, căruia i-a închinat toată viața sa. 

Părintele Ioan Alupoaiei i-a îndreptat pe cei căzuți, pe cei în deznădejde i-a mângâiat, pe cei slabi i-a încurajat, pe cei aflaţi pe calea cea bună i-a întărit, pe cei bogaţi i-a învăţat milostenia, pe cei în nevoi i-a învăţat răbdarea. Pe toți i-a strâns ca într-un mănunchi la Sfânta Liturghie în sfânta biserică, îndemnându-i să se împărtășească cât mai des. Era atât de prietenos în relație cu lumea încât dădea impresia că se cunoștea cu toți, deși pe mulți dintre ei îi vedea pentru prima dată.

Fiii săi duhovnicești nu l-au dezamăgit. După plecarea părintelui Ionică la cele veșnice au rămas fideli bisericii unde au trăit momente de neuitat. Sfintele slujbe, oficiate de părintele Constantin Bolohan, cel care a primit ascultare de la părintele protopop ca să asigure permanența până va fi învestit un nou preot paroh, umplu și acum biserica până la refuz. Cu toții s-au rugat în acest răstimp ca să fie rânduit un preot „în duhul părintelui Ionică”, care să continue misiunea. „Biserica din tramvai” a devenit acum o catedrală în inimile credincioșilor ce și-au crescut copiii sub sfatul părintelui Ioan Alupoaiei.

Dorul nu poate fi înlocuit

Din decorul durerii, care încă persistă după plecarea părintelui Ioan Alupoaiei, se evidențiază suferința preotesei sale, Eusebia Alupoaiei, care se bucură de empatia și sprijinul sufletesc al multor fini, rânduiți de Dumnezeu, însă dorul nu poate fi alinat. „Telefonul lui este la mine în geantă și când nu mai pot de dor sun pe numărul lui. Așa simt eu că mă alină. Dar sunetul care se aude în geanta mea mă trezește din acel moment. El nu mai vine. Retrăiesc luna în care am stat cu el în spital”, a povestit preoteasa Eusebia, un munte de bunătate și pioșenie, un suflet bun și cald care prin simpla prezență acoperă cu liniște totul în jur.

Părintele este lângă noi

Publicitate

„Părintele Ioan a plecat dintre noi mai devreme decât gândirea noastră ar cuprinde o asemenea plecare. Pentru că numărul anilor nu era cel socotit de rațiunea noastră ca cineva să plece din această lume. Însă cel mai adesea gândul nostru nu se potrivește cu firul vieții și mai ales nu se potrivește cu gândul lui Dumnezeu care ia din rând acolo unde te aștepți mai puțin.  Prezența părintelui , pentru cei care cred  Hristos este chiar mai vie decât viu era părintele cu trupul”, a spus în cuvântul său ÎPS TEofan, în ziua în care  cu toții ne-am luat rămas bun de la părintele Ionică. Și enoriașii cred cu tărie acest lucru. Este singura lor mângâiere și motivul pentru care nu au părăsit slujbele care care au loc în Bierica Izvorul Tămăduirii.

Dumnezeu să îl ierte și cu drepții să îl socotească!

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșăneni extrădați din Belgia și Italia, pentru a-și executa pedeapsa în România

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri în cooperare cu polițiștii din cadrul INTERPOL  au executat două misiuni în afara țării, pentru a extrăda doi bărbați condamnați la închisoare cu executare de către autoritățile române.

 

Un bărbat, de 57 de ani, din muncipiul Botoșani a fost extrădat din Anglia,  ca urmare a emiterii unui mandat de executare a pedepsei de trei ani de închisoare, de către autoritățile române. Acesta a fost condamnat pentru infracțiunile de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, comise în anul 2018.

 

Un bărbat, de 48 de ani a fost extrădat din Italia, ca urmare a emiterii unui mandat de executare a pedepsei de un an de închisoare, de către autoritățile române. Acesta a fost condamnat pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului, comisă în anul 2016.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending