Connect with us
Publicitate

Administratie

FOTO: Încă cinci incubatoare deschise pentru nou-născuți au ajuns la Maternitatea Botoșani

Publicat

Zilele acestea au fost recepționate încă cinci incubatoare deschise pentru nou-născuți. Prin programul derulat prin Ministerul Sănătății și la care Consiliul Județean este co-finanțator, va fi dotată Secția de Neonatologie a Maternității Botoșani cu 20 de incubatoare performante.
Zece incubatoare deschise au ajuns deja la Maternitatea Botoșani, iar celelalte 10 incubatoare închise vor sosi cât de curând, potrivit celor declarate de președintele CJ, Doina Federovici. Procedurile de achiziții derulate prin Ministerul Sănătății sunt pe final.
 Consiliul Județean și Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” sunt parteneri sau cofinanțatori în diferite programe cu finanțare națională, europeană sau nonguvernamentală pentru dotarea Maternității cu aparatură și tehnologie medicală de ultimă generație.
„Alături de medicii Secției de Neonatologie a Maternității Botoșani, conduși de  doctor Carmen Zaboloteanu, căutăm cele mai bune soluții pentru dotarea cu aparatură de ultimă generație necesare îngrijirii nou-născuților. Nu este un moft, ci o obligație pe care ne-am asumat-o!Copiii sunt speranța noastră într-un viitor mai bun și de aceea trebuie să ne conjugăm eforturile pentru ca aceștia să aibă un start cât mai sigur în viață”, a declarat președintele CJ Botoșani, Doina Federovici.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Amenzile pentru lipsa RCA au explodat. Sumele pot fi și de 15 ori mai mari

Publicat

Senatul a adoptat luni, ca primă cameră sesizată, noile modificări la legea RCA, care introduc amenzi foarte mari în situațiile în care șoferii sunt prinși fără RCA sau cu asigurarea auto suspendată.

Șoferii care circulă fără RCA sau în perioada în care au asigurarea suspendată riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 15.000 de lei în funcție de tipul de autovehicul, potrivit modificărilor la legea asigurării auto obligatorii, adoptate luni de Senat. În prezent, valoarea sancțiunilor nu trece de 2.000 de lei, informează realitatea.net.

.

Șoferii care circulă fără RCA sau care nu respectă obligația de a-și imobiliza mașina într-un spațiu privat ori circulă cu autovehiculul pe perioada cât asigurarea RCA este suspendată vor putea fi sancționati cu următoarele amenzi:

a) în cazul vehiculelor încadrate în categoria autoturismelor – 2000 lei;

b) în cazul vehiculelor de transport persoane, inclusiv tramvaie – 7000 lei;

c) în cazul vehiculelor de transport marfă, sau cu altă destinație:(i) având masă totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone – 5000 lei;(ii) având masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și mai mică sau egală cu 12 tone – 7000 lei;(iii) având masă totală maximă autorizată mai mare de 12 tone – 15000 lei;

d) alte vehicule decât cele prevăzute la lit. a) – c) – 1000 lei.

Amenda se reduce la jumătate dacă este achitată  în maxim 15 zile.

În plus, cei care circulă fără RCA sau cu o mașină pentru care asigurarea este suspendată riscă și reținerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare, de către ofițerii și agenții de Poliție.

Citeste mai mult

Eveniment

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un bărbat din Hlipiceni pentru punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat

Publicat

Luni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Răuseni, un ansamblu de vehicule format din autoturism și remorcă, condus de un bărbat de 43 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că numărul de înmatriculare montat pe remorcă , emis de autoritățile di n statul Țările de Jos, nu corespunde cu cel din documente, care este emis de autoritățile belgiene.

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de punere în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat de 40 de ani din municipiul Botoșani a fost scos din casă de polițiști după ce a făcut scandal și a amenințat nevasta

Publicat

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au emis recent ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Botoșani, pentru faptul că a provocat scandal la domiciliu și a amenințat-o cu acte de violență pe femeia cu care trăia.

 Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din locuință, având totodată obligația de a păstra o distanță de 100 de metri față de concubina sa. În situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încalcare a ordinului de protecție, iar față de bărbat poate fi dispusă o măsură privativă de libertate.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare, sub forma violenței în familie urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Măsurile de siguranță care se pot lua în cazul violenței în familie 

Măsurile de siguranţă au ca scop eliminarea stării de pericol public şi prevenirea infracţionalităţii în general.

Astfel,  Legea nr. 217/2003 Rep., pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, prevede instituirea Ordinului de protecţie. Potrivit prevederilor art.23, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată cu caracter provizoriu, prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, una sau mai multe dintre următoarele măsuri/obligaţii/interdicţii:

evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;

reintegrarea victimei, și după caz, a copiilor în locuința familiei;

obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de copiii acesteia sau față de alte rude ale acesteia, ori  față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ ale victimei.

interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau orice alt mod cu victima.

 

Victima violenței în familie se poate adresa:

-Poliției pentru a depune o plângere;

– unei unități spitalicești, pentru a primi îngrijiri medicale;

  – Medicului legist pentru a obține certificat medico legal;

-Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a beneficia de servicii sociale complexe, mai ales în cazul în care sunt implicați copiii victimei.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending