Connect with us
Publicitate

Educație

FOTO: „Împreună pentru integrarea educațională mai bună a copiilor cu nevoi speciale”, proiect de succes al IȘJ Botoșani

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în calitate de Beneficiar/Aplicant/Lider de parteneriat, implementează proiectul ”Together for a better educational integration of children with special educational needs” – ”Împreună pentru integrarea educațională mai bună a copiilor cu nevoi speciale”, 2SOFT/1.1/133.

Partenerul principal este Direcția Învățământ, Tineret și Sport Bălți, Republica Moldova, iar proiectul se desfășoară în stil oglindă, simetric. Proiectul a demarat în luna noiembrie a anului 2020 și se va finaliza în luna mai 2022, fiind finanțat prin Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova, proiect de tip SOFT,  Obiectivul tematic 2: Sprijin pentru educaţie, cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare, Prioritatea 1.1 – Cooperare instituțională în domeniul educațional în vederea creșterii accesului la educație și a calității acesteia  – Joint Operational Programme Romania–Republic of Moldova 2014-2020, 2nd Call for Proposals.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea accesului la o educație de calitate pentru copiii cu nevoi educaționale speciale, la nivelul a două regiuni – Botoșani, România și Bălți, Republica Moldova. Școlile pilot din județul nostru sunt: Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani, Școala Gimnazială ”Elena Rareș” Botoșani, Școala Gimnazială ”Sfânta Maria” Botoșani, Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi, Liceul ”Demostene Botez” Trușești.

Din grupul țintă și de beneficiari ai proiectului, un număr de 100 de elevi, cadre didactice și părinți, din cele cinci școli pilot, au participat la o vizită culturală, la sediul Fundației Ștefan Luchian, în preajma zilei de naștere a pictorului, apoi au vizionat piesa ”Ursul păcălit de vulpe” la Teatrul de păpuși pentru copii și tineret ”Vasilache” Botoșani.

Traseul a fost continuat cu o vizită la Casa Memorială Nicolae Iorga, urmată de Muzeul Județean de Istorie și plimbarea recreativă în Parcul ”Mihai Eminescu”. Organizați pe grupuri de câte 20 de participanți din fiecare unitate, cu un program bine stabilit, pentru că și accesul la obiectivele propuse a fost restricționat, din cauza pandemiei, elevii, profesorii și părinții au fost primiți și la sediul Inspectoratului școlar județean Botoșani, unde au vizionat o serie de videoclipuri realizate în cadrul proiectului în celelalte școli partenere, au primit o surpriză și au evaluat activitatea.

Conducerea Inspectoratului școlar județean Botoșani, împreună cu experți din proiect, echipa de implementare, inspectori școlari, directori, cadre didactice din școlile pilot și părinți ai elevilor, am demonstrat cu toții că implicarea este cheia succesului, iar ”ÎMPREUNĂ” nu este doar o sintagmă fără conținut, ci un mod de viață, de educare și autoeducare, iar starea de bine contribuie la integrarea socială și la obținerea succesului.

Mai multe informații despre proiect și materialele de prezentare pot fi obținute, accesând site-ul https://togetherforchildren.ro/ sau https://isjbotosani.ro/proiecte-europene/proiecte-transfrontaliere/alte-proiecte/together-for-a-better-educational-integration-of-children-with-special-educational-need-impreuna-pentru-integrarea-educationala-mai-buna-a-copiilor-cu-nevoi-speciale.html.

Manager proiect,

Inspectoratul școlar județean Botoșani, Prof. Dr. Ada Alexandrina Macovei

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

AUDI în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca

Publicat

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Audi A5, care figura în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare.

 

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din ţară, un cetățean român, în vârstă de 19 ani, care conducea un autoturism marca Audi A5, an fabricație 2009, înmatriculat în Italia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia, la data de 25.03.2024.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, la rugămintea unui conațional, a preluat autoturismul în cauză pentru a-l transporta în Republica Moldova. Acesta a mai menționat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de 73.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșănenii sunt așteptați să sărbătorească împlinirea a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române pe Pietonalul Unirii

Publicat

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani invită botoșănenii pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 – 12.00, în fața Muzeului de Istorie Județean Botoșani, jandarmii îi așteaptă cu tehnica și mijloacele de intervenție din dotare, autospecialele folosite în misiuni, câinii de serviciu, care vor executa exerciții de disciplină canină și de intervenție, precum și cu pliante cu oferta de școlarizare pentru Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni și informații suplimentare pentru tinerii interesați de o carieră militară în Jandarmeria Română.

 

Citeste mai mult

Eveniment

„Marșul pentru viață” de la Botoșani va fi supravegheat atent de jandarmi

Publicat

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cu caracter religios organizate în mai multe localități, în cooperare cu efective de poliție și poliție locală.

Sâmbătă, începând cu ora 13.00, jandarmii vor acționa pentru siguranța participanților la ,,Marșul pentru Viață”, organizat de Protopopiatul Botoșani în parteneriat cu Asociația Tineretului Ortodox Român – Filiala Botoșani, pe traseul Biserica Buna Vestire – str. Octav Onicescu – Blvd. Mihai Eminescu – Pietonalul Unirii – str. Cuza Vodă – str. Marchian – Blvd. George Enescu – Biserica Sfânta Treime.

În aceeași zi, jandarmii vor fi alături de cetățenii prezenți la ,,Marșul pentru Viață” desfășurat în municipiul Dorohoi, de la ora 12.00, la evenimentele cu aceeași denumire din orașele Săveni și Ștefănești, precum și la manifestările similare din comuna Dângeni.
De asemenea, efectivele de jandarmerie vor lua măsurile necesare pentru ca liniștea enoriașilor de la Biserica Romano-Catolică din municipiul Botoșani să nu fie tulburată pe timpul slujbei religioase prilejuite de sărbătorirea Învierii Domnului.

Nu în ultimul rând, jandarmii botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău la misiunea de asigurare a ordinii și siguranței publice pe timpul desfășurării partidei de fotbal dintre echipele F.C. Botoșani – Poli Iași și vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale în zona Sălii Polivalente ,,Elisabeta Lipă”, la Concursul național ,,Tărâmul Dansului”.

Având în vederea că deplasarea coloanelor la aceste manifestări religioase se va efectua și pe partea carosabilă, polițiștii rutieri vor lua măsurile necesare pentru fluidizarea traficului rutier și pietonal, în vederea prevenirii unor incidente nedorite.
Recomandăm conducătorilor auto să acorde atenția cuvenită participanților la aceste marșuri și să reducă viteza de deplasare până la limita evitării oricărui pericol, participanților să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, iar în cazul sesizării unor fapte antisociale să solicite sprijinul acestora în mod direct, în cel mai scurt timp.

Citeste mai mult

Eveniment

Transport de lemne confiscat de polițiști în comuna Mihai Eminescu

Publicat

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au oprit, joi, pentru control, pe drumul public din comuna Mihai Eminescu, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Botoșani, care transporta material lemnos.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta peste un metru cub de material lemnos, fără a avea aviz de însoțire a mărfii.

 

Față de bărbat a fost dispusă măsura sancționării contravenționale,  cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost supus confiscării.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending