Connect with us

Educație

FOTO: Festivitate de premiere a celor mai buni elevi contabili, organizată de Consiliul Județean Botoșani

Publicat

Publicitate

Cei mai buni elevi contabili vor fi premiați mâine, 25 aprilie 2024, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în Sala „Nicolae Iorga” din cadrul Palatului Administrativ. Manifestarea va debuta în jurul orelor 15:00-15:30, imediat după finalizarea ședinței de plen a Consiliului Județean Botoșani.

Etapa județeană a „Concursului de cultură și educație financiar-contabilă”, organizat de Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) filiala Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Colegiul Economic „Octav Onicescu”, a avut loc pe 19 aprilie și a reunit elevi din clasa a XI-a de la Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani și Liceul „Regina Maria Dorohoi”.

„Avem nevoie de specialiști, de oameni care să îmbrățișeze cu drag profesia de contabil, care nu poate lipsi din niciuna din ramurile economiei naționale sau din sectorul public. Elevii care deslușesc în aceste momente tainele contabilității trebuie încurajați și susținuți, pentru că nicio întreprindere, instituție publică, organizație mică sau mare, nu poate fi concepută fără un contabil”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, care i-a felicitat pe membrii CECCAR Botoșani pentru deschiderea și implicarea pe care o au în pregătirea noilor specialiști în domeniu.

„CECCAR Botoșani și-a asumat rolul de promotor al educației financiar-contabile în rândul noilor generații, în parteneriat cu Colegiul Economic «Octav Onicescu» și Inspectoratul Școlar Județean, și cu sprijinul logistic și material acordat de Consiliul Județean Botoșani. Cei mai buni elevi vor primii următoarele premii: 700 de lei (Premiul I), 500 de lei (Premiul II), 300 de lei (Premiul III) și 200 de lei (Mențiunea)”, a declarat Eugenia Dăscălescu, președintele Filialei CECCAR Botoșani.

Etapa națională a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă” va fi organizată la București, în luna iunie.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Tristețe fără margini! Zi tristă pentru comunitatea din Avrămeni

Publicat

Publicitate

În sfântă zi de sărbătoare, domnul primar al comunei Avrămeni, IOAN BUCATARIU, a trecut la cele veșnice. Este o pierdere uriașă pentru familie, prieteni și pentru toți cei care l-au cunoscut!

Liderii PSD Botoșani au transmis în mesaj de condoleanțe familiei și întregii comunități de la Avrămeni:

Cu toții am sperat și ne-am rugat pentru însănătoșirea sa, dar moartea a fost mai puternică și ni l-a smuls dintre noi. Nu ne rămâne acum decât să-l păstrăm în inimile noastre tot restul vieții.
Binecuvântată să-i fie odihna veșnică! Fie ca sufletul său, plin de o bunătate infinită, să-și găsească pacea veșnică, iar Părintele Ceresc să-l odihnească în pace, între cei bineplăcuți Lui.

Ioan Bucatariu a fost un OM destoinic, un bun gospodar, care ani de zile și-a servit comunitatea cu demnitate, cu toată priceperea și cu toate resursele! Din 2012, conducea comuna Avrămeni, căutând necontenit să îmbunătățească viața comunității și dovedind în toată activitatea sa perseverență, consecvență și profesionalism. A avut mereu o atitudine onestă și verticală în relația cu cetățenii, depunând toate eforturile omenești pentru atragerea de investiții și dezvoltarea comunei.

Ioan Bucatariu s-a stins la vârsta de 52 de ani, dar faptele și realizările domniei sale vor rămâne în memoria colectivă. A fost un prieten și un coleg bun, înzestrat cu calm, consecvență și dăruire. În toată activitatea sa, a lăsat o puternică amprentă asupra tuturor celor care l-au întâlnit, fiind considerat un exemplu de determinare.
Profund îndurerați, suntem alături de familia îndoliată! În aceste clipe de adâncă tristețe, este foarte greu să găsim cuvintele, pentru că nimic nu poate mângâia sufletele familiei greu încercate.

Sincere condoleanțe și sperăm din tot sufletul ca prezența și sentimentele de compasiune ale rudelor, prietenilor și tuturor celor care le sunt alături în aceste clipe grele, să le aducă alinare și mângâiere.

Publicitate

Vom păstra cu gratitudine și respect amintirea neîntinată în conștiința și sufletele noastre. Nu te vom uita niciodată, domnule primar! De acum înainte, nu-l vom mai vedea decât prin fereastra amintirilor pe Ioan Bucatariu. Dumnezeu să-l ierte și să-i primească sufletul în grădina Sa!

Senator Doina Federovici, președintele Partidului Social-Democrat Botoșani

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO&VIDEO: Sute de credincioși au participat la slujba de Bobotează, la Biserica „Sfântul Gheorghe” Botoșani

Publicat

Publicitate

Românii creștin-ortodocși prăznuiesc în fiecare an pe 6 ianuarie Botezul Domnului sau Boboteaza, o sărbătoare care reprezintă botezul în apa Iordanului a Mântuitorului Iisus Hristos de către Sfântul Ioan Botezătorul. În ajunul și în ziua de Bobotează în toate bisericile ortodoxe se sfințesc apele.

La Biserica „Sfântul Gheorghe”, din inima din municipiului Botoșani, sute de credincioşi au venit, cu mic cu mare pentru a celebra marele praznic al Botezului Domnului în apele Iordanului. În cadrul Sfântei Liturghii, oficiate în sobor, din care au făcut parte părintele paroh Dumitru Mateciuc  și preoții co-slujitori Grigore Diaconu și Ștefan Holban, a fost oficiată slujba Sfinţirii mari a apei sau a Aghesmei Mari. A urmat predica părintelui paroh Dumitru Mateciuc (VIDEO), în care a amintit de momentul în care Hristos s-a arătat lumii.

Agheasma de la Bobotează este denumită Mare deoarece are o putere deosebită. Efectele sunt arătate chiar de textul rugăciunii: „Și-i dă ei harul izbăvirii și binecuvântarea Iordanului. Fă-o pe dânsa izvor de nestricăciune, dar de sfințenie, dezlegare de păcate, vindecare de boli, diavolilor pieire, îndepărtare a puterilor celor potrivnice, plină de putere îngerească. Ca toți cei ce se vor stropi și vor gusta dintr-însa să o aibă spre curățirea sufletelor și a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfințirea caselor și spre tot folosul de trebuință…”.

Agheasma mare se bea înainte de a lua anafura. Deci pe stomacul gol, în primele opt zile începând cu Boboteaza și până pe 14 ianuarie. Opt zile, pentru că cifra opt simbolizează veșnicia. Doar în această perioadă se ia agheasma mare fără post și spovedanie. Au voie să o bea chiar și cei opriți de la Împărtășanie, ca întărire spre nădejdea pocăinței, a mângâierii și îndreptării lor pentru viitor. După 14 ianuarie, agheasma mare se ia numai cu post și cu spovedanie și cu binecuvântarea preotului duhovnic.

Într-o ordine desăvârşită, creştinii au luat apa sfințită.

Boboteaza sau Epifania este sărbătorită la 6 ianuarie de către Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în Ajunul Crăciunului.

Publicitate

În grecește, cuvântul Bobotează este numit Teofanie sau Epifanie care se traduce prin „Arătarea Domnului”, adică a Sfintei Treimi.

 

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Globurile de Aur 2025: Premiu câștigat de actorul român Sebastian Stan. Lista completă a premiilor acordate la a 82-a ediție

Publicat

Publicitate

Globurile de Aur 2025: Sebastian Stan, actorul american de origine română, a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film de comedie/musical, la cea de-a 82-a ediție a premiilor, scrie alba24.ro.

El a fost premiat pentru rolul din A Different Man și a concurat cu Jesse Eisenberg (A Real Pain), Hugh Grant (Heretic), Gabriel LaBelle (Saturday Night), Jesse Plemons (Kinds of Kindness) și Glen Powell (Hit Man), potrivit agerpres.ro.

Sebastian Stan a câștigat, în 2025, primul său Glob de Aur. A fost nominalizat în 2023 pentru rolul din miniseria Pam & Tommy.

Performanța sa în lungmetrajul A Different Man i-a adus și premiul Ursul de Argint pentru interpretare masculină la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2024.

În acest film, actorul americano-român interpretează un aspirant la actorie cu tumori faciale, care trece printr-o procedură estetică radicală pentru a-și transforma complet înfățișarea. Cu toate acestea, noul său chip, la început ideal, devine rapid un coșmar.

„Acest premiu este și pentru mama mea (n.r. Georgeta Orlovschi), care a plecat din România în căutarea unei vieți mai bune și care a făcut totul pentru mine, și pentru tatăl meu vitreg Tony (n.r. Anthony Fruhauf). (…) România, te iubesc”, a spus actorul în timpul ceremoniei, potrivit adevărul.ro.

Publicitate

Globurile de Aur 2025: Lista completă a premiilor acordate la cea de-a 82-a ediție

CINEMATOGRAFIE

  • Cel mai bun film – dramă: „The Brutalist”
  • Cel mai bun film – comedie/musical: „Emilia Perez”
  • Cel mai bun regizor: Brady Corbet („The Brutalist”)
  • Cel mai bun actor într-un film – dramă: Adrien Brody („The Brutalist”)
  • Cel mai bun actor într-un film – comedie/musical: Sebastian Stan („A Different Man”
  • Cea mai bună actriţă într-un film – dramă: Fernanda Torres („I’m Still Here”)
  • Cea mai bună actriţă într-un film – comedie/musical: Demi Moore („The Substance”)
  • Cel mai bun actor în rol secundar: Kieran Culkin („A Real Pain”)
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar: Zoe Saldana („Emilia Perez”)
  • Cel mai bun scenariu: Peter Straughan („Conclave”)
  • Coloană sonoră: „Challengers” (Trent Reznor şi Atticus Ross)
  • Cel mai bun cântec original: „El Mal” („Emilia Perez”)
  • Cel mai bun film străin: „Emilia Perez” (Franţa)
  • Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Flow”
  • Performanţă în domeniul cinematografiei şi în box-office: „Wicked”
  • Premiul onorific Cecil B. DeMille: Viola Davis

TELEVIZIUNE

  • Cel mai bun serial TV – dramă: „Shogun”
  • Cel mai bun serial TV – comedie/musical: „Hacks”
  • Cel mai bun actor într-un serial TV – dramă: Hiroyuki Sanada („Shogun”)
  • Cel mai bun actor într-un serial TV – comedie/musical: Jeremy Allen White („The Bear”)
  • Cea mai bună actriţă într-un serial TV – dramă: Anna Sawai („Shogun”)
  • Cea mai bună actriţă într-un serial TV -comedie/musical: Jean Smart („Hacks”)
  • Cea mai bună miniserie/lungmetraj TV: „Baby Reindeer”
  • Cel mai bun actor în rol secundar: Tadanobu Asano („Shogun”)
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar: Jessica Gunning („Baby Reindeer”)
  • Cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV: Colin Farrell („The Penguin”
  • Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV: Jodie Foster („True Detective: Night Country”)
  • Cea mai bună interpretare de stand-up comedy în televiziune: Ali Wong („Ali Wong: Single Lady”)
  • Premiul onorific Carol Burnett: Ted Danson.

foto: captură video youtube/Observator News

Citeste mai mult

Eveniment

IPJ Botoșani: Serviciul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar va funcționa, în mod excepțional, marți, 7 ianuarie

Publicat

Publicitate

Având în vedere numărul mare de zile libere acordate de stat în această perioadă, in care a fost suspendată temporar activitatea la ghișeele pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani a decis să vină în sprijinul cetățenilor.

Astfel, serviciul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar va funcționa, în mod excepțional, marți, 7 ianuarie 2025, în intervalul orar 09:00 – 13:00.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending