Connect with us

Eveniment

FOTO: Campania „Bucuria de a dărui 1.500 de zâmbete”, derulată de Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Ipotesti și Parohia Pacea Botoșani, s-a încheiat de Sf. Nicolae

Publicat

Publicitate
Zeci de copiii, coordonați de preoteasa Ana-Maria Macuc, și-au sensibilizat și mobilizat părinții pentru a oferit o clipă de bucurie și un zâmbet acelor persoane care au fost înghenuncheați de boală, de bătrânețe, de neputință sau de dificultăți financiare.
Pe pagina sa de socializare, preoteasa care este și profesoară de religie face dezvăluiri din culisele acestei campanii care a presupus și un efort considerabil pe lângă contribuția financiară a oamenilor de bine.
„Va multumim tuturor celor ce ne-ati ajutat sa ajutam!
De Sfantul Nicolae, Scoala Gimnaziala ” Mihai Eminescu” Ipotesti si Parohia Pacea Botoșani a încheiat campania S.N.A.C. ” Bucuria de a darui peste 1.500 de zambete”.
Cu ajutorul lui Dumnezeu si a dv, in perioada 25 noiembrie- 6 decembrie, în jur de 200 de elevi de la cele 6 structuri ale Scolii Gimn. ” Mihai Eminescu” Ipotesti si copii si adulti de la Biserica Pacea, au donat, au vizitat, au colindat si au oferit peste 1.500 de pachete, cu fructe si dulciuri ( in jur de 2 tone), copiilor și adulților din centrele sociale din judetul Botosani, batranilor din azilele de batrani din județ, bolnavilor de cancer sau alte afectiuni din spitale si au oferit pachete, cu alimente neperisabile ( aproximativ o tona), la zeci de familii cu probleme de sanatate sau cu posibilitati financiare reduse.
Ne-am indreptat atentia acolo unde am simțit ca este mai mare nevoie de astfel de bucurii, de astfel de vizite.
In aceste zile, de dimineata pana seara, am vizitat aproape toate centrele sociale si azilele de batrani din municipiul Botoșani și din judetul Botosani: Adaseni, Suharau, Frumusica, Stefanesti, Varfu Campului, Podriga, Trusesti, Flamanzi, Sulita, Vladeni, Rachiti, Ionaseni, Dorohoi, Saveni, Bucecea, Mihaileni s.a.
Am fost primiti cu caldura, cu inima deschisa, cu privirea plina de recunostinta si chiar cu lacrimi in ochi de catre unii batrani, ca ne-am gândit la ei, iar la final ne-au rugat frumos sa mai revenim.
Mai mult decât darul nostru material, a contat vizita noastra, faptul ca am pasit pragul „casei lor”, ca i-am colindat, ca am stat puțin de vorba cu ei.
Unii dintre ei, pe care i-am vizitat si-n anii precedenti, asteptau de un an de zile aceasta vizita…
„DARUIND VEI DOBANDI!”
Bucuria a fost reciproca, s-au bucurat si ei, ne-am bucurat si noi ca am putut sa aducem un licar de lumina pe fetele lor.
Elevii au simtit ca MAI MARE ESTE BUCURIA DE A DARUI, DECAT DE A PRIMI și au învățat SA PRETUIASCA mai mult CEEA CE AU si mai ales FAMILIA PE CARE O AU.
În fiecare zi am mers cu alt grup de elevi si copii, dar unii dintre ei au fost atat de impresionati si bucurosi c-au putut face un bine cu mâinile lor si cu vocea lor, prin colind, încât si-au dorit sa ne insoteasca si-n alte zile.
Sunt foarte multi beneficiari din centrele sociale, de stat, pe care nu-i mai viziteaza nimeni… Mulți dintre ei, cu deficiente, au fost abandonati de mici in orfelinate și acum, adulti fiind, sunt în centre sociale pentru adulti cu dizabilitati, fără sa fie căutați vreodată de vreun membru al familiei…
Niciodata, nu au avut parte, măcar de o imbratisare calda din partea mamei sau a unui membru al familiei.
Intr-un C.I.A.P.A.D. (Centrul de îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi) de pe malul Prutului, dar totusi la doar 1 h distanta de Botosani, in 4 ani de zile doar 5 vizite au fost facute de catre aparținători, iar grupuri, cum am fost noi, nu i-au vizitat de foarte multi ani, poate chiar de peste 10 ani…
Statul le oferă material ceea ce poate, dar este dureros ca acesti oameni, parca-s uitati de noi, de lume, deși doar sa-i vizitezi nu te costa nimic.
Dacă noi, oamenii, am fi uniti în bine, am putea aduce multă bucurie si mângâiere celor aflati in suferinta.
O simpla vizita si sa stai putin de vorba cu ei, contează enorm pentru cei care n-au mama, tata, sora, frate…
Multi dintre angajați au devenit ca și familia beneficiarilor, pentru ca nu au pe altcineva pe lumea aceasta caruia sa-si planga suferinta, sa-si spuna oful…
Mulți dintre ei, stau non stop doar între patru pereti ( mai ales daca-s imobilizati la pat) sau doar in aceste cladiri, in aceste centre sociale ( ies doar când merg la spital) si orice interacțiune cu cineva din exterior este o mare bucurie.
În azilele de batrani am intalnit oameni care au avut funcții inalte in armata, altii au fost inspectori scolari, profesori, cadre medicale, juristi….
Din pacate, nici unul dintre noi, inclusiv cei care citim aceste rânduri, nu știm cum si unde vom ajunge candva din cauza bolii sau a neputinței.
” DAR DIN DAR SE FACE RAI!”
Va mulțumim tuturor celor ce ne-ati fost alături si ne-ati ajutat sa putem ajuta și bucura pe cei din jurul nostru!
Multumim mult d-lui director prof. Eugen Vasiliu de la Scoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Ipotesti, profesorilor coordonatori de la cele 6 structuri ale scolii și tuturor profesorilor care s-au implicat!
Multumim mult parintilor, elevilor si enoriasilor parohiei Pacea care au donat si celor care au participat efectiv la distribuirea acestora!
Multumim mult S.C. Doma Catamaresti pentru cele 1.000 de pungi de pufarini, donate!
Multumim mult unui sponsor de la Parohia Pacea ce ne-a oferit fructe si dulciuri in valoare de 10.000 lei!
Multumim elevilor si mamicilor ce au împachetat cele 1.500 de pachete!
Va mulțumim mult tuturor celor ce ati donat!
Fără dv nu am fi reusit sa oferim atatea zambete, atâtea raze de lumina!
IMPREUNA cu dv am reusit sa oferim aceste sute de zambete!
Milostivul Dumnezeu sa va rasplateasca si sa va inmulteasca darurile oferite!
În preajma sărbătorilor de Crăciun, ne vom strădui sa aducem alte bucurii celor de langa noi!
Sănătate și numai bine tuturor!”
https://www.youtube.com/watch?v=xA1dUhYi5y8

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Lângă noi: Zăpadă la Vatra Dornei dar și Coduri galbene și portocalii de vânt, emise de Crăciun într-o mare parte din țară

Publicat

Publicitate

Este o zăpadă superbă lângă noi, la Vatra Dornei, pentru cei care se hotărăsc acum să meargă la ski, însă Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme rea.

Este vorba despre avertizări de tipul cod galben şi cod portocaliu de vânt puternic, viscol şi precipitaţii. Acestea vizează zone din sudul şi sud-estul României, relatează mediafax.ro.

O avertizare cod galben de vânt puternic vizează Muntenia, Dobrogea, centrul şi sudul Moldovei. Aceasta a intrat în vigoare miercuri, la ora 10.00 şi va fi valabilă până joi, la ora 20.00. În Muntenia, Dobrogea, precum şi în centrul şi sudul Moldovei vântul va avea intensificări, cu rafale de 50…70 km/h, anunţă specialiştii.

Codul portocaliu de vânt este valabil în acelaşi interval în estul Munteniei şi pe litoral. Acolo vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze de 70…90 km/h, transmite ANM.

O altă avertizare cod galben de viscol va fi în vigoare până joi la ora 20.00. Local în Carpaţii Meridionali şi în sudul Carpaţilor Orientali va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 100 m. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60…80 km/h.

Publicitate

Codul portocaliu de viscol este valabil de miercuri la ora 10.00 până joi la ora 8.00. În intervalul menţionat va fi viscol puternic la altitudini de peste 1600 m în estul Carpaţilor Meridionali şi în Carpaţii de Curbură. Vântul va avea rafale de 90…110 km/h, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ, predominant sub formă de ploaie. Aceasta este valabilă până joi la ora 10.00. În intervalul menţionat, în sudul Olteniei şi sud-vestul Munteniei vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie. Local se vor acumula cantităţi de apă de 20…25 l/mp şi izolat de 30…40 l/mp. În restul Olteniei şi al Munteniei, precum şi în Dobrogea vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor fi izolat de 10…15 l/mp. Vor fi condiţii de polei, a precizat ANM.

Citeste mai mult

Eveniment

Ucrainienii afirmă că o rachetă rusească a păstruns în spaţiul aerian al României, la Darabani. MApN neagă VEHEMENT aceste informaţii

Publicat

Publicitate

Sistemele de supraveghere aeriană ale României şi cele NATO nu au detectat traversarea spaţiului aerian românesc de către o rachetă rusească, relatează mediafax.ro, după ce autorităţile ucrainene au raportat că o rachetă rusească ar fi trecut prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi, pentru două minute, prin nordul României, desupra localității Darabani.

MApN continuă cercetările pentru clarificarea situaţiei, iar forţele aeriene rămân în alertă pentru protejarea spaţiului naţional şi aliat.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a precizat printr-un comunicat că sistemele de supraveghere aeriană ale României, integrate în sistemul NATO, nu au detectat vreo rachetă rusească traversând spaţiul aerian naţional.

Informaţiile au apărut după ce autorităţile ucrainene au raportat că, în jurul orei 7:30, o rachetă a Federaţiei Ruse ar fi evoluat prin spaţiul aerian al Republicii Moldova şi, pentru aproximativ două minute, prin zona de nord a României, în proximitatea localităţii Darabani.

Sistemele de monitorizare ale României, împreună cu mijloacele suplimentare NATO, nu au confirmat acest incident. MApN a anunţat că structurile competente vor continua cercetările pentru clarificarea circumstanţelor.

Forţele şi mijloacele Serviciului de Luptă Poliţie Aeriană, sub comandă naţională şi NATO, rămân în alertă pentru protejarea spaţiului aerian al României şi al aliaţilor, relatează sursa citată.

Publicitate

Pe 25 decembrie, Rusia a desfăşurat un atac aerian de amploare asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv Harkov, Dnipro şi Kremenciuk. Explozii au fost raportate în aceste zone, iar cel puţin doi civili au fost spitalizaţi în urma atacurilor.

Citeste mai mult

Eveniment

Peste 700.000 de români îşi serbează ASTĂZI ziua onomastică. Ce nume se sărbătoresc de Crăciun

Publicat

Publicitate

Peste 700.000 de români îşi sărbătoresc onomastica de Crăciun. Este un bun prilej pentru a transmite mesaje de Crăciun celor dragi, cu o dublă semnificație: ziua numelui și marea sărbătoare creștină, scre alba24.ro.

Datele Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei din cadrul MAI relevă că sunt 383.615 bărbaţi şi 322.869 femei care poartă prenume asociate sărbătorii Naşterii Domnului – Crăciunul.

Între bărbaţii care se sărbătoresc pe 25 decembrie, cei mai mulţi poartă prenumele Cristian – 329.311, potrivit Agerpres.

  • Atenție: ziua de naștere și onomastica sunt două lucruri diferite.

De asemenea, se sărbătoresc în prima zi de Crăciun cei care se numesc Cristinel – 30.822 de persoane, Cristi – 11.729, Christian – 8.442, Crăciun – 2.378, Kristian – 605, Crăciunel – 320 şi Crăciunică – 8.

Ce nume se sărbătoresc de Crăciun:

La femei, cele mai multe sărbătorite au prenumele Cristina – 286.876.

Îşi sărbătoresc onomastica şi cele care se numesc Cristiana – 27.516 de persoane, Krisztina – 6.557, Kristina – 794, Cristinela – 754, Kristiana – 192, Crăciuniţă – 136 şi Crăciunică – 44.

Publicitate

Nume mai puțin obișnuite, sărbătorite de Crăciun:

Natalia/Natali – Provine din latinescul „natalis”, care înseamnă „naștere” și este asociat cu Nașterea Domnului.

Noel/Noela – Nume de origine franceză care înseamnă „Crăciun” (din latinescul „natalis dies”).

Aceste nume sunt strâns legate de semnificația spirituală a Crăciunului, reprezentând fie direct Nașterea Domnului, fie simbolurile religioase și culturale asociate cu această sărbătoare.

Este un prilej de a-i celebra pe cei care poartă astfel de nume, având în vedere conexiunea lor cu sărbătoarea Nașterii Domnului.

Citeste mai mult

Eveniment

Gesturi fără egal pentru suflete curate: Polițiștii din Botoșani au adus bucurie în sufletele copiilor de Crăciun

Publicat

Publicitate

Polițiștii, împreună cu Moș Crăciun au continuat tradiția campaniei umanitare de Crăciun și l-au ajutat pe moșul să ajungă cu daruri, la copii.

A fost organizată o acțiune specială pentru a bucura copiii care nu au reușit să-l vadă vreodată pe Moș Crăciun, fiindu-le oferite celor mici cadouri și un strop de speranță.

Pachetele pregătite cu grijă au conținut jucării, dulciuri, haine și produse alimentare de bază, toate fiind colectate prin contribuția personală a polițiștilor.

Am dorit să aducem un zâmbet pe chipurile acestor copii și să le arătăm că nu sunt singuri. Crăciunul înseamnă să fim alături unii de alții, iar această activitate a fost modul nostru de a contribui la bucuria familiilor din comunitate.

“Momentele au fost pline de emoție, atât pentru copii, cât și pentru polițiști, iar cea mai mare răsplată a fost sclipirea de bucurie din ochii celor mici”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Iată și câteva imagini surprinse cu această ocazie:

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending