Connect with us
Publicitate

Eveniment

FOTO: Accident la Copălău. Doi bărbați și o femeie au ieșit singuri din mașina distrusă

Publicat

Publicitate

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier, produs pe raza localității Cotu, în urmă cu puțin timp. Autoturismul în care se aflau s-a izbit violent de un cap de pod.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și modul de descarcerare și trei ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

La sosirea forțelor de intervenție, cele trei persoane, o femeie de 32 de ani și doi bărbați de 30, respectiv 47 ani, erau ieșite din mașină. Acestea au fost preluate de ambulanțele SAJ și transportate la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Publicitate

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor prin deconectarea bornei de la bateria autoturismului.

Cazul a rămas în atenția Poliției pentru cercetări.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Din nou EXTRAORDINAR: Botoșăneanul Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

Publicat

Publicitate

Botoșăneanul Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, joi, după ce a obţinut victorii pe linie la turneul preolimpic mondial de lupte de la Istanbul, la cat. 130 kg, greco-romane, relatează agerpres.ro.

Fostul campion european din 2020 l-a învins în optimile de finală pe tadjicul Eduard Babenoşev, în sferturi a trecut de japonezul Sota Okumura, iar în semifinale l-a învins pe estonianul Heiki Nabi (nu se dispută finala, primii doi luptători de la fiecare categorie obţinând biletele pentru JO 2024).

Pentru Alin Alexuc va fi a patra ediţie a Jocurilor Olimpice, după Londra 2012 (locul 16), Rio 2015 (locul 5) şi Tokyo 2020 (locul 12).

Publicitate

Alţi doi luptători români la greco-romane rămân în cursă pentru calificarea la JO, Răzvan Arnătu şi Nicu Ojog.

La cat. cat. 60 kg, Arnăut a trecut în preliminarii de indianu Sumit Sumit, în optimi s-a impus în faţa marocanului Ismail Ettalibi, în sferturi a câştigat confruntarea cu lituanianul Justas Petravicius, dar a pierdut semifinala cu azerul Murad Mamadov, care i-ar fi putut aduce calificarea la JO. Răzvan Arnăut va lupta vineri pentru bronz, iar în caz de succes va mai avea o şansă de a obţine biletul pentru Paris, contra celuilalt câştigător de bronz.

În cadrul cat. 87 kg, Nicu Samuel Ojog l-a învins în preliminarii pe Elias Lauofo Vaoifi (Samoa Americană), în optimi a dispus de elveţianul Damian von Euw, dar a pierdut în sferturi în faţa belarusului Kiril Maskevici. Ojog îl va înfrunta vineri în recalificări pe polonezul Arkadiusz Kulynicz, cu potenţial de a se bate pentru bronz.

Publicitate

Meciul dintre câştigătorii medaliilor de bronz oferă un bilet la JO 2024.

La cat. 67 kg, Mihai Radu Mihuţ l-a învins în preliminarii pe turkmenul Begmyrat Nobatov, dar a fost întrecut în optimi de kazahul Din Muhamed Koşkar.

Ilie Cojocari a pierdut în şaisprezecimile de finală ale cat. 77 kg în faţa sârbului Viktor Nemes.

Publicitate

România participă la turneul preolimpic mondial de la Istanbul cu 13 sportivi, fiind reprezentată de opt la lupte libere, patru la masculin şi patru la feminin.

Alin Alexuc-Ciurariu este al doilea luptător român calificat la JO 2024, după ce Andreea Beatrice Ana a obţinut biletul la turneul preolimpic european de la Baku

Team Romania are în acest moment 83 de sportivi calificaţi la JO 2024, la 12 sporturi. Halterofilele Mihaela Cambei (cat. 49 kg) şi Loredana Toma (cat. 71 kg) sunt şi ele calificate, dar lipseşte oficializarea.

Publicitate

Sportivii români calificaţi la JO 2024 până în acest moment:
Atletism (5): Delvine Relin Meringor (maraton), Andrea Miklos (400 m), Alina Rotaru-Kottmann (lungime), Joan Chelimo Melly (maraton), Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului);

Înot (2): David Popovici (100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (800 m liber, 1.500 m liber);

Box (1): Lăcrămioara Perijoc (cat. 54 kg);

Canoe (3): Cătălin Chirilă (C1 – 1.000 m), Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă (C2 – 500 m);

Canotaj (44 locuri cotă): dublu vâsle feminin, categorie uşoară, dublu vâsle feminin, dublu rame feminin, patru rame feminin, patru vâsle feminin, 8+1 feminin, dublu vâsle masculin, dublu rame masculin, patru rame masculin, patru vâsle masculin, 8+1 masculin;

Gimnastică artistică (6): 5 locuri cotă – echipa feminină; Andrei Muntean;

Gimnastică ritmică (1): Annaliese Drăgan;

Lupte (1): Andreea Beatrice Ana (lupte libere, cat. 53 kg), Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane, cat. 130 kg);

Polo pe apă (13): 13 locuri cotă – echipa masculină;

Scrimă (1): Mălina Călugăreanu (floretă);

Tenis de masă (4): 3 locuri cotă – echipa feminină, Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs (dublu mixt);

Yachting (1): Ebru Bolat (clasa Ylca 6).

Citeste mai mult

Eveniment

Zilele municipiului Botoșani 2024: Debut cu multă LUME, mici și bere în această seară la Botoșani

Publicat

Publicitate

La Botoșani au debutat în această seară manifestările prilejuite de Zilele Municipiului Botoșani, organizate din nou în zona Cornișa, practic unul dintre cele mai mari parcuri de agrement din România.

Mii de oameni au ajuns încă înainte de ora 20 în acest perimetru dominat de distracție, mici și bere, mai ales în condițiile în care invitatul serii și cel care deschide cu adevărat acest festival este  îndrăgitul artist CARLA’S DREAMS.

Dacă inițial au urcat pe scenă DJ Radu, apoi ANDIA, CARLA’S DREAMS este așteptat să urce pe scenă de la ora 20.45.

Publicitate

Mâine, începând cu ara 19.00, pe scenă sunt așteptați SAB DJ și THE URS pentru ca de la ora 21.00 botoșănenii să se poată bucura de RICO SANCHEZ&GIPSY KINGS PARTY

Sâmbătă manifestările vor continua cu Academia de Arte Modus Vivendi, Ragazzo Power School Dance, DJ Battle, SAB DJ versus DJ AYA și marele ŞTEFAN BĂNICA, care va fi Live în Concert la Botoșani.

Duminică, când este și ultima zi a acestei manifestări pe scenă vor urca Academia de Arte Modus Vivendi, Ragazzo Power School Dance, DJ Radu și THE MOTANS, pentru ca întreaga manifestare să se termine într-un moment special de focuri de artificii.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Din nou cutremur în zona Vrancea, la Buzău. A avut magnitudinea de 3,9 grade

Publicat

Publicitate

Un nou cutremur cu magnitudinea 3,9, s-a produs joi seara, la ora 17:57, în judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), relatează agerpres.ro.

Seismul a avut loc la adâncimea de 143,6 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 57 km vest de Focşani, 58 km nord-vest de Buzău, 60 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 67 km est de Braşov şi 81 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul lunii mai, în România s-au produs 13 seisme cu magnitudini între 2,1 şi 4,1.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Cum va fi VREMEA până la finalul lunii mai 2024. Variații mari de temperatură și fenomene meteo EXTREME

Publicat

Publicitate

După un început mai răcoros, lunii mai 2024, practic ultima lună de primăvară va avea o revenire la temperaturi mai ridicate. De asemenea, va continua trendul de lună caldă din ultimii ani.

Din punct de vedere al precipitațiilor, va fi mai degrabă o lună mai secetoasă, comparativ cu normalul perioadei. Vești proaste pentru agricultura românească, care se bazează mult pe ploile din mai și iunie, scrie prognozemeteo.ro.

Temperaturile revin la valori peste 20 de grade și apropiate de 30 de grade, în jurul datei de 18 mai.

Publicitate

Fenomene meteo severe

Vremea în luna mai poate trece de la accente de vară autentică, caniculară chiar, la vreme furtunoasă, cu fenomene severe. Pe crestele montane poate apărea chiar fenomenul de viscol.

Se va manifesta un regim de presiune ridicată în intervalul 13-19 mai. Acesta va continua și în săptămâna 20-26 mai, în special în zona Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea. Restul țării va fi sub un regim de presiune normală.

 Temperaturi

Luna mai a început cu temperaturi chiar sub normalul perioadei. Media primelor 8 zile a fost de 15 grade, cu 0,5 grade sub media multianuală 2000-2023, care este de 15,5 grade.

Publicitate

În săptămâna 13-19 mai, vor fi temperaturi normale în Moldova, estul Munteniei și Dobrogea. Abateri ușor pozitive vor fi în restul țării (+0,5 …+1 grad).

Intervalul 20-26 mai vine cu vreme mai caldă la nivelul întregii țări. Ultimele zile din mai (27-30 mai) vor fi cu temperatură peste medie. Doar în Crișana și Maramureș, temperaturile vor fi cele normale pentru această perioasă.

Precipitații

Luna mai, alături de luna iunie, reprezintă cele mai importante luni din an în ceea ce privește cantitățile de precipitații. Acestea reprezintă practic rezerva principală de apă atât pentru culturile care se pregătesc de ultimele faze înainte de recoltat, cât și pentru culturile de porumb, floarea soarelui, scrie sursa citată.

Publicitate

Din datele multianuale, cele mai mici cantități de precipitații din luna mai, sub 50 de l/mp le regăsim în Dobrogea, estul extrem al Câmpiei române și sudul Moldovei.

În Câmpia Română, Câmpia de Vest, Podișul Moldovei și vestul Transilvaniei se ajunge la valori peste 50 de l/mp, chiar spre 75 de l/mp.

În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, Podișul Sucevei, zonele subcarpatice și zonele montane vorbim de precipitații care ar trebui să ajungă la valori de la 75 spre 125 de l/mp.

Publicitate

Cele mai ridicate valori de precipitații se regăsesc pe crestele Meridionali și nordul Carpaților Orientali depășim 150 de l/mp, potrivit ANM.

 Perioada cu deficit de ploi

Ultimele estimări ale modelului european ECMWF arată că doar în sudul extrem al Munteniei, al Dobrogei, mare parte din Oltenia și Banat vor fi precipitații apropiate de normal sau chiar excedentare.

Intervalul 13-19 mai vine cu deficit de ploi în întreaga țară.

În săptămâna 20-26 mai, precipitațiile par a se apropia de normal în mare parte din țară, cu excepția Moldovei, estului Munteniei și Dobrogei. Finalul lunii mai aduce tot un regim normal de precipitații.

Cantități estimate de modelul european (ECMWF):

  • 30-40 de l în sudul extrem al Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea
  • 50-60 de l/mp în Oltenia, Muntenia, nordul și centrul Moldovei, vestul Banatului și Crișanei
  • 70-90 de l/mp înzonele montane, subcarpatice, Transilvania și Maramureș
  • posibil peste 100 de l/mp, pe crestele montane.vv

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending