Connect with us
Publicitate

Educație

FOTO: 50 de ani de educație la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoșani

Publicat

Publicitate

 Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani a împlinit 50 de ani de la înființare, iar manifestările prilejuite de această sărbătoare au debutat luni, 6 noiembrie și au culminat astăzi, 10 noiembrie, cu o festivitate, care a avut loc, începând cu ora 10:00, în sala de sport a colegiului, supervizată de prezența prefectului Sorin Cornilă.

Cu această ocazie Sorin Cornilă a transmis următorul mesaj: ” Pentru multe generații de profesori și elevi botoșăneni, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani, reprezintă ”Școala noastră dragă”!

În acești 50 de ani de activitate, Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani și-a câștigat o bună reputație și este o unitate școlară care face cinste județului Botoșani. În toată această perioadă s-au format generații întregi de specialiști. Foștii și actualii profesori și elevi au clădit de-a lungul timpului renumele instituției de învățământ. Felicitări tuturor!

Publicitate

Instituția Prefectului este un partener al tuturor unităților de învățământ, al profesorilor, elevilor și părinților în efortul comun de a avea o educație de calitate în județul Botoșani.

Doamna director Diana Moruzi, vă mulțumesc pentru invitație, vă mulțumesc pentru ceea ce faceți și vă respect munca!

Doamnelor și domnilor profesori, eu cred în dumneavoastră și apreciez rolul pe care îl aveți în dezvoltarea tinerilor care urmează cursurile liceale la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani.

Publicitate

Dragi elevi, alegerile ne stabilesc direcția în viață, iar voi ați făcut o alegere bună, urmând cursurile Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” Botoșani. O Școală Europeană. Această titulatură a fost obținută cu contribuția întregului personal și a voastră. Felicitări tuturor, succes în continuare și la mulți ani!”,a spus prefectul.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Șefii structurilor MAI din județ, băgați în ședință de prefectul de Botoșani

Publicat

Publicitate

La întălnirea de lucru au participat Comisar șef Costîn Tudor – Împuternicit șef al IPJ Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru – Inspector Șef al ISU Botoșani, Colonel Cristian Boariu – Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani și Comisar șef Marian Grigoriu – șef Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

În cadrul ședinței au fost trecute în revistă evenimentele publice cu participare numeroasă organizate în următoarea perioadă.

În această săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările publice cu participare numeroasă, cele mai de amploare fiind Festivalul ,”Satule, mândră grădină” în orașul Bucecea  pe 21 mai și Festivalul ”Floare albastră” la Ipotești în perioada 25-26 mai.

Publicitate

Totodată, structurile Ministerului Afacerilor Interne, potrivit competențelor instituționale, vor dispune măsurile necesare în vederea prevenirii faptelor antisociale de natură penală și contravențională la mai multe manifestări cultural-artistice, respectiv Ziua comunei Coșula, Balul satului la Hudești, Întâlnirea Fiilor Satului Ionășeni.

De asemenea, efectivele de jandarmerie și poliție vor acționa pentru prevenirea consumului și comercializării ilicite de substanțe cu efect psihoactiv, conform prevederilor Legii nr.143/2000.

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă: ”Ne dorim ca efectivele de ordine publică să aibă o prezență vizibilă și activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite și pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale. Totodată, în perioada campaniei electorale, aferentă alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie, efectivele MAI sunt mobilizate pentru luarea tuturor măsurilor necesare prevenirii incidentelor electorale.”

Publicitate

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/sedinta-operativa-cu-sefii-structurilor-judetene-ale-mai-20-mai-2024/

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Proiectil perforant descoperit la un centru de colectare a fierului vechi din Botoșani

Publicat

Publicitate

Un proiectil perforant a fost descoperit, astăzi, la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Botoșani. Un angajat a observat obiectul pe rampa de sortare a deșeurilor feroase. Acesta și-a dat seama că ar putea să fie muniție neexplodată și a cerut ajutorul autorităților.

La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani Botoșani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că este vorba despre un proiectil perforant, calibru 88 mm, în perfectă stare de funcționare. Acesta a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distrus.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

Publicitate

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

(P) VIDEO Valeriu Iftime: „Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, înseamnă că managementul local a eșuat complet”

Publicat

Publicitate

Iată, unde ne-a adus “experiența” în administrație la Botoșani! Dacă asta este părerea tinerilor despre județul lor, dacă ei răspund atât de vehement că nu văd nicio oportunitate, înseamnă că managementul local a eșuat complet! Eu unul NU VREAU să mai privesc cum tinerii pleacă nemulțumiți în alte județe sau chiar în străinătate din cauza eșecului administrației și a modului cum unii înțeleg să trateze județul. Tăiatul de panglici nu oprește “exodul”! Ipocrizia cu care unii vorbesc despre accelerarea dezvoltării stârnește hohote de râs și apoi de plâns. Care dezvoltare? Cu cine? Mi-e teamă că o să ajungem un județ atât de îmbătrânit, încât în câțiva ani dezvoltarea va fi un ideal imposibil de atins. Schimbarea sunteți voi! Doar împreună putem opri acest “exod” trimițându-i acasă pe toți cei care au eșuat și au confundat județul cu proprietatea lor personală!

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Meseria de salvator, prezentată elevilor Liceului „Regina Maria” din Dorohoi

Publicat

Publicitate

Peste 200 de tineri de la Liceul „Regina Maria” din municipiul Dorohoi au aflat, astăzi, cum pot să devină pompieri. Pașii ce trebuie urmați pentru a putea îmbrăca haina de salvator le-au fost explicați chiar de un fost elev al acestei unități de învățământ, locotenent colonel Petrică Ciobănașu, împuternicit la comanda Detașamentului de Pompieri Dorohoi. Acesta le-a împărtășit experiențele trăite de-a lungul celor peste 27 de ani de activitate și le-a explicat avantajele și riscurile meseriei de pompier. Totodată, le-a prezentat o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD și le-a arătat cu funcționează fiecare accesoriu, în parte.

Prezenți la activitate, specialiștii Serviciului Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani le-au prezentat tinerilor mai multe informații despre admiterea la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” – sesiunea ce avea loc în această vară, dar și la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, pentru sesiunea din toamna acestui an.

A fost pus accent pe facilitățile asigurate elevilor, printre care se numără: școlarizare gratuită; condiții de cazare și hrănire, fără costuri; locul de muncă asigurat după absolvire, prin repartiţie și multe altele.

Publicitate

Mai multe detalii referitoare la admitere și procesul de formare în cadrul

Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești și Facultății de Pompieri sunt disponibile pe site-urile instituțiilor: www.scoaladepompieri.ro și https://academiadepolitie.ro/facultatea-de-pompieri/ .

Informații suplimentare pot fi obținute de la Serviciul Resurse Umane al ISU Botoșani, de luni până vineri, între orele 09:00-15:00, telefonic, la numărul 0231/508 128.

Publicitate

Activitatea s-a desfășurat la solicitarea instituției de învățământ, în cadrul proiectului educativ de orientare școlară și profesională „Poveste de succes!”.

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending