Connect with us
Publicitate

Eveniment

FC Botoşani se pregătește de lupta cu AFC Hermannstadt. Mihai Teja: Jucătorii trebuie să fie foarte concentraţi şi determinaţi

Publicat

Publicitate

Antrenorul echipei FC Botoşani, Mihai Teja, a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi trebuie să fie foarte concentraţi şi determinaţi pentru a câştiga partida cu AFC Hermannstadt, din cadrul etapei a 3-a a Superligii de fotbal, adversarul având un joc solid cu o forţă de grup.

“Va fi un meci foarte greu, întâlnim o echipă bună, omogenă, care a făcut patru puncte din şase în primele etape, cu jucători de Liga I, chiar dacă a evoluat anul trecut în Liga a II-a. Am urmărit evoluţia lor şi a fost una foarte bună, cu un joc solid. Îl felicit pe Măldărăşanu că a creat un grup unit şi au arătat forţă. Trebuie să fim foarte concentraţi la tot ceea ce facem şi determinaţi pentru a câştiga acest meci. Va fi o deplasare dificilă, dar am încredere în grup şi sunt sigur că vom avea mentalitatea necesară pentru a da tot ce avem mai bun să câştigăm acest meci”, a declarat Teja.

Tehnicianul a precizat că jucătorii nou-veniţi mai au nevoie de puţin timp pentru a se acomoda în echipa sa: “Jucătorii care au venit acum sunt un pic în urmă, trebuie să se mai antreneze cu noi, dar sper să fie plus valoare pentru echipa noastră şi vom face un lot mult mai puternic. Mai aşteptăm doi jucători”.

Publicitate

Teja consideră că actuala ediţie a Superligii este mult mai echilibrată decât în anii precedenţi”.

“Este un campionat mai echilibrat. Dacă înainte erau trei-patru echipe care se detaşau clar, acum au mai apărut echipe foarte bune şi sunt uimit de jocul şi rezultatele pe care le-au avut echipele nou-promovate. Eu cred că va fi o luptă între toate echipele. Cred că e un început bun de campionat”, a mai spus Teja.

Fost antrenor al FCSB, Teja regretă plecarea lui Anton Petrea de la formaţia bucureşteană: “Sincer nu mă aşteptam la schimbări de antrenori după două etape. Îmi pare rău pentru Toni Petrea, a făcut lucruri bune la FCSB anul trecut, s-a luptat la campionat, dar asta este viaţa antrenorului. Important este cum te ridici şi sunt sigur că are capacitatea asta”.

Publicitate

FC Botoşani va întâlni formaţia AFC Hermannstadt, luni, de la ora 18:30, în deplasare (la Mediaş), într-un meci din cadrul etapei a 3-a a Superligii.

Iată declarațiile făcute astăzi de Mihai Teja:

Publicitate

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Sursa: Agerpres

Sursa foto: FC Botoșani

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

Expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără artist”, la Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani

Publicat

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani organizează, în spațiul Galeriilor de Artă ,,Ștefan Luchianˮ Botoșani, expoziția comemorativă „Eugen Ispir (1909-1974) – 50 de ani fără artist”, care va putea fi vizitată în perioada 6 noiembrie 2024 – 8 ianuarie 2025. Vor fi expuse peste 60 de creații ale artistului, unele prezentate în premieră. Sunt lucrări realizate în diverse tehnici: pictură, grafică, ceramică și rășini sintetice, cu o tematică variată (portret, peisaj urban, peisaj rural și artă abstractă), aflate în patrimoniul muzeal botoșănean.

Eugen Ispir a avut un rol deosebit pentru arta plastică botoșăneană, fiind cel care, alături de profesoara Ileana Turușancu, a organizat, în 1960, prima pinacotecă publică. Intrat pe nedrept într-un con de umbră, a fost o personalitate complexă în peisajul artelor vizuale românești din secolul XX. S-a afirmat prin tehnica interdisciplinară, abordând cu aceeași dexteritate pictură și grafică, dar și ceramică, sticlă și sculptură. De asemenea, a realizat și lucrări de artă decorativă la Complexul Țiglina din Galați și la spitalele din Slobozia și Târgu Neamț.

Născut în 1909 la Văratec, județul Neamț, Eugen Ispir a studiat la Academia de Arte Frumoase din Iași, la clasa profesorului Ștefan Dimitrescu. În 1932, anul absolvirii Academiei, a debutat cu articole și caricaturi la „Cuvântul liber”, dar a colaborat și cu numeroase alte publicații ale vremii. A întreprins călătorii de studii în Italia (1937), Franța (1938), Ungaria, Iugoslavia (1947) și Turcia (1970). A publicat două volume: ,,Zdroboleanca” (Editura Cugetarea, 1932) şi ,,Străjerul din Cuibul doi” (1935). A încetat din viață la București, în 1947.

Publicitate

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 6 noiembrie 2024, ora 16.00. Intrarea este gratuită. Evenimentul este curatoriat și va fi prezentat de Liviu Șoptelea.

Taxă de vizitare: 3 lei pentru copii, elevi și studenți, pensionari, persoane cu dizabilități, grupuri; 6 lei pentru adulți.

Program de vizitare: zilnic între orele 9.00-16.30, cu excepția sărbătorilor legale.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Tânără șoferiță cu permis american, care circula cu viteză excesivă, oprită în comuna Roma. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 296, în comuna Roma, un autoturism condus de o tânără, de 29 de ani, din aceeași localitate, care circula cu viteză peste limita legală.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că aceasta deținea un permis emis de autoritățile S.U.A, fără a avea drept să conducă pe teritoriul României, iar autoturismul pe care îl conducea era radiat din luna iunie a.c.

Publicitate

 

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără drept și punerea in circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Publicitate

 

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Beat criță, așa a condus un tânăr din Drăgușeni până l-au scos polițiștii din trafic

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Drăgușeni, un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât acetsa emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO ȘTIREA TA: Mai mulți botoșăneni sunt împotriva amplasării unor toalete publice ecologice la ieșirea din Parcul Tineretului

Publicat

Publicitate

Locatarii unui bloc din Botoșani sunt tot mai nemulțumiți de decizia autorităților de a amplasa două toalete publice ecologice chiar în fața imobilului lor, la iesirea din Parcul Tineretului. Aceștia se tem că, din cauza mirosului generat de aceste toalete, nu vor putea deschide ferestrele pe timpul verii, afectându-le astfel calitatea vieții.

Publicitate

Mai mult decât atât, proiectul de amenajare a parcului este întârziat, termenul inițial de finalizare fiind decembrie 2023. Locuitorii spun că lucrările nu sunt nici pe departe terminate, iar aleile au fost recent regândite pentru a proteja copacii existenți, fapt care a necesitat deja modificări în planul inițial. Cu toate acestea, proiectanții refuză să schimbe amplasarea toaletelor, argumentând că locul ales este cel mai accesibil pentru vidanjare, deși nu singurul.

Locatarii consideră că există alte variante pentru amplasarea toaletelor, chiar dacă acestea nu ar fi la fel de comode pentru proiectanți, și cer autorităților să ia în considerare mutarea lor într-o zonă mai îndepărtată de blocuri, pentru a reduce disconfortul cauzat de mirosuri și aglomerație.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending