Connect with us

Eveniment

Este momentul să facem un bine unei mame cu șase copii, unul bebeluș, care se luptă să trăiască. Micuții au nevoie de o bucurie

Publicat

Publicitate

O mamă cu șase copii din Botoșani, unul dintre ei de doar cinci luni, se lupta să trăiască într-un salon din Secția Oncologie a Spitalului ,,Mavromati”. Un brăduț și câteva alimente ar aduce o bucurie celor șase copilasi
Botoșănenii sunt chemați să facă un bine.
Povestea o spune preoteasa Ana Mariaa Macuc, pe pagina de facebook.

,,Poate DONA cineva UN BRADUT / ORNAMENTE PTR BRAD/ ALIMENTE/ PRODUSE DE IGIENA ptr 6 COPII care-si asteapta MAMA bolnava de CANCER si C-UN OCHI SCOS ( de doar 29 ani) sa vina ACASA de la SPITALUL DE ONCOLOGIE?

Mamica Andreea are 6 ingerasi, cel mai mic are doar 5 luni si de cand a venit pe lume, mama lui s-a imbolnavit si a mers DOAR prin spitale…

Dupa ce a nascut, Andreea a fost operata de CANCER LA CREIER si i s-a SCOS UN OCHI , incercand astfel sa-i fie salvata viata…

IN PREZENT se afla la SPITAL in Botosani, sectia ONCOLOGIE, unde lupta pentru viata ei, dorindu-si foarte mult sa fie alaturi de micutii ei…

Cei 6 copii isi doresc cel mai mult s-o aiba pe mama langa ei
… De la cei apropiati am aflat ca NU AU deloc BRADUT si viseaza si ei, ca orice copil, ca si-n casuta lor sa existe un bradut cu luminite de care sa se bucure de Craciun.

Publicitate

MAINE la ora 13:00 voi pleca spre aceasta familie care locuieste in satul BABICENI ( la 40 de km de Botosani, inspre Trusesti).

Daca cineva doreste sa le doneze:
– UN BRADUT, instalatie, ornamente de brad,
– O INSTALATIE DE EXTERIOR,
-ALIMENTE, FRUCTE, LEGUME
-PRODUSE DE IGIENA,
-PAMPERS NR 4 ,
-RECHIZITE,
– JOCURI EDUCATIVE,
– JUCARII,
– HAINUTE BUNE si INCALTAMINTE BUNA care v-au ramas mici ( nu trebuie noi, ca-s foarte scumpe)
le poate lasa la BISERICA PACEA, MAINE, pana-n ora 13:00 sau ma poate contacta in privat sau ii poate VIZITA PERSONAL.
Va rog sa scrieti pe pachete ” Andreea”.

Oricine doreste S-O VIZITEZE atat acasa in Babiceni, cat si la spital in Botosani o poate contacta pe cumnata ei ( in grija careia se afla si cei 6 copii) la nr de telefon +40748590897.

Sunt 5 FETE de: 5 luni, 3 ani ( nr 28 la papuci) , 4 ani ( nr 29), 7 ani ( nr 30), 8 ani ( nr 34) si un BAIAT de 11 ani ( nr 37).

ADRESA: Raileanu Ionut, Sat Babiceni, com Durnesti, Jud Botosani.

Momentan NU AU CONT LA BANCA. I-am rugat sa-si deschida cat mai curand si-l voi posta aici.

De saptamana trecuta de cand am aflat despre acest caz m-am tot gandit la aceasta mama si la copilasii ei… M-am gandit la cat sunt de incercati si totusi, aceasta mama minunata gaseste puterea SA ZAMBEASCA ptr puii ei, indiferent de durerile groaznice prin care trece.

Pentru mine acest caz este prioritar si chiar merita sa fie mangaiati cat de cat acesti copilasi.

O puteti ajuta si cu O DISTRIBUIRE ptr a ajunge informatiile si la alti oameni care pot ajuta, cat de putin, aceasta familie greu incercata.

Va rog s-o pomeniti in rugaciunile dv pe ANDREEA.

P.S. Ne ar fi de mare ajutor daca MAINE ar mai putea merge cineva impreuna cu noi, cu MASINA LUI, la BABICENI ( sunt 80 km dus intors), pun eu motorina. Nu incap intr-o singura masina si bradul si oamenii si tot ce-i vom duce. Incercam sa plecam in jur de ora 13:00, imediat cum termin orele la scoala, intrucat la ora 16:30 ar trebui sa fiu inapoi in Botosani ( am o programare la medic).

Multumim mult!”, este mesajul prin care cere sprijinul Ana Maria Macuc.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un bărbat de 77 de ani, din Dumeni, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce locuința i-a fost cuprinsă de un incendiu

Publicat

Publicitate

În cursul acestei seri, echipajele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Dumeni. A fost afectată o cameră a casei, iar în urma evenimentului, proprietarul, un bărbat în vârstă de 77 de ani, a suferit arsuri.

 

Se pare că victima se afla într-una dintre camere și efectua lucrări de reparație la o drujbă, moment în care, cel mai probabil, vaporii de combustibil acumulați în încăpere s-au aprins, declanșând incendiul.

 

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi cu o autospecială de stingere, precum și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. La sosirea forțelor de intervenție, bărbatul fusese evacuat din locuință de către un vecin. Împreună cu echipajul medical, pompierii i-au acordat imediat primul ajutor și au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, prevenind extinderea acestuia.

 

Publicitate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Nicolae Iorga” al județului Botoșani recomandă cetățenilor să evite efectuarea lucrărilor care implică substanțe inflamabile în spații închise, neventilate. Manipularea necorespunzătoare a carburanților sau a echipamentelor ce funcționează pe bază de combustibil poate duce la acumularea de vapori inflamabili și, implicit, la producerea unor evenimente tragice.

Citeste mai mult

Eveniment

Furnizorii de energie sunt obligați de ANRE să informeze clienții despre noile prețuri începând cu 1 iulie 2025

Publicat

Publicitate

Comitetul de Reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a adoptat un ordin pentru stabilirea unor măsuri de informare a clienților finali de energie electrică. Măsurile adoptate urmăresc creșterea gradului de informare a consumatorilor, în vederea unei tranziții clare și echitabile la încheierea, începând cu data de 1 iulie 2025, a schemei de sprijin instituită de stat.

Astfel, furnizorii de energie electrică vor avea obligația de a transmite, până cel târziu la data de 10 iunie 2025, o informare scrisă, adresată fiecărui client din portofoliu propriu, cu privire la:

încetarea schemei de sprijin pentru energie electrică începând cu 1 iulie 2025;
revenirea la prețul contractual stabilit între părți, fie cel agreat la semnarea contractului, fie cel comunicat cu ocazia actualizării condițiilor economice;
modul de stabilire a prețului pentru clienții aflați în regim de furnizare de ultimă instanță, dacă este cazul;
posibilitatea schimbării furnizorului, proces care este gratuit și nu implică modificări de ordin tehnic;
modalitățile de încheiere a unui contract de furnizare în regim concurențial și accesul la aplicația „Comparator oferte-tip de furnizare a energiei electrice”, de pe site-ul ANRE.
Pentru clienții care nu vor înregistra modificări de preț contractual de la 1 iulie 2025, furnizorii au obligația de a comunica explicit prețul actual aplicabil, pentru a permite o informare corectă și decizii fundamentate privind schimbarea furnizorului sau negocierea unui nou contract.

Informarea se va transmite anexată facturii sau prin modalitatea agreată contractual astfel încât fiecare client final să primească în timp util toate datele esențiale.

ANRE a desfășurat un proces de consultare publică asupra proiectului de ordin, în perioada 1–14 aprilie 2025, implicând activ operatorii economici din domeniu și organizațiile reprezentative ale consumatorilor. Propunerile primite au fost analizate și integrate, acolo unde s-a considerat justificat din punct de vedere tehnic și legal.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Cum recunoști un zvon sau o manipulare online? DNSC îți arată ce înseamnă o informare corectă

Publicat

Publicitate

În spațiul digital, delimitarea clară între realitate și dezinformare devine tot mai dificilă. Mesajele false, livrate convingător și repetitiv, pot modela percepții și influența decizii.

Impactul primei expuneri la o informație este semnificativ. Tocmai de aceea, este esențial să verificăm înainte de a crede sau distribui, au transmis sâmbătă reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).

Potrivit DNSC, gândirea critică, verificarea informațiilor și prudența digitală sunt elemente-cheie în combaterea manipulării online.

Cum poți identifica un conținut manipulator sau un zvon?

  • Evaluează sursa – Are credibilitate? E semnată de un autor cunoscut?
  • Solicită dovezi – Date verificabile, surse transparente, nu doar opinii.
  • Analizează contextul – Informația este completă și actualizată?
  • Observă tonul – Este emoțional, alarmist sau lipsit de asumare?
  • Verifică în mai multe surse – Preferabil din zona instituțională sau media consacrată.

Resurse utile despre percepție, tehnici de manipulare și strategii de protecție cognitivă pot fi găsite pe platforma sigurantaonline.ro/fakenews.

Citeste mai mult

Eveniment

Panică într-un bloc din municipiul Botoșani: Incendiu izbucnit la centrala termică

Publicat

Publicitate

O femeie din municipiul Botoșani a trecut prin clipe de groază, în această după-amiază, după ce un incendiu a izbucnit în apartamentul său. Aflată în bucătărie, proprietara a observat că centrala termică a luat foc în urma unui scurtcircuit. S-a evacuat imediat și a solicitat ajutor.

La caz s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, care au reușit să împiedice extinderea flăcărilor la celelalte bunuri din locuință. Proprietara, în vârstă de 61 de ani, a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale de la echipajul medical din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, aflat la fața locului.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării instalației electrice, trebuie adoptate următoarele măsuri:

 

✔verificați periodic instalaţia electrică, cu ajutorul personalului autorizat;

 

Publicitate

✔nu folosiţi instalaţii electrice improvizate. Fie că este vorba de reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de repararea unei siguranţe, improvizaţiile pot conduce la un incendiu. Orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent;

 

✔nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite. În cazul în care observaţi că priza se mişcă sau că în jurul întrerupătorului există orificii libere, cereţi ajutorul unui specialist pentru schimbarea prizei/întrerupătorului şi pentru izolarea zonei respective;

 

✔nu utilizaţi aparate electrice care au conductorii de alimentare uzaţi, deterioraţi sau care nu mai au ştecher. Firele introduse direct în priză, pe lângă pericolul electrocutării, nu asigură un contact bun şi provoacă încălzirea excesivă a conductorilor electrici;

 

✔nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor, concomitent;

 

✔nu lăsaţi aparatele electrice sub tensiune când nu le folosiţi deoarece acestea pot fi oricând surse generatoare de incendiu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending