Connect with us
Publicitate

Educație

Elevii cu afecțiuni cronice pot face și școală online

Publicat

Publicitate

Până la finalul semestrului doi, atât timp cât transmiterea comunitară se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip unu, afecțiuni cronice vor putea beneficia de învățământ hibrid, relatează alba24.ro.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat joi cele mai recente noutăți privind desfășurarea activității în unitățile de învățământ.

Cîmpeanu a anunțat că Ministerul Educației a emis joi un ordin prin care:

Publicitate

„Până la finalul semestrului doi, atât timp cât transmiterea comunitară se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip unu, afecțiuni cronice vor putea beneficia de învățământ hibrid”.

Acest lucru se va putea face cu certificate medicale, la solicitarea părintelui, și cu aprobarea Consiliului de Administrație al școlii”.

„Am creat această posibilitate ca în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat, de starea de alertă a fost ridicată, acești elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei școli”, a mai spus ministrul.

Publicitate

Alte declarații

 

Pentru universități, sunt prevăzute perioade-tampon la decizia fiecărei universități, cu posibilitatea de recuperare a eventualelor pierderi până la finele semestrului doi.
Legea educației naționale prevede trei forme de organizare a învățământului superior: învățământ cu frecvență, învățământ cu frecvență redusă și învățământ la distanță
Este nevoie ca în legea educației naționale să prevedem o formă de învățământ hibrid care să poată pune în valoare competențele acumulate de profesor, elevii și studenții; când acest lucru se va întâmpla, va fi nevoie de standarde de evaluare din partea ARACIS; când ARACIS certifică această formare în sistem hibrid, înseamnă că universitățile românești vor putea beneficia de avantajele digitalizării.

Publicitate

Statul român oferă sprijin doar pentru învățământul cu frecvență trebuie introdusă în legislația primară această formă, apoi trebuie introduse standarde, la final vor putea fi introduse astfel de cursuri.

Preșcolari și elevi ucraineni. Comisii la nivel de județ

Elevii și preșcolarii ucraineni vor avea aceleași condiții precum cele ale elevilor români; atât condiții de școlarizare, cât și dreptul de cazare în internate școlare, de a primi rechizite, de a primi manuale școlare

”Încercăm să gestionăm cat mai coerent acest proces complicat și nou pentru sistemul de învățământ din România; avem un lucru și vom semna, astăzi sau mâine, un ordin de ministru prin care vom promova organizarea și funcționarea unor comisii la nivelul fiecărui județ din care vor face parte inspector școlar general, doi inspectori, trei cadre didactice și un consilier sau un psihopedagog

La nivelul fiecărui județ va fi constituită o astfel de comisie care va avea sarcina coordonarea activității de primire a elevilor ucraineni și de repartizare în școli. Există o problemă, pentru că în România avem doar 45 de școli gimnaziale și 10 licee în care se predă limba ucraineană sau cu predare în limba ucraineană” – ministrul Educației.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Alegeri prezidențiale 2024: Stop VOT! Câte persoane au votat în Botoșani până la ora 21.00

Publicat

Publicitate

Stop vot în primul tur al alegerilor prezidențiale 2024 din România, cursă în care au intrat în acest an nu mai puțin de 14 candidați.

În cele 433 de secții de votare din județul Botoșani, care s-au deschis la ora 7.00 și au rămas deschise până la ora 21.00, în unele cu posibilitatea de prelungire a programului de vot până la cel mai târziu ora 23:59 pentru alegătorii care se aflau la sediul secției de votare la ora 21.00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare, au ajuns astăzi 148.588 persoane ceea ce înseamnă o prezență la vot de 39,54 %.

În Botoșani, au fost așteptate la vot 375.747 de persoane, iar în toată țara erau așteptate 18.008.480 persoane cu drept de vot.

Publicitate

Până la ora 21.00, în județul Botoșani votaseră 148.588 persoane (2,67 % prezență la vot) din care:

134.403 pe liste permanente

12.232 pe liste suplimentare

Publicitate

1.956 persoane cu urna mobilă.

Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de duminică, 24 noiembrie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, duminică, 24 noiembrie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 24 noiembrie 2024:

Loto 6 din 49: 28, 20, 39, 38, 42, 11

Publicitate

Loto 5 din 40: 12, 38, 19, 20, 16, 18

Joker: 9, 22, 41, 7, 32 + 1

Noroc: 6 7 4 0 4 0 3

Publicitate

Noroc Plus: 0 2 3 6 0 5

Super Noroc: 7 6 5 8 8 4

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

(P) PSD: Biroul Electoral Județean a sesizat Poliția pentru continuarea propagandei electorale de către PNL Botoșani pentru candidatul liberal la alegerile prezidențiale

Publicat

Publicitate

PSD Botoșani atrage atenția botoșănenilor că PNL a continuat să facă campanie electorală pentru candidatul liberal, în afara campaniei electorale.

Biroul Electoral Județean a sesizat Poliția Botoșani pentru a sancționa PNL Botoșani care a continuat diseminarea în mediul online a mesajelor de propagandă electorală asumate de către membrii PNL Botoșani în vederea susținerii candidatului liberal la funcția de președinte al României.

Reprezentanții PNL Botoșani nu au răspuns la nicio temă de dezbatere pe programe de guvernare propusă de PSD, nu au prezentat nicio soluție pe niciun domeniu de interes național și local, iar în final au ales să încalce legea electorală și să facă propagandă pentru candidatul lor în afara perioadei de campanie.

Publicitate

CMF11240017

Vezi AICI și DECIZIA luată la contestatia făcută de PSD Botosani

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu la un container de depozitare deșeuri de hârtie pe strada Vârnav. A fost generat de fumatul în locuri neprotejate

Publicat

Publicitate

Un incendiu violent s-a produs, în această după-amiază, pe strada Vârnav din municipiul Botoșani. Un container unde erau depozitate deșeuri de hârtie a fost cuprins de flăcări.

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la mai multe garaje din apropiere.

Publicitate

Cel mai probabil incendiul a fost generat de fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de fumat, iar pentru înlăturarea riscului vă recomandăm:

✔️ nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea locuinței, a magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje sau a adăposturilor de animale;

Publicitate

✔️ dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări;

✔️ dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă;

✔️ stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending